Google+

oleh: miss_ad Kek Cawan Vanilla

Cupcake

kek yg mudah sgt nk buat dan gerenti sedap


Created on : 26-12-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi miss_ad




Bahan-bahan ( 35 biji )

  • 150 g mentega
  • 185 g tepung naik sendiri
  • 150 gram gula kastor
  • 1/2 sudu teh soda bikarbonat
  • 3 biji telur
  • 1 sudu teh vanilla
  • Untuk ising:
  • 100 g mentega
  • 200 g gula ising
  • 2 sudu teh air panas
  • 1 sudu teh esen vanilla
  • chocolate rice utk tabur

Cara-cara

  1. Pukul butter dan gula hingga kembang
  2. Masukkan telur sebiji demi sebiji dan esen vanilla
  3. Masukkan tepung yang dicampur dgn soda bikarbonat. Adun sebati
  4. Acuan_cupcake
    Susunkan kertas kek cawan kedalam acuan. Masukkan adunan hingga 3/4 penuh
  5. Bakar selama 10 minit dgn suhu 180 C
  6. Utk ising, pukul mentega dan gula ising hingga kembang. Masukkan esen dan air panas. Pukul lagi hingga putih dan berkrim
  7. Sapukan ising atak kek. Pastikan kek betul-betul sejuk sebelum diletakkan ising. Kemudian boleh tabut manik atau choc rice








Laporan Masakan Bergambar (57)

Resize_abby_cupcakes
01-01-2007
yay.....berjaya decorate!!!weehoo.
Laporan oleh: haXira
Cupcakes5
19-06-2007
yummy!! thanks 4 d recipe..:-)
Laporan oleh: mummysufia
Cupcakes4
19-06-2007
gambar cupcake lagi!
Laporan oleh: mummysufia
Pic_cuppies
23-07-2007
Semlm try buat cuppies ni (1st time).. memang sedap!!!
Laporan oleh: kamalina
Pic_cuppiesii
28-07-2007
Buat lagi cuppies ni.. :D
Laporan oleh: kamalina
Pp
14-08-2007
cuppies for my anak buah birthday party baru2 ni..first time buat..hihi
Laporan oleh: giha_gaha
002
05-02-2008
Tak deco pun. Just taruk nut. Sedap.
Laporan oleh: fieza_fwwt
Cupcake
03-03-2008
saya telah berjaya membuat ising cupcake untuk majlis cukur rambut anak kawan saya. YEAH! BERJAYA!
Laporan oleh: indrahamzah
22032008501
28-03-2008
Menjadi! Thanks for the recipe, loving it :)
Laporan oleh: fuzzyfarrah
Cupcake_in_the_oven
11-05-2008
masih dlm oven
Laporan oleh: aizahana
Cupcakes_without_icing
11-05-2008
rupa yg dah masak tapi tanpa icingnya
Laporan oleh: aizahana
Cupcake_with_icing
08-06-2008
yg dah siap icing
Laporan oleh: aizahana
Cuppies
05-07-2008
Inilah cupcake hasil ciptaan saya setelah praktis beberapa kali. Terima Kasih My resipi! NOTHING IS IMPOSSIBLE!
Laporan oleh: indrahamzah
2008_0621photo0003
05-07-2008
my latest Fairie Pixie Cuppies. Resipinye dari MyResipi, i made these last week. It took me about 2hr to make. Trima Kasih My Resipi, i really love this website. COOL!
Laporan oleh: indrahamzah
Image021
26-07-2008
saya buat perisa strawberry dan oren..tak buat deco pun..lain kali buat deco pulak..
Laporan oleh: quinnie
Dsc_0148__2__cropped
14-09-2008
Ini yg sy buat. Tak deco pun sedap.
Laporan oleh: rinaA
Img_0507
19-11-2008
tada!!! nih la hasil nye lepas da deco..deco simple2 je, amatur la kata kan...heheheh...1st time buat cupcake perisa vanila.. gebu, masa kat dlm oven lg da bau wangi... TQ 4 d great recipe!!
Laporan oleh: pu3bay
Dsc00328
12-01-2009
Uhmm memang sedap dan menjadi. Cuma I masuk semua dalam 12 soufle cup tu ..dia jadi macam termuntah ke tepi dia. Rasa memang sedap tapi..
Laporan oleh: oneferial
Dsc05037
24-01-2009
tq untuk resepi cupcake nie....ikut bulat2 resepi nye....tapi buat 2 adunan 4 bday anak buah...sedap sangat..thz...
Laporan oleh: sweet 4ever
Kuihku1
18-02-2009
Sedap kek nie.. Try letak pes pandan ngan coklat... bebudak gerenti suka.. TQ for the recipe..
Laporan oleh: sunz7300
Kuihku2
18-02-2009
First time deco guna butter cream untuk bezday adik.. Nampak kelakar je... asalkan dah cuba kan..
Laporan oleh: sunz7300
Dsc01195
01-04-2009
1st time blajar wt kek cawan nihhh... Tp tgklah hasil yang tak seberapa niee.....Apepun mekacih utk resepi nie yea
Laporan oleh: ayien5250
Cupcakes
30-04-2009
baru keluar oven panas lagi......tq sebab senang comel sgt
Laporan oleh: watierman
Icing_cuppies
30-04-2009
ini versi dah bertopping...dgn aising...
Laporan oleh: watierman
Dsc01888
30-04-2009
Kek cawan buat untuk b'day anak ke 2 harini. SeDaP saya kurangkan gulanya.
Laporan oleh: Sharm1969
Pa180421
27-10-2009
yummy..anak umur 12th cuba buat,siap toping lagi..seronok dia bawa bekal ke sekolah bagi kawan-kawan.
Laporan oleh: mrs.habib
100_3148
09-12-2009
ahhaa.this is my cuppies....sedap..tq.. :)
Laporan oleh: ja_mizkatak
Dsc02852_1_
20-12-2009
Saya dah buat, ok coz kurangkan gula, tapi icing nya memang manis kan? anyway tqvm, we all love it.
Laporan oleh: tepaksireh
Dsc00540
19-02-2010
Memang sedap, dah 2 kali buat...cuma aisingnya manis...kali kedua buat saya cuma guna 1/2 drp gula aising yg dicadangkan...thanx
Laporan oleh: mamamyza
Cup_cakes
20-02-2010
pertama kali buat cup cakes..TQ myresepi.com
Laporan oleh: azrin88
P1000130
19-04-2010
Sedap tapi buat dalam acuan muffin,tak buat icing,takpe..sedap makan macam tu aje..
Laporan oleh: amiez150
Cupcakes2
03-05-2010
Ini kali ke 2 wat cupcakes ni,anak siap bwk ke skolah lg,sedap..thanks tuan resepi,,,I LIKE,,,
Laporan oleh: aniehamzah77
Cupcakes
03-05-2010
Ini yg 1st,xsempat buh topping,snap gmbar dulu,tau2 yg lain dah ilang,,ank2 mkn,sedap,,,thanks tuan resepi...I LIKE...
Laporan oleh: aniehamzah77
Choc_cupcakes
04-05-2010
Ini kali 3rd wat,tp versi coklat,maaf tuan resepi,pndia2 aje ubah yek!!!hehe...I LIKE...
Laporan oleh: aniehamzah77
Cup_cake_manjasayang
24-05-2010
mmg snang dan sdaaap tq.4 d rcp..
Laporan oleh: manjasayang
Kek_cawan_vanila_13-06-10
26-07-2010
Dah lama buat tp br blh hantar laporan..sedap, mudah dan cepat. Buat untuk sepupu yg mai dr Johor time cuti sek baru2 ni. Buttercream dr LINAZLINA. Thank you for both of you..
Laporan oleh: yanidungun
Kek_cawan_aiskrim_kakak_30-07-10
31-07-2010
Buat lg utk birthday anak 8 thn..tp dlm bentuk aiskrim..20 cake besar, 20 kek kecik..dpt 20 aiskrim utk bg anak2 jiran. TQVM...
Laporan oleh: yanidungun
Dsc06409
08-08-2010
1st time buat..menjadi & sedap tp x reti nk deco..cincai saja..tq for da recipe
Laporan oleh: nene26
Photo_3344
17-08-2010
sedap sgt , and mudah :D thanks fr the recipe!
Laporan oleh: shaffylene09
Dsc07084
04-10-2010
bahan2 yg simple tp rasa sedap!
Laporan oleh: hairan189
P1020545
20-10-2010
x pakai gincu,tp ttp cun,dan yg pnting rsa sgguh sdp,
Laporan oleh: Mariani(KT)
Img00079-20101124-1550
24-11-2010
bru cuba tadi...tembah sikit dn icing deco. Anak2 n hubby pn puji...suka ssgt....
Laporan oleh: Nolie_Lieza
Dsc00561
09-12-2010
buat cup cake utk adk.... best cuma tambah buah-buahan ke dlm kek ( ceri merah, hijau, kismis & cholt chip)..
Laporan oleh: razisuzana
Kek_cawan_vanilla
12-12-2010
sedap!
Laporan oleh: kaknab
Kek_cawan
17-12-2010
...sedap tp tekstur lembut sgt2...takut plak nk decorate...sy ader tanyer kt bwh...mntk ader yg jwb yerr...tq...
Laporan oleh: awekcun75
Cake
16-02-2011
ho0rey!~berjaye buat..thanks miss ad!~
Laporan oleh: nUyUL86
252021_1371798150879_1709542710_618393_1207420_n
03-06-2011
My first time buat cupcake , actually apa2 kek pun belum pernah buat . hehe , tapi menjadi dan sedap sangat , icing pun sedap :) thankyou !
Laporan oleh: myaazizan
Foto0215
10-09-2011
dah lama buat, xsempat upload..1st time buat, menjadi jugak..hehe
Laporan oleh: MsBeriBiru
Image1252
15-10-2011
bestnyer cupcake resepi u! tqvm!
Laporan oleh: akakros
2011-12-03_13
03-12-2011
tq utk resepi mudah & gebu ni. next time nak cuba perasa lain.
Laporan oleh: r41494
20120502_195351
02-05-2012
da try.overall sedap.tp sy nk kurgkn gula skit.sbb minat kurg manis.tq tn pny resepi.:-)
Laporan oleh: dianahondaz
20120502_195351
02-05-2012
da try.overall sedap.tp sy nk kurgkn gula skit.sbb minat kurg manis.tq tn pny resepi.:-)
Laporan oleh: dianahondaz
Dsci1881
13-05-2012
tq krna sudi kongsi resepi..makeup krg cntik tp anak2 suka...
Laporan oleh: tempoyak108
2012-07-02_13
02-07-2012
1st try...orang yang rase sume kata sedap...thanx!!
Laporan oleh: liyana.aziz.16
Foto0658
16-09-2012
dh 3 kali buat.. ramai yg puji sedap.. cuma kurangkan gula sbb x suka manis sangat.. apapepon.. tq utk resepinya..
Laporan oleh: hyo hwa
Img_2177
09-10-2012

Laporan oleh: noormala75
Cupcake
16-12-2012
Terima kasih kepada pemberi resepi.Pertama kali buat atas permintaan anak.Alhamdulillah.Menjadi dan sedap.Gula untuk ising patut dikurangkan sbb agak manis.
Laporan oleh: drnura

Komen (99)

26-12-2006, miss_ad komen :

comel sgt cupcake ni..budak2 suka..kejap ajer dah licin


26-12-2006, haXira komen :

miss_ad, tx 4 d recipe.dah laer teringin nak buat vanilla cupcakes. tp nk tanye, size cup yg miss_ad gune besar mane??.....yg slalu org gune untuk jual kuih raye tu ke??.....ke yg besar sikit?


26-12-2006, hawa komen :

mmmm....boleh tak adunan ni ditukar menjadi sebiji kek besar


26-12-2006, miss_ad komen :

haXira, saiz cup tu diameter dia lebih kurg 5cm gtu, kalau pegi kedai tanya nk acuan cupcake.Acuan dia tu jenis yg besi, beli yg sebiji sebiji tu


26-12-2006, miss_ad komen :

hawa, tak pernah plak cuba nk buat jd kek besar..mungkin boleh kot


01-01-2007, miss_ad komen :

wow!!so nice...kreatif yer..kitorg pun for raya buat mcm2 decoration and warna..have fun!!


09-03-2007, aku_tulip komen :

maaf kengkawan saye mencelah....klu pakai acuan cup cake tu...kena pakai loyang lagi ke nak bakar cake tu...maksud saye kena pakai mcm dulang ker...aper ker....


05-04-2007, ctz2306 komen :

maaf ye tny, vanila tu perisa atau asen vanila? dan bleh x kalu gune paper cup je..pakai buang..


20-07-2007, shima_2210 komen :

Baru buat semalam, sedap la tp icing tu sy buat tak berapa menjadi la tp still sedap sehingga menjilat jari


16-08-2007, alamanda_s komen :

camner nak buat yg colour tue.. n then nak pki brand apa.... ada sape2 tlg jwpkan...please............


16-08-2007, alamanda_s komen :

coz nak buatkan utk besday party anak buah .........


03-03-2008, zura5777 komen :

zura dah try resipi ni semalam... memang best! tq for the great recipe!


13-03-2008, pink_blossom komen :

miss ad..adik dah try buat cupcake ni...cake dier mmg sedap..tapikan papercup dier terbukak la dr cake 2..dah tak boleh nak decorate2...huhuhu..mcmane nak bg papercup dier tak tebukak?


16-03-2008, pink_blossom komen :

miss ad...adik dah try bwat lg skali...kali ni tak tebukak pon...kne biar sjuk dlm oven je eh...heheh....suke nyer dlm wat sedap plak 2...


30-04-2008, syh komen :

Hi Mcm mana nk wat ising colour2 ha?


05-05-2008, misynv komen :

hai.. iyala mcmane nak buat ising ni. belajar pki gula ising manis sgt wlupun cantik. dah cuba resepi ni mmg sedap


11-05-2008, aizahana komen :

dah cuba buat..menjadi cuma lom try wat icing dia aje


20-06-2008, corecheck komen :

ms_add, nk tnye. yg ising tue klo nk buat mcm colour, kite bole letak pewarna kn?


25-06-2008, polliey komen :

nk tnye..knape bile wt cup cake jdik merekah?? mcm apam pulak..1st time bwt jdik bulat..tpi pas2 jdik merekah...sbb krg baking powder atau soda bikarbonat???


05-07-2008, indrahamzah komen :

Kawan kawan saya suka cupcakes recipe ni! ramai yang meminta recipenye jadi saya beri mereka website ni. So far i have tried many other ingredients other than vanilla. Thanks you so much for the recipe. Love it!


05-07-2008, indrahamzah komen :

polliey, kalau merkah ur cupcake, i read from book, ur biocarbonate soda tak mix dgn tepung naik betul betul, so before you ade these two mix tepung into the tub of other ingredients, make sure bancur dulu, InsyaAllah menjadi nye, then don't forget to Sift the flour before adding into the mixing bowl full of other ingredients because sifting will make the cake more light and fluffy. Just sharing i hope it works for you.


05-07-2008, indrahamzah komen :

For the icing kan, you all can use star brand coloring, mudah nak gunakan tapi berhati hati nanti tangan pun kena color. just use the color you need add a bit to the ising. Separate the ising kalau nak gunakan pelbagai warna. i always use mixing bowl or cawan or even mangkuk to mix colors. Alhamdulilah semua menjadi. Try ok! I'm just sharing to those yang ingin tahu. iF i'm wrong in any steps, I apologize many many.


22-07-2008, MRS.ZORRO komen :

mmg sedap ahhh... baru lepas makan cup cakes masa celebrate bday member ari tu... cunn ahh


07-08-2008, salfarinasharif komen :

saya nak cuba gak nih.. mcm best.. ni baru berkecimpung dgn arena masak kek nih.. emmm nanti saya dah cuba esok.. saya bagi tau ekkk jadi ke tak...


27-08-2008, noraida komen :

hai memang cantik cup cakes tu tapi kalau buat icingnya malam ,nak kasi 2moro camne kena simpan dlm peti ais dulu ke?takut lah cair


27-08-2008, adihahsham komen :

resepi nie x payah isi tepung gandum kerrr?


27-08-2008, adihahsham komen :

nak cube today


13-10-2008, mushimushi komen :

baru je masuk laman web ni. interesting sangat. mesti nak cuba.


14-10-2008, farahdanish komen :

rasa2 kalau kita nak wat bisnes, baper agak2nye harga sebiji cake ni ye?


14-10-2008, syty_ameera komen :

hmm...terjumpa laman web ni suka sgt..memang tengah cari resepi cupcake ni..nak try buat la...lagi satu nak tanya...kita kena guna acuan tak masa nak bakat(maksudnya bukan acuan cup tu tapi akuan loyang tu)...


12-11-2008, yusleena komen :

Saya dah cuba 2 kali memang senang & sedap. Tq.


12-11-2008, akma_4th komen :

farahdanish, boleh rujuk site ni utk info. http://alkiram.net/salam/2006/11/10/cara-meletak-harga-jualan/


14-11-2008, norrolhuda komen :

saya dah cuba empat kali resepi ni, asal weekend je nak buat mcm dah kemaruk sgt..bila bagi kawan rasa siap nak order lak...


14-11-2008, norrolhuda komen :

syty_ameera, kalau nak cupcake yang cantik, sebaiknya guna acuan loyang tu sebab paper dia takan berubah bentuk, lepas dah masak tu biar sejuk dalam loyang tu dulu sebelum kuarkannya...Insay-Allah menjadi...


19-11-2008, pu3bay komen :

dah try, mmg menjadi.. marvelesssss..... terima kasih atas resipi yg jujur nih... hehehehehe... leh la buat bisness cupcake pasnih... heheheheh....


22-11-2008, Princess_Afyza komen :

hai semua...fiza nak tanya pd sesiapa yg ada pengalaman. fiza nak try buat cup cake nih utk 250 pieces utk majlis kawen abg fiza. so nak tnye bape lama ye boleh tahan kek nih? kalau fiza bake sehari sebelum boleh ke? nak jadi kan door gift sbnrnye.. thanks...


03-01-2009, suelisa komen :

ha..saya pun cam princess gak. ingat nak wt tuk my sis nye door gift fr die nye wedd nanti. tapi i pun kenal pe dia cupcakes ni..hu.,.hu...so i plan nak wat 1000 biji. so bape ari kek ni bleh tahan b4 the wedding kan?..please help me..


10-01-2009, artakus komen :

nak tanya ni.. ising yang diajar ni jenis ising yg beku tu ker?maksud art yang jenis ising kek yg beku untuk wedding tue?art nak tau cam ner nk wat ising yg beku tu untuk hantaran laa.minta tlg yer


29-01-2009, sweet 4ever komen :

artakus...nie bukan ising yang beku tuh....kalau art nak, sweet boley bagi resepinya.....


18-02-2009, mimiyahya komen :

saya tak ada penimbang so boleh tak bagi dalam sukatan cawan


19-02-2009, Al Hamra komen :

nak tnya sket resepi kat atas ni topping ler cmpr aper2 kaler kan...but if nak topping choc macamaner eh?


20-02-2009, norha komen :

dah cuba buat smalam.Mula2 try satu adunan.menjadik dan sedap.. pas tu buat sekali lagi sampai tengah malam baru selesai.hasilnya amat memuaskan.TQ


01-03-2009, qilala komen :

saya try buat cupcake tpi lepas dah panaskan dalam oven dia jadi besar macam muffin. Kenape ye?


28-03-2009, comot komen :

sy try resipi ni. tp kenapa dia mendap ke bawah?


31-03-2009, cekyah komen :

nak cuba buat utk gift sambutan hari guru anak2....tq


01-04-2009, ayien5250 komen :

[IMG]http://img441.imageshack.us/img441/4849/dsc01201e.th.jpg[/IMG] 1st time blajar wt kek cawan nihhh... Tp tgklah hasil yang tak seberapa niee.....Apepun mekacih utk resepi nie yea


19-05-2009, Zarinamd komen :

dah cuba beberapa kali pi ising nya tak mnejadi putih. Kenape ye? Ade sape2 leh toong jawab? fustrated lah ising tak jadi warna putih....


08-06-2009, norafie komen :

resipi ni memang sedap!! Saya amik tempahan cupcake utk kenduri..dan saya guna resipi ni...customer saya sume puji sedap! thanks kpd tuan punye resipi... :)


20-06-2009, niena_sofea komen :

topping ising ni x kras ea?


07-07-2009, Lynn Sham komen :

norafie.. nak tanya sikit.. berapa kita boleh charge untuk cupcake ni? Dan, apa saiz papercup yang norafie guna? Terima kasih..


20-07-2009, NorPrima komen :

a'ah saya pun nak tau jugak berapa ye nofarie jual...siap dgn ising tu....kalau kosong plak berapa agaknya..


03-08-2009, ummie_lea komen :

salam sume,anyway sy br je join laman web nie...bleh x miss_add bg dlm sukatan cawan utk buat cup cake nie...teringin sgt nk buat.....


15-08-2009, umizila komen :

salam sume..,kbtulan sy pn org bru gak ni..ye lah, sama cam ummie_lea sy ni pn lau blh nk tau sukatan pakai cawan..lg senang rsanye..blh tak miss-add? Sbnrnye sy ni lum prnah try lg buat cupcake, tp kali ni sy nk sgt try buat kot2 lh nk mnjdi... tgk lak hasil teman2 yg dh cuba 2, mak oi.. sume comel2 hasilnye, siap ade yg dh buat bsnes..!ape lg, dh xsbar rsanye ni!:)


20-10-2009, kiterzarina komen :

salam.i org bru kt sni.n bru nk blaja msak cup cake.i nk tau,bole ke kite msak cup cake dlm microwave?


06-11-2009, miss_ad komen :

seronok tgk rmai yg mencuba resipi ni..sbnrnya dpt resipi ni pon dr satu website english recipe..tukar2 sket lah and menjadi..


11-11-2009, haida76 komen :

miss ad, actually saye nak kukus kek tu berape lame dan perlu ke saye bukak dan tutup balik kukusan utk keluarkan air wap?


20-11-2009, meesiam komen :

xde idea nk wat decoration toping laa..mari share


05-12-2009, pija komen :

miss ad,ari2 sye ade try wat vanilla cupcake ni.. tp ble da siap bkar, rase payau n kelat plak... npe ek?? mak sye kte telbih soda bikarbonat.. betol ke?


09-12-2009, ja_mizkatak komen :

salam sume.sy org baru kat sni.da try wat cuppies ni...cne nak msuk gmbar dlm comment ye.hehe.tq so much!


13-01-2010, azz@malik komen :

akhir nya dapat juga sy resepi ne,tq tuan punya resepi:)


20-01-2010, ina10983 komen :

hahaha........aku try gk wt cupcakes ni....ngah bkr dlm oven lg.....sampai t'kuar dr cup nyer.....haha overload...


20-01-2010, alynex komen :

1st time buat cupcake terus menjadi...hepi sgt! siap agih umah makcik kat sebelah..=D deko je kureng sket coz tangan keras..huhuhuuu..


09-02-2010, shimafariq komen :

memang sedap.....can ne nak bagi cup cake ni tahan lama...?


12-02-2010, perakdarulridzuan komen :

Alhamdulillah cubaan pertama saya juga menjadi.(baru beli mixer baru). Memang mudah n simple,Tqvm for the resepi. Sedap..


21-02-2010, mizz_lina komen :

nak try wat muffin choc. tapi tkt x jadi. tgk org wat senang jer....


14-03-2010, nuar2612 komen :

resepi ni buat mmg menjadi...semua ahli keluarge suke sangat...nak sedap lagi saye letak filling bluberry...hasilnyer lembab je kek...mmg sedap...


17-03-2010, Lydia8448 komen :

klu mahu lg senang aising nya... -150gm Shortening -100gm Krimwell -40gm Butter -100gm Susu pekat pukul semua bahan sampai kembang!then taru je atas cc as a topping!sure sedap...klu nak taru warna pun bole..


28-03-2010, sarahoney komen :

saya budak baru kat sini.. mntak tnjuk ajar.. sy xpenah cuba buat cupcake ni.. nk tny,utk acuan kek dia,if buat dgn tpung kek instant mnjadi x?


01-05-2010, alisa79 komen :

memang best resepi ni . Anak saya kata sedap .


06-05-2010, aniehamzah77 komen :

sy dah byk kali wat cupcakes ni,memang sedap...memang mudah..I LIKE..


23-05-2010, shamira77 komen :

salam smua....tringin nk wat kek cawan ni...adik sepupu nk bertnang bln 6 ni,ingat nk wat nti


08-08-2010, nene26 komen :

1st time buat..menjadi & sedap tp x reti nk deco..cincai saja..tq for da recipe


17-08-2010, shaffylene09 komen :

serius resipi ni sedap sgt , dah dua kali buat , last sunday buat utk b'day bf. dia suke sgt! :D thanks!


15-10-2010, sally41 komen :

sure nak try,harap2 menjadi.anak2 suka makan.


18-11-2010, sheli komen :

sy nk cba buat cupcake tp tkut x jdi...ising nk wt camane kalu nk rasa vanilla??...plezzz...tlong bg cdgan..


18-11-2010, sheli komen :

sy nk cba buat cupcake tp tkut x jdi...ising nk wt camane kalu nk rasa vanilla??...plezzz...tlong bg cdgan..


04-12-2010, charisazney komen :

nak tau jugak kek cawan ni tahan bepa hari ek? nak buat doorgift ni..kang buat tak ble plak nak bagi org..PLZ.. siapa2 yg tau


12-12-2010, wan_82 komen :

saya dah wat utk besday anak br nie...nak tnya kalau oven yg api atas bwh camner nak set suhu?sbb saya set 10 minit api atas bawah tp x masak...so adjust sendiri la...tp kek nie mmg sedap...tq..


17-12-2010, awekcun75 komen :

sy br jer buat...tp tekstur lembut sgt2...x wat toping pon sbb dah membuak2 kuar dr cwn...may b pasni guna cwn yg keras n tebal plak...nk tanyer...mmg teksturnyer sgt lembut ker atau sy yg tersilap...sy gune marjerin daisy jerr..sbb butter keras dlm peti sejuk...nk cepat ler nii... hehe...mmg sedap...sy setkan 10 min jer...cucuk ngn lidi mg x melekat..tp cam x msk sbb lembut sgt2....


24-12-2010, FATHIMAH MOHAMED komen :

Semua kek yg ade nie mcm mana nk dptkan resepi nyer.


10-01-2011, mizz_yieN komen :

mCm Mana ya nAk wat isiNg tU caLerfuL n waT huruf2x tU..?? ajar pLezz...


22-01-2011, b_kuntum komen :

yahoo... 1st time wat. alhamdulillah, menjadi.. semakin bersemangat nih. tq yg empunya resepi..


05-02-2011, azmanmatnor komen :

isteri i suke cup cake he.. hee..


23-03-2011, jannah88gopoh komen :

mcm mana nak buat icing keras? saya buat dia lembut je,,, sya tgok pic kat ats diaorang bt semua icing dia keras


30-03-2011, SHIESHIE komen :

SAYA DH TRY SEMLM TP KEK NI MENDAP PLAK,NAPE YE?TOLONG BGTAU KT SAYA...


31-03-2011, ida Masru komen :

salam..saya br nak try buat cup cake ni..kalau guna microwave bleh tak? pls answer me..tq...


15-05-2011, dicky75leo komen :

ada tak resepi cup cake atau kek yg tidak menggunakan telur?sbb saya elergi ngan telur.kalau ada bleh emailkan kat saya dicky75leo@yahoo.com.tq


03-06-2011, myaazizan komen :

macam mana nak letak gambar ? nak jugak share my first cupcake with this recipe.. sedapppp ;)


02-09-2011, biebie83 komen :

sy nk ty..nape cupcake sy lekang dr cawan kertas bila dah sejuk? lg 1 kenapa kali pertama masuk oven (10 biji) jadi cantik, gebu, kembang. tp lepas tu..2nd time & next oven cupcake sy xkembang, mendap & berminyak? tp mujur sedap.. tlg bantu sy


11-09-2011, cik jan komen :

sy da try...mnjadi lar...yummy sdapp!!..(^_^) likes cngt....


14-10-2011, safialee komen :

Assalam..sya dah try buat..baru semalam buat..memang sedap.saya cuma hias dgn coklat rice aje.anak suka makan sambil tgok tv.tq very2 much.


14-10-2011, newbronly komen :

nak sikit kak. vanilla dan esen vanila tak sama ke? kalau tak sama, vanilla boleh dapat bentuk cair atau paste? waiting for ur reply. tq.


03-11-2011, aleyaa komen :

Leya dah try dan ubah a bit resepi ni mengikut kesesuaian saya. Hasilnya dah dapat tempahan dari kawan2 anak di sekolah. Alhamdulilah... terima kasih Miss_Ad.


23-11-2011, syukrisay komen :

saya amik resepi ni. dah cube , mintak share kat blog ea?~


01-12-2011, mira aien komen :

MISS AD....TQVM....simple rsp tapi sedap....dpt pujian dr hubby lagi...first time buat butter icing tak sangka jadi....tumb up 4 miss ad....


03-12-2011, ziela_zed komen :

dh wat smlm...tp x buh dlm kek cwn...sy buh dlm loyang...menjadi...gebu & membuak2 naik kek tu smpai tekeluar dr loyang...suhu 160C selama 50 minit...cume aising die je x jd sgt...x putih & gula tu x hancur...npe ye?ke kene putar lme2 aising tu?


20-12-2011, Muffin Manje komen :

blh bg resepi icing? :)


22-12-2011, aya_zaeiya komen :

erm..dh buat dh cume mnis sgt la...


17-08-2012, lara.comel komen :

blh bg resepi icing? :D


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu