Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com
Tea Latte

Resepi Tea Latte

 Submitted By On 14 December, 2008
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

untuk yang suka teh.. mesti sayang nak minum..cantik sangat

Ingredients
  • 1 sudu besar susu pekat
  • 1/4 cawan air panas ( untuk rendam teh )
  • 3/4 cawan air panas ( betul betul panas )
  • 2 sudu kecil serbuk teh atau 2 uncang teh
Instructions
  1. Rendam teh dalam 1/4 air panas mendidih hingga kembang dan pastikan ia pekat

  2. dalam bekas berasingan, bancuh susu pekat dan air panas dan tarik air susu tu hingga berbuih.. macam teh tarik tu la

  3. masukkan bancuhan susu tarik tadi kedalam cawan yang nak di hidang. Mesti guna cawan yang transparen. kalau tak nanti tak nampak la rupa ala latte tu.

  4. make sure air susu tu berbuih dan sampai paras penuh cawan tu.

  5. Lepas tu secara perlahan lahan tuangkan teh pekat tadi ( ikut tepi cawan, jangan tuang sekali banyak nanti tak jadi )

  6. ha.. anda akan nampak teh tu terapung di bawah buih susu tadi.. hias lah ikut suka.. boleh spray kan whip cream kalau suka..

  7. Kalau tak suka teh boleh di tukar dengan nescafe. Selamat mencuba!!

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All
Comments