Google+

oleh: mirza_izz Koktel buah-buahan sempoi

Koktel_sempoi

dari jiran sebelah umah...


Created on : 12-01-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi mirza_izz




Bahan-bahan ( satu family )

  • 1 tin koktel buah-buahan campuran (ikut suka)
  • 1 tin susu sejat
  • air batu

Cara-cara

  1. campurkan semua bahan-bahan tadi. dan bolehlah di makan.kalau di makan time petang lagi best.

Tag

desset

Laporan Masakan Bergambar (1)

Koktel_sempoi
24-01-2007
mula2 tu nak buat koktel winter sonata tapi agar2 tu belom keras... sebab tak sabar nak tunggu maka jadilah koktel buah2an sempoi ni hehehehe ok gaklah... cuma kalau bubuh agar tu jadi le winter sonta... jap eekkkk winter sonata...
Laporan oleh: umi_e

huii.. sememangnya sempoi kan umi.. lawa la pulak gambar yg umi upload ni...buat masa ni guna gambar umi jer la kan..insya allah.. ada gambo nanti mirza letak laa yer.. tq umi sudi try..



Komen (8)

24-01-2007, umi_e komen :

mirza... memang sempoi sungguh... kalau dah tak sempat nak buat pencuci mulut... buat camni je... pastu bubuh dalam bekas comel2 gerenti menarik...


24-01-2007, admin komen :

gambar resipi ni dr laporan masakan. mirza ...boleh tukar bila2 masa gambar ni dgn gambar sendiri.


05-07-2007, Jasmy komen :

Dah try tadi,memang sedap...gambarnya pun dah ambil but,Jasmy tak tau nak masuk gambar.


28-04-2008, qaseh komen :

fuh...tgk gambar dah tak sabar nak balik buat ni..ptg ni jgk beli bahan...


29-11-2009, biellakoishy komen :

em...best...mase bulan pose, ari2 sya buat....


09-06-2011, sweetemp komen :

hari ni sweetemp menerai resepi koktel yang teramat sempoi... tp bes! nanti nak campur puding dia lak... biar jd puding koktel.


15-09-2011, cik tiey komen :

emm..yummy..belum cuba buat lagi.. tp dah rasa sedap...


06-11-2011, ietahoney komen :

mmg pnah tgk member buat..mmg sedap.. tp ade pendapat bole tambah susu pekat utk ganti gula, nk lg variety letak nata de coco ke, agar2 colourful wat sendiri, sumi, laici tin, nenas tin ke, jagung manis ke...sesuke hati..hihi.. tapi resepi kat atas tu mmg dh ckop simple n sedap...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd