Ice Blended Oreo

Resepi Ice Blended Oreo

 Dihantar Oleh Pada 29 November, 2007
Kategori: 
Masakan: 
Masa penyediaan: 
Hidangan: 1 ~ 2 hidangan
Description

resepi dessert yg sgt simple sesuai utk peminat ice-blended (and Mcflurry oreo :)), idea dari former classmate. ni first time saya tulis resepi, sorry kalau kurang jelas cara2 tuh.

Share:
Bahan-bahan
  • kiub ais
  • oreo
  • susu pekat
  • Milo
  • air masak
Cara-cara
  1. Mula-mula letak kiub ais hingga penuhi 1/4 blender (dlm 2 cawan).. Kemudian tuangkan sedikit air. jgn terlalu byk, nanti jadi cair sangat ice-blended tu.

  2. Kemudian letak dlm 4 keping oreo yg sudah dipatah-patah jadi kepingan kecil ke dalam blender..boleh letak lebih kalau nak lebih rasa atau lebih manis.

  3. Tuang 2 sudu besar susu pekat dan 2 sudu besar Milo dlm blender...kemudian Blend lah sampai halus dan ais tak berketul. Tuang ke dalam gelas dan siap utk dihidang.

Laporan MasakanLihat Semua (0)
Resipi Anda Boleh LikeLihat Semua