Google+

oleh: syuhaiza Kek chocolate ball

Dscn4029

resepi dari kak tun boxhousestudio


Created on : 26-12-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi syuhaiza




Bahan-bahan ( 25 biji )

  • kek chocolate
  • chocolate masak
  • chocolate rice
  • paper cup

Cara-cara

  1. kek chocolate di ramas hancur
  2. cairkan chocolate masakan. kemudian campurkan pada kek tadi
  3. campur sedikit2 chocolate cair tu pada kek tadi dan jadikan ianya bebola
  4. letakkan bebola kek tadi di atas paper cup dan tuangkan chocolate cair di atasnya
  5. taburkan chocolate rice
  6. biarkan sejuk baru boleh makan.

Tag

kek









Laporan Masakan Bergambar (2)

Choc
26-05-2009
buat utk bbudk...suke sangat....tq syuhaiza...:)
Laporan oleh: kak fida

sama2. akak punyer resepi lagi power2.

Coklat_ball1
30-08-2010
Nak ngabiskan kek besday anakanda yg x abis2 dalam peti sejuk..thanks syuhaiza sharing idea.. :)
Laporan oleh: HaSue

sama2 hasue. i like your blog...


Komen (9)

26-12-2008, dayang_jack komen :

sedap3!...gud idea..klu anak dayang nampak ni, mesti dier suruh buat...kebetulan ade saki baki kek coklat kat umah, esok dayang try buat...thanks 4 sharing recipe.


26-12-2008, Lady80 komen :

wah3.. lapar ni :O


26-12-2008, chuain komen :

ermmm.... saya org baru kt sini... konon tadi cari resepi mee sizzling... last2 terus jatuh chenta tgk resepi2 kt sini....nampak macam sedaaapp bangaaatttttt choc ball tuh... mcm senang sgt nk buat kan? esk ingat mk cari choc cake..tq


26-12-2008, sofieza komen :

syuhaiza,kite pun buat choc ball tp kitenye versi lain sikit....


27-12-2008, shafea komen :

salam. hai ni biasa buat.. mana ada balance kek yg x habis tu buat mcm nilah memeng x membazir......ubah suai balik nnp menarik.. comel2 kek syuhaiza.. :-)


30-12-2008, syuhaiza komen :

to shafea: syer ar yang versi baru tu....


30-12-2008, syuhaiza komen :

kalau biarkan sehari dua choc ball tu lagi best....


08-02-2009, mardi komen :

hai syuhaiza....wah kretif ye...kek coklat2 syuhaiza beli ke buat....ini rsanye nak beli.senang trus wat kek coklat ball ni....


20-04-2009, lupe komen :

bley wat ni untuk bagi kengkawan sblm abis blaja... jimat..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd