Google+

oleh: Aziemas Roti Gulung Sosej

Roti_gulung

Simple..tarik minat anak2 nk mkn


Created on : 12-07-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Aziemas




Bahan-bahan ( 4 orang )

  • 8 keping roti tawar (gardenia @ apa saja) - dibuang tepinya
  • 8 sosej ayam @ daging
  • 1 biji telur - dipukul sedikit
  • secubit garam
  • sedikit serbuk lada sulah
  • breadcrumbs (serbuk roti) - secukupnya
  • minyak untuk menggoreng

Cara-cara

  1. Gelek roti hingga nipis/leper
  2. Balut sosej dengan roti yg leper tadi..gulungkan
  3. Potong lebihan sosej yg lebih ditepi roti supaya nmpk kemas
  4. Masukan garam & serbuk lada sulah dlm telur. Celup gulungan roti td ke dalam telur
  5. Salut @ golek2kan roti yg dh dcelup dgn telur ke dlm breadcrumbs
  6. Goreng gulungan roti td ke dalam minyak yg panas hingga kuning keemasan
  7. Dh siap..enak dmkn bercicah sos & mayonis









Laporan Masakan Bergambar (9)

Sosejrollcheese
12-07-2009
hahahaa... terlanjur ko post resepi nih, akak anto report jerk la yer! bekpes kitaorg td.. cume akak ltk slice cheese! peaceee azie!! hehehe
Laporan oleh: hana6877

sabooooooooooo jer hihihihihih...kitapon wat bekpes ni..kita no cis2..diet wakakakakaka

Dsc_6476
24-07-2009
buat untuk bf & bekal abang long ke sekolah,emm sedap katanya...nanti mama buat lagi.thanks azie.
Laporan oleh: zaina

sesuai tuk anak2 kan..mesti depa sukaa..TQ yaa buat leh buat selalu hihihihi

Image047
25-07-2009
Aziemas,tq for the recipe!
Laporan oleh: mama_nayli

alhamdulilah...sama2 :)

Snv30023
25-07-2009
Buat seketul jer utk anak saya.. memang dia suka. Tq Aziemas..
Laporan oleh: aludra

cukup seketul?? ok ler tu kan mmg tuk budak2 :)

Dsc02817
17-08-2009
nie eiyna ouyer...menu dinner mlm td.malas nk makan nk nasi!!
Laporan oleh: eiyna

menarik...TQ ya sudi cuba :)

P1140479
16-01-2011
sangat sedapp azie.. tq..
Laporan oleh: zana08
Bread3
19-01-2011
Baru ingat nak anta report..ehe..sedap2!tmbh slice cheese sekali mmg mabelesS!mekasih kak azie..nah amik sepotong kecik...kate diet kann... ;P
Laporan oleh: HaSue
Photo-11
02-07-2012
sng n yummy. tq
Laporan oleh: princessacha
20121108_093046
08-11-2012
sedap sangat!anak2 pun sukakannya...thanks yea..
Laporan oleh: myda

Komen (17)

12-07-2009, hana6877 komen :

diet???! jangannn... nnti makin kene tolak angin, makin tobang ke laut china selatan! wakakakaka.... :P


12-07-2009, YoN_NoSe komen :

breadcrum mhl ke klubeli dikedai?? kedai mana yg senag untuk mendapatkanye


12-07-2009, Aziemas komen :

>>kak hana...saboo je..tak po jgn putuskan semangat kental ku kakakakaka


12-07-2009, Aziemas komen :

>>YoN_NoSe..kat pasaraya besar2 ada jual mcm giant..tesco, lg senang kalu cari kat kedai bakery @ kedai jual bhn2 kuih ni..tak ingat plak mahal ke idak..tak mhl biasa2 jer..kalu tak jumpa gak leh buat sendiri..kt myr ni ada homemade breadcrumbs :)


12-07-2009, YoN_NoSe komen :

ok tenQ cmnernk btdia eh??


12-07-2009, hana6877 komen :

zie... akak tolong jwb YoN_NoSe er! try tgk kat sini.. http://www.myresipi.com/top/detail/51 -saya penah try resepi nih! so kalau YoN tk jumpa kat kedai@supa leh wat sendrik yer! :)


12-07-2009, Aziemas komen :

TQ kak hana...ha ah kalu tak leh jumpa leh wat sendri lg mudah kan kak ina kan..heheheheh kita dh post gmbo breadcrumbs ni kat glossary :)


12-07-2009, nor_67 komen :

ina, tak per la azie diet pun, biar ringan sket badan.. kalau lumba lari dgn anak lembu, gerenti menang lagi hihihihihih..


12-07-2009, hana6877 komen :

anak lembu yg kaler itam tuh kan k.nor kan!! kakakaka... adehh gli ati nihh! hihihihihihi...


12-07-2009, Aziemas komen :

haaaa kutuk..kutuk..p jauh2 syuhhh...kekekkekekee..tulah kak nor wehh bdn berat sgt tu yg kena kejo naik sempot den lari nyelamatkan diri hihihihi


12-07-2009, hanazmanis komen :

penah buat cam ni...memang sedap....anak2 memang suka....buleh bekukan...nak makan baru goreng....tq Aziemas....


15-07-2009, baby ainin sofiya komen :

Mama baby selalu buat tapi x pakai serbuk roti.sedap gak.


24-07-2009, nurulj75 komen :

tumpang lalu yek.. kalu x de bread crumbs tu ..usah gusar.. pakai aje apa yg ada kt dlm gobok dapur tu. salah 1nya guna biskut kering tu.. tumbuk sampai agak2 jgn halus sgt. atau guna oat pun boleh, pakai nestum pun boleh.. nanti kalu goreng ..wangi aje bau nya.. less oily..cuba la jgn x cuba


24-07-2009, aflisa_hanni komen :

tumpang lalu jugak....nk uat bread crumbs...pki roti jee...masukkn lam fridge @ di 'toast' kan roti takdi....dah agak keras, ramas @ blend kering kasik halus...dah jadik bread crumbs


24-07-2009, nor_67 komen :

salam aflisa .. toast dlm fridge ke dlm oven? :)


19-01-2011, wanninie komen :

sosej tu kne kukus dulu ke.. bakar ke?


22-01-2011, kaseh dhamirah komen :

nk tnye,breadcrumbs yg kita buat biasanya warna putih..lau beli oren2 sket..cmne kita nk wt warna yang cam beli tu..kne ltak pewarna ke or pape bhan2 lain??


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd