Google+

oleh: sue_ginola Baked Bean

Dsc04541

Breakfast paling simple sekali...(Fav. adik saya yang paling bongsu)


Created on : 24-06-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi sue_ginola




Bahan-bahan ( 2 orang )

  • 1 Tin-Baked Bean
  • 1 Biji- Bawang Besar (sederhana)~Di potong Dadu
  • Sedikit Air Masak
  • 1/2 Sudu Besar- Minyak/Butter/Margerin~Untuk menumis Baked Bean
  • Untuk Telur Mata Kerbau:
  • Sedikit Minyak/Butter/Margerin
  • Telur (ikut berapa biji nak makan)

Cara-cara

  1. Panaskan minyak/butter/Margerin dalam kuali/periuk.
  2. Masukkan Bawang Besar yang telah di dadu
  3. Tumis hingga bawang wangi.
  4. Masukkan baked bean. Kacau rata, masukkan sedikit air, untuk mencairkan sedikit baked bean itu (anggaran 2 sudu besar air sahaja).
  5. Tumis hingga mengelegak. Tutup api dan dihidang bersama dengan Telur Mata Kerbau.
  6. Sedap juga dimakan bersama Roti...Selamat Mencuba..

Laporan Masakan Bergambar (2)

2012-01-06_09
16-01-2012
kite x suke telur mata kobau so wat telur hancur jerr.. mmg sdp..simply western kann.. thanks sue :)
Laporan oleh: Miss_ShaSha

Simple but nice kan..?u r welcome Miss_ShaSha....

Dsc02781
25-11-2012
wat utk sarapan pagi..paling senang dn cpt di mkn hehee..tenkiu2 :)
Laporan oleh: k.zila66

k.zila66, thanks for the posting...



Komen (7)

24-06-2009, manjasayang komen :

hai sue mmg btul awk ckp bf ni paling smple skali tp sye slalu uat lagi smple,sye tk letak bwg dn gantikn dgn sdkit lada sulah,mmm...mmg syiok klu d mkn dgn rot bkr,rot prncis or rot biasa.


24-06-2009, sue_ginola komen :

Hi manjasayang... Memang resepi ni simple je kan.. Kalo ikut emak saya, dia tenggek je baked bean tu dalam periuk je, takyah taruk ape2, lagi simple giler..tapi still sodap..lain kali nak try taruk lada sulah pulak la, msti lagi terangkat nih..^_^...tq for the tips...


24-06-2009, manjasayang komen :

kta kn sama2 share resepi mstlah share tips atau ape pn yg kta tau thx 2 u 2.


25-06-2009, aludra komen :

hehehe... kalau ikut hubby saya lagi simple.. dia pi tenggek baked bean tu dgn tin2 sekali kat atas api.. kekeke... ada member serumah dulu masa belajar, dia pecahkan telur dalam baked beans nie.. :)


25-06-2009, abdulsamad komen :

resepi ni cukup simple tapi berkhasiat... tapi kalau nak sedap lagi. sebelum hidangkan baked bean letak 1 keping cheese di atas pingan lepas tu baru letak baked bean panas- panas atas cheese tu... baked bean cheese & telur mata..... yum yum


13-11-2009, sue_ginola komen :

Aludra~hahaha...paling2 simple cara hubby awak tu ye..apepun mmg sedap kan... abdulsamad~Letak cheese?wa..tambah2 sedapla bf kita yek..nak cuba la..letak lada sulah+cheese pulak..nyum..nyum...^O'^


13-11-2009, sue_ginola komen :

Aludra~hahaha...paling2 simple cara hubby awak tu ye..apepun mmg sedap kan... abdulsamad~Letak cheese?wa..tambah2 sedapla bf kita yek..nak cuba la..letak lada sulah+cheese pulak..nyum..nyum...^O'^


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd