Google+

oleh: kak fida ♥Baby Bread Pudding™

Puding_roti_mini

Atau puding roti mini yg dibakar....sesuai untuk sarapan dan minum petang...enak dimakan panas2...


Created on : 18-01-2009

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi kak fida




Bahan-bahan ( 6 keping )

  • 2 keping roti putih
  • 2 sb tepung jagung
  • 3 sb gula halus
  • 100 ml susu cair
  • 2 biji telur(guna 1 putih telur saja)
  • 1-2 titik esen vanilla
  • sedikit buah2an campuran/kismis/kurma atau lain2 ikut selera
  • sedikit gula icing untuk tabur atas puding - (akak tk tabur pon)
  • mangkuk muffin - disapu majerin

Cara-cara

  1. Puding_roti_mini_d_ptg2
    Roti di siat2 kecil atau potong 1 inc. persegi.
  2. Puding_roti_mini_susu_d_gaul
    Tepung,gula,susu,telur dan esen dikacau hingga sebati.
  3. Puding_roti_mini_dlm_muffin_cup
    Masukkan roti dan buah2an campur(akak bubuh kismis aje) ke dalam mangkuk muffin.
  4. Puding_roti_mini_d_cmpur_susu
    Tuangkan campuran susu sambil ditekan2 roti supaya meresap.Buat hingga habis.
  5. Puding_roti_mini_d_bkr
    Susun mangkuk2 muffin berisi puding atas dulang pembakar dan bakar hingga masak kecoklatan.
  6. Biarkan puding roti seketika dan keluarkan dari mangkuk muffin(hati2 sbb masih panas).Ketika menghidang,taburkan gula icing di atas puding jika suka.
  7. ***Sedap juga klau menggunakan roti berperisa buah2an.








Laporan Masakan Bergambar (53)

Baby_bread_pudding
19-01-2009
tarra,,my bby bread pudding..laporan pertama..hehe..mkn utk bfst td.sedap..bby saya bru 8bln pn suka bby bread pudding ni..tq k.fida
Laporan oleh: sakura>emi

tq emi krane mencube...waaahhh...baby pon tompng sekaki mammam jugak...heeee... :)

Bby_bread_pudding_2
19-01-2009
saya buat lg k.fida utk minum ptg lak..letak kurma. Pemanis mulut yg sedap.thnks k.fida
Laporan oleh: sakura>emi

rajin emi..wat minum ptg pulak...letak kurma lagi lah sedap... tq skali lagi emi... :D

20090119-makan2
19-01-2009
dah buat pagi tadi. best!!!
Laporan oleh: rossitamz

tq ross krane mencube.... :)

Dsc04907_resize
19-01-2009
salam, k.fida. bkr dlm loyang je.. dah x terliur lg heee... sdp msm2 manis,, garing diatas lembut di dlm....:-)
Laporan oleh: shafea

dh siap dh papa brd pdg...heheee...nmpk cntek pulak ade kaler2 merah...heee...tq shafea krane mencube... :D

1901_002
19-01-2009
sy ganti mix fruits dgn buah prune. pastu letak choc chips. sedap tp bile tabur gula, manis sgt. hehe
Laporan oleh: sunshine91

nmpk bnyk isian dlm puding tu,msti lah sdp ye...klau wat lagi tk yh tabur gula lah ye....heheee... trima kasih sunshine krane mencube.... :)

Dsc00365
21-01-2009
Salam, saya nak minta maaf ada menukar sikit recipe u ni..I tambah blueberry in the pudding..anak2 I suka and I like the masam2 taste. Tq for the recipe..
Laporan oleh: oneferial

salam oneferial...ish..ape lak...akak tk kisah,nk ubah atau nk bubuh ape pon tk per...asalkan jgn jadi bubur udah lah yer...heheee....cantik nmpk puding one...trima kasih krane tlh mencube dn sukekan resipi nii... :D

Baby_bread_puding
21-01-2009
salam kak fida.. mana cukup 6 kpg.. buat 24 kpg..time skool hlday ni + Mr.Hby punya bekal lagi..sedapnya kak panas2 lagi..wangi..tq..
Laporan oleh: as75

ye ler as..resipi kt atas tu ciput jer..gezek2 jer...klau nk lebih,double2kan lah..heeee...sedap yer...maaciih....cantik puding mcm dok dlm smpn lah..heheee... :)

Dsc_1719
23-01-2009
thanks kfida...ini lah hasilnya....
Laporan oleh: zaina

trima kasih zaina krane berhasil mencube.... :)

Dsc00384
25-01-2009
Olih kerana permintaan yang teramat susah d tepis, ini dia satu round lagi baby bread pudding ..tapi I macam tera tinggal dalam oven konon nak biar panas..rupa2nya jadi keras atas dia. Untuk menyelamat dah pasang custard pulak on top bila nak makan..phuuh thanks once again..:p
Laporan oleh: oneferial

kirenye baby bread pudding yg ade topping lah ni yer,bnyk nmpknye tuu..huhuuu...ppon msti sdp...tq one krane mencube lagi.... :D

Dsc00751
31-01-2009
taraaa...percubaan yg berjaya
Laporan oleh: aizahana

tahniah! atas kejayaan muuuu...... :o

Dsc00753
31-01-2009
close up sikit
Laporan oleh: aizahana

say cheeeeeese..... :)

Dsc00752
31-01-2009
k. fida...yg ku cayang selalu..tq coz share this recipe..very the senang bangat nak buat and anak2 pun suka....ada lagi tak resepi yg simple dimple camnie agaknya?
Laporan oleh: aizahana

aiza..yg akak cayaaaang jugaakk...nk resipi simple dimple lagiii...nnti akak cariiikkk yer....insya'Allah....trima kasih krane mencube yer.... :)

P1010332
05-02-2009
kak fida...dah lama asyik tertangguh je projek nih..akhirnya jg gak..mmg sedap tuk minum petang..best..!! tq kakfida..muah..muah..
Laporan oleh: bee_rbs

alhamdulillah jadi jugak project yg ttangguh tk tau brape lame tu yer...hehee...mmng sdp buat minum ptg...tq bee krane mencube...muah..muah..muaaahhh...hambik balek!!....hihiiii.... :o

Breadpudding_wholemeal
24-03-2009
Guna wholemeal bread yg dah nak expire. Thnx 4 the idea kak fida. Sedaplah.
Laporan oleh: shen

utk resipi puding ni, ape jer jenis roti, mmng sesuai dn pasti sdp... :)..tq shen sudi mencube... :D

Baby_bread_pudding
29-03-2009
Salam k.Fida,wt utk bekfast.Rasa lemak mnis gitu.Time dok bakor tuh ank2 dok t'goda bau wangi.X sabor2 nk mkn.Garing di luar tp lembut di dalam.Mmg sdp.Rugi sapa yg x cuba resepi yg simple n sdp ni.TQ akak ku cayang.Muah..
Laporan oleh: Lina_pg

waaahhh...klau ibu rajin mmsk..ank2 dan en hb mesti tmbh syg..heeee...tq Lina krane mencube...muah3...balekks... :o

Snv31715
29-03-2009
Teruja tgk lina punya laporan, saya terus ke dapur buat utk breakfast. Saya memang suka resepi yg cepat & mudah lg sedap! Cayang kak fida. *muah*
Laporan oleh: aludra

tentu dh pon abis b'fast..heheee...resipi mudh mmng boleh wat slaluu...tq aludra krane mencube....cayang dan muah3...jugak... :o

Sp_a0105
06-04-2009
sgt cepat masak.. abis pon cepat.. letak dark cooking choc.. manis pon manis2 buah gitu.. tip top.. tq kak fida.
Laporan oleh: fubai

mcm iklan pulak...cpt masak sdp dimkn...heee...tq fubai krane mencube... :)

Baby_bread_pudding
07-04-2009
sedapppppppp!!! buat dua versi, satu mix fruit satu lg tabur cooking choc yg dicincang.. tq k.fida
Laporan oleh: nor_67

haaiii...klau nor yg bikin,mmng molek jer mate memandang...komplit 2 versi...berseleralah sape2 yg mmkn...tq nor sudi mencube... :)

Photo-0006
07-04-2009
askum..k.fida..wpun org lain dah lama buat..kite pun nk hntar repot jg la..buat tghri ni..teruja lepas tgk k.nor hntar repot..sdap k.fida..bleh buat dsert utk jmuan ni..
Laporan oleh: maz-ivory

w'salam maz-ivory...kire blom trlmbt lagi...resipi pon masih baru...cume ramai yg tlh mncube...heee..btol maz,mmng resipi nih sesuai sgt dijadikn dessert dlm ape jer jamuan...tq jugak utk maz krane sudi mncube... :)

Photo613
07-04-2009
Salam kak, smntara tggu apam tu mengembang saye wat pudding ni ngn my doter..dia yg perabih 3 ketul skaligus..TQ k fida.
Laporan oleh: nora_kai

kenyang lerrr jawabnye mlm nih...dh mkn puding,mkn apam lagik...kenyang smbung smpai besok...heheheee....tq3 lagik nora n d geng krane mencube... :)

Dsc01692
07-04-2009
Salam kak fida, geram tengok orang dok buat, resepi pun sempoi, anak-2 tido saya pekena buat. Tapi versi ibu baby-guna loyang aje dapat 9 potongan yang SEDAP rasanya.
Laporan oleh: Sharm1969

salam jugak buat Sharm...haaa..seb baik tngh geram tapi menjadik...heee...ini kategori mama bread puding plak...heheeee...tq Sharm krane mencube... :)

Dsc02260
08-04-2009
Buat lagi petang tadi. Pagi tadi kononnya bawa gi ofis, makan dalam keta tinggal 2 jer untuk member. SEDAP pulak kata depa-benda sikit.
Laporan oleh: Sharm1969

trima kasih Sharm krane mencube lagi....nmpk tmbh meriah,brwane-wani.... :)

Dsc05527
08-04-2009
kak fida..ini bread pudding yg buat ptg td..snang sgt..sedap plak tu..sy gndakan 3rspi tkut xckup plak kan..mmang sedap..time kacih kak!
Laporan oleh: shikin_kay

mesti puas mkn yer syikin lps wat 3 adunn skali...heee....tq syikin krane mencube... :)

Bb_bread_pudding
09-04-2009
Sedap kak Fida..wat bekpes pg td..comel jer masuk mulut yg comel heheheh..mkn dgn sopan jer hehehehe TQ kak
Laporan oleh: Aziemas

mesti orgnye pon comel lotey...kiut miut gak nyer...heee...tq aziemas krane mencube... :D

Image123cv
13-04-2009
sedap kak fida..kita mkn 4..wakakaka
Laporan oleh: junjs11

haaa...jun...ni lah baru gaGGah namenye...heheeee... :D...tq krane mencube... :)

Dsc00125
14-04-2009
k.fida !!! kita pun nak join gak .. buat 2 adunan .. cedappp kiteee sukeee .. tks k.fida
Laporan oleh: yatiezaini

kiteee ponnn sukeee....kite suke nengok oghang makan...heheeee.. :D ..tq yatie krane mencube...nmpk bertenggek2 bb puding tuuu....heeee.. :D

Bbbreadpudding
15-04-2009
salam kakfida..i miss uuuu!! hihihi... report pertama blk dr coti2 mesia! hikhikhik.. sedappp! cuma ina tmbh cinnamon powder skit! tQ k.fida yer! i lebiuu! hehehe
Laporan oleh: hana6877

salam jugak buat ina..miss u3!!! too..alhamdulillah dh slmt pulang yer...mudh2an sume2 sihat yer...dan tq lah krane menerai puding nih...boh ler ape jer asal sesuai ngan selere yer ina....lebiu3!!! too... :o

Snv31819
15-04-2009
Buat skali lagi, kali ni letak choc potog kecik2. Sedap tul makan masa panas2.. kejap jer licin yek! Next time nak try dgn susu coklat la plak. 10xTQ k. fida.
Laporan oleh: aludra

mmng sdp boh choc...bbudk suke...mak budk pon suke...heheeee...tq20x utk aludra krane rajin mncube... heeee.. :D

Mama_bread_pudding
19-04-2009
Salam k.fida,wat lg tp kali version 'mama bread pudding' nk cepat pnya pasal.Mekasih ye k.Fida
Laporan oleh: Lina_pg

salam Lina...nk cpt nk gi mane tuuuu...ppon, tq Lina krane sempat jugak buat wlaupon nk cpt...heheeee.... :)

Baby_bread_pudding
23-04-2009
kite pun buat jugak tuk bf anakanda.siap buat bekal ke sekolah lagi.thanks k fida...
Laporan oleh: sofieza

bonda yg rajin mesti anakanda bertambh2 sayanggg...tq fiza krane mencube... :)

Bbp2
23-04-2009
Salam Kak Fida, BBP sedap sekali , sudah lama buat baru hantar laporan.May kasih letak raisin & choco chips.thanks resepnya
Laporan oleh: May Hickman

salam jugak buat May Hickman...tq hantar laporan jugak wlaupon dh lama...dan tq sebab sudi mencoba... :)

Kuih_001
27-04-2009
Ni yg lom bakar lagi.....letak ceri hijau...nak bagi cun la kononnya..hehehe
Laporan oleh: wifemuda

memang nampak cun melemun pon....senyuuuummm.... :)

Kuih_003
27-04-2009
Ehm....dah siap...dan nampak cun...berbaloi dgn rasa dan rupa..tq..hehehe
Laporan oleh: wifemuda

haaa...yg nmpk cun nih mesti dh abis pon...heheee...tq wifemuda krane mencube... :)

28
28-04-2009
ni la hasilnye kak fida.bru ade mase nk upload pic.ltak bluberi n stroberi filling sbb nk abihkan.sdapnye.tp silap lak g ltak dlm papercup.melekat.uhuk
Laporan oleh: beehivenababy

mmng nmpk sdp dn menarik pon dgn filing beri2 tuuu...haaaa...klau puding melekat,nk mkn keke kopek jgn mkn papercup skali...hihiiii....tq beehivenababy krane mencube... :)

Picture_012
16-05-2009
Salam, saya ni masih junior kat laman web nih. Baby bread nih dah banyak kali try buat tapi baru kali ni sempat nak antar report. Kak Fida, trimas for your simple & lovely recipe. Kak Lina_pg, tq sbb intro web nih dan merajinkan diriku ke ruang dapur...he..he..he..
Laporan oleh: Cik Anie

salam jugak buat Cik Anie,geng Lina_pg yer ....trima kasih lah krane dh slalu menerai BBP nih...rajin2 jenguk MyR dn mudh2an akan trus rajin ke dapor...heheee.... :)

Baby_bread_puding
26-05-2009
Sarapan pagi ni...Sedapppp dengan penyediaan yang simple....semudah menyediakan sanwich...Thanks kat Fida untuk idea yang ringkas~simple~tapi sedaaaaaapppppp....
Laporan oleh: Nenie

btol btol btol...mmng mudh penyediaannye..heheee..tqtqtq...Nenie...krane mencube... :)

Puding_roti
19-06-2009
TQ kak Fida, sedap jerr makan bread puding ni. kecik2 .. so tak muak sgt
Laporan oleh: S_Norul

TQ Norul krane mencube...klau sedap boleh wat slalu lah yer...heheee.... :)

Dsc_0199resize
17-12-2009
Salam kak. Sy selalu buat utk anak, utk bekal dia kat rumah pengasuh. tQ for sharing :p
Laporan oleh: wafaalatiff

salam jugak buat wafaalatiff n tq krane mencube...BBP ni mmng kesukaan anak2... :)

P1300393
07-02-2010
Kiah buat puding ni sempena meraikan birthday Mak.Semua suka makan,sedap....tima kasih kak
Laporan oleh: kieyah

tq kieyah krane mencube n epi blated b'day utk mak kieyah yer... :)

Baby_bread_pudding2
04-04-2010
salam kakfida,pekaba?smoga akak sht.Siaran ulangan la kak,anak2 suke sgt BBP ni..best sgt..tenkiu kakfida muah
Laporan oleh: Lina_pg

w'salam Lina..akak siht alhamdulillah...mekaseh..smoga Lina n famili pon siht jugak...klau mmsk..aktif2 jugak kesihatan no 1 kene jage yer Lina....muah3... :o

P1020240
11-04-2010
slm kak..wat 2 adunan..sya suke,ank2 laaaaagi suke..tq kak.lap u.
Laporan oleh: Mariani(KT)

w'slm Mariani..mekaseh krane suke ngan rcp ni n mekaseh jugak dh mncube...lap u toooo... :o

Bb_bread
11-11-2010
mmg wallah la resipi kak fida nie.... sedap mkn panas2... mekasih kak fida...
Laporan oleh: yasminhumaira

btol tu..mmng sdp mkn pns2..mekaseh yasminhumaira krane mncube... )

Img_4262-1
26-01-2011
sedap!tak bubuh icing sugar..mkn dgn susu pekat manis!
Laporan oleh: ashypink

amboiiii..tmbh brkrim ler BBP tu yer...mekaseh ashypink krane mencube... :)

Baby_bread_pudding
04-04-2011
selamat roti sy dr santapan sang kulat..hehehe..sedap..lemak manis disukai ramai..mkn tgh pns2 mmg ada umphhhh!!tq kak fida..
Laporan oleh: saida_wati

heheee...leh menangis sang kulat tu tk dpt mkn roti ...mekaseh saida wati krane mncube... :)

Img_1393a
28-09-2011
sedap... lama dah buat ni baru nak tepek kat sini...
Laporan oleh: Kak Rosenah

nmpk berseri BBP Kak Rosenah tuuu....mekaseh yer sudi mncube... :)

Img_1456b
03-11-2011
buat lagi dan lagi dan lagi....
Laporan oleh: Kak Rosenah

meriahnye tngok BBP Kak Rosenah..berwane-wani...mekaseh yer krane rajen mncube.. :)

Dsc09663
02-04-2012
ni lak, dah lama nak join...buat dh lama...sedap,rasa2 nk buat lgi he2..meksih
Laporan oleh: k.zila66

mekaseh zila kane rajen mncube..wat jgn tk wat lagi yer...heeee.. :)

Dsc09665
12-04-2012
buat lagi..smua suke! tq2..
Laporan oleh: k.zila66

haaaa..ni ler namanye janji ditepati...heee...selere nmpk BBP tu..mekaseh yer zila sbb rajen sgt2 mncube... :)

Image
29-07-2013
Sedap dan sgt mudah membuatnya. Thanks!
Laporan oleh: hairan189

alhamdulillah...mekaseh hairan krane sudi mncube.. :)

Baby_puding
26-08-2013
as salam kak fida..sukanya resepi ni sbb mudah dan x byk sgt.. sila abaikan pisau itu, gmbr masa tngah menjamu saudara yg dtg beraya ni..hu3. pasti akan ada siaran ulangan. tima kasih kak fida..
Laporan oleh: cutie_winkle

wa'alaikumsalam cutie...alhamdulillah...rsp mudh dn sdp ni bleh ler wat slalu yer...hehee..mekaseh cutie krane mncube... :)

20130829_213104
29-08-2013
lagi & lagi <3 sblm ni cmpr dgn kurma..hari ni guna kismis..
Laporan oleh: cutie_winkle

alhamdulillah...mekaseh cutie krane tk jemu mncube...slmt hari raya, ma'af zahir batin... :)

Myr_pudingroti
18-09-2013
Mudah nak buat, makan untuk sarapan pagi, saya guna susu full cream ganti susu cair...
Laporan oleh: aksioma_ain

Alhamdulillah..mekaseh aksioma_ain krane sudi mncube... :)

20131013_081641
13-10-2013
as salam kak fida..nk perhabiskn roti wholemeal..cmpur kismis & choc chips ♥♥♥
Laporan oleh: cutie_winkle

wa'alaikumsalam cutie...mekaseh ler krane rajen mncube rcp penyelmt roti...heee... :)


Komen (50)

18-01-2009, shafea komen :

salam k.fida amboi teruja betul lah negok resepi ni....ni yg buat betambah2 syg akk.. le try ni utk brkf...kalu x ada peper cup terus bakar dlm loyang kmdian d potong2 rasanya pun boleh juga kan kan...TQ :-)


18-01-2009, kak fida komen :

salam shafea...akak tk gune paper cup tapi mangkuk muffin...klau gune loyang sudh tentu boleh...slmt mencube... :)


18-01-2009, kak fida komen :

oh yer shafea, klau gune loyang dh bukan baby bread pudding namenye...tapi papa bread pudding lah...heheeee... :D


18-01-2009, shafea komen :

heeee tulah pasal papa, mama, baby...yg penting perlu try jugak...nyammm sdp niii terliur ....:-)


18-01-2009, NaMaku Hidayah komen :

SaLam Kak fida... sy owg baru kat sini... salam perkenalan... menarik sgt resepi kak fida niw.. nak try buat tapi kt umah xder oven laa plak...beselaa owg bujang heheh... kalu guna dapur leh ker? sy ada loyangnya yg ada lubang kt tgh tu.. bleh ker?


18-01-2009, kak fida komen :

shafea...try jgn tk try.....klau tk nnti terliur tk hnti2...heheee... :D


18-01-2009, kak fida komen :

slmt bkenaln Hidayah....klau gune loyang dn tenggekkan ats dapur akak rase boleh jugak...tapi mesti alaskan dgn tudung periuk yg tebal atau kuali capati yg leper tuu....ps tu pastikan loyang berisi adunn ditutup dan masak atas api yg sederhana pns nye....care begini seperti kite msk kuih bkr atas dapur lah,mungkin mmkn mase sedikit utk msk...Hidayah cube lah yer....slmt mencube....tq...:)


23-01-2009, arera komen :

mknan ni baby 8bln leh mkn ke..nk try gaklah


23-01-2009, kak fida komen :

salam arera...puding roti ni lmbut...tntu baby pon boleh mkn tapi di suap lah...jgn bagi pns2 pulak yer....slmt mencube arera...tq...


31-01-2009, sya_shah komen :

Salam kak fida nampak sedap je nanti sya nak cubalah jadi tak e....


31-01-2009, kak fida komen :

salam sya_shah...mudh jer mmbuat puding ni...siapkan bhn2 dan ikut care2nye dgn btol,insya'Allah menjadi...slmt mencube...tq... :)


15-04-2009, beehivenababy komen :

baru je buat.ngah panas2,ppop in je dlm mulot.uat supermini vrsion coz budak2 suke.sdap n manis sgt.tq kak fida!:) ade tak version yg x payah bakar?ltak dlm peti sjuk je?sbb kat umah sewa xde oven


15-04-2009, beehivenababy komen :

eh silap.sdap n x manis sgt!heheh


15-04-2009, kak fida komen :

tq beehivenababy krane dh mencube...puding roti jugak boleh dikukus klau tk der oven utk mmbkr...yg beehivenababy baru buat tu bakar dlm ape?... :)


15-04-2009, bdadarey komen :

K.fida kalu saya bkar dlm oven toster jadik x ??


15-04-2009, kak fida komen :

bdadarey..klau bkr dlm oven toaster boleh jugak...tapi kene lah jage waktu mmbakrnye...hingga agak2 dh kecoklatan aje....slmt mencube... :)


19-04-2009, shaz9lin komen :

klu puding ni letak dlm cwn kertas n msk dlm oven...cwn ni xda effect apa2 ke?


19-04-2009, zila66 komen :

fida!!..kita pun sama nk join gak....cedappp lhhh..kiteee punn sukeee......hikhikhik..tq...


19-04-2009, kak fida komen :

shaz9lin...rasenye tk sesuai klau letak puding ni dlm papercup sbb adunan ni basah nnti papercup lembik sebelum puding dibakar...lebih sesuai diletak dlm aluminium cup atau bakar dlm non stick muffin tray...


19-04-2009, kak fida komen :

zila!!!..tq krane join jugak...heheee....kiteee ponn sukeee...sukeee dengauuuu...yg zila dh wat...ekkekekee... :D


23-04-2009, rahanisya komen :

salam k.fida..2 biji telur(1 putih telur tu makna nye cuma guna 1 biji telur je la ye,sebiji lg tu cuma kuning telur je ke??


23-04-2009, rahanisya komen :

salam k.fida..2 biji telur(1 putih telur tu makna nye cuma guna 1 biji telur je la ye,sebiji lg tu cuma kuning telur je ke??


23-04-2009, kak fida komen :

salam jugak buat rahanisya..betol tu...maknenye...2 kuning telur dan 1 putihnye saje.... :)


24-04-2009, farizamnh komen :

kalo xgune tpung jagung,gune tpung lain ley x?


24-04-2009, kak fida komen :

farizamnh..bleh gantikan dgn tpg kastard... :)


28-04-2009, beehivenababy komen :

oh..bleh kukus je ye?gune periuk nasi biase bleh x?rase2 menjadi ke?hari tu balik umah mak sbb cuti.so ade la oven.skarang dah blik umah sewa,gian pulak nk mkn lg.huhu


28-04-2009, footscray komen :

tima kasih kak fida..dah cuba buat pagi tadi..emmmm sedap betul.buat 2adunan.kejap je mkn he he..suka sangat tgk hbby mkn..xsabaq nk buat lagi.ummuahhh sayang kak fida. tma kasih kongsi resepi.


28-04-2009, kak fida komen :

beehivenababy...puding mmng boleh dikukus tapi texturenye msti tk same...basah2 gitu...klau periuk nasi biase tapi ade bahagian pengukus mmng boleh...slmt mencube yer...tq... :)


21-05-2009, MissCoffee komen :

kak fida..miss dah buat pagi tadi..sedap nyer..buat 2 adunan cuma rasa mcm manis sgt untuk miss.miss tambahkan hirisan badam dan juga miss panaskan susu dulu sblm campur semua bhn.Supaya roti lbh senang serap susu panas..dan bau bertambah wangi..x dapat nak amik gambar (frust) camera meragam pagi nih.Anywy thank u sis.Breakkfast yg mudah dan sedap.preparation time pun less 15 min!


21-05-2009, kak fida komen :

MissCoffee...resipi mmng mudh dan boleh lah diubah-suaikan ikut care masing2 yer asalkan menjadik...heeee....ari ni mkn sorang gak nye...tk tugeder geder ngan fiancee...heheee...tq MissCoffee krane mencube...len kali buat lagi,bolehlah akak lihat hasilnye yer.... tq... :)


12-02-2010, nli_ika komen :

kak fida...brp lama nk kene bakar ye?


04-04-2010, SitiMun komen :

akak bakar brape panas oven (?'c) dan brape lama sbb saya klu masak2 ni saya blur ckit.


04-04-2010, kak fida komen :

nli_ika dan SitiMun...akak bakar dgn suhu 160C selama 15-20 min atau hingga BBP kelihatan kecoklatn/garing...slmt mncube yer... :)


29-05-2010, ayangmama komen :

~salam kak fida cayang.. kalo wt dlm loyang leh x? mlz nk kuor crik paper cup muffin tuh..yg ade kt umah ni hak yg tecik2 tuh..hehe..


30-05-2010, kak fida komen :

ayangmama...klau dlm loyang mmng boleh seperti yg dlm laporn bergmbr kt atas tuuu,yg member2 dh cube...ayangmama cube lh yer...tq... :)


30-05-2010, kak fida komen :

w'salam ayangmama (pstt2 tadi lupe nk jwb salam daaa...heee)...slmt mencube yer...tq... :)


10-11-2010, yasminhumaira komen :

salam.. admin tolong delete laporan saya tu.. tersalah upload.... harap mahap


11-11-2010, yasminhumaira komen :

salam kak fida..... pagi tadi panaskan belen baby puding mlm tadi... sedap kalau dimkn garing2 sket masa membakar nye... tp sy letak choc chip sbb tak suke raisin... hehe.. mekasih kak....


25-01-2011, ashypink komen :

susu tu susu ape ye? susu dutch lady ke susu cair yg org gune buat ABC tu?


25-01-2011, kak fida komen :

w'salam yasminhumaira..mekaseh krane dh mencube..BBP mmng sdp mkn hangat2..utk isian dlm puding ni mmng boleh dipelbagaikn ikut selera...ma'af akak lmbt bls komen...heee... :)


25-01-2011, kak fida komen :

ashypink..susu cair tu susu dlm tin/evaporated milk..btol tu,yg org guna buat ABC...tapi klau nk guna susu segar/fresh milk pon boleh... :)


02-02-2011, qiqishmukhtar komen :

qish bru jep bjinak2 kat dapo..nk tanye akak..suhu oven time bakar tu brape ye?lbh kurg brape minit?


02-02-2011, kak fida komen :

*


02-02-2011, kak fida komen :

qiqishmukhtar...guna suhu oven 160-170C selama 15-20 min atau hingga puding kelihatan keperangan atau garing permukaannye...slmt mencube yer...tq... :)


28-03-2011, SITI SARKAWI komen :

yummyy.....nk try jugak...tq 4 resepi ;)


28-03-2011, kak fida komen :

SITI SARKAWI....try ler...ramai yg dh menerai tuuu...heee...mekaseh.. :)


04-04-2011, surighani komen :

tgk resepi ni tringin gak nak coba...mmg rugi klu x join myr ni kan..


04-04-2011, kak fida komen :

surighani..slmt mencube yer..ni jugak 1 rcp yg mudh...mmng rugi klau tk join MyR..rugi lagi klau tk mncube rcp2 yg percume dn sedia ade...heee... :)


28-11-2011, munirthegreat komen :

Slm kak, bru nk try. Hee. Sukatan sb tu mksudnya ape ye? Hehe


29-11-2011, kak fida komen :

w'salam munirthegreat..sukatn sb = sudu besar/tablespoon seperti biase akak sukat gune sudu metrik..slmt mncube yer.. :)


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu