Google+

oleh: as75 Pulut Kuning Express

Pulut_kuning_sri_sufi

Cara masak pulut kuning cepat..tapi hasilnya sama seperti di kukus.. alhamdulillah setelah as cuba banyak kali hasilnya memuaskan!


Created on : 19-12-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi as75




Bahan-bahan ( 5-6 org makan )

  • 2 cawan beras pulut
  • 1 cawan santan pekat + 1 cawan air panas
  • 1 sdt garam
  • 1 helai daun pandan
  • 1 sdb minyak masak
  • Sedikit serbuk kunyit

Cara-cara

  1. Cuci beras pulut hingga bersih..masukkan semua bahan2 kedalam rice cooker
  2. Setelah mendidih..gaul pulut supaya x berkerak..kemudian biarkan hingga masak..
  3. Sesuai dimakan bersama rendang, kari ayam & daging, kurma & sambal ikan bilis..
  4. Kaedah yg sama ini juga boleh digunakan( jgn masukkan serbuk kunyit) memasak pulut utk kuih serimuka , pulut serunding..pulut ini juga enak dimakan besama serawa durian..
  5. Selamat mencuba! ^_*









Laporan Masakan Bergambar (27)

Dsc05731
23-02-2009
semudah abc spt kata k.ham .. hehe tp wat putih jer sbb nak mkn ngan serunding kelapa kes ngeces tgk as punya la nih .. tima kasih as ;D
Laporan oleh: yatiezaini

salam kak yatie.. aduhaii kali ni.. as plk ngences ngan pulut serunding akak.. jap lagi tadah piring kat uma kak ham lak.. tq kak kerana sudi mencuba..

Pulut_kuning_xpress_as
02-03-2009
salam as,trima kasih atas resipi yg xpress ni...buat 1 1/2 kilo jer utk bunga telur dan lebihnye mkn ngan rendang.....tq as... :)
Laporan oleh: kak fida

salam Kak Fida, terima kasih juga kerana sudi mencuba. Sedapnya makan ngan rendang.. tunggu kak fida jap lagi as datang.. simpan sket utk as ya..(he..he..x malu...:P)

Dsc00971
13-03-2009
thanks as.. ur recipe is very simple.. rs die plak.. sodap!!! same mcm nenek2 masak kn?? hehe.. ;D
Laporan oleh: hani_kimi

Salam hani, terima kasih juga kerana sudi mencuba... memang simple je kan..lps ni hani plk masakkan utk nenek ya.. makan ngan ape tu hani?? nampak sedap ayam tu & nampak gebu pulut kuning hani..:)

Dsc05787
15-03-2009
Sempoi sungguh masak pulut pakai rice cooker. Kejap saja masak dia. Saya makan ngan sambal sotong...bestttttt!!
Laporan oleh: newbie123

Salam newbie.. memang sempoii.. tangkap leleh tul sambal sotong tu.. pulut pun gebuss je.. :)

Dsc00290
16-03-2009
Tq kak As, mmg sonang giler, ikut betui2 sukatan yg kak As bagi tu mmg menjadi...siap bagi kat jiran lagi...10 bintang...
Laporan oleh: suzzlyn

Salam suzzlyn.. alhamdulillah, lps ni kongsi resipi plk ngan jiran sblh & yg lain2 ya.. kak as tambah lagi 10 bintang kat suzzlyn..

Pulut_kuning
01-04-2009
salam as, Happy Birthday! Semoga sihat, ceria, dipanjangkan usia dan murah rezeki...Jom la dtg umh..dyg nak sajikan pulut kuning ekspress ni kat as siap ngan rendang sekali...hehe. thanks 4 sharing recipe. Ekspress dan sedap!
Laporan oleh: dayang_jack

salam dayang, terima kasih atas ucapan dan doa dari dayang, nampak berselera betul tu dayang.. lps ni boleh la dayang kongsikan rcp as ni ngan kwn2 yg lain.. sayang dayang!

Dsc03329
12-05-2009
K as, mekacih... sedap sangat pulut nie... dah buat entah berapa kali... buat lagi dan lagi... ehhee..
Laporan oleh: aymy

Sama2 aymy..tu dia Pulut Kuning Express dari Kuwait.. sedapnya aymy..complete ade mcm2 tu..terliur akak dibuatnya tau..:P.... terima kasih kerana sudi mencuba..

Mypics045
13-05-2009
semalam mkan ngan member2 bilik..arini tanak g,mkn ngan classmate plak..:)mmg besss..simple, sedap n senang..tq beri2 much k.as..:)
Laporan oleh: honeysnur

Sama2 honeysnur,rajinnya.. moga murah rezeki.. rajin2 buat lagi ya dan kongsikan rcp ngan kwn2 plk.. terima kasih juga kerana rajin mencuba...:)

Photo-0001
16-05-2009
askum...as jmput mkn..kita gna rspi awak utk msk pulut ni..buat plut pnggang...utk bpest pg td..sonang koje..nk hbiskan d.psang n srunding ikan yg ada lam peti tu..mekasih ye as..
Laporan oleh: maz-ivory

Waalaikumsalam w.b.k & sama2 kasih ya Maz, memang sonang kan?? nampak sedap la pulut panggang Maz tu.. ada lagi x?... :P (muke x malu asyik nak ngendeng je..he..he)

Imag0003
24-05-2009
buat utk bf, mkn dgn telor dadar je, cara msk yg sempoi n hasilnya memuaskan. tq
Laporan oleh: rosaliza

Memang sedap juga kan makan ngan telo dadar.. memang sempoi sungguh rcp ni kan rosaliza.. tq kerana sudi mencuba..camner telo tu jd pink?? share sket!!

Cimg0120
10-08-2009
salam as, tq le bebanyak.. memang senang dan cepat giler tak ingat.. mmg cam ni jer la saya buat pulut lepas nih.. hehehe.. nasib baik ada skit lg tinggal. Boleh la posing kat sini.. tq as.
Laporan oleh: aludra

salam aludra, sama2 kasih! mmng mudah je kan? aludra! sedapnya kuah durian tu..pebret as tu!! bila gaknya kita nak berjiran ni??

Pulut4
22-02-2010
Alhamdulillah menjadi resepi kak as ni..terima kasih...pulut kuning special for my hubby birthday since dia tak suka makan kek :)
Laporan oleh: emyfida

Alhamdulillah menjadi dgn jayanya.. tahniah..cantik sekali tentu hb hepi :) Happy belated b'day 2 yr hb

Snv30035
04-04-2010
salam as, ni buat pilut lagi guna resepi as. Mmg senang & best. Btw, aludra tak jadi ker NZ tp ke sydney this June. :) Tq la berkongsi resepi yg senang ni as :)
Laporan oleh: aludra

Salam aludra, x jd ke NZ ke? terima kasih sudi mencuba. Sedapnya pulut serawa tu..terliur

Pulut_kuning_sri_sufi
11-09-2010
Salam raya dari New Zealand ! tadi buat pulut kuning dengan rendang untuk open house kami.. Alhamdulillah.. sedap sangat.. ramai kawan2 puji.. pulut ni simple dan sedap.. lembut dan penuh berlemak.. hehe.. jazakillah khiaran as !
Laporan oleh: monetwanonet

Salam Aidilfitri monetwanonet, as kat NZ gak.. anda NZ dimana? boleh la antar sepiring..nak rasa boleh?? he2..gambar tu mcm kenal aje.. :P terima kasih sudi menerai :)

Pulutkuning
28-02-2011
senang sgt.. sesuai utk sape2 yg family member x ramai... x payah nak keluarkan periuk kukus
Laporan oleh: yani
Pulut_kuning
18-05-2011
hmm memang mudah.. dah 2 3 x buat.. hikhikhk sblm ni rase cam payah nk buat.. tu yang x buat hehehe tq bg resepi..
Laporan oleh: pisces^amie
Pulut_kuning
25-05-2011
sedap but terlebih air kot sebab saya gandakan resepi nie ...
Laporan oleh: msarena
Pulut_serunding_sempoi
30-06-2011
manja buat pulut serunding menggunakan cara express ni senang jer...tq As75
Laporan oleh: manjasayang
337652_2140008663425_1342423241_31984397_1695899409_o
29-10-2011
sedapnye mkn dgn kari ayam..tenkiu share
Laporan oleh: Fifi Doralin
2011-12-20_17
20-12-2011
terlebih air kot. lembik skit. tpi, rasa ada ummmph! tq.
Laporan oleh: azzuwa
Dsc09880
18-04-2012
salam As, mmg senang n cepat...sesuai utk family tak ramai.thanks As :)
Laporan oleh: k.zila66
Snapshot_20120524_5
24-05-2012
Assalam Pn As...alhamdullilah..akhirnya...fuhh! akhirnya berjaya juga diriku ini membuat pulut kuning...hehehe , selalu nak wat tpi x confident...sdp dimkn ngan rendang ayam tua...Tq kerana tunjuk ajarnya...
Laporan oleh: ietabeepee
Img_20120907_171213
15-09-2012
salam as...nie pulut kuning xpress...hehe..sedaplah n senang...mkn ngan rendang ...ank n hubby suke nnti nk buat lg....tq yer as....
Laporan oleh: kunonit
Dsc07470
19-11-2012
senang sangt...buat mkn dgn kari daging...
Laporan oleh: shahani kaf
Img_20130602_101907
12-06-2013
sgt2 mudah.. mmg ekspress.. tapi x guna rice cooker.. pkai periuk biasa.. 1 fmly suka..
Laporan oleh: syura kamina
2013-02-18_12
30-08-2013
dh lama buat ni. request dr hb utk bfast. mmg jd n sng sgt. mkn dgn kari sdp. tqvm :)
Laporan oleh: moonbug
Pulut_kuning_sambal_bilis
01-09-2013
Teringin nak makan. Tadi try buat. Alhamdulillah, menjadi. Terima kasih untuk resipinya.
Laporan oleh: azrina nur rusly

Komen (74)

19-12-2008, Lady80 komen :

salam as75, test2 :P


19-12-2008, sunkist komen :

jeng jeng jeng... resepi pulut kuning dh kuar! lady, boleh masuk geng ni heheh


19-12-2008, as75 komen :

salam..nampaknya x abih type dah ada yg mengacau ni!! mana lady & sunkist nih!!


19-12-2008, as75 komen :

kak fida tolong as cari sunkist & lady.. mana dia semunyyyiiii!!


19-12-2008, as75 komen :

kak fida tolong as cari sunkist & lady.. mana dia semunyyyiiii!!


19-12-2008, samsuria7943 komen :

Saya pn slalu buat mcm ni gak. Cara ni senang & cepat. Rasa pun sama gak


19-12-2008, as75 komen :

samsuria..tq ya.. sama2 kongsi cara mudah buat pulut kuning..


19-12-2008, shafea komen :

salam... hai as75 - amboi senang nya yeee, ringkas habis.. leh lah try cara ni pula... TQ :-)


19-12-2008, kak rock komen :

salam... org baru ni! nak tanya pulut x yah rendam dulu ke


20-12-2008, as75 komen :

salam shafea..senang je..cuba lah ya..kalau x biasa.. cuba dgn sukatan yg sedikit dulu..nisbah 1 cwn beras pulut+1cawan santan (1/2air+1/2 santan pekat) selamat mencuba ya shafea..


20-12-2008, as75 komen :

salam kak rock..slmt dtg ke MyR..x yah rendam.. mcm tanak nasi tu..fungsi minyak tu biar pulut tu cantik & kilat..jangan selalu gaul pulut tu..cuma masa nak mendidih tu je..sebab nak pastikan pulut x melekat & berkerak..insyaAllah kalau follow step tu..1 kerak pun x ada..pulutnya cantik mcm di kukus! ^_*.. cuba jgn x cuba ya kak rock!!


20-12-2008, Lady80 komen :

hai smua... chak :x ...


20-12-2008, as75 komen :

Salam pagi lady..menu ape harini?? tu dok tinjau2 nak masak ape agaknya!


20-12-2008, Lady80 komen :

salam.. skrg ni tgh buat tart telur utk mami, krg nak hantar kg..


20-12-2008, dayang_jack komen :

salam as, cantik hiasan pulut kuning ni dgn daun sup lg...xnk ajak dayang makan ke? ajak2 ayam pun xpe..hehe.. ni slh satu makanan favorite hubby dayang. klu masak je, habis satu loyang tu die mkn lbh2 lg klu ade sambal ikan bilis...


20-12-2008, alma komen :

As, family kami pggl ni pulut tanak, kalau xmo kukus, tanak mcm ni la, pun sng kan :)


20-12-2008, as75 komen :

eh..x kan nak ajak2 ayam..nanti ayam yg kenyang..jemput makan dayang..untung hb u dapat wife yg rajin masak ya.. x pernah lak mkn ngan sambal ikan bilis..nak cuba juga lah.. good idea! cuba lah silap2 lepas ni hb makan 2 loyang plk...he..he..


20-12-2008, as75 komen :

Salam alma..ya ni pulut tanak..biasa kalau as masak utk 50-100 org mkn as kukus..tapi kalau nak makan ngan fmly shj as guna cara ni..senang kan alma..mudah & ringkas..


20-12-2008, dayang_jack komen :

haha..as ni ade2 je..a'ah die kate mmg sedap mkn ngan sambal ikan bilis. klu dayang buat rendangnya plak, die pi carik lemang..hehe, pelik kan? jd pulut kuning+sambal ikan bilis+rendang+lemang..hehe..haa, as cuba wat cam tu, silap2 loyang pun kene ngap..heheh


20-12-2008, nazra86 komen :

pulut kuning tu a.k.a nasi kunyit ker..???


20-12-2008, fizsha848 komen :

kenapa la kami-kami yang veteren tk pernah tfikir pasal rice cooker ni kan !!!!! anyway tks le as coz ada la juga idea siber mu.


21-12-2008, as75 komen :

nazra, mungkin ada yg panggil nasi kunyit kot.. tapi as ni membesar di JB ramai yg panggil pulut kuning.. ada sesapa yg boleh bantu tentang soalan nazra ni..kakak2..adik2.. tolong jawabkan???


21-12-2008, as75 komen :

Salam kak fizsha.. sama2.. kdg2 x terfikir... as ni pun sejak merantau bnyk belajar sendiri.. try in error.. anyway cubalah ya.. kalau 1st time cuba terlembik nxt time kurangkan sikit air & santan..kalau terkeras lebihkan sikit air & santan.. semua ni kan bergantung kepada jenis beras pulut tu juga..selamat mencuba kak fizsha.. ^_*


22-12-2008, Rahmawati komen :

As, mmg resepi yg excellent. Slalu t'bantut bila nak buat pulut kuning, leceh nak kukus 2,3 kali. Tp sejak guna resepi As ni sgt best rasa mcm kukus jugak. Resepi cam ni la yg saya suka...ringkas, mudah dan sedap. Tak de sket pun cacat cela...kpd yg blum cuba..MESTI cuba.....


22-12-2008, as75 komen :

Rahmawati..alhamdulillah.. terima kasih kerana mencuba & memberi pendapat.. lepas ni mesti dah rajin buat & rajin2 lah kongsi pd kawan2 yang lain..


22-01-2009, zila66 komen :

salam buat As...akak dh try wat jadii..terima kasih ya.....


22-01-2009, as75 komen :

salam buat kak zila..alhamdulillah.. sama2 kak zila..terima kasih kerana sudi mencuba!


22-02-2009, airuti@yahoo.com komen :

salam as.......ari ni kham buat pulut putih errkk... mmg sedap dan ringkas sgt....semudah abc la....terima kasih as


23-02-2009, as75 komen :

salam kak ham.. x kisah kak pulut kaler ape pun..kalau warna ijau boleh jadi kuih lopes kak ham.. kak ham ada belen koret2 utk as x? nak cikit!!


23-02-2009, honeysnur komen :

mcm bes je rcp pulut kuning k.as ni...nnti nk try la..:)


25-02-2009, as75 komen :

salam hanis.. try jgn x try ya..... :)


13-03-2009, Rahmawati komen :

As! agak2nye kalau sy masak nasi dagang ikut cam As pny style ok tak?


13-03-2009, as75 komen :

Salam Rahmawati, boleh sgt.. as dah try masak nasi dagang guna cara ni.. memang sedap.. Rahmawati try plk kalau jd share resultnya ok.. :)


13-03-2009, suzzlyn komen :

Salam kak as, mak saya pun wat cara ni gak, tp saya xpernah wat lagi...this week plan nak wat pulut panggang ...cara wat pulutnya sama cam ni gak kan...tp xyah letak serbuk kunyit..??


13-03-2009, as75 komen :

Salam suzzlyn, betul cam suzzlyn kata tu x yah letak serbuk kunyit. Nanti hasilnya boleh dijadikan pulut panggang,pulut serunding, kuih serimuka, makan ngan serawa durian.. adeh terliur lak.. selamat mencuba ya suzzlyn.. lama dah x jumpa durian ni..


13-03-2009, suzzlyn komen :

kak as kat mane? klau kat Kl ni rasanya dah byk jugak org jual durian.. hehe..anyway thanks for your recipe, i'll try...


13-03-2009, suzzlyn komen :

Kak Yatie, cane nak wat serunding kelapa tu? Nampak cam sedap je....Share lar skit


15-03-2009, GEBENG komen :

WOW...GEBENG MUSTI CUBO RESEPI PULOT NIH...AAAA...


16-03-2009, suzzlyn komen :

Memang senang n sodap....rugi sape xcuba...


16-03-2009, as75 komen :

salam suzzlyn, baru perasan.. he..he.. akak dok NZ. Rcp serunding kelapa ada dlm MyR ni.. terima kasih kerana sudi mencuba ya suzzlyn..


16-03-2009, as75 komen :

Gebeng, cubo jgn x cubo..lopeh tu jgn lupo bagitau sodap ko tidak yo!!


31-03-2009, butterflush81 komen :

Slm kak As...ptg ni sy nak cube buat pulut ekpress nih tp nak msk dlm 5 cwn beras pulut.so die punye bhn2 tu mcm mane?brape byk yg kena tambah?


31-03-2009, as75 komen :

W'salam butterflush81, 5 cawan beras pulut, cuba dengan 2 1/2 cawan santan pekat + 2 1/2 cawan air panas. Garam 1 sdb, minyak masak 2 sdb, 2 helai daun pandan, kunyit tu agak2 ya kuningnya.. selamat mencuba ya..he..he.. kak as pun nak buat juga esok pulut kuning ni.. sempena menyambut hari lahirku sendiri.. eceh!! dah teringin nak makan sebenarnya...


31-03-2009, honeysnur komen :

epi besday kak as..:)


31-03-2009, sunkist komen :

happy birthday untuk kak as juga :) semoga sentiasa bahagia & dimurahkan rezeki :)


31-03-2009, kak fida komen :

salam as...akak do'akan semuga as bertambah sembuh ketika ini dan slmt hari lahir semuga dimurahkan rezki dn epi2 slaluuu.... :o...slmt mkn pulut kuning...heeeee...:)


01-04-2009, suzzlyn komen :

Happy besday kak As.... akak xsihat ke??


16-04-2009, as75 komen :

honeysnur,sunkist,kak fida & suzzlyn.. terima kasih atas ucapan hari lahir & doa dari kalian.. syukran...alhamdulillah..


25-05-2009, rosaliza komen :

salam as, telo tu sy letak kaler pink je kekeke, tu yg jd cmtu. dlm telo tu sy pakai 4 biji telo, gandum 1 sudu besar, sedikit air limau nipis, garam , lada sulah, n myk msk sikit kt dlm tu, lepas tu dadar cam biasa. warna boleh letak apa2 je nk bt bunga ke pokok ke hehehe.


25-05-2009, as75 komen :

salam kembali wat rosaliza, creativenya!! tq kerana sudi kongsi cara wat telo dadar colourfull tu..good idea..lps ni leh la tiru cam rosalisa ni.. pulut kuning pun memang sedap makan ngan telur dadar..


10-08-2009, aludra komen :

as, malam tadi dok fikir camner paling cepat nak buat pulut.. malas nak keluarkan pengukus punya pasal.. guna cara u ni mmg express, makan dengan serawa duit.. kekeke.. sorry la yerk.. gambar tak sempat nak amik.. bawak opis jamu member.. habis licin... :)


10-08-2009, aludra komen :

errr.. serawa durian.. bukan serawa duit.. pembetulan... kalau serawa duit.. makcik kayo...kekekeke...


10-08-2009, kak fida komen :

aludra...klau serawa duit akak nak...nak manyak manyak cekali...hihiiii.... :D...psstt2..aludra sdp mkn serawa durian ngan pulot ari ni yer....heee... :)


18-08-2009, as75 komen :

aludra, lps ni x pening2 lagi nak masak pulut ya.. murah rezeki aludra..rajin menjamu member opis. Kalau serawa duit as pun nak manyak2 cam kak fida..he..he.. psst! bila kita nak sama2 menjamu selera ya ;).... x abis2 geram ngan serawa tu! adess!!


06-01-2010, she honey komen :

bagusny ada resepi k.as yg cam senang nih.. t nak try ..


22-02-2010, emyfida komen :

salam as terima kasih sudi share resepi ni sgt mudah nak buat...special pulut kuning for my hubby birthday :)


08-03-2010, ElizaH komen :

salam kak as. sejak dah tau cara pulut xpress ni, dah selalu saya buat khasnya pd besday ahli kuarga saya. thanks kak as krn berkongsi resipi yg ringkas dan sedap ini.


13-09-2010, razama komen :

nak cuba jugak la.......


18-11-2010, penawar85 komen :

ada beza ke kalau guna air panas dgn air biasa je?


20-12-2010, ratubalqis80 komen :

tima kasih untuk resepini.mmg sng dan mudah.hasilnya memang memuaskan.


26-03-2011, dpsazz komen :

sy dah cuba mmg sgt puas hati! tq as75


26-03-2011, dpsazz komen :

camne nk share pic kt komen sini?


18-05-2011, syazaqira komen :

i dh try but lupa lak nk upload pic, anyway thx 4 recepi


01-07-2011, annor1696 komen :

nak tnya..yg tu berasnya 2 cawan klu saya buat lebih maknanya bahan lain pun kene ganda la yekkk...


05-07-2011, fieda75 komen :

baru wat ptg td...tp x sempat nak amik gambar dah abis sedekah kat jiran2 .ank yg umo 8 thn tu dah naik al-quran..tu yg buat tu ..dah niatkan..tp ape2 pun mmng best..mlas nak kukus so msak la care ni..mmng sedap n same je gan kukus..pas ni x yah la ssah2 nak kuarkan kukus lg...wat care ni je..time kasih di atas resepi ni..


25-10-2011, Salmi Amie komen :

wahhhh..meriah sungguh komen2nya. saya pun nak cube lah. nnti sy try upload gmbr. kali. Kalau menjadilah hasilnya. Salam.


09-11-2011, dewi sukma komen :

npk cam senang jer..nati nak try lah.. hubby pun dah x sbr nak makan ni.. nati kalo mnjadi sy upload lah gambar erk..


21-03-2012, Norriyah komen :

sdapnye dh lma xmkn.. slalu mak yg msak, mak pgil pulut tanak sukatannya sma cma xgna santan.. gna air biasa je mcm masak nsi.. klu bt pulut kuning bru letak santan. klu ayah suka mkn dgn ikan pekasam,ikan tamban masin n ikan gelama masin, abg pla ska mkn dgn smbal tumis ikn bilis, sy n mak mna2 pn ska mkn dgn kari aym n dging pn sedap.. tp as @ sapa2 kat myr ni tau tak rspi pulut yg d gaul bsma ubi kayu n kelapa parut cra mkn spt pulut ni jga.. klu kat kpg bla kndri ada la tp tak slalu.. ni dh dok tmpt org ni xmrasa la..


18-08-2012, masyarah.zulhaida komen :

bestnya, semua org menjadi ek. ni first time saya buat pulut. saya buat terlembik la plak hehehehe. mungkin sbb santan saya cair sgt kot (sbb pakai tin punya) ... nak cuba lagi satu periuk nnt saya update


17-10-2012, erina73 komen :

bestnye..nk cubalah sbb Hubby suka sgt pulut kuning


17-10-2012, erina73 komen :

bestnye..nk cubalah sbb Hubby suka sgt pulut kuning


08-11-2012, erina73 komen :

tq tuan punya resepi akhirnya mnjadi gak pulut saya....step by step saya ikut tnpa mnggalkan satu pun....lupa snap gmbar sbb Hubby trkejut yg wife nye ini tiba2 pandai masak pulut...


08-11-2012, erina73 komen :

tq tuan punya resepi akhirnya mnjadi gak pulut saya....step by step saya ikut tnpa mnggalkan satu pun....lupa snap gmbar sbb Hubby trkejut yg wife nye ini tiba2 pandai masak pulut...


28-11-2013, ruhmadeny komen :

assalamualaikum. akak dah buat pulut kuning ni...jadi alhamdulillah. terima kasih as..... :)


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd