Google+

oleh: Aziemas Jagung Manis

Jagung_manis

Senang...resepi oleh kakak yg menjual jagung manis


Created on : 21-07-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Aziemas




Bahan-bahan ( 4-5 orang )

  • 500 gm jagung ( leh dpt dbhgn frozen )
  • 2 s b butter
  • 4 s b susu pekat manis ( kemanisn ikut suka )
  • secubit garam

Cara-cara

  1. Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
  2. Jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan butter, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
  3. Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..

Laporan Masakan Bergambar (14)

Jagung_manis
21-07-2009
azie, memang senang je nak buat.. semudah ABC..mekasih wat azie & kakak yg jual jagung tu sekali.. jemput makan azie... ;)
Laporan oleh: as75

wahhh cpt banget kak as buat..hihihi nnt blk msia leh beli jer kat kipmart hihihi TQ kak :)

Jagung_manis
22-07-2009
Tergoda tengok jagung Azie, akak terus buat. Best.
Laporan oleh: hazila

kita mgoda..akak tergoda hihihihi..TQ kak sudi coba :)

Jagung2
23-07-2009
Salam ustajah...kite gune jagung fresh 'jer'..best2,lama x mkn sweet corn..ehee..tq yer :D
Laporan oleh: HaSue

waaa guna jagung fresh lagi..skg kat sini jagung fresh mhl ihihih..kena tgu musim jagung br buat guna jagung fresh..btw..TQ ya try buat :)

Sweetcorn4
24-07-2009
Love dah buat petang tadi...mmg bes!!! tenkiu kak Azie!
Laporan oleh: love2cook

Waaaa nmpk chedappp ler nih heheheh..TQ ya sudi coba :)

P7250592
26-07-2009
selap ooo azie!!!... pasni akak jual jgung x leh carik mkn lg, semua dh pandai wat... akaj rajin tu yg kutil sebijik2 tu lg umphh!!
Laporan oleh: waheedeana

wahahahah lajin sggh looo kutil sejibik2 bini sapooo lor ni heheheh..lenkali buat anto sket ya ihihhihi

Jagung_manis
26-07-2009
adik2 yg nk jagung bersusu ikut resipi aziemas...sdp lmk brsusu...tq aziemas... :p
Laporan oleh: inda77

TQ sudi cuba :)

Dsc_6556
27-07-2009
azie,sedapp...anak2 suka.thanks ye.
Laporan oleh: zaina

waaaa buat bnyk ya..TQ eek :)

Jagung1
27-07-2009
nak menyemak laporan kat sini la! jgn mare er zie! hehehe... selalu gak wat! cedappp lemak2 manis disukai ramaii!! hihi
Laporan oleh: hana6877

^^___________________^^

Jagung_manis
01-08-2009
mmg lepas ni peniaga jagung manis kekurangan pelanggan ler azie.. sedap!
Laporan oleh: nor_67

Pas ni akak leh bukak stall jual jagung manis plak kat ganu ehh ihihhihihi

Dsc02005
31-10-2009
Permintaan anak-2, semalam baru sempat beli jagungnya, puashati. Macam jagung kat kedai kata mereka. Tq Azie
Laporan oleh: Sharm1969

terima kasih jugak..kerana mencuba..:)

07072010397
19-07-2010
Salam Azie....best la ikut resepi ni, sedap & secukup rasa. Biasanya akk buat main campak2, ikut suka2 ati aje. Skrg ni akk klu buat mesti ikut resepi ni....thanks
Laporan oleh: baya74
220520111522
23-05-2011
tq Aziemas... skrg dah xpayah beli... ehehe...
Laporan oleh: suzzlyn
Img_2440a
27-02-2012
sedap... nak lagi dan lagi dan lagi...
Laporan oleh: Kak Rosenah
Img_3164a
27-02-2012
apam marmar yg menyamar jadi puteri ayu!
Laporan oleh: Kak Rosenah


Komen (17)

21-07-2009, Aziemas komen :

Resepi ini telah diberi oleh kakak yg memang menjual jagung manis ni :)


21-07-2009, as75 komen :

salam azie, nak jagung manis 1 cawan, butter lebey.. anak2 suke nih!..


21-07-2009, sunsweet komen :

memang dah lama cari resepi ni. thanks aziemas...


21-07-2009, hatijah80 komen :

sedapnyer...snack yg berkhasiat lg,tq kongsi resepi,nnt bole la buat tuk anak


21-07-2009, manjasayang komen :

Snack kegemaran saya ni slalu tk bubuh susu cuma lebihkan butter,tapi nk try buat cara ni pulak mest sedap ni...thx 4 d recipi


22-07-2009, love2cook komen :

Ni Love misti nak try! nyum nyum! ez bz la kan! ;)


22-07-2009, love2cook komen :

Kak As! nak bekas cam tu laaaa...payah tul carik kat tempat Love nih! huhuhu ;)


22-07-2009, addamira komen :

nak cuba la... kalu g town mesti anak suh beli..dulu murah je.. skang paling murah pun rm2.20 secwn


17-08-2009, sitifarizan komen :

Kedai kakak jagung kat area ofis saya siap bagi pilihan lagi, nak letak butter, madu atau mayonis. Yg letak mayonis pun sedap jugak. Boleh ikut cara azie, tapi letak mayo pulak laaa.. Tq azie!


18-08-2009, harem.hawash komen :

wah, ni mmg febret harem ni, wajib buat ni, tq azie,


01-11-2009, aisya maisara komen :

klu letak mayonis lagi sedap aisya dh try wat masuk mayo mmg sempoi rasa lemak2 gitu.


02-11-2009, k.zila66 komen :

slm azie, kte pon dh cuba...bestt..mkn panas2...tq ya..


22-11-2010, azella komen :

salam..klu snang2 mcm ni leh r bt..nk bli maklum r klu ank rmai...he2


22-11-2010, sherrysally komen :

aa...aa la sejak kebelakangan ni asyik nak mkn jagung jer...g pasaraya,pasar mlm or pasar tani mesti teringat nak bli jagung.Dulu2 punya jagung lg sedap...yg klakar nyer kalau makan jagung mesti nak tengok ek...automatik mata tu mesti pandang jagung...prasan x hehehe


18-12-2010, eitabaei komen :

dulu sy jual jagung ni dpn rumah..tp campur susu cair..laris..:)


20-05-2011, suzzlyn komen :

salam nak tanya... kalau resepi ni ditambah mayonis mmg lagik sedap ek? ke letak mayonis tp xyah letak susu?


30-09-2011, abang roti komen :

klu tmbh mayo nti akn hilang rasa jagung yg sebenar.


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd