Google+

oleh: manjasayang Sandwich Telur

Sandwich_telur

Resepi dri mak mertua, mudah dan ringkas lagi berkhasiat pasti di gemari kanak2.


Created on : 21-07-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi manjasayang




Bahan-bahan ( Untuk sekluarga )

  • 1 bungkus roti Gardenia @apa2 jenama
  • 4 biji telur - d rebus dn kupas kulit
  • 3 sudu mkn mayonis

Cara-cara

  1. Telur di lecek hingga hancur lalu digaul dgn mayonis.
  2. Ambil sekeping roti sapukan telur mayonis d atas nya lalu tutup dgn sekeping lagi roti dan d potong 2.
  3. Dah pon siap...klu nk sandwich tahan lama simpan dlm fridge.Selamat mencuba...

Laporan Masakan Bergambar (1)

Dsc01456
16-10-2012
salam manja, menu bekfes nie...senang punya kjer, buat scramble..he2..kes 'M' melanda lgi..lagipon tinggal sensorang,mkn lh yg ada, sambil mkn n minum dok fikir lak nk msak apa ari nie hihih.....tq manja bg idea :)
Laporan oleh: k.zila66

salam k.zila walaupon virus M melanda tp akak ttp rajin mencuba masakkan2 dr MYR ni..tabik spring buat akak,boleh lah akak try bnyk rcp2 lg di MYR ni,tq ye k.zila kerna rajin mencuba rcp ni...caayang akak...:-))



Komen (13)

21-07-2009, tun komen :

bahan2nya mana?? hehee..


21-07-2009, manjasayang komen :

Sory...bru abis taip skrg da siap cuba lah senang je...tq.


21-07-2009, Ummieam komen :

manja, pakai telur scramble pon sodap wat sandwich ni... betol..anak2 suka......


21-07-2009, edaariffgibson komen :

tambahkan white paper sikit..lagi sedap.my kids n hubby`s favourite sandwich when we go for travelling and my hubby called it picnic sandwich[English people called it]Bagus juga u bagi recipe ni pada org kita yg tx pernah mencuba..memang sedap..u got brilliant idea.. Regards, Kak Eda


21-07-2009, manjasayang komen :

mmg btl...manja pn biasa gak buat tlr scrmble...


21-07-2009, edaariffgibson komen :

sorry lupa pulak..kalau suka..sapukan butter pada roti,lepas tu letakkan lettuce.tomato kemudian telur mayonnis.sorry ya manjasayang,i tambah2kan sedikit idea..hope u dont mind.Kak Eda


21-07-2009, manjasayang komen :

Oh...no problem kn ruangan ni utk kte share recipi tukar2 idea tk salah ikut selera masing2 tq Kak Eda,nk tnya ckit kak Eda ni dok mane?


21-07-2009, edaariffgibson komen :

hi Manjasayang..thnx.Kak Eda duk Larkin Jaya Johor Bahru..U kat mana?pleased to meet u...


22-07-2009, nonamanis komen :

saya suka sandwich ni


22-07-2009, manjasayang komen :

Kak Eda >hi Kak Eda manja kt S,pore tk jauh pon Kak Eda,nice 2 meet u 2...


22-07-2009, manjasayang komen :

hi nonamanis... klu suka boleh lah buat slalu...tq


03-08-2009, syuhaiza komen :

syu selalu wat roti telur ni....kalu nak lagi sedap boleh letak serbuk lada putih. ataupun sapukan dulu kat roti tu cili sos. maaf yer tuan punyer resipi. saje nak syer apa yang ada.........thank you.


30-06-2011, tasha azry komen :

wah senangnya resipi nie bolehlah try ^_^


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd