Google+

oleh: shaffiq biskut sarang semut

Sarang_semut

biskut raya tradisional


Created on : 21-07-2014

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi shaffiq

Bahan-bahan ( 50 biji )

  • 225 gram butter
  • 200 gram tepung jagung
  • 2 biji telur
  • 125 gram gula icing
  • 275 gram tepung gandum
  • 1/2 esen vanila
  • coklat rice untuk perhiasan

Cara-cara

  1. kacau butter dan gula sehingga kembang
  2. masuk telur dan esen vanila
  3. masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata hingga jadi doh
  4. parutkan adunan kedalam acuan cawan kertas
  5. Klik untuk isi cara-cara di sini

Tag

biskut


Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (0)

Untuk memberi komen terhadap resepi ini, klik di sini









Feed 5 Resipi Terbaru

Sarang_semut Resepi biskut sarang semut oleh: shaffiq

biskut raya tradisional

Uc_photo_0 Resepi semperit susu oleh: norfirman

resepi daripada rakan resepi rengkas

2589 Resepi lemak cili api ikan masin sepat nenas oleh: Zafelynda zana

Mudah ringkas dan sedap..

Img-20130523-00403 Resepi puding gula hangus oleh: sharifah hafizah

masa membuat dalam 45 minit sahaja,resepi mak

2581 Resepi udang lemak cili api nenas oleh: Zafelynda zana

Resepi sndri n feverer en suami jgk..

Senarai Resipi Terbaru >>




5 Laporan masakan terkini

Kek_kukus
22-07-2014 Resipi ♥Kek Kukus Buah2an™ oleh : kak fida
akak kenapa kek rose atas hitam part lain light brown ni kali kedua semalam yang pertama pun sama rasanya memang sedap tapi tak berminyak cam kat kedai apa silapnya ye kak ingat nak buat 4 lagi bagi kawan tqvm kakfida
Laporan oleh: rose4ever
Image
22-07-2014 Resipi Death by chocolate cake (kek coklat) oleh : mrsdayat
Sangat sedap..dah jadi resepi kegemaran seisi keluarga 😊
Laporan oleh: ctnorzakiah
Dahlia_kb
21-07-2014 Resipi semperit/bunga dahlia kakbesah oleh : kakbesah
SELAMAT HARI RAYA buat KB SEKELUARGA rspnya memang TIP TOP!
Laporan oleh: Razzizz
20140719_163849
21-07-2014 Resipi Rice Bubble Chocolate Crackles oleh : nfatienr
nk cepat hbs punya pasal buat besar2..ha3. so dpt dlm 70 bijik saje, saya letak kismis secawan sbb xde stok badam.. x make up sbb xde choc putih.. tq ya utk resepi mudah, cepat dan paling penting sedap.. bila dh start makan susah nk stop =P
Laporan oleh: cutie_winkle
20140715_124351__2_
17-07-2014 Resipi Resipi Biskut Cornflake Madu Coklat cip oleh : luvzatie
try resepi luvzatie pulak.. sedapppp..
Laporan oleh: cutie_winkle

Senarai Laporan Masakan >>




Resepi mengikut kategori

Ayam Cookies Daging Dessert Ikan
Kek Kuih-muih Laksa Mee Minuman
Nasi Pencicah Roti Sayur Seafood
Snack Sup Tart Telur Western Food

Lain-lain kategori

. .. 1 10 minute 4 acar acar masak acar timun Acar Timun Express acara majlis.../malam/siang afternoon agak popular di terengganu agar agar agar-agar Agar2 air air asam air belimbing buluh air gula vanilla air milo blend

Senarai kategori >>



5 Komen Terkini

22-07-2014, zieara komen di Biskut Dahlia :
Rasa nak cuba .baru2 ni kwn ada bg resepi tp guna tpg jgung. Ok jg tp bentuk x cantik. Rasa2 lain...


22-07-2014, zieara komen di Biskut Dahlia :
Rasa nak cuba .baru2 ni kwn ada bg resepi tp guna tpg jgung. Ok jg tp bentuk x cantik. Rasa2 lain...


21-07-2014, ashari komen di Cendol :
kak siti, klu campur tpg jagung & tpg ubi die hancur tak *klu peruik ditutup masa masak die jadi...


20-07-2014, nina_gary@hotmail.com komen di Biskut tak payah bakar :
pakai susu pekat ke ssu tepung? leh ganti ngan nestum x?


19-07-2014, kak fida komen di ♥Biskut Kacang Lazat™ :
ai_dayani..sukat 3 1/3 cwn rata tpg gandum dan seperti biasa guna cawan metrik yer...slmt mencub...


Senarai Komen >>