Google+

oleh: cahayer Mee Maggie Asam Laksa Kari

Mmalk

Pada siapa suka rasa asam laksa tapi kari juge...


Created on : 11-12-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi cahayer




Bahan-bahan ( 1 orang )

  • 1 bungkus mee Maggie perisa asam laksa
  • 1 sudu kecil serbuk kari adabi
  • 1/4 sudu kecil serbuk lada (yg suke pedas, tak letak pon tak pe)
  • 1 biji telur
  • 2 cawan air
  • Sayur sawi kalau suka

Cara-cara

  1. Masak macam biasa. Didihkan air, masukkan perencah asam laksa dlm bungkusan maggie, serbuk kari, serbuk lada.
  2. Masukkan mee maggie, sayur sawi dan telur. Dah siap.
  3. Kepekatan kuah ikut citarasa sendiri

Tag

mee








Laporan Masakan Bergambar (3)

Asamlaksa1
28-01-2009
asam laksa mamee ori.. tak letak kari... alhamdulillah kenyang.... heeeee....
Laporan oleh: hana6877

yelah.. saya pun dah tukar ke brand mamee or cintan.. boikot punya pasal... skarang cintan ke mamee ek dah keluarkan perasa mee asam kari.. lagilah senang....

Snv31709
27-03-2009
Memula risau gak sebab maggi terhad and tak dpat kat sini (Guna maggi bwk dr m'sia tahun lepas). Tapi sedap la pulak.. letak kobis dan telur.
Laporan oleh: aludra

Hehehe.. maggi mane leh mkn selalu.. tu yg sekali dpt mkn..sedaplah pulak.. just info.. all kind of mee segera disalut dgn lilin agar dia tak melekat each other, semua chemical tu leh hilang dr dlm badan ambil masa 3 hari..

Dsc02146
15-11-2013
menu sarapan, sesekali layan maggi sedap!!..masuk apa yg ada he2,,,kasi meriah sket...tq2.
Laporan oleh: k.zila66

Komen (0)

Untuk komen, perlu login terlebih dahulu