Google+

oleh: joayee Roti canai

Dscf8722_copyrz

Best rasa macam kat warung.


Created on : 21-12-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi joayee




Bahan-bahan ( 12-16 biji )

  • 550 gm tepung gandum
  • *250 gm air
  • *1 egg-50gm
  • *3 Tbsp susu pekat manis-60gm
  • *1 tsp garam-6gm
  • *1 tsp butter/margerin-15gm
  • 1-2 Tbsp tepung gandum-untuk di tambah kalau terlebih lembik semasa menguli

Cara-cara

  1. masukkan bahan * kedalam bekas, kacau hingga sebati
  2. masukkan bancuhan air tadi kedalam tepung.
  3. uli hingga jadi doh
  4. rehatkan doh selama 10min
  5. uli lagi selama 5min
  6. **ulang step 4&5 sebanyak 3 kali.** Noticed-lepas kali ke 3 process uli&rehat, doh bertambah kenyal n tak melekat. so jgn risau kalau 1st process terasa doh melekat di tangan. kalau ranya lembik lg selepas 2nd time uli&rehat, tambah sedikit tepung(1 tbsp)
  7. advisable uli guna tangan-tp nak pakai bread machine pun boleh. Utk bread machine. follow step 1,2,3 diatas. masukkan dlm machine: program basic bread..biarkan process selama 1hr 15min. selalunya doh lembik skit sebab temp bread maker. masa machine pause, kluarkan doh, uli kekejap dengan sedikit tepung. dan masukkan balik dlm machine.
  8. bentuk bulat2. produce 12-16 biji depending on the size.perap selama 3jam atau lebih Dan boleh di kibar atau di tarik2.
  9. *nb:jika tak habis kebar, bole simpan dalam fridge up to 2 day
  10. *tips: terlebih uli, dought akan kenyal, dan susah nak kebar. bila masak roti akan kenyal. that's why process uli , rest, di ulang 3 kali.
  11. *NB: refer to komen from skyblue&yani:I dah update jumlah air to 250gm. nak clarify ,Dough roti canai ni memang keras berbanding dengan dought roti bun biasa. tetapi, jangan risau, selepas diperap , dough akan lembut. coz kalau terlalu lembik, nanti bila nak kibar, akan koyak. kalau tak tau kibar, bole la tarik, nipis2...
  12. lupa nak cakap. masa lepas dibulat2kan, hendakklah disapu dengan magerin, then baru simpan..and masa nak kibar pulak, hendaklah di penyek2 dulu sebesar tapak tangan, and restkan selama 10 min, bole buat byk2, then barulah di penyek besar2 utk proses kibar.

Laporan Masakan Bergambar (37)

Cimg2032
24-12-2006
Saya guna 450gm tepung aja, dough dah cam keras sikit. Roti yg i buat tu tebal sikit sebab tak pandai canai, tapi rasanya sedap juga cam beli kat mama stall.
Laporan oleh: skyblue

hi skyblue, i dah check. memang 550gm plain flour. I guna digital weight scale. so its very accurate. even air and susu pun timbang :) memang i particular pasal2 accuracy. I pun tak tau sebab aper yours jadi keras. hope can be more helpful :)

Roticanai
26-12-2006
i buat pun keras jugalah.. kena tambah sikit lagi air.. tapi rasanya tetap best lah.. lagi best dr beli roti canai segera wpun bentuknya tak cantik..
Laporan oleh: yani

hi yani,

Roticanai_jo
06-01-2007
buat roti canai ni minggu lepas lagi tapi ada masalah pulak nak upload tu yang laporannya tergendala... hari ni ok pulak so hantar semuanya sekali... roti canai umie pun tak menjadi sebab umie tak tau nak canai hehehehe last2 umie tepek2 letak ats kuali camtu je... hasilnya rangup sebab nipis sangat and my hb kata namakan roti canai tisue hehehehe
Laporan oleh: umi_e

k.e..kena dtg ireland la..nanti bole jo tunjuk cara nak kebar''haha..tp jo kebar halfway..pas tu tarik-tarik gak

Feb07_023
20-02-2007
Bestnya makan roti canai ni, wpun tak pandai kebar-kebar. Resepi kuah dal ada tak Joeyee?
Laporan oleh: sitiazma

tarik nipis2 bole gak..kuah dal, buat cam biasa ,tp nak best member tu taruk cili kering goreng(jgn hangit lak), then masak skali dgn kuah dal tu..nanti klu jo dpt resepi jo taruk..

Dsc00712
18-03-2007
ni dia hasilnya cukup lembut & enak yg atas kuning2 tu nana buat roti canai telur lazat sekali......tima kaseh jo
Laporan oleh: NanaSham

sama2. sukatan yg nana buat tu betul2 cam resepi diatas ker?so tak silapler sukatan tu yer.just nak comfirm.lg satu, selain dari kebar nipis2, api yg mengoreng tu pun mesti control jugak.TQ nana cuba this recipe

Img_1995
17-07-2007
semuanyer pertama kali buat resepi kat MyR, yg ni pon sama hehe...jd jgk lembut rasa pun lemak2 gitu, ni lah hidangan berbuka pose td..esk pg sahur mkn ni lagi..tq
Laporan oleh: Natto

welcome..natto..pose ganti ke pose sunat..:)

Img_1882
22-07-2007
buat roti telur & roti bom tq Jo
Laporan oleh: Noreen

welcome noreen....:)

Pict0223
31-08-2007
dah buat beribu2 kali...best...TQ
Laporan oleh: rrozie17

kalau dekat dah lama kami family gi jln umah rozie..tumpang sekaki :)

Roti_canai
10-09-2007
buat roti telur.. tp keras sket la.. tak rase mcm kedai pon.. tp resipi nih better sket dr yg i pernah jumpa sebelum nih.. tq
Laporan oleh: minami133

ye ke..kesiannya...beli parahta je la..memang leceh pun..nak membuat ni..kalau malas, i pun beli paratha jek..:)

Pc280154
31-12-2007
hmm...1st resepi i try dari myresepi.com ni...thx yew...neway x jadi sangat(excited sangat jumpe resepi sampai x baca kena uli dan rehat2 camtu..hehe..bahan pon x cukup)rasa ok...tp texture x sangat sbb x pandai canai & x uli betol2...hehe...thx joayee
Laporan oleh: onebonez

sama2 onebonez..

Photo-0076
14-01-2008
lembuttttnnyeeeee,puas hati,frstime bt rti canai,thnx so much 4 da recipe!
Laporan oleh: fizsha

seronokkan fizsha kalau menjadi

Rotiboom
23-01-2008
br 1st time try, terus jadikk...sy guna BM gak..sng..dpt dlm 14bj, tp br masak 4 bijik je...testing..yg lain2..tgu blk keja le..tp jo guna 250gm air, sy guna 250ml..betul ke?? anyway..tq joe..
Laporan oleh: afizaz93

betul la tu fizaz..sama2

Image073
04-04-2008
dah try 2-3 resipi roti canai, rasa nye yg ni paling sedap. lembut & garing, nak tebar pun senang. tq joayee for the recipe! :-)
Laporan oleh: azareena

terima kasih aza cuba resepi ni

Dscf2190i
05-04-2008
tak pandai tebar so tarik aje tu yg rupa kureng sikit!
Laporan oleh: lemongrass

tak per la..nanti practise lagi :)

Dsc01113
24-04-2008
Resepi roti canai paling best ever...!! menjadik, best, sedap n mudah dicanai x koyak, my doter 2 yrs old, sampai hari neh asik mintak roti canai mama.. tq very much pd penyumbang resepi neh.
Laporan oleh: melankollia

terima kasih cuba resepi ni...seronok kalau menjadikan :)

Roti_canai_2
08-05-2008
yuhuuu bjaya buat..lembut, best 1st time buat ni..cayalah tak yah li lg kekekeke..tp tak pndai tebar..tepek kt dulang tarik2 je..jadi juga nway TQ
Laporan oleh: Aziemas
Roti_canai_3
17-11-2008
Salam joayee..mmng lembut & sedap..cam mkn kat warung plk..as buat,roti kosong,telur dan murtabak..sedap! thanks 4 t resipi..
Laporan oleh: as75
Dsc05833
14-12-2008
kali ke dua buat roti canai ni.. best... tq joayee
Laporan oleh: suha
Dsc01967
23-02-2009
yuhuuu... berjaya... wat dinner semalam... wat 3 spesis... roti kosong. roti telur bawang n roti tempek telur... tenkiu kak joayee, best sangat...
Laporan oleh: aymy
Imgp5889
20-05-2009
hubby tolong canai untuk isterinya yang ngidam nak makan. wpon tak cantik tetapi tetap sedap. tenkiu
Laporan oleh: chomeyl
Dsc00254
30-05-2009
sedap tul 1st time uat trus jd. inti dlm uat guna resipi nenek-kubis telur +bawang. tq joayee.
Laporan oleh: ash84
24082009254-001
25-08-2009
buat utk berbuka puasa semalam. sedap rasanya, lemak2 manis. terima kasih
Laporan oleh: baya74
24082009258-001
25-08-2009
yg ni plk, siap utk d frozenkan
Laporan oleh: baya74
Pa090012
25-02-2010
Saya dah banyak kali buat. Anak2 suke sb rasa cam kat kedai. Saya guna air ais. Roti lebih lembut. TQ joayee
Laporan oleh: Asmar
P110410_19
12-04-2010
sedap joayee buat makan petang.memang mcm kat warung.kena pulak dengan kari dalca,memang mcm kat malaysia lah!thanx!
Laporan oleh: miszdod
Rc_jo
04-12-2010
Joayee.... wah roti canai ni memang best.. best dari yg kat kedai mamak kat KL ni.. sebab bhnnya kita boleh pilih yg terbaik.. masa uli pun dah boleh rasa roti canai ni sure akak jadi lembut sebab dohnya alahai.. lembut sangat2x betullah petua jo tu.. roti tak boleh diuli lama2 kak woody ikut cara ni.. uli 5 minit rehat 10 minit.. sampai tiga kali.. siap pakai timer lagi.. inilah hasinya lembut dah gebu lagi. TK banyak2 jo for sharing this !
Laporan oleh: woodybuzz65
Rc1
04-12-2010
Hi Hi nak share gambar ni pulak... sbb resepi joayee ni memang hebat.. tak perlu tebar macam mamak tu.. just tarik2 pun dah jadi !
Laporan oleh: woodybuzz65
Rc2
04-12-2010
hihihii gambar ni pulak.. doh dah siap canai.. hrp admin tak marah..hantar gambar banyak2... Tk.
Laporan oleh: woodybuzz65
Roti_canai_telur_milo
12-04-2011
dah lama buat, tak perasan tak anta laporan lg. ampoon.. roti canai dah di'convert'kan jadi roti milo dan roti telur. sedaaap.. thank you banyak2 joayee ^_^
Laporan oleh: zachoes
Roti_canai_myresepi
10-02-2012
x reti tebar.. roti canai macam lempeng je.. hahahh.. thanks for the recipe :)
Laporan oleh: haizumawati
Dsc09676
14-03-2012
okla ni kan...walaupun x secantik tuan kita punya..thank you for the recipe!
Laporan oleh: aisyahsid82
Dsc06406
12-04-2012
Dh byk kali buat, 'Ter'lupa nk antar lapuran hi2..buat sendiri ,puas ati dpt mkn byk2..timekasih byk2 :)
Laporan oleh: k.zila66
Dsc06729
28-01-2013
dah dua kali buat sedap macam kat warung
Laporan oleh: 123456
Roti_canai1
31-03-2013
Sedap..tq
Laporan oleh: KAK NONA
Dsc01055
12-10-2013
buat dua resepi dapat 18 keping...simpan dlm freezer
Laporan oleh: 123456
2013-10-22_06
22-10-2013
testing wat 4 keping je dulu. hb tny eh bila masa g kedai mamak. tqvm rcp ni. xsangka jd gak wat sndiri. bab kibar tu xreti so ada sikit2 tebal. still, rasa die sdp. tqvm kak!
Laporan oleh: moonbug
Dsc01360
26-10-2013
buat lagi......
Laporan oleh: 123456


Komen (60)

21-12-2006, umi_e komen :

ermmmm bolehlah try bila ada curry lebih :D sebab I dah try few recipes roti canai but keras gak... last2 beli roti prata instant Shan's hehehehe Thanks! nampak gambo memang lembut cam kat warung... miss it :((


22-12-2006, joayee komen :

roti prata ...tak sama kan..b4 i pun angkut roti prata gak. my family love roti canai!!! tp since dah belajar ni..canai sendiri ajer..kat ireland ni tak der warung.:(..allhamdulillah..this one best..just remember the tips. also margerine actually produce lighter texture..i should change the recepi..lastly,,susu pekat is the must.do not replace with fresh milk...the texture will be different...all the best umi_e


22-12-2006, joayee komen :

i use bread machine to uli. tp hati2 jgn over uli..nanti roti keras. reduce ler time menguli tu to 5-6min..the pause the machine...after 10min..resume lg uli ..repeat 3x ..ok ler..


22-12-2006, umi_e komen :

joayee! Thanks... heheheh boleh ke I gi jalan2 kat you :D kalau ada tiket murah ;) so boleh le u demonstrate kat I directly camna nak buat roti canai tu hehehe baru best belajar face2face :)


22-12-2006, joayee komen :

datang la..:) u base kat maner?uk? which part. i kat ireland..sejam lebih fr dublin. now ni ryanair murah :) tringin jugak bawak my kids kluar ireland ni..boring kat rumah...these days rajin buat roti..got bread improver from msia..jadi :)


22-12-2006, umi_e komen :

joayee... meh le jalan sini... easy jet pun ada tiket murah... nanti kasi email ok...


22-12-2006, joayee komen :

umi_e uk kat maner?cam tu bole le kita merapatkan silaturrahim.:)


22-12-2006, joayee komen :

umi_e ader yahoo mesenger? bole kasi id tak?bole chat kat situ.


22-12-2006, umi_e komen :

jaoyee... kasi le your id or your email... nanti I email you... I pun dah cadangkan admin adakan ruang chat cam satu website tu... boleh le kita bincang2 pasala masakan etc... hehehehe best gak kan...


22-12-2006, admin komen :

umi_e dan kawan-kawan semua. Saya dah create satu forum utk nak bincang pasal masakan ke.. borak-borak kosong ke apa.. Sape-sape nak berchit-chat tu bolehlah pi kat sana.


22-12-2006, junjs11 komen :

haha..roti canai, macam best j. dah try wat 3 kali tp x brape lembut gitu. nnti nak try resepi ni la..kalu x jadi, joayee post j yg frozen kat jun ek..heheheh.


27-12-2006, joayee komen :

yani, and skyblue, kenapa yer, kalau dah semua measurement accurate... may be sebab tepung agaknya. i beli tepung kat ireland..you yani beli kat japan, and you skyblue..kat maner..australia ? i think that is the most possible reason...


09-01-2007, sarsafarilla komen :

salam..hurm, kalo xde susu pekat blh gnti ngn benda lain tak? since jo kate fresh milk xleh substitute plk kn. or just ganti ngan air je? kat galway ni xtaula mane nk cari susu pekat, susu cair ade kot =).. lagi satu just nk tanye, maybe rupe die xkn same tp blh x kalo gune wholemeal flour instead of tepung putih biase, jadi ke dr segi texture n rase? thx a lot!


25-01-2007, joayee komen :

kat tesco galway sure ader...condense milk. jo selalu beli kat tesco..:) kalau guna wholemeal, kureeng kot..jo x pernah try lak..try la...nanti ckp kalau jadik..


14-03-2007, linaz74 komen :

hi joayee, u ireland kt area mana? i di limerick. nanti boleh la u tolong demo wat roti canai. pastu i nak try wat. i memang teringin bebenor nak mkn roti canai homemade.


14-03-2007, joayee komen :

hi linaz74.i kat ballinasloe.tak jauh pun.1 1/2hr drive aje.sure .no prob.tapi tak der la pandai sangat..skit2 tu bole la


14-03-2007, adlij komen :

saya dah cuba..terima kasih, joayee.. memang sedap and lembut..


14-03-2007, joayee komen :

tq adlij kerana mencuba resepi ni. mana gambarnya.nak ler tengok..:)


18-03-2007, NanaSham komen :

Nana ada adjust sikit sukatan air tu nana tambah sikit lg tak sampai 50ml JGN TUANG KESEMUA AIR 50ml TU kena tengok & rasa baru boleh agak krn masa nana menguli tu nana tengok agak kurang, roti yg nana buat tu ok ttp rasanya agak kering sikit knp agaknya? kurang butter kot....?


18-03-2007, NanaSham komen :

Tuan/Puan Admin, Nana nak tanya sikit tentang forum utk nak bincang pasal masakan ke.. borak-borak kosong ke apa.. Sape-sape nak berchit-chat tu bolehlah pi kat sana. nak masuk mcm mana? Nana cuba nak msk pakai nama & password nana tak di terima knp? Kena buat yg baru ke?


18-03-2007, admin komen :

NanaSham, utk masuk forum tu kena daftar lain, sebab sistem nya lain dgn yg ni, maaf yer,


18-03-2007, joayee komen :

nana, mayb kurang butter kot. tp kalau byk sgt butter tak bole, nanti roti akan jadi over crispy(cam biskut), lg satu, masa goreng tu, cuba renjis2 minyak di atas roti&kuali, n api tu biar sederhana... also, susu jugak membuatkan roti stay lembut & lembat selepas dimasak. Apakata next time nana gantikan air dgn fresh milk. Tapi tetap menggunak susu pekat sebagai pemanis. Jo pun nak try la.Tq for sharing. :)


18-03-2007, NanaSham komen :

semuanya nana ikut mcm diatas tu hmm......boleh jgk cuba cadanggan jo tu akan nana perjuangkan hingga berjaya...hehehehe.....tq


18-03-2007, NanaSham komen :

knp mcm tu Cik Admin patutlah nana tak boleh msk.........tks


15-06-2007, ~ annie ~ komen :

jo, can i give me the Roti Bom resipi??? cos i saw ur blog got roti bom but i look like x see the resipi...cos my sis request me do roti bom 4 she then i bring she buy here x same w like ur...wat she wan is like ur roti booMMMM.... TQ... just like roti canai but put some butter inside?????


18-07-2007, joayee komen :

annie..yup..roti bom tu jo buat sama jer ngan roti canai..cuma taruk butter & gula.sama ngan pic kat my blog tu..masa mengoreng tu api perlahan..kalau tak dlm tak masak..


31-08-2007, tulip77 komen :

sedihnya...still tak jadi buat..tak tau mana silapnya...:(


31-08-2007, joayee komen :

tulip..part mana yg agaknya tak menjadi? harap2 jo dpt tolong...u ada ym tak?


01-09-2007, tulip77 komen :

ntah la joe...confius...semua dah ikut cara u ajar,tp lepas perap bila nk tebar atau besarkan, adunan tu mengecut xnak pergi bila ditarik...& bila digoreng jadi keras,klu i buat nipis2 leh mkn mcm keropok goreng...sedih sgt!!! dah la kempunan nk mkn roti canai....


01-09-2007, joayee komen :

tulip. . kalau mengecut,..agaknya kurang air..atau terlebih uli...i pun bukan pro roti canai..kalau 'tok guru' i ajar dia ckp cam tu la..jgn putus asa..:)


31-12-2007, onebonez komen :

i buat kari kacang panjang...sedap jugak makan dengan roti canai ni


15-01-2008, ema komen :

I dah buat berniaga ikut resepi roti canai joayee ni. tulip dulu i buat roti canai pun mengecut juga.. rupanya sukatan mesti betul.. kalau dah ikut sukat tapi adunan masih lekat di jari, kena tambahkan tepung sedikit demi sedikit. tempoh memeram pun ambik masa jugak. i lebih suka campurkan margerine + minyak masak dalam setiap proses tu.. kecuali masa nak buat adunan je tak guna minyak masak.


09-09-2008, as75 komen :

joayee, as dah cuba, memang best..1st time buat alhamdulillah terus jadi. hubby & anak2 kata sedap la ibu!!! as lega dapat buatkan mereka roti canai ni .Sbb kat sini mana nak dapat roti canai/murtabak kalau x belajar buat.Yg bestnya apa tau, roti ni sampai petang pun lembut je..as x pandai tebar2, so..main tarik2 je.. Tapi x koyak.. Tq jo..


09-09-2008, fari komen :

emmm.. sedap nye


01-12-2008, Mazpy_5001 komen :

Joayee...akak dah try 4X resepi ini. Makan dgn kuah dal, kari ayam dan juga dgn madu.Memang menjadi dan puas hati. Tak lama lagi akak akan jual roti canai guna resepi ini. Terima kasih daun keladi buat joayee!!!! Mai kelate.....


04-12-2008, chefmacho komen :

saya ambil resepi ya... nak try buat nanti... klu jadi buleh ler saya jual roti canai pulok huhu.... minta dihalalkan... terima kasih banyak2...


02-01-2009, eda yatim komen :

ada resipi roti bom x joayee?..ank swh blajar buat roti canai ngan roti bom coz dia suka mkn...kalu ada bleh x bg resipi...txs a lot..


19-03-2009, aniahmad komen :

Bestnyer baca komen u all, tak sabar nak try.


26-06-2009, mrlelakiperkasa komen :

sekadar ingin kongsi sikit, kalau nak lembutkan lagi roti canai.ini dari pengalaman saya sendiri,ukurun air dicampurkan sedikit aiskrim soda, contoh..jika air 250gm,aiskrim sodanya 50gm makna airnya jadi 200gm campur aiskrim soda 50gm jadilah 250gm, http://lelakiperkasa.com


13-07-2009, Asmar komen :

Saya dah banyak kali buat resepi ni, cuma gamba je tak sempat nak ambik. Memang sedap. Lagipun semua sukatan bahan dah siap. Tak payah nak agak-agak lagi. Saya buat 2 adunan, pas tu goreng kejap dan simpan dlm peti ais jadikan roti canai segera. Senang nak makan bila2 masa. Terima kasih banyak2 joayee.


31-10-2009, irisyasmeen komen :

bestlah resepi ni 3 cawan cappuchino tepung memang ngan dengan 250ml air, kental dan tak melekat. uli dengan machine penguli letrik mmg ngam


23-12-2009, intan30 komen :

dah berapa kali buat x penah jadi, senang makan dekat kedai mamak ja. jimat masa dan tenaga. tapi satu hari nak try jugak buat resepi ni.


12-04-2010, miszdod komen :

hehe..memang best roti canai ni.sekali buat jek da jadi.seronok makan dengan kawan2.kena pulak dengan kari dalca.memang ngam habis la..=).teringat roti canai kat malaysia nun.thanx joayee.^^


13-04-2010, Zieys Abady komen :

Akum,sesapa yg dh buat roti canai ne,n makan ngn kari dalca buatan sndri,plez kongsi cara mbuat kari dalca...Sy tringin nak mkn.Buat jo,sy dh 2x wat roti cnai ne.Mmg sodap.P hubby yg tlg tebarkn.Hehehe...Thanks ye...


13-04-2010, kak fida komen :

w'salam Zieys Abady...akak tlg jwb yer..kt myr ni dh ade mcm2 rcp dalca...Zieys klik 'Cari Resipi' dn type 'dalca' klik 'search'... :)


14-04-2010, Zieys Abady komen :

Tq kak fida,sy dh klik n mmg ada rspi dalca ne.P trkompius lah plak.Dalca ngan kuah dhal same ke o jauh bezanya?Hubby suka versi mamak yg pkai daun kari...P biasanya pnggil kuah dhal je...Btw tqvm ye kak fida...


14-04-2010, kak fida komen :

slmt pagi Zieys Abady...rase2nye klau kuah dhall tu lebih kurng jer bhn2 dgn dalca daging,ayam atau sayur2n... cume kuah dhall tu kurang isian dn dilebihkn kcg dhall... :)...klau tmpt akak mamak2 jual pon alat dhall berkuah cair dn sedikit kentang...heee...buat sendirik lebih puas hati... :)


22-10-2010, iymah pro det komen :

pernah buat.,..rasa sedap...tp bentuk xjadi...xreti kibar,,heee


06-11-2010, jnia_nia1729 komen :

Hemmmmmm..................... sedapnya... berjaya da buat roti canai... walaupun rupanya x berapa lawa... tapi rasanya sama macam kat kedai gitu... Terima kasih atas perkongsian resepinya... akan dicuba lagi resepi yg lain... terima kasih ya...


08-02-2011, papa myra komen :

Best giler...dah lama tringin nak buat roti canai. Akhirnya menjadi jugak walaupun tebar suku jalan jek. Terima kasih bebanyak Joeyee


13-03-2011, naruto_kema komen :

resepi roti bom xdopp ke


30-03-2011, Ilman_Hafifi @ pipie komen :

tak faham la


01-04-2011, ayu s komen :

klau x pndai tebar,guna dulang beso...cara2 ada ayu tulis didlm ruangan roti canai resepi ibumuda....


11-04-2011, acik asma komen :

huhu..i baru try buat td pg..lupe nk tengok simpanan tepung byk mn,terus je bancuh bahan..rupenye xcukp tepung..t'pkse tggu suami..akhirnye siap setelah berjam-jam..n dommoit (nm kucing)i pun suke mkn!:D tq joayee


24-05-2011, sahar komen :

nak tanya kak joayee..Tsp & Tbsp tu apa yer..hehehe..baru nak blajar masak ni..


16-07-2011, nur fariha komen :

memang best roti canai ni..lembut sgt..first time buat trus jadi..TQ joayee..


23-07-2011, shafazie komen :

dah banyak kali buat. the best roti canai resepi. buat macam-macam -murtabak, roti tisu. anak2 suka sgt. hubby pun puji..TQ 100x joayee..


11-10-2011, Sh_AfiNia komen :

Sukannye..baru cuba dah bole jadi..siap ngan lembutnye..anak2 semua suka siap minta menambah lagi huhuhuh...tqvm joayee


17-10-2011, Lylie komen :

Dah bnyk x bt gak. Mmg sdap roti canai ni. Tiap2 ujung mggu pasti akn bt coz hubby tlg tebarkn. Ank2 pn ska. Thanks 4 the resepi...:-)


30-05-2012, sediagerak komen :

Salam, kalu nak bisnes roti canai ni, macammana caranya?


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd