Google+

oleh: ainaibu Bilis siam

Dsc00470

tak tau nak boh nama aper sebenornyer..tp kelassss sedap


Created on : 29-10-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi ainaibu




Bahan-bahan ( 2 org makan )

  • 2 genggam ikan bilis
  • minyak ..untuk goreng bilis
  • 1 biji bawang besar
  • 8 batang cili padi..boleh dikurang/lebih..ikut selera
  • 4 biji limau kasturi..boleh lebih/kurang ikut kemasaman

Cara-cara

  1. bersihkan bilis dan goreng garing
  2. mayang bawang jgn halus sgt..bg rangup sikit
  3. potong cili dan limau.perah limau dan ambik jusnya
  4. campur semua bahan dan rasa ikut selera..makan dgn nasik panas...sedappp..

Tag

thai








Laporan Masakan Bergambar (4)

Bilis
29-10-2009
takde idea nak masak mlm ni.. nampak resipi ni terus buat mkn dgn nasi goreng.. tq ya.. bg idea
Laporan oleh: yani

time kasih kak ,sudi cuba resepi saya

Image007
30-10-2009
menu mlm tadi...
Laporan oleh: put3 ct

time kasih ,sudi cuba resepi saya

Bilis_siam
31-10-2009
memang simple, senang dan sedap.. tq ainaibu
Laporan oleh: nor_67

time kasih kak ,sudi cuba resepi saya

P1050466
08-11-2009
sempoi n sedap..thanks
Laporan oleh: enas_eryna

tambah 1 lg..senang...heheh...3's


Komen (10)

29-10-2009, nojie76 komen :

tambah serai, halia yg dimayang halus lagi seddap dan wangi baunya. Selalu juga buat, nak2 time hujan...makan dgn nasi panas2


29-10-2009, starwars komen :

taruk la nama bilis siam ranggi,,tak gitu,,aku suka respi 3s cam ni(sempoi,siap,sedap)....heeeheee


30-10-2009, starwars komen :

mana resepi terbaru niiii,,,kuar la cepat,,,,


30-10-2009, norlieU8 komen :

sy pn bt spt nojie p tmbh lg dgn tomato fresh sos tiram dgaul skli.emmm...sdpny.rsp ni sy mmg bljr dl.


30-10-2009, ainaibu komen :

nojie76,norlieU8..memang sedap kalo pandai memperagakan masakan..kan.. starwars..wekdays memang kena carik resepi yg 3s ni...kalo tak bising en hubby


30-10-2009, put3 ct komen :

btul ckp kak yani.... resipi nie mudah...tapi sedap.biasa gak buat mcm nie time2 x der idea nak masak... Makan pulak nasi panas2 + sardin (tumis skit ngan cili boh)... sure bertambah makan nyer.


02-11-2009, k.zila66 komen :

tgk nor punya terliuq..so kte cuba gak buat....sedap mkn nasi panas2...tq ya..ainaibu!..


02-11-2009, ainaibu komen :

put3 ct-lepas makan nasi,minum air teh o...perhhh...heavennn.. k.liza66-tq sudi cuba


22-02-2011, jua komen :

mak sy ni le resepinyer time dia malas


22-02-2011, jua komen :

yang pasti memang sedap...senang


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu