Google+

oleh: hzasabrina sosej roll

13-12-06_0810

sarapan pg tadi...


Created on : 13-12-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi hzasabrina




Bahan-bahan ( 2-3 org )

  • 12 kpg roti - dikukus & dicanai
  • 1 biji kentang - didadu & digoreng
  • 3 btg sosej - didadu & digoreng
  • 1 biji telur - buat mcm scrambled egg
  • 2 biji telur - utk celup roti
  • tepung gandum secukupnye - utk dijadikan gam ketika mengulung roti
  • serbuk lada sulah, garam, ajinomoto - secukup rasa

Cara-cara

  1. Tumiskan bawang, satukan kentang, sosej dan scrambled egg.masukkan semua serbuk perasa.Kacau rata.
  2. Pukul telur..pas 2 masukkan inti tadi ke dalam roti dan gulung.Gulung roti dgn sedikit adunan tepung utk djdkan gam
  3. Celup roti dgn telur dan goreng hingga kekuningan
  4. Sedia utk dingapp bersama sos cili thai @ mayo..

Tag

roti sosej








Laporan Masakan Bergambar (2)

Image138
14-04-2009
bawak bekal ke opis, mula2 slh fhm b'laku bila ati celupkan dlm adunan tepung, pastu baru celup dlm telur, rupa2nya tepung tu utk gamkan je, ati xkukus pun rotinya, hempap dgn lesung batu semalaman...hehe. pg2 nk msk, mmg dh penyek roti tu. mmg sedap, ati buat lebih, bawak kat opis, sbb roti dh nk expired.hehe. mmg best la sosej roll ni, sedap...tq ye hzasabrina
Laporan oleh: ati_hayat
Dsc00082
28-04-2009
bubuh sosej jer... senang sgt2...
Laporan oleh: mama adam faris

Komen (7)

13-12-2006, admin komen :

hzasabrina.. pls rujuk resipi u yg sebelum ni atau http://www.myresipi.com/help/isiresipi.html utk cara2 masukkan resipi kat web ni.. thanks


13-12-2006, hzasabrina komen :

sorry la admin lambat edit..busy ckit kat opis..big bos dtg.. :)


14-12-2006, umi_e komen :

cara you tentang roti yang dikukus dan dilenyek tu agak keliru sebab kalau lenyek yang saya faham >>> sampai hancur semua roti tu so camna nak masukkan inti kalau roti dah lenyek sampai hancur... Unless kalau you maksudkan dicanai roti tadi hingga nipis... hehehehe kalau i faham cara lain... but tengok dari gambar tu rasanya you cuma canaikan sampai nipis dab baru masukkan inti dan gulung roti... kannnnnnnnnnnnnn


14-12-2006, iffa komen :

Saya pun rasa roti lenyek ni sebenarnya roti ala2 sardin gulung cuma intinya yg berlainan, walau apa pun its nice resepi, tapi comment lah sikit for double confirm


14-12-2006, hzasabrina komen :

alamak tersalah ayat daa...sorie ye...ayat tu membuatkn u all keliru..sy dh editkan but sy guna perkataan umi_e.. 'dicanai'..sorie again..


11-12-2010, khaisara komen :

memang dah lama cari cara nak buat ni baru jumpa... menjadi tu... bg anak2 makan saya tambah chees...


22-10-2011, suriza qaiyum komen :

cam best jea..... nak cube la......


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu