Google+

oleh: Mat Gebu Golden Churn Butter

Cake_and_muffin_003

Mentega cap tong. Pilihan terbaik utk membuat kek, kerana rasanya mewah dan harum. Senang didapati di mana2 pasaraya dan kedai menjual bhn2 kek...


Created on : 04-01-2007


Komen

26-11-2007, dj_vjuice komen :

Setuju dengan cik mat, sebab my mom apa apa jenis cake & cookies mentega cap tong ni jugak jadi pilihannya sebab texturenya yang smooth


27-11-2007, Cyra komen :

Golden churn ni memang sedap especially bila buat kek lapis and kek yang di kukus, tapi reganya sekarang ni hmmmmmmm bergolden golden jugak gitu sekarang ni.


08-04-2008, kakmiah komen :

nie nak tanya sikit pada cik mat, butter nie ader tanda halal ker,sebab rasa pernah nampak tapi lupa nak check heheh


01-07-2008, izwanurul komen :

insyaAllah halal kakmiah.. sy pun stuju ngn cik mat..mmg lembut dan gebu kalau pakai butterchurn. Org2 sarawak slalu guna untuk wat kek lapis sbb diorng pakai measure satu tin kecil terus. mudah! Kalau buat tat gulung pun very nice n smooth! harganya sekarang RM11.20 per tin..mahal tuuuu..betol kata Cyra..bergolden2..hee


07-05-2009, acek komen :

Golden churn ni memang mahal, baru2 ni sy tengok reganya RM13.90 mau bengkok dibuatnya.


09-05-2009, Jue Hussin komen :

acek, kalo nak yg murah sket, beli yg bar 250gm tu. Tak sampai Rm10 harganya. Ari tu akak beli, RM8-90 aje seketul.


29-08-2009, austar komen :

Harga Golden Churn Tinned Butter di Sabah sekarang hanya RM8.60 sahaja untuk 12oz !


29-08-2009, austar komen :

Jue Hussin, Golden Churn Butter 250gm Frozen itu sekarang hanya jual RM5.60 sahaja di pasaran! Dapat cari di Servay!


30-08-2009, Jue Hussin komen :

iyer ke? saya jarang guna sebenarnya.


07-06-2011, kamekwawa komen :

Kami di Sarawak memang turun temurun menggunakan butter Golden Churn untuk membuat semua jenis kek termasuk biskut raya. Jadi jangan hairan kek Sarawak mencecah ratusan ringgit seperti kek hati pari yang menjadi kemestian pada hari raya sebab tahan disimpan berbulan-bulan tanpa perlu dimasuk ke dalam peti sejuk. Malah semakin lama semakin moist dan semakin sedap.


09-06-2011, u29 komen :

bleh x guna tuk buat biskut?


18-06-2011, wanhusna komen :

maaaf byk2 kalu tersilap, butter ni xder tanda halal, sila rujuk entry che mat gebu,harap maklum


24-08-2011, suketengoksaje komen :

dan telah disahkan haraaammmm............ hmmm.. selamat x penah guna lgsg brand ni


24-08-2011, suketengoksaje komen :

to kamekwawa. . . lagi plak u dah mengaku guna butter ni dlm pembuatan kek lapis sarawak tu..


29-08-2011, encik_karim komen :

ini dah disahkan oleh JAKIM ye.. so takde dolak dalik lagi.. jadi mana-mana pengusaha kek lapis yang kononnya berbangga kek dia sedap tu sebab guna butter ni, silalah berhenti gunakannya dan samaklah apa yang patut.. mana2 stok yang dah terpakai butter ni tolong laah lupus.. jangan aniaya orang Islam yang lain..


02-09-2011, encik_karim komen :

so diknon diknon kat luar sanaaa,, kalu nak beli kek lapis sarawak yang mana sampai beratus-ratus hinggit reganya toksah belilah ye..confirm guna butter golden churn yang ada unsur babi nihhhhhhhhhhhh


01-12-2011, zuriaiti komen :

Dulu belum tau kan status halal haramnya. Tapi yang pasti pengusaha kek lapis sarawak nak yg terbaik jak..syukur cepat dikesan so...cubalah produk yg halal.


Isi komen :

Nama :
Komen :



Cari glossary


5 Komen terkini untuk glosari

11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
harap admin dapat membantu...terima kaseh... :)


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
sape yer yg hntr komen 7/1/14...??? harap admin dpt membantu...


11-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
maseh guna nama kak fida ker utk hntr komen???


07-01-2014, kak fida komen di ♥Acuan Apam/Bahulu Kukus™:
Askm....klu uat apam kukus tu mcm apam dot2 tu pakai acuan yg warna merah plastic kecik2 boleh kn...


05-09-2013, Ringo komen di Kitchen Aid Stand Mixer:
salam.. mixer cornell heavy duty punya tu.. warna merah.. bagus tak? harga murah.. watt pun tingg...


Senarai komen untuk glosari >>





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd