Google+

oleh: YoN_NoSe Horse D`ouevre canape’

Canape__tomato_n_bread


Created on : 25-06-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi YoN_NoSe




Bahan-bahan ( seorang )

  • Bahan-bahan : - Roti - Telur - Tuna - Tomato cherry - Mayonis

Cara-cara

  1. Cara membuatnya : Roti - Roti di potong bite size . Pelbagaikan jenis-jenis potongan supaya ia kelihatan menarik .Hancurkan tuna di dalam boil . Kemudian bentukkan tuna tersebut mengikut cita rasa dan diletakkan di atas roti . Hiiaskan roti yang telah di siap tadi dengan daun bawang dan tomato cherry .
  2. Tomato cherry - Hard boil telur . Hancurkan telur dan gaulkan bersama mayonis sehingga sebati .Potong hanya sedikit kepala dan ekor tomato cherry. Kemudian dibelah dua dan dibuangkan isi di dalamnya .Masukkan telur yang telah siap di gaulkan tadi bersama mayonis ke dalam piping bag .Kemudian , picitkan piping bag ke dalam lubang tomato cherry .Hiaskan tomato cherry dengan daun bawang .
  3. Canape__timun
    Timun - Dipotong dua secara melintang . - Keluarkan isi timun sehingga kelihatan bersih dan tiada biji . - Gunakan piping bag tadi dan picitkan ke dalam timun . - Potong timun tadi dan hiaskan bersama daun bawang dan tomato cherry .

Tag

hotel

Laporan Masakan Bergambar (0)



Komen (9)

25-06-2009, yatichedet komen :

salah forum la...


25-06-2009, akakscorpion komen :

nanti kita suggest buka class tutorial.... walaupun.....


25-06-2009, fatini_sfm komen :

Tq Yon NoSe kerana sudi kongsi resepi2 menarik..awk ni mesti chef kan? tentu kakak2 & makcik2 kat forum seronok awk masuk forum dan berkongsi ilmu...teruskan menghantar resepi2 menarik tp perhatikan cara2 camana nak antar resepi..


25-06-2009, jelita6004 komen :

wow ini betul2 karangan...confused ..nampak mcm sedap ..nak cuba..tapi..pening lah...


26-06-2009, Siti Cook komen :

Mok cik pon fening.... nak kena buat kajian ni..


26-06-2009, Amy75 komen :

tak daya lah nak suka, tapi apa-apa pun buang yang keruh ambil yang jernih.


28-06-2009, yumna komen :

admin.. tolong komen entry nih.. :) tapi terus terang la yon nose memang pening jugak membacanya. U boleh baikinya semula untuk semua pengunjung my resepi mudah faham..


14-07-2009, hanazmanis komen :

emmmm.....iskkkkk


11-12-2010, YoN_NoSe komen :

mn de chef la....sj je creat sbb dh boring sgt kan... dri merempit x tentu hala kan lbh baik bt sesuatu yg blh mengenyagkan perut ni kan??,btl x?? sbnrnye ats dri kita jgk nk membacanya...klu dri kita ni mls maka mls la jwbnye.. kte hnye menyalahkan org lains blm menunding jari kepada dri kita sndri... so slhkan dri sendri ea jgn nk slhkan sy... sy kongsi resepi ni pon kira bgus la... de jgk usaha n tak terdapat sikap selindung dalam hati kedekut.... pe yg sy tahu saya berikan pd anda... sy x spt sesetengah org2.. nhya berikan shj resepi entah ia btl or tidak kita x tahu kan.. lain kali sy akan berkongsi segala resepi yg telah sy hasilkan...maklum la bz mencari ilmu serata tempat, resotan, part time...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd