Google+

oleh: choppy Ayam grill madu

Ayam_bakar

Ayam grill madu. Boleh juga dibakar.


Created on : 10-06-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi choppy




Bahan-bahan ( 4 orang )

  • 500g ayam
  • 1 kiub ayam
  • 2 sudu besar kicap pekat manis
  • 2 sudu besar sos tiram
  • 2 sudu besar madu
  • ( TUMBUK )
  • 2 ulas bawang putih
  • 1cm halia
  • 1 sudu kecil lada hitam

Cara-cara

  1. Bersih ayam. Kemudian gaul dengan semua bahan-bahan di atas.
  2. Perap 30 minit atau lebih. Kemudian grill kan dalam microwave atau bakar









Laporan Masakan Bergambar (20)

Img_0512
21-12-2006
sesuai dibuat ayam utk nasi ayam...tq!
Laporan oleh: nure
Dsc00670
21-02-2007
ALHAMDULILLAH memang sedap hingga menjilat jari jemari kami skeluarga...hehehe :-) puas hati lah!!
Laporan oleh: umieda
Ayam_bakar_madu
25-08-2007
Memang dah banyak kali buat tapi selalu terlupa snap gambar. Semalam buat lagi. Tiap kali buat mesti licin....Sedap!!!
Laporan oleh: rossitamz
Picture0019
12-12-2008
saya baru nak blaja masak ni...tapi tengok ayam saya nape lain je dgn yang lain. tapi x pe la, sedap pe..rasa nak abiskan sume tapi kena ingat owang belakang gak
Laporan oleh: syura_syazana
Img_2464
13-12-2008
sedap! tQ.......
Laporan oleh: hana6877
Img_5713i
06-05-2009
sedappp btol.. makan ngan nasi ayam..mmg terbaik..takyah sibuk2 nk g pizza hut beli roasted chicken. skang dah boleh buat sendirik..tq ya..
Laporan oleh: choa
Photo-0004
06-05-2009
askum..ni lunch kita hri ni..buat utk nsi ayam..biasa pun buat cm gni jg..cma x buh kiub aym..tp letak gla prang skit...licin smuanya..mekasih ye..
Laporan oleh: maz-ivory
P1010392
14-05-2009
Memang best!! First trial, saya bakar dalam oven, second time saya grill atas stove je..pun tetap sedappp..TQ choppy :-)
Laporan oleh: MamaInaz
16052009192
18-05-2009
sy bakar..tp jadi xcantik sgt ayam tu...tp bolehla makan..sedappp...
Laporan oleh: aliaaila
Cimg3887
02-08-2009
Memang sedap. Sesuai makan dengan nasi ayam.
Laporan oleh: suehanes
Ayamm
16-11-2009
percubaan pertama berjaya. thanks fr sharing! :D
Laporan oleh: wawafullstop
28122009
06-02-2010
yummy...mcm kat pizza hut..
Laporan oleh: alyamirah
Ayamggrill
11-08-2010
memang sedap!
Laporan oleh: rohaya1710
Grill
24-05-2011
Saya dh cuba buat mlm td. Hubby sgt suka sampai mkn abes licin. TQ for da resepi.
Laporan oleh: enoshinoda
Imag0038
08-07-2011
Fffuhh!!! sedap beb!.. perap 1 hari! melantok 2 orang je.. terus tinggal tulang
Laporan oleh: nurulhusna.haron
Dsc05150
10-07-2011
memang bestttt....tenkiu choppy
Laporan oleh: k.zila66
Image2038
04-12-2011
Buat berbuka tadi. Sedap + simple. tak perlu susah2 rasa banyak2 kali. Terima kasih kongsi resepi! =)
Laporan oleh: aliyah.khairiri
Ayam_grill_madu
08-08-2012
dah 2x buat ayam grill madu ni.Tp kali ni sy tambah daun rosemery n air lebihan perapan ayam tu,sy wat sbgai gravy mmg sedap sangat.Thanks for the rcp
Laporan oleh: Lina_pg
Dsc02506
18-10-2012
tq choppy...resepi yg mabeless..guna pemanggang ajaib ku hee2... ;D
Laporan oleh: k.zila66
Ayam_rosemery_grill_madu___kentang_putar
22-01-2013
terima kasih...dah byk kali ulang siar :)
Laporan oleh: Lina_pg

Komen (34)

28-09-2006, ezie komen :

nampak gambar macam sedap


29-09-2006, sitiazma komen :

mana bahan madunya? ke nama je madu? tapi tak perlu masukkan madu?


29-09-2006, choppy komen :

alamak.. ada yg tertinggal rupanya resepi tu.. sat nak baiki.. tq sitiazma


08-12-2006, akaksatria komen :

ni boleh tak buat bbq. kalau ada sesiapa ada resepi utk buat bbq tolong email kpd saya. tq


08-02-2007, mimiyus komen :

nak tanya la, masa nak grill tu kena balut dgn foil paper ke? saya pernah masuk kan foil paper tu dlm microwave tapi dia macam terbakar pulak, boleh tak kita grill ayam tu without the paper?


27-02-2007, momotarusan komen :

macam ayam kat tesco je aku tgk... betul ke ni resipi ko nih..


29-04-2007, Ling komen :

mimiyus, kalo nak pakai foil dalam microwave, kena pastikan bahagian yang kilat tue face down. choppy, ada instructions ke utk pakai oven nie? nak roast berapa lama, berapa tinggi suhu? satu lagi, pakai roasting rack ke balut ayam tue ngan foil?


25-08-2007, tulip77 komen :

choppy..i nyer microwave canggih sgt smpi tak reti nk guna :) klu nk bakar bape lama & bape suhunya??? tq


02-10-2007, cyda129 komen :

yea..yea..jd..hehhe..senang sgt nk wat..very simple n nice.. slmt berbuka pose!!!


20-08-2008, shnana komen :

saye dah cuba cuma tak sempat amek gambo... mmg sedap sangat... dan saya dah promote kat kengkawan resepi ni... tq 4 the receipe


13-11-2008, alyasuraya komen :

nyam-nyam...


12-12-2008, syura_syazana komen :

suhu kene 200'......masa pulak dalam 20-30 minit lebih kurang camtu r. kene slalu tengok2 kalau x nanti hangus......ni pun baru nak blaja


13-12-2008, kak gina komen :

tq syura bg tip.bolela kak gina masak ayam madu ni arini....mudah2an mjadi.tq pd tuan punye resepi juga.


25-03-2009, azatiesayang komen :

For momotarusan...buat apa nk pertikaikan menu org kasi.klu nk buat,silakn...tk nk jgn nk komen2.org dh kasi menu,syukurlh jgk,blh cuba.........yg penting menu,bkn gambarnya.Jgn marah ya sy komen awk....sory!


24-04-2009, sueida73 komen :

sedap sgt2....tq


06-05-2009, mamababah komen :

nampak cantik tul, rasa berselera je...kite pernah grill mcm ni tp kaler dia tak mengancam la...


12-08-2009, Hanieyahya82 komen :

issk kalau takde microwave cane.. nak bakar atas tpt masak tu leh ke eh


03-04-2010, elfyza komen :

sdpnye nyum...nyum.. delicisous


28-07-2010, syafinas_saib komen :

dah cuba buat,tapi tak sempat ambik gmbar..tq,mmg sedap ar.tak rugi cuba


30-11-2010, lavnder_amirah komen :

sye stdent ting ktn 3..kali pertme cbe resipi dlm ni...sedp sngt...rgi law x try...


05-01-2011, fatinizzatynatasya komen :

sedapnyeeee...


18-02-2011, farisyah komen :

resepi choppy mostly simple n praktikal..yg penting SEDAP..tanx choppy fr sharing :)


18-02-2011, kak uteh komen :

ayam ni blh terus di grill atau kena balut dulu dgn aluminium foil???? tq choppy.


18-02-2011, kak uteh komen :

ayam ni blh terus di grill atau kena balut dulu dgn aluminium foil???? tq choppy.


19-02-2011, joe labi komen :

yang penting happy


09-05-2011, beeflemming komen :

saya baru jadi member belum cuba lagi tapi saya percaya resepi ni akan menjadi sedap tengok dari bahan bahan yang diber cuma kalau kita nak pedas tambah sikit lagi lada hitam tu ia rempah yg bagus untuk tubuh kita


22-05-2011, khatijah my komen :

nanti saya coba masak...tk


24-05-2011, enoshinoda komen :

sy dh try buat ayam grill madu mlm td..suami sgt suka..n habis licin dia mkn..thanks 4 the sharing.. :-)


03-08-2011, naiz komen :

ari ni try resepi nie.. nampak cam sonang je. tunggu hasilnya..


08-10-2011, kazulianie komen :

da cuba...sedap!!! first time try..alhamdulillah menjadi..ade tambahan rencah cket sbagai pengganti bahan2 yg xder =) cmne nk upload gmbo eh ..hehe


04-12-2011, aliyah.khairiri komen :

cemana nk send laporan masakan ek?


03-01-2012, hbeep_7188 komen :

bole tak nyatakan berapa suhu oven dan masa untuk bakar?


14-06-2012, dhiya ulhaq komen :

alhamdulilah...terima kasih ats resepinyer.....memang sedap...suami dan anak2 pun suker.....


20-11-2012, shahfata256 komen :

klu pakai oven brape lame n suhu brape?


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd