Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com

Resepi Fries goreng sedap

 Submitted By On 20 February, 2009
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

selalu buat utk anak2,rasanya lemak2..sedap...sesuai sangat mkn smbil tgk tv...sori le..gambarnya x clear plak...nk snap blik,tp tgk dah tinggal pinggan je....

Ingredients
  • 300g-400g french fries(yg blum digoreng)-agak-agak je ni
  • 3-4 sudu besar mushroom soup powder(maggie/knorr/any brand)-sbnarnya saya main tabur je,terpulang le,sapa yg nk letak bnyk pun bleh jg.
  • minyak masak yg blum digunakan secukupnya
Instructions
  1. 1.panaskan minyak(betul2 panas mcm nk goreng pisang la),kemudian gorengkan fries td sampai kekuningan.

  2. 2.bila fries dah warna keperangan,angkat n toskan atas tisu kitchen n tabur(sprinkle/spread evenly) mushroom soup powder td atas fries biar sekata.hidang panas-panas..

  3. Tip:bila greng fries,jgn selalu dibalik-balikkan fries tu,biar fries tu dah berwarna sedikit kekuningan,barulah dibalik-balikkan,greng sampai berwarna sedikit keperangan,barulah diangkat n ditoskan.

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All
Comments