Google+

oleh: fieda_hafeez Bawang goreng rangup

Sdc10770

mudah n rgkas..slmt mncuba huhuhu


Created on : 17-03-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi fieda_hafeez




Bahan-bahan ( satu balang sederhana )

  • 10biji bwg besar di potong nipis2
  • 1cwn tepung gandum
  • 1 sudu teh garam halus

Cara-cara

  1. gaul sebati sume bhan n goreng hgga wrna keperangan *pastikan myk btol2 pnas n buka api slow je masa goreng tu

Tag

bawang








Laporan Masakan Bergambar (3)

Bwg_goreng
21-03-2009
Tarraaaa dah siap bawang goreng ranggup.Thanks sebab sudi kongsi resepi
Laporan oleh: imim
Foto0342
06-03-2012
trma ksh kgsi rspi..sy bt sbji bwg bsar utk pcubaan..dpt 1 bkas tau fu fa
Laporan oleh: Norriyah
Dsc07541
28-03-2012
tadaaa..ini lah bawang gorengku.tq for sharing..
Laporan oleh: k.zila66

Komen (9)

18-03-2009, yumna komen :

wah.. best2 boleh buat bwg goreng sendiri nih.. kat sini beg goreng mahal giler. NI kebetulan beli bwg besar seguni 10 kg :)


18-03-2009, fazarni komen :

nak tanya,..tu bawang besar ke bawang merah???


18-03-2009, aduka komen :

Nampak sedap.,.nanti boleh buat. Nak try la...jadi ke tidak.


19-03-2009, yumna komen :

Fazarni, i tlg jawabkan keh.. bwg besar pun boleh gak buat bwg goreng gantikan bwg kecil. my parent masak catering guna bwg besar jer nak jimat tp tak salut tpg gandum. Guna bwg merah@bwg kecik lagi wangi bwg goreng tuh tapi kat sini bwg merah mahal sesangat. Pape pun tunggu tuan resepi jawab :)


20-03-2009, fieda_hafeez komen :

fieda guna bwg besar..cz kt mesir ni xder bwg merah yg kcil2 tu..boleh jer gna bwg merah...aa satu lg,klu korg rasa tpung gndum tu x cukup..korg boleh tmbh..jnji biar sume bwg bersalut tpung..slmt mncuba..:)


20-03-2009, kencana komen :

tumpang lalu..tumpang lalu..guna bawang besar merah pun ok, xyah bwg kecik tp kalo guna bawang holand yg kuning tu xjadi tau..


20-03-2009, nora_kai komen :

Salam fieda, slalu gak saye buat bwg goreng mcm ni. Gune bwg besar je, kt sini pn xde bwg kecik. Saye slalu buat byk2 n simpn dlm fridge. Blh tahan lame.


21-03-2009, fieda_hafeez komen :

wow...mantop..imim...


21-03-2009, fieda_hafeez komen :

welkam


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu