Google+

oleh: aa_iezah Popia mini goreng

20082009961

Popia mini goreng inti tuna/salmon dlm tin. semudah nk buat sesedap nk makan!


Created on : 20-08-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi aa_iezah




Bahan-bahan ( ikut suka )

  • 1 bks kulit popia/secukupnya
  • 1 tin sandwich spread isi tuna/salmon (sebarang jenama..saya guna Salmon TC Boy)
  • sedikit air
  • minyak secukupnya utk mengoreng

Cara-cara

  1. 20082009952
    potong sekeping kulit popia menjadi 4 bahangian kecil.
  2. ambik sekeping kulit popia dan masukkan 1 sudu kecil inti ditengah2 dan balut mcm buat popia biasa je. lekat dengan air dihujungnya supaya popia melekat.
  3. akhir skali goreng dlm minyak panas hingga kekuningan.. dah siap sejukkan dan dah boleh makan..









Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (8)

20-08-2009, inda77 komen :

ini snack yg mudah dn sedap,cicah dgn cili sos dn mayo...sesuai jugak buat brbuka bulan puasa nnti...


30-08-2009, dahliadahlan komen :

...salam aa iezah... "Selamt Berpuasa" memang simple...budak2 bru bljr masak pon boleh buat....boleh wat tmbh juadah berbuka.....Selamat Beresepi...L.U.


31-08-2009, aa_iezah komen :

salam dahliadahlan..selamat berpuasa juga..ye btul 2 mmg simple sngt, senang plk 2 kdg2 resp yg simple pn sedap klu d cuba yg penting 2 idea jer sbb klu xde idea x terpikir plk nk bt walaupn resp yg semudah ni :) selamat mencuba! L.U 2..:)


31-08-2009, aa_iezah komen :

salam dahliadahlan..selamat berpuasa juga..ye btul 2 mmg simple sngt, senang plk 2 kdg2 resp yg simple pn sedap klu d cuba yg penting 2 idea jer sbb klu xde idea x terpikir plk nk bt walaupn resp yg semudah ni :) selamat mencuba! L.U 2..:)


31-08-2009, aa_iezah komen :

inda77, btul 2..makan saje pn sedap, "selamat berpuasa.."cubalah nnt yer.


16-11-2009, Nina Karina komen :

kak, intinya xperlu msk sampai kering ke? popia ni leh thn bape lama lps goreng? leh thn lama ke?


18-12-2009, aa_iezah komen :

Nina sory lama x update myr nih,. tuna spread ni intinya x perlu d msk lg terus mkn mcm tu jer sebenarnya so xpyah msk, msukkan inti terus goreng jer..& x tahan lama mcm popia yg inti serunding tu so kna habiskan segera mcm tu sbb sedap mkn panas2 ..


15-12-2010, zatie_meor komen :

very simple...nk cuba wt kt pkwe la.n fvrite dya.smpy bg glrn kueh glung la ha2


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd