Google+

oleh: Hoora-perantau Fries goreng sedap

Dsc00111

selalu buat utk anak2,rasanya lemak2..sedap...sesuai sangat mkn smbil tgk tv...sori le..gambarnya x clear plak...nk snap blik,tp tgk dah tinggal pinggan je....


Created on : 20-02-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Hoora-perantau




Bahan-bahan ( 3-4 orang )

  • 300g-400g french fries(yg blum digoreng)-agak-agak je ni
  • 3-4 sudu besar mushroom soup powder(maggie/knorr/any brand)-sbnarnya saya main tabur je,terpulang le,sapa yg nk letak bnyk pun bleh jg.
  • minyak masak yg blum digunakan secukupnya

Cara-cara

  1. 1.panaskan minyak(betul2 panas mcm nk goreng pisang la),kemudian gorengkan fries td sampai kekuningan.
  2. 2.bila fries dah warna keperangan,angkat n toskan atas tisu kitchen n tabur(sprinkle/spread evenly) mushroom soup powder td atas fries biar sekata.hidang panas-panas..
  3. Tip:bila greng fries,jgn selalu dibalik-balikkan fries tu,biar fries tu dah berwarna sedikit kekuningan,barulah dibalik-balikkan,greng sampai berwarna sedikit keperangan,barulah diangkat n ditoskan.

Tag

snack








Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (1)

19-06-2009, nooraza komen :

wa time kasih tips goreng fries


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu