Google+

oleh: mardiany Kek Masak Dalam Sandwich Toaster

20141107_211340

Dapat dari Youtube.. Siap dalam 5 minit sahaja


Created on : 07-11-2014

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi mardiany

Bahan-bahan ( Dalam 10 biji )

  • 1 gelas TEPUNG GANDUM
  • 1/2 gelas BUTTER CAIR / MARJERIN / MINYAK MASAK
  • 1 sudu kecil BAKING POWDER
  • 1/2 gelas GULA HALUS
  • 1-2 biji TELUR
  • 30ml SUSU / AIR SUAM
  • 1 sudu kecil ESEN VANILA (tak letak pun takpe)

Cara-cara

  1. Campur BUTTER / MARJERIN / MINYAK MASAK bersama-sama GULA sehingga adunan sebati
  2. Tambah TELUR dalam adunan
  3. Kemudian, tambah TEPUNG DAN BAKING POWDER dalam adunan dan putar adunan sehingga betul-betul sebati
  4. Tambah SUSU / AIR SUAM sikit demi sedikit
  5. Putar adunan sehingga betul-betul sebati
  6. Sandwich toaster disapu MARJERIN / MINYAK supaya adunan tidak melekat
  7. Isi adunan ke dalam Sandwich Toaster
  8. Tutup penutup Sandwich Toaster selama 2-3 minit, dan terbalikkan jika adunan sudah tidak melekit dan berwarna keperang-perangan
  9. Images__1_
    Selesai..Mudahkan!!


Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (0)

Untuk memberi komen terhadap resepi ini, klik di sini









Feed 5 Resipi Terbaru

20141107_211340 Resepi Kek Masak Dalam Sandwich Toaster oleh: mardiany

Dapat dari Youtube.. Siap dalam 5 minit sahaja

Resepi udang bawang putih oleh: areen910

resepi ringkas, mudah dan sedap

Img_20140930_075012 Resepi Tuna In Croissant oleh: sue_ginola

Cara simple nak buat roti tuna sebijik macam ya...

Images Resepi mashed potato oleh: yanapluto@yahoo.com

masakan segera,,cuba laa masak :)

Img_20141006_145951 Resepi kuah kacang simple tapi sedap oleh: encikosman

resepi asal dr kwn pejabat. sy penah post resep...

Senarai Resipi Terbaru >>




5 Laporan masakan terkini

Img_6501e
20-11-2014 Resipi Cream Puff oleh : yani
memberanikan diri buat cream puff hari ni ... laporan yg ke 91 :)
Laporan oleh: noormala75
Img_6498e
20-11-2014 Resipi Custard cream oleh : honey
custard cream utk inti puff
Laporan oleh: noormala75
Dsc07379
14-11-2014 Resipi Mee Hailam oleh : Mat Gebu
breakfest tadi.. sedap! mekasih mat :)
Laporan oleh: k.zila66
Dsc07364
12-11-2014 Resipi Kuah yong tau fu oleh : minami133
dulu2 selalu buat yong tau fu ni, masa tu lum ada kamera lagi.. skg ni Alhamdulilah ada jgk buat tapi kekadang tk sempat nk amik gmbr...mekasih ya minami mmg sedap! ;)
Laporan oleh: k.zila66
Dsc07349
12-11-2014 Resipi ♥Pulut Serawa Mangga™ oleh : kak fida
buat lagi dn lagii.... bila tiba musim mangga pasti buat...sedapp! masih lagi terasa keenakannyaa...mekasih fida mana hilang senyap sepi je...miss youuu.... ;)
Laporan oleh: k.zila66

Senarai Laporan Masakan >>





Resepi mengikut kategori

Ayam Cookies Daging Dessert Ikan
Kek Kuih-muih Laksa Mee Minuman
Nasi Pencicah Roti Sayur Seafood
Snack Sup Tart Telur Western Food

Lain-lain kategori

. .. 1 10 minute 4 acar acar masak acar timun Acar Timun Express acara majlis.../malam/siang afternoon agak popular di terengganu agar agar agar-agar Agar2 air air asam air belimbing buluh air gula vanilla air milo blend

Senarai kategori >>



5 Komen Terkini

21-11-2014, Snur komen di :) Ice Cream KC Nyaman :
Buat bbrape hr yg lps...sdp....nak kena buat lagi.!tq..


21-11-2014, Snur komen di Puding Roti Al Mubarakh :
Nak try yg ni plak..


21-11-2014, Resepi2011 komen di Biskut Kerang Warisan :
Maaf baru terbaca..selamat berkenalan che ya..Tips tak ada cume jangan pukul kembang biskut ni cu...


19-11-2014, NidaNurakmal komen di Kek Coklat Tanpa Telur (super moist) :
bole guna gula biasa tak? kukus boleh x?


19-11-2014, cutie_winkle komen di Oreo Cheesecake In A Jar (No bake) :
hi oren0, maaf la. saya tak pernah pulak letak lama2 dlm suhu bilik sebabnya oreo cheesecake ni c...


Senarai Komen >>




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd