Google+

oleh: ayu:) Telur Masak Kicap Nenekku

Telur_kicap

bahan tak banyak keluarga sebelah ayah dan ibu masak style ni :)


Created on : 22-08-2014

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi ayu:)

Bahan-bahan ( sekeluarga )

  • Telur direbus atau goreng dulu berapa biji terpulang
  • 1 cawan Kicap masin/manis/pedas
  • Bahan hiris
  • 1 bawang besar,4 ulas bawang putih,1 inch halia,1 lada merah
  • cuka

Cara-cara

  1. Panas minyak dan masuk bahan hiris.Biar sebentar,bila dah layu bawang masuk kicap.
  2. 1 cawan kicap ke terpulang berapa banyak telur.Kacau berapa saat baru masuk cuka sikit-sikit dulu dan rasa bila dah seimbang,okey.Bila dah mendidih masuk telur dan kacau sebentar-SIAP-
  3. Masakan ni versatile telur boleh diganti dengan ayam atau ikan goreng kunyit garam dulu atau daging rebus empuk dulu ^_^


Laporan Masakan Bergambar (1)

Kicap
23-08-2014
dah lama x makan sardin jadi masak kicap semalam,sodap!tq2
Laporan oleh: Razzizz

Komen (0)

Untuk memberi komen terhadap resepi ini, klik di sini









Feed 5 Resipi Terbaru

Telur_kicap Resepi Telur Masak Kicap Nenekku oleh: ayu:)

bahan tak banyak keluarga sebelah ayah dan ibu ...

Rendang_minang Resepi RENDANG DAGING MINANG oleh: Razzizz

Recipi yang senang dan yang penting seeedap.

Img20140816152401 Resepi nasi himpit berlauk oleh: rosmawati saibi

Sendiri

Photogrid_1407982250779 Resepi Daging Gulung Berkeju oleh: cutie_winkle

semudah abc.. amek dari internet..sumber daa lu...

Kundur_tumis_air Resepi Buah Kundur Masak Tumis Air oleh: Razzizz

makan ngan sambal belacan sedapnya......

Senarai Resipi Terbaru >>




5 Laporan masakan terkini

Meekicap-lynsham
24-08-2014 Resipi Mihun Goreng Kicap oleh : LynnSham
Sudah banyak kali masak untuk sarapan kekadang guna kwey teow sbab family suka tq Lynn
Laporan oleh: Razzizz
Black
23-08-2014 Resipi ♡ Kuah Celok Kacang Panjang ♡ oleh : black1205e
Nak cepat blender je...hehheh,ni cam ibu selalu masak tapi dia suka masuk ikan bilis sama kacang panjang memang simple tapi sedap tq black
Laporan oleh: Razzizz
Roti_spicy_kb
23-08-2014 Resipi roti goreng spicy kakbesah oleh : kakbesah
sedap rangup cam keropok pulak...hehe tq kb
Laporan oleh: Razzizz
Singgang
23-08-2014 Resipi <3 Singgang ikan mudah oleh : mencarisakinah
Ini cam ibu ajar selain assam keping,asam biasa pun boleh dan ibu suka taruk serbuk kunyit sikit bagi color-tq2 singgang kembung memang sedap
Laporan oleh: Razzizz
Kicap
23-08-2014 Resipi Telur Masak Kicap Nenekku oleh : ayu:)
dah lama x makan sardin jadi masak kicap semalam,sodap!tq2
Laporan oleh: Razzizz

Senarai Laporan Masakan >>





Resepi mengikut kategori

Ayam Cookies Daging Dessert Ikan
Kek Kuih-muih Laksa Mee Minuman
Nasi Pencicah Roti Sayur Seafood
Snack Sup Tart Telur Western Food

Lain-lain kategori

. .. 1 10 minute 4 acar acar masak acar timun Acar Timun Express acara majlis.../malam/siang afternoon agak popular di terengganu agar agar agar-agar Agar2 air air asam air belimbing buluh air gula vanilla air milo blend

Senarai kategori >>



5 Komen Terkini

24-08-2014, Razzizz komen di RENDANG DAGING MINANG :
Waalaikumsalam Snur,orang pertama yg mencuba,sedap,alhamdullilah,happi raz,tq kerna sudi mencuba...


23-08-2014, Snur komen di RENDANG DAGING MINANG :
Ok....segalanya sudah makanya dngn ini sy isytihrkn....mmg sdp btllh RDM razz ni...trimakasih yer...


23-08-2014, roxane64 komen di ♥Cream Cheese Chocolate Chips Cookies (Tanpa Telur)™ :
as salaam kak fida, belum terlambat rasa nye untuk mengucapkan Selamat Hari Raya. Maaf dunia akhi...


23-08-2014, Snur komen di Almond donut sticks :
Blhla hr ni melayanzzz donut sticks pula....jomjom sape ade ank kcl....


23-08-2014, Snur komen di RENDANG DAGING MINANG :
Aslmkm...slmt pg..buka myR trpandng akn rsp ni😋😋...mmg nk mncr apa yg nk d msk brkaitn dagng...tq...


Senarai Komen >>




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd