Google+

oleh: minami133 murtabak segera

Dscf5178

sgt mudah disediakan..


Created on : 25-12-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi minami133




Bahan-bahan ( 6 keping )

  • 100 g daging cincang
  • 2 biji ubi kentang
  • 1 sudu setengah rempah kari
  • 1/2 biji bawang besar
  • 1 ulas bawang putih
  • daun sup
  • minyak
  • 2 sudu kecil garam
  • kulit popia
  • 2 biji telur
  • 1 biji bawang cincang

Cara-cara

  1. mula2 buat inti utk murtabak. caranya ialah bawang besar dan bawang putih di potong dadu. tumiskan bawang.
  2. apabila bawang sudah layu, masukkan rempah kari yang telah dibancuh dgn air. goreng sehingga pecah minyak. kemudian masukkan daging cincang.
  3. Dscf5170
    apabila daging masak, masukkan kentang yang dipotong dadu.masukkan garam dan ajinomoto. jika terlalu kering, tambahkan air. masak sehingga kentang empuk. akhir sekali masukkan daun sup.
  4. Dscf5173
    pukul telur di dalam mangkuk. masukkan inti tersebut ke dalam telur. masukkan bawang cincang. kacau sehingga sebati.
  5. ambil kulit popia dan bungkus inti murtabak segiempat. cara bungkus murtabak sama seperti bungkus popia.
  6. Dscf5176
    goreng murtabak dgn api yg perlahan dan sedikit minyak.








Laporan Masakan Bergambar (51)

Murtabak_segera
27-12-2006
sarapan pagi ni... memang selalu buat sebab my kids suka dah tu senang... bulan puasa hari tu buat sampai 30 biji... habis hehehehe
Laporan oleh: umi_e

mmg sesuai dijadikan juadah berbuka puasa..

Picture_074
14-07-2007
hmm..mmg sedap n ez...dah wat 2 kali..x yah beli murtabak dah pas ni..tqvm
Laporan oleh: junjs11

kalo saye kat msia, saye beli ajer.. hehehe.. sbb kat oversea takde, terpaksa reka sendiri resipi murtabak nih.. tq mencube this recipe!bulan posa dah dekat..pasni ari2 bole mkn murtabak kan..

1
19-07-2007
murtabak uae
Laporan oleh: princessharyati

nyam2.. mane pencicah nyer..

Img_1054
20-07-2007
murtabak segera mini..
Laporan oleh: syahmi

boleh bukak gerai bulan posa nih.. hehe..

Photo0150
05-08-2007
wat nye dah lama tapi baru nak repot. tq minami, sedappp sgt. ni cicah ngan kuah cuka bawang
Laporan oleh: sukamakanje

i mmg suke murtabak.. kalo dah mkn rase tak dpt murtabak ori kat msia pon takpe..

Murtabak1st
05-10-2007
dah 3kali sy buat murtabak ni.alhamdulillah, sambutan dr kawan2 di rantauan ni sgt laris.last sekali buat, xsampai 10 minit dah licin satu pinggan...
Laporan oleh: athi

bebaru nih pun gak bln posa.. fuh, sekali ngadap ajer..

Pb250139
25-11-2007
saya punya saya rase x bape menjadi.. sodih den sodih.. nape ek?? isi inti dalam kulit popia sebelum masuk kuali kan?? macam kat paso malam tangtang tu gak die letak isi.. isz regret sungguh..isi kena padat ek??wawawa
Laporan oleh: adiezx

cube lagi.. jgn putus asa.. hehehe

Img_0667xx
21-12-2007
sedap,boleh di jadikan hidangan petang,tq...
Laporan oleh: yana83

hidangan pagi, petang, siang mlm pon bole! harga tepung kat msia dah mahal, gune kulit popia pon bole mkn murtabak... tul tak?

Dsc00036
20-01-2008
aku dh cuba,best sgt,tak sangka menjadi jgk akhirnya....
Laporan oleh: kamal77

kaum adam pon dah pandai buat murtabak sendirik..tahniah

P2060001
07-02-2008
my hb kata sedap dr popia biasa tu sbb xda sayur.. ahaks :)
Laporan oleh: tulip77

mesti sbb die tak suka sayur nih... popia sayur pon sodap jugak...

Murtabak_segera
22-04-2008
tak sangka rupa2nya buat murtabak dgn kulit popia pun sedap..
Laporan oleh: nor_67

nampak sedap... tulah, dulu susah2 dok uli tepung nak mkn murtabak.. sekarang senang ajer... bile2 pon bole mkn kan

Dsc02970
03-05-2008
mmg sedap.. bbh inti skit jer .. sbb ank2 suka krg inti.. sbb tu lipat jadi kecik jer.. tks minami
Laporan oleh: yatiezaini

sekali tengok macam popia pon ade...hehe

Dsc_0504
29-06-2008
banyak kali dah buat. tak pergi dah beli kat pasar malam kalau balik malaysia nanti! hehe. sankyuu puan minami.
Laporan oleh: ina

yeker tak pergi dah pasar mlm nih.. jgn2 blk msia, gantung dua2 tangan pulak.. oishisou ne!

18742464
30-07-2008
sedap!! cuma wat nipis2 sbb kulit popia kecik...thanks yer brkongsi resepi yg express cenggini xyah tebar-menebar :D
Laporan oleh: shima27

betui tuh.. bagus juga utk kesihatan sbb ms goreng x gune minyak yg byk mcm roti canai kan..

Murtabak_1
21-08-2008
thank you, percubaan pertama yang berjaya.
Laporan oleh: fiesham

alhamdulilah... bole jd kan koleksi juadah berbuka posa!

Murtabaksgr
05-09-2008
tima kasih, tak sangka kulit popia blh jd murtabak, pastu yang bestnya tak ada yang perasan i guna kulit popia... bila bagi tau baru depa kata betul ke? tq
Laporan oleh: sofinar

kalo mkn panas2 tuh mmg tak rasa mcm kulit popia kan... pasni bole share resepi ngan kawan2..

Myr
18-10-2008
trima kasih daun keladi...lepas nih boleh buat lagik! ehehehe
Laporan oleh: hana6877

mak ai.. cantek nyer... same saiz tu... bole saye tempah??...

06092008075
05-11-2008
Tq.. dah dua kali buat.. memang mengancam.. duduk perantauan, banyak benda kena masak sendiri :)
Laporan oleh: aymy

haah.. kene kreatif.. kalo tak, kene tebar mcm roti canai la... bkn nyer ader talent sgt.. hahaha

1_002
06-11-2008
Senang dan sedap :) thanks
Laporan oleh: Mummy7857

yer betoi!

Dsc05496
19-11-2008
Buat tadi. guna kulit popia kecik, jadi cenonet saja la. Bakar dalam oven..sungguh lazat!!
Laporan oleh: newbie123

tq kerana mencuba

29-11-08_0930
29-11-2008
x caya lak kat diri sendiri.kat perantauan leh wat murtabak..huhuhu.hahahah..sedap..sedap..tima kasih tuan punya resipi
Laporan oleh: arera

kite kat perantauan nih kene kreatif sket.. baru bole mkn ape yg ade di msia.. tul tak

Snv30842
05-12-2008
yummie.. yummie.. yummie.. kat oberc pun boleh makan murtabak... bangga woo.. leh wat sendiri plak tu. TQ!
Laporan oleh: aludra

mana pencicah nyer.. xlengkap tu aludra

Dsc002011
18-12-2008
tang taraaa..buat dgn hubby..semangat je buat sbb di perth ni..amik pic pun murtabak masih dlm pan hehe, thank youu!! :D
Laporan oleh: espiranza

nasib baik gune kulit popia.. kalo buat ngan tepung confirm hubby u lari tinggal u buat sengsorang.. hehe.. gurau jer

Dsc06096_resize
25-03-2009
salam ye mmg sedap,, dari lebihan inti karipap boleh buat inti murtabak segera, cuma tbh dgn telur je tQ ..boleh buat lg :-)
Laporan oleh: shafea

wah2.. besar nyer murtabak.. puas dpt mkn tuh.. kat sini kulit popia saiz kecik ajer ader jual...

Murtabak_segera
23-04-2009
Sarapan pagi ni...Senang, ringkas dan cepat.....Versi mini kerana kulit popia saiz itu je yang ada stok...lain kali boleh buat lagi....
Laporan oleh: Nenie

bole2.. jgn lupe ajak teman gak

Dsc01417
02-07-2009
salam minami..buat tuk dner sat td..dah bnyk kli sngat buatnya..ni bru nk hntr repot..mksih tuk murtabak yg sedap ni..
Laporan oleh: maz-ivory

yg sedap tu sbb u terror masak.. tul tak?hehehe

Murtabak1
10-07-2009
nilah murtabak segera dari tokyo, thanks ya kak minami, resepi sihat, cepat dan sedap...
Laporan oleh: onigiri

this year uli sendiri tepung.. kulit popia tak jumpe... huwaaaaa

Dsc00899
28-08-2009
Hai minami133, dah buat tapi suami adun tepung untuk kulitnya. Puashati..TQ
Laporan oleh: Sharm1969

yg nih tak nama segera dah... murtabak pasaar malam tu...

Murtabak_mini
30-08-2009
Pertama kali mencuba resipi murtabak segera ni... memang sedap, puas hati. Rasa tak ubah mcm murtabak biasa yg kita beli dr luar. Lepas ni tak payah beli lagi, dah pandai buat sendiri.
Laporan oleh: F.Rosailin

tak laku lah murtabak bazar ramadhan camni.. sume dah terror buat murtabak..

Murtabak_report
01-09-2009
TQ 10x, sesuai dengan nama Murtabak Segera, cepat, mudah dan sedapppppp...hubby siap puji lagi, nasiblah ada resipi dari Minami..
Laporan oleh: lelayong

cantek nyer susun... lg lah hubby berselera nak mkn...

Murtabak_segera
02-09-2009
memang mudah dan sedap! thanks minami!
Laporan oleh: as75

sama2... berapa kali buat bln posa nih..

Murtabak
03-09-2009
buat utk berbuka puasa smlm. Mmg senang, cepat & sedap. Puas hati la...TQTQTQ..
Laporan oleh: dapurnanie

byk nyer... leh la pos sini sket..

Dsc00389
14-09-2009
sedap n simple..tq minami
Laporan oleh: amydanish

sama2... lg senang dr karipap kan..

Dsc00513
22-10-2009
sedap sgt.tp saye campur rempah kurma daging lagi terangkat .rase mcm kt pasar malam nyeee..
Laporan oleh: reen80

oo yeker.. pasni leh cuba ltk rempah kurma gaks...tq

Dsc02078
06-11-2009
Hai minami133, ok kali ini buat guna kulit popiah. Makan dengan kari ayam. Enak bangat...
Laporan oleh: Sharm1969

baru betui nama murtabak segera... nak cepat kene gune kulit popiah

Dsc02081
07-11-2009
Buat separuh inti kentang, separuh lagi guna telur. Dah macam roti telur segera. Janji suami n anak-2ku HAPPY..TQ
Laporan oleh: Sharm1969

yeker... letak ajer iti aper2... sardin pon sodap!

Sam_1947
21-12-2010
sedapnya murtabak segera ni, rasa mcm yg ori... tq minami.
Laporan oleh: hafaza

sama2..

Murtabak
22-01-2011
Senang jer nak buat murtabak ni. Anak2 suka. Intinya bleh simpan dlm esbok, buat murtabak utk Supper, bekfas @ dinner. Senang & lazat...TQTQTQ
Laporan oleh: dapurnanie

sama-sama-sama-sama... hehehe... bagus utk di frozenkan

Img01269-20110222-1755
22-02-2011
thanks yer minami....saya suke sgt,senang xyah bli kt luar....cicah kari ayam pehh bestnyer....tq yer
Laporan oleh: kunonit

sendiri buat lg puas hati... i per nah beli kat pasar mlm, siap derang gune inti yg dah basi lg...

Dsc02675
19-03-2011
smlm try..sgt simple n sedap..tq tuan py resepi..:)
Laporan oleh: diana76

sama2..

Img_6348
11-04-2011
tq....sedap resepi ni....anak2 semua suka...
Laporan oleh: sofiah uzair

sama2..

Img_5367
12-04-2011
Salam...Buat lagiiiiii..yang ni versi plain~tak pedas
Laporan oleh: Nenie

wah... tak yah beli kat pasar mlm dah ni kalo dah selalu buat

100_1881
18-06-2011
salam..thanks kepada tuan punya resepi..best sgt resepi ni..menghilangkan kerinduan pd murtabak asli bila duk diperantauan ni..
Laporan oleh: mamamniey

yer betul.. sekrg dok mane2 pon bole mkn mknan msia kan..

P1020813
04-08-2011
baru buat puasa ke2 hari tu, mmg sedap sgt! kata hubby bole berniaga pkai resepi nih... hehhehe..
Laporan oleh: sha syed joe

alhamdulillah... tq mencube resipi ni

Img_0297a
04-08-2011
menu untuk iftar hari ke3... sedap dan mengenyangkan. tq share resepi ya.
Laporan oleh: Kak Rosenah

welkam.. kompem tak mencari nasi dah.. hehe

Sam_1270
05-08-2011
~resepi kedua dari minami yg sy cuba...sngt simple...wpon xikot 100% anggaran bahan2 tu,main campak2 sj..kejap je buat utk berbuka aritu...2nd day tukar inti sardin plak...mmg puas ati...tq for sharing..:))~
Laporan oleh: harliena

tq menjadi peminat resipi minami..hehe

Img_3282
08-02-2012
sedap dan mudah disediakan :) thanks!
Laporan oleh: ashypink
Murtabak_popiah
21-02-2012
sedap! resipi yg simple! i love cooking so much!
Laporan oleh: sevenoctober
Dsc04656
12-06-2012
memang senang dan sedap..buat untuk sarapan pagi..mak mertua suka..trima kasih tuan punya resepi..
Laporan oleh: shahani kaf
Dsc06605
12-01-2013
sedapnyaaa
Laporan oleh: 123456
2013-11-03_09
11-12-2013
Minami... Buat lagi atas permintaan bonda tercinta... Dah byk x ita buat tapi baru ini dpt hntr laporan.. Memang ita kotakan apa yg ita kata kan.. Asal ngidam je, buat lah.. Yg ini anak bujang yg tolong goreng... TQVM...
Laporan oleh: itabob

Komen (64)

25-12-2006, zara_klate komen :

ermmm.. minami.. murbabak ke murtabak.. =)


25-12-2006, minami133 komen :

silap eja.. menaip sebelah tangan..sambil makan murtabak... hahahaha....


25-12-2006, zara_klate komen :

heheee.. nmpk cam sedap n senang je.. nnt nak try la..


25-12-2006, minami133 komen :

cuba lah.. senang. kat sini tak de jual murtabak. so, nak mkn terpaksa buat sendiri..


25-12-2006, zara_klate komen :

hehee. ok! nnt kalo i da uat, i tempek gmba k..


25-12-2006, umi_e komen :

ermmmm nanti petang i buatlah.... tak pun buat sarapan pagi...


26-12-2006, minami133 komen :

dah buat nanti umi_e jangan lupe ambik gambar tempek kat sini yer.. bak kata zara_klate tu..


27-12-2006, umi_e komen :

minami... umie memang selalu buat murtabak segera ni sebab my kids suka... umie rasa kalau makan dengan bawang cuka tu lagi best tau... umie hiris2 bawang pastu rendam dengan pewarna merah jap. Dah jadi warna merah baru umie rendam dalam air cuka... errmmm tambah ummpphhhh murtabak ni...


04-01-2007, yansani komen :

emm.. nyam..nyam.. umi_e org mana? Biasanya org pantai timur mkn ngan bawang+air cuka. Org sebelah barat Mesia ni cicah kuah cam gulai tu.. Tapi, best lagi rendam murtabak dlm air cuka le.. stail org ganu..he..he..


04-01-2007, umi_e komen :

umie suka dengan air cuka daripada dgn cam kuah roti canai tu... half umie org pantai timur le ;)


04-01-2007, Mat Gebu komen :

Mat pun kalau makan murtabak dgn sos yg sama umie cicah (air cuka ke. maaf sebab tak tau nama dia, mat tau telan je. hehehe). Seingat mat kat s'pore dulu pun murtabak zam zam dihidangkan dgn benda yg sama, umie air cuka tu macam sos kaler merah pas tu ada bawang (macam bwg jeruk). benda tu ke "air cuka"?


05-01-2007, minami133 komen :

makan ngan bawang cuka ker... ngan kari ker... dua2 sodap!!! cuma bawang cuka lagi senang nak disediakan...=)


05-01-2007, hzasabrina komen :

minami133..sy dh buat tp x smpt nk upload gmbr simple sgt..my daughter pun suke..my hbby guna my handset..sbb hset die tenggelam dek banjir kt tmpt keje die..tgh dayung sampan, baru nak bangun nk tukar posisi mendayung hset pun jatuh..x dpt nk seluk sbb air dlm sgt paras dada..nti sy upload gmbr bila my hbby dh beli hset baru..thnks 4 d resepi..


06-01-2007, minami133 komen :

yeker.. berhati2 dlm banjir.. murtabak tuh takpe.. lenkali bole buat lg.. sebab mmg simple... =)


29-01-2007, ADILLA komen :

Minami ni mmg pandai msk ya.Dilla nak cuba jugok resepi ni.Dilla suka resipi yg nampak sedap dan senang nak buat.simple bahannya.


05-02-2007, nuarliesya komen :

minamill; serbuk kari yang nak di gunakan tu seelok2 nye serbuk kari daging ker ikan?sedaplah tgk murtabak minamill....tambahan plak makan ngan bawang yang bercuka tu...


05-02-2007, minami133 komen :

nuarliesya... kalo buat inti daging letak serbuk kari daging.. bawang cuka tuh tengok komen umi_e kasik tuh. selamat mencuba..


23-05-2007, Normawati Ahmad komen :

Kalu kulit murtabak buat dengan adunan seperti roti canai, lagi sedap kut


09-06-2007, minami133 komen :

normawati.. mmg sedap kalo buat macam kulit roti canai.. tp dah nama murtabak segera, tak rajin lah nak canai2.. hahaha.. rase pon sodap ajer..


11-07-2007, riena komen :

tq minami. dah buat tadi utk mkn ptg. jap je habis. kejap je nak buat. cuma tadi goreng terlebih minyak. next time buleh buat krgkan minyak. tq ;)


18-07-2007, saiyukioz komen :

fuyoo..wt gna kulit popia! dats a great idea..leh wt hehehe...


17-08-2007, ina sayang komen :

dah setahun lebih kat sini tak penah jumpa murtabak.. tiba2 ari ni jamu hubby & kawan2 murtabak, semua org puji. TQ minami, idea u mmg canggih la.


21-08-2007, schwenke komen :

Last week I try cuba resepi ni sedaaaap!! Bagi Kawan Columbian i try skit n die pun suke. 2ari lepas laki die mintak i ajar die buat murtabak. hahaha laki die suka sgt n asked me ape name kuih ni i cakap la murtabak.. Txs ya!!


18-09-2007, kakchon komen :

Terima kasih byk2 pada minami. Akak dah wat 3X. Sedap sungguh sampai 3 ari berturut2 wat. Anak2 suka sbb dah lama tak mkn murtabak.


12-11-2007, arma komen :

i dah wat 2X..anak2 kata..bestttttt..tenkiu lah minami..kt bazar ramadhan kg i ari tuh, murtabak yg guna kulit popiah nih, dorg panggey MURTABAK SARAWAK..dia letak byk bwg, tp i rasa..sama jer..


04-01-2008, rossman komen :

balik keje ni nak buat la.... mkn same2 dgn hubby...... bestttt


12-01-2008, minami133 komen :

rossman.... dah balik keje? mesti dah buat murtabak kan... hehehe... jadi tak?


03-05-2008, duja komen :

kalau guna kulit sambusa boleh tak?nampak nya sedap laaa


21-07-2008, ziey komen :

dgg cincang tu, bole gune dgg kisar yg buat spaghetti tu..? ader dgg cincang lain ker..? =)


31-07-2008, court komen :

macam mana nak masukkan laporan masakan bergambar nih...saya dah cuba resipi nih...memang best and cepat..xsangka plak kulit popia leh wat kulit murtabak..


31-07-2008, nor_67 komen :

court, klik kat tulis laporan tepi gambar tu, pastu ikut step by step apa yg dia suruh kat situ


31-07-2008, irnasz komen :

very gud idea.aih..esok juge akan ku buat.benonye da lama kulit popiah tu duk temenung dlm peti.hehe..


31-08-2008, shafea komen :

lebih kurang macam buat samosa gak,,cuma samosa tu lipat tiga segi,, kalau di campurkan dgn daun bawang sedap jugakan...


31-08-2008, shafea komen :

ptg ni nak gi beli bahan esok boleh buat utk bebuka posa x yah gi beli kat pasar rmdan lg jimat kos,, heee,, buat lebih balik tarawih boleh adap lagi


20-10-2008, Hoora-perantau komen :

Askum.tq la atas resipi ni,kami kat sni dah lama tak mkn murtabat,sebab kat sni tak ada.nanti nak p cri kulit popia,nak cba buat.kempunan msa dlm bln puasa hri tu lg nak mkn.


30-10-2008, canai76 komen :

salam, kali korang nak wat utk frozen pun bole, cuma masa masak inti tu masukkan sekali telor supaya telor masak sekali ngan inti dgg, pastu bungkus cambiasa, goreng sikit then angkat sejukkan da boleh bungkus utk frozen. tq.


23-11-2008, arera komen :

pasti nakcuba..cuma xda daging cincang..xpa2.kerana teringn sangat ni sanggup cingcangkan sendiri ayam ni..tguuu...laporan bakal diberi


05-05-2009, Ayang_Anje komen :

dah lama teringin nak buat murtabak....nampak sedap je...ramai jugak yang cuba..so boleh la try ni..


18-08-2009, kakbesah komen :

I love all of U yg sudi brkongsi resepi n brkongsi ilmu dlm msakan.anda smua x rugi bahkan Allah akan menambah lg ilmu anda.kami doakan anda semua mendapat kebahgiaan berganda kerana anda selalu membuat orang lain bahagia.. ye la,bila kita berjaya masak makanan yg disukai oleh suami,anak2 n kwan2 tentulah rasa beest sangaat.kan?


01-09-2009, lelayong komen :

Betul tu kak Besah, sebab tulah web My Resipi ni menjadi pujaan ramai dan memang melekatttttt dalam hati ni haaaa....TQ tuan tanah Puan Yaniku cayang, kalau tak kerana My Resipi belum tentu Lela boleh masak, hehehehe..


01-09-2009, yusnida komen :

saya dah cuba resipi ni .memang sedap sangat..hilang la rasa kempunan nak makan murtabak ni ..thanks my resipi byk menolong saya di perantauan ni..


09-12-2009, gemzhologram komen :

err.. nak tanye.. brape byk air yg diperlukan semasa serbuk kari bancuh dgn air tu yer?


27-01-2010, azz@malik komen :

senang nya hujung minggu ni blh cuba:)


17-04-2010, cahaya_rizie komen :

nmpk sdp je..kna cuba ni..


25-05-2010, almarari komen :

menarik jekkk...nak p supermarket beli brg la time lunch nnt


14-08-2010, villiant komen :

salam...baru pas berbuka.. alhamdullilah tdi buat murtabak jadi..suke sgt..sdap cam beli rasa dia.. hb puji melambung..hik..hik..thanks sudi kongsi resepi..


22-08-2010, nasyaziq komen :

cam senang je...nak kn try bt berbuka...dah la suke makan, hari2 beli...kku bt sndri save sket..thanks sudi kongsi resepi ni.


26-08-2010, ummi_sabrina2009 komen :

Dah cuba untuk berbuka puasa smlm. sedap! sedap! sedap! anak suruh buat lagi hari ni...


25-10-2010, zee_arifin komen :

sy ni xde la gemar sgt murtabak, tp nk kata x suka tu x juga...cuma suka cuba mknn yg simple2 ni...nk try jugk lah...


23-12-2010, marryanne komen :

Dah buat semalam ,memang sedap....sangat puas hati dengan resepi ini .Terima kasih kepada empunya resepi............tak sempat nak masukan gambar nanti baru masukan,buat yang lain janganlah tangguh2 cuba resepi ini ............mmg sedappppp....


14-04-2011, mrs fansuri komen :

nk tanya mcm mana nk balut?...satu lg kulit kena guna yg bsr ke yg kecik?....takut lu buat tk jd pulak.takut jd mcm popia....kena letak byk2 sampai padat ke?..pls....tolong jwb nk buat ni...hehe


20-04-2011, mak79 komen :

saya dh cuba....sedaaappppp....


13-05-2011, itabob komen :

sedap sgt...bg org yg x leh mkn bwg cam i ni boleh lepas gian buat sendri. TQ minami... i luv u coz beri resepi ni.. hubby kata cam ni bln rmdn nanti x yah la dia sibuk-sibuk bratur beli kat bazar coz ibu dah pndai buat murtabak. he he he


13-05-2011, itabob komen :

nak jwbkn mrs fansuri. i dah buat 4 x. intinya letak 1 1/2sudu mkn je kat tgh cam popia gak. tapi jgn gulung cam popia. lepas tu lipat kedlm 2 x je. practice dulu kat kertas.


04-08-2011, minami133 komen :

thank you itabob tolong jawab soalan mrs fansuri. beli kulit popia yang besar supaya senang utk lipat dan isi tak terkeluar. jgn gulung macam popia pulak, lipat jer..


04-08-2011, alyanizar komen :

nak tanya bole? camner nak buat sos murtabak yang merah tu? tolong jawab ye


04-08-2011, alyanizar komen :

nak tanya bole? camner nak buat sos murtabak yang merah tu? tolong jawab ye


09-08-2011, Ajlaa Hashim komen :

will try this!! :D


14-08-2011, maznah abdullah komen :

Tq....minami.....hari ni sy bt utk juadah berbuka....sedap.....jadi.....cantik...ni semua hasil perkongsian resepi tuan punya...tq...anaak2 pun suka...


18-08-2011, iema iman komen :

tq minami atas resepi ni..saya da try buat...sedap sgt n mudah...tq once again..


19-08-2011, sha0603 komen :

buat tuk buka puasa smlm.puas hati dapat buat murtabak sendiri...senang plk tu.. tq minami


13-09-2011, inafaizu komen :

Kalau guna daging burger ganti leh tak?


26-09-2011, seputih salju komen :

emmm..sdapnye..nnti nk cuba la...tq


02-07-2013, black1205e komen :

best ni. bulan puasa nnti nk cuba lah.. thank you!


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu