Google+

oleh: ishikawa_ayumi Tepung Hoen Kwe

Tepunghoenkwe

Tepung yg yg wani guna utk buat pandan layer cake. Digunakan juga utk membuat kuih lapis :) dekat bakery supplies RM1.30, supermarket RM1.60 (beza 30sen je). ade yg dh siap ngan pewarna, cthnye, yg kaler hijau tu, dh siap dengan kaler hijau. xperlu add pewarna dah. yg lagi satu tu, plain color :)


Created on : 09-06-2007


Komen

06-08-2007, naa1407@yahoo.com komen :

kalu tgk pembalut tepung ni, memang kuit.......


20-11-2008, cam2211 komen :

tepung ni la yg saya guna buat almond london..tapi last raya beli yg cap nona...tak sedap...


29-04-2009, dyana2212 komen :

macam mane nak buat kuih tako pakai tepung hoen kwe ye


29-04-2009, love2cook komen :

Mana lagi sedap??? Buat kuih lapis guna tepung beras dan gandum??? Atau pun guna tepung Hoen Kwe...Love beli Nona punye...tolong advise....


29-04-2009, kak fida komen :

dyana2212...resipi tako mmng dh ade kt MyR ni atas sumbangan kwn2 MyR...klik 'cari resipi' kt atas tu dan taip 'kuih tako'...nnti kluarlah resipinye... :)


29-12-2009, nuryanaz77 komen :

dah beli tepung cam dlm pic tu, tapi tak de tanda halal so was-was la...saya beli tepung nona lak sal ada cop halal


10-01-2011, cute10 komen :

Salam...nak tanya ada tak nama lain tepung ni.....susah ler nak cari tpg ni kat eire....TQ


01-02-2011, mira_simin komen :

slalu nampak tepung ni.. tapi x tau cam ner nak guna.. kat myresepi pun bukan slalu ada kuar kan resepi tepung ni..


22-02-2011, anios komen :

tepung ni saya selalu guna wat puding jagung..nak wat kuih selain puding ni.. tak lah pandai sgt.


Isi komen :

Nama :
Komen :



Cari glossary


5 Komen terkini untuk glosari

11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
harap admin dapat membantu...terima kaseh... :)


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
sape yer yg hntr komen 7/1/14...??? harap admin dpt membantu...


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
maseh guna nama kak fida ker utk hntr komen???


07-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
Askm....klu uat apam kukus tu mcm apam dot2 tu pakai acuan yg warna merah plastic kecik2 boleh kn...


05-09-2013, Ringo komen di Kitchen Aid Stand Mixer:
salam.. mixer cornell heavy duty punya tu.. warna merah.. bagus tak? harga murah.. watt pun tingg...


Senarai komen untuk glosari >>





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd