Google+

oleh: baybeelyna Maggie goreng basah

Maggie_basah

resepi ni simple je..


Created on : 13-01-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi baybeelyna




Bahan-bahan ( 2 orang )

  • bawang merah-dikisar
  • bawang putih-dikisar
  • cili kering-dikisar
  • 1 paket maggi
  • garam
  • kiub pati ayam knorr
  • kicap
  • sos tiram
  • 3 mangkuk kecil air
  • 2 biji telur

Cara-cara

  1. Panaskan kuali dengan minyak masak.
  2. Setelah minyak panas, tumis bawang merah & bawang putih sehingga naik bau.
  3. Selepas itu, masukkan cili kering yang telah dikisar.(ikut cita rasa masing-masing)-kalau nak pedas masukkan banyak, kalau tidak boleh dikurangkan.
  4. Masukkan 2 sudu kicap & 2 sudu sos tiram.
  5. Tambah 3 mangkuk kecil air.
  6. Tambahkan 1/2 kiub pati ayam knorr dan secubit garam.
  7. Masukkan 1 paket maggi tanpa perisa lain. Biarkan sehingga kuah menggelegak dan sehingga maggi lembut.
  8. Setelah maggi lembut dan kuah hampir kering masukkan pula 2 biji telur dan gaul sehingga sebati.

Tag

mee maggie









Laporan Masakan Bergambar (1)

Img0264a
20-01-2008
campak2 je ..tadaaa!~
Laporan oleh: najah_82

Komen (7)

23-01-2007, zabha komen :

Masakan ni memang kegemaran saya. Time kasih kerana resepi ni memang best punye cite.


20-01-2008, najah_82 komen :

ahaaa...dapat gak resepi simple yg tak yah pakai bhn byk..sbb peti ais pon kosong da...ekeke...disebabkan siang td da mam byk da...mlm ni mkn ringan2 je la...lgpon berdua je...thanks ek tuan empunya resepi..:P


18-12-2008, ct komen :

da lama cr resepi ni..mlm ni nk try masak..tq


28-06-2009, anaiza komen :

nak sedap lagi makan ngan cili jeruk atau cili kicap kasturi. tambah tauhu goreng lak... terangkat punye. Nih resipi kegemaran my hubby.


28-09-2009, ariff komen :

mmmm...sdap nyer maggie nie...nak wat lagi le...mcm x puas... :D


23-11-2010, abil komen :

SAYA BARU NAK BUAT RESEPI NI,BIASALAH STUDENT BUSY JERK..HEHE


19-01-2011, sallyspongebob2010 komen :

dh cuba mmg sedap.dh mcm mee hailam pun ada.kalay tak guna maggi guna mee kuning boleh tak.....


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd