Google+

oleh: mikelnaru Emplex

Emplex

Untuk merangupkan biskut. Sekarang agak mudah mendapatknnya di supermarket atau kedai bakery.


Created on : 19-09-2008


Komen

21-09-2008, irnasz komen :

agak2 berapa sukatan emplex utk 1kg tpg?tq.


23-09-2008, mikelnaru komen :

irnasz, saya quote apa yg tercatat pada keterangan emplex ni, hope dpt membantu ya... "Emplex is designed for use as an emulsifier, dough strengthener & crumb softener - used in all types of baked goods up to a maximum level of 0.5% of flour." so, kalau 0.5% of 1kg = lebih kurang = 5g.


24-09-2008, irnasz komen :

k.tq tq !!mmg mmbntu.bkn apa tkut telebih sukatan kang x jadi,sian kue..hehe..


27-09-2009, lizama komen :

emplex ni dibuat dari apa ye.setengah orang kata tak halal.cuba terangkan


20-02-2011, inaina komen :

Kat mana nak beli kalu area cheras


Isi komen :

Nama :
Komen :



Cari glossary


5 Komen terkini untuk glosari

11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
harap admin dapat membantu...terima kaseh... :)


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
sape yer yg hntr komen 7/1/14...??? harap admin dpt membantu...


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
maseh guna nama kak fida ker utk hntr komen???


07-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
Askm....klu uat apam kukus tu mcm apam dot2 tu pakai acuan yg warna merah plastic kecik2 boleh kn...


05-09-2013, Ringo komen di Kitchen Aid Stand Mixer:
salam.. mixer cornell heavy duty punya tu.. warna merah.. bagus tak? harga murah.. watt pun tingg...


Senarai komen untuk glosari >>