Google+

oleh: minami133 Kuah yong tau fu

P1000904

untuk mereka yang berada di jepun khasnya, enak dimakan bersama chikuwa, kanikama, maruten dll......


Created on : 08-12-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi minami133




Bahan-bahan ( 5-6 orang )

  • 10 tangkai cili kering
  • gula melaka atau kurozato
  • bijan goreng
  • gula(kalau kurang manis)
  • 1 s.k garam
  • 3 cm belacan
  • 300 ml air
  • 1 sudu besar minyak
  • 1 1/2 s.b tepung jagung dibancuh dgn 50 ml air
  • sedikit ajinomoto

Cara-cara

  1. Masukkan minyak dalam kuali. Goreng cili kering sehingga garing dengan api yang kecil.
  2. setelah garing, angkat dan blend cili kering dgn sedikit air.
  3. panaskan air bersama gula melaka. Masukkan cili yang telah dikisar tadi dan juga belacan.
  4. setelah mendidih, masukkan bancuhan tepung jagung untuk memekatkan kuah.
  5. masukkan garam, ajinomoto dan gula(jika gula melaka kurang manis).
  6. P1000911
    masukkan bijan goreng dan siap untuk dihidang bersama chikuwa, kanikama dan lain-lain.








Laporan Masakan Bergambar (36)

Kuah
10-01-2007
emm..bestlah..
Laporan oleh: yani

menarik sungguh yani ambik gambar.. nampak oishisou~

Gambar_083
08-11-2007
buat masa cuti raya aritu..
Laporan oleh: qirah75

hari raya mkn yong tau fu ker..

Img_3326k
24-08-2008
tQ minami n kengkawan yg sudi kongsi resepi nih! mmg bestt!!
Laporan oleh: hana6877

nampak sedap pulak.. dah lame tak buat nih..

Yong_tau_fu
17-09-2008
tak yah tgu p jepun kita kt m'sia pn buat hehehehe...sedap ler...hb kata mcm kt kedai..bangga sat :) ..TQ bnyk2 ya...mmg mabelless
Laporan oleh: Aziemas

wow.. sungguh menarik..

P1020148
07-11-2008
sedap ler minami...mcm kat pasar malam tu...
Laporan oleh: enas_eryna

yeker...tq mencuba!

P1020156
07-11-2008
kuah yong tau foo sblm dicurah kan ke laik pauknya...hehehe..mmg besh ler..bole niaga nih..saya guna gula apong adik beradik ler tu dgn gula melaka tuh..
Laporan oleh: enas_eryna

buat sendiri puas hati mkn yer.. kat pasar mlm tu, sekali beli mmg byk habis duit

P1020334
19-11-2008
buat lg kuah yong tau foo nih..kali ni saya buat steamboat mkn dgn kuah nih..besh giler
Laporan oleh: enas_eryna

wow.. steamboat.. lg kuah ape lg gune..share la

Yongtaufu1
22-02-2009
buat lagi dan lagi dan lagiiii... hehehe.. arigato minami san!
Laporan oleh: hana6877

meriah nye yong tau fu u..

Dsc_0015
23-02-2009
sedap la...tq minami!!lain kali bleh wt lg..
Laporan oleh: are3646

bhn2 pon ringkas kan...

Sp_a0098
18-03-2009
sbb bf gilakan pedas, buat pedas2.. x jemu mkn ngan ape2..
Laporan oleh: fubai

hehe... untung bf u

Yong_tau_fu
19-03-2009
nak join sekali. buat mlm td tp x sempat nk anta report. anyway, kuah ni mmg best. tq, minami.
Laporan oleh: dayang_jack

sama2... resepi reka sendiri, janji sedap dimakan

Yong_tau_fu
22-05-2009
wah sedap la.. memang terangkat.. thanks minami..
Laporan oleh: juwitajamaludin

byk resepi i yg u dah try.. tq...

Img_6621
25-05-2009
yummyy sodapp bangatt seh..tq..terliur tgk kak ita buat..hihi
Laporan oleh: aishaheer

wah2.. sume org mkn yong tau fu aper citer???hehe

Dsc07005
25-05-2009
mmg sedappp bangat kuah ytf nih .. x rugi mncube .. tks minami
Laporan oleh: yatiezaini

buat sendiri xyah beli kat pasar mlm dah

Image002
08-06-2009
mmg sdp, xyah dh nk beli kat psr mlm, buat sendri je, jimat kos, dan t'jamin kebersihannya, tq minami, share resepi ni, bhn2 pun sng nk cri...
Laporan oleh: ati_hayat

lps ni bole try steamboat pulak...

Img_4479b
16-06-2009
mmg sedap sangat2..kalah pasar mlm punya..rugi kalau tak cuba resepi ni..tq 4 sharing..
Laporan oleh: zurinkz

tu tanda nyer u mmg ader talent masak...

Y1
03-07-2009
sedappp.. tak rugi mcuba.. mmg sedapp..lainkali akan buat lagi.. TQ minami..
Laporan oleh: zana08

sila2...

Dsc_1145
18-07-2009
Oishiikatta desuyo!!! thanks ya kak!! ;-)
Laporan oleh: Natto 1

shashin mo oishisou~(^_^);

Yongtaufuu
15-08-2009
sedap..sankyu for the recipe...mcm nie ar duduk di perantauan..nk mkn pape kna wat sndri
Laporan oleh: ddy

5 bintang!

Img_0003
03-09-2009
teringin nak makan yong tau foo utk berbuka. nasib baik ada resipi kuah ni kat sini. tq!!
Laporan oleh: ayu898

welkam.... lps rindu nak mkn yong tau fu kan

Yong_tau_fu
23-10-2009
sedappppp sgt..tq minami...kite makan ngan sup juge, macam kat pasar malam Kluang jual tu... tq:)
Laporan oleh: nOOrsha

amboi.. mcm sedap ajer....

Dsc00761
11-11-2009
Sonok sangat.. bestla... leh wat lg :o
Laporan oleh: mazlina.mk

tumpang bangga...hikhikhik

Photo_0252
16-12-2009
dah lama cari resipi baru jumpa,buat mlm semalam,suma suka mkn sedap...time kasih minami..i lap u
Laporan oleh: Nurmaya

yeker... jgn la lap i... hihihihi

Ytf5
18-01-2010
Salam. Baru ni Ina berjaya nak hantar gambar. Dah berkali-kali buat. Terima kasih banyak kerana ikhlas bagi resepi ni.
Laporan oleh: riaputih@yahoo.com

mcm rojak buah ajer...

Dsc01674
23-01-2010
sedap.. tak masuk belacan tukar kiub ayam sikit..yg lain sumer follow resepi asal..
Laporan oleh: lan_ieza

yeker.. pasni leh try gak

Dsc00370
06-02-2010
ni lah gmbr yg sy buat malam ni...x sabar betui nak ngap....tp bila rasa manis lah plak....kurang garam...esk yg lebih kuah tu bleh la tambah garam...thanks 4 da recipe....sedap
Laporan oleh: mrs_aswhat

garam ngan gula nih kene pandai2 adjust... manis gula kat jepun tak sama ngan msia.. sorry bebyk...

Yong_tau_fu
13-04-2010
sy terpakse buat 2 kali..coz yg 1st tu terlebih pekat n terlebih belacan...huhu..tp yg 2nd mmg jd...thnx k..
Laporan oleh: emannumyra

bagus tu tak give up... inilah ciri2 org yg pandai masak...

Yongtofu
26-05-2010
TQVM....boleh mkn byk2...rase puas hati
Laporan oleh: manja7272

pasni confirm xpandang yg pasar mlm dah...

Dsc00308
02-12-2010
tq minami..sgt sedap..resepi mudah n xbanyak bahan...hubby puji ktanya dh bleh buat bisnes...ni kali ke2 buat..xda kangkug..tukar brokoli...tq...
Laporan oleh: harliena

sume org nak bisnes nih, xlaku nanti kat pasar mlm... mesti tauke kat pasar mlm marah i nanti...hihihi

Dsc00533
13-01-2011
sedap, tq :)
Laporan oleh: nehran

alhamdullillah.. nanti bole share ngan kawan2..

104_0438
13-04-2011
kuah aje dulu...makan nye esok so x campur lagi. sedap rasanya...pasni x perlu beli dah... sbb nak buat sikit main agak2 je bahan2...yang penting i followwwww...... tq minami
Laporan oleh: CheqSueCommot

sy main campak2 jer... janji sume bhn dlm list kat atas tu dicampak ke dlm periuk!hihi...

P4211287
20-04-2011
sangat sedap...tq
Laporan oleh: cheq da

alhamdulillah...

P1030723
30-04-2011
slm,sdp nye kuah ni,ank sya yg kecik tu leh mkn gitu jer..rsa kalo ccah ngan jemput2 pon sdp gak kan,..
Laporan oleh: Mariani(KT)

xpernah laks cube..hihi..

17082011978
22-08-2011
Masa dah siap, rasanya masih tak sama cam kat makcik pasar malam yg saya selalu beli. Jadi tambah sikit kicap pekat dan sos tiram. Kemudian reneh atas api lama-lama, baru ada rasa cam makcik tu nye. hehe.. Tapi apa-apa pun, mmg sedap! Terima kasih :D
Laporan oleh: ixa ixora

sama-sama ^^

Photo__22_
28-03-2012
Ima wa Nihon ni tsunde imasu! Sesuai sangat resepi ni utk perantau kan? Sedap. Yang penting semua guna bahan2 kat dapur je. Beli kangkung kat ueno seikat 50yen. Pastu makan time sejuk2.. Nyaman!
Laporan oleh: sevenoctober
Img_2537
06-04-2012
dah buat! sedap.. kat sarawak ni susah nak cari yong tau fu.. sekarang tak risau lagi sebab dah boleh buat sendiri.. thanks ye! ^^
Laporan oleh: lunamaisara

Komen (77)

26-12-2006, ina komen :

dah cuba tapi agak gelap sikit kuah dan pahit. mungkin agaknya terlebih goreng cili kering tu kot. kami makan dengan nabe, terangkat!!


02-01-2007, minami133 komen :

resepi kat atas tu tak de sukatan, main campak2 ajer.. tak pernah pulak tak jadi kalo buat tuh.. papehal, bole try lagi n modify sukatan yang dah buat arituh. lenkali saye buat, saya tulis sukatan nyer. cili kering tuh kene selalu kacau, api perlahan. dah gelap terus masukkan ke dalam bekas. jgn biarkan di dlm kuali. nanti hangit...


10-01-2007, yani komen :

minami.. rojak pun boleh guna kuah ni jugak ke.. ke ada letak kacang tanah.. ish dah lupalah macam mana rasa kuah rojak ni..


10-01-2007, umi_e komen :

minami... kuah yong tau fu ni nak makan dengan apa saja ya? any suggestion?


10-01-2007, skyblue komen :

terbaca kueh tiaw kong fu, sekali buka 'mana kueh tiaw?'... hahaha ... dulu mak i jual "yau za guay" i makan dgn kuah ytf... sedap!


11-01-2007, umi_e komen :

sky apa tu 'yau za quay' is it the white tepung dlm talam and roll dan potong2 bila nak makan? I remember when I was small ada makan that stuffs but lupa apa nama masakannya... dia berminya sikit...


11-01-2007, skyblue komen :

http://wubi.org/code/msg/example/msg_data/youtiao.jpg.html >> ini gambar dia. yau za guay tu nama cantonese. dlm madarin "you tiao". Boleh makan dgn kopi, air soy, kaya, bubur, curry... juga dibuat masakan lain...


11-01-2007, skyblue komen :

yg putih tu chang fen (mandarin), chong fan (cantonese). itu kueh tiaw yg telah digulung, selalu dijual dgn fish ball, stuffed tofu dll. i miss it... dah lama tak makan!! last time balik msia minta tu aje... bilang mak tak yah masak :D


11-01-2007, yani komen :

ooo yg tu ke yau za quay... makanan favorite tu.. selalu beli masa kat m'sia dulu... err mesti sky tahu buat yau za quay ni.. letaklah resipi kat sini.. dulu i pernah buat, ambik resipi kat net.. tapi tak menjadi sgt :(


11-01-2007, umi_e komen :

sky.. tak boleh view ler... yang you kata chong fan tu... sama ke cam yang I ingat masa kecik2 makan dengan sos cam sos kicap tu je.. curah camtu pastu tabur bijan sikit... dah berpuluh tahun le... jadi lupa but still ingat tepunt tu dalam loyang...


11-01-2007, skyblue komen :

yani... last time mak suruh belejar i tak minat... skrg kena pula minta resepi. Bhn2 macam buat roti juga, tapi i kena confirm dgn mak dulu. klu jadi i letak resepi kat sini. kat sini orang putih namakan youtiao "chinese donut"... sounds funny. umi... cuba view lagi, i baru try copy n paste alamat tu, boleh. last time i try buat sos tu tak jadi... nak try ni pula.


11-01-2007, minami133 komen :

yani... utk rojak saya campur kacang tanah dan perah limau nipis or lemon. lagi sedap... lemon tuh perah dalam kuah rojak tuh lepas tutup api. bau sedap, rasa pon sedap..bhn lain same dgn yg atas.


11-01-2007, minami133 komen :

umi_e... bole dimakan dgn tauhu, kuah teow, kangkung, fish ball, fish cake, crab roll, sosej dll...


11-01-2007, yani komen :

skyblue.. kalau i tak silap kat msia panggil char koi(x tahulah ejanya.. sebutannya macam tu lah lebih kurang). ke org melayu je panggil macam tu?... <br/><br/> minami tq.. nanti i nak trylah buat kuah rojak pulak.


30-01-2007, nrul_zul komen :

bagi la sukatan yang tepat. nanti mcm2 rasa plak dpt


30-01-2007, minami133 komen :

nrul_zul.. sorry, lepas masuk gambar tuh sekali pon dah tak buat, ingat lps nih buat mmg nak baiki resepi tuh ltk sukatan yg betul.. sbb bese i buat, i main campak2 ajer.. so, tak der sukatan lah... sabar erk..


02-02-2007, nrul_zul komen :

ok.... arap dapat la i wat nanti. i mmg ska mkn yong tau fu. slama ni cari resepi kuah yong tau fu tak dapat. nanti bila dh dpt sukatan bagi la k. thanks


01-03-2007, Lys komen :

minami.. masa blend cili kering tue, nak kena letak air x?


10-06-2007, minami133 komen :

Lys.. masa blend cili letak air sket..


22-06-2007, Albuaya komen :

Saya ni brutal sikit tang resipi, kalau tak betul2 cakap, strait forward aje. YTF mmg aku suka


11-09-2007, shimabahar komen :

saya akan cuba kuah ni...mesti bestkan...makan dengan sotong kaknkung n tabur kacang tanah yang dah d goreng n dah tumbuk,,,,bestnya


28-11-2007, eja78 komen :

tau tak buat kuah yong tau fu yg mcm kat jhor tu... bersup.. anak2 i suka makan yg cam tu puas cari x jumpa...kalau ada letak lah kat sini tq


11-12-2007, azamas komen :

saya dan suami berniaga yong tau fu di pasar tani kulai Ahad pagi, pasar lambak spg. renggam Jumaat pagi dan pasar tani UTM petang Rabu. Kami jual sup dan kuah hitam tu juga. Untuk resipi sup, rebus tulang ayam, stok ikan bilis, bawang putih, letak garam, gula sikit. Nak sedap makan dengan bawang gorang. Boleh ganti stok dengan ayam sebenar. Jemputlah datang ke gerai kami!


11-12-2007, azamas komen :

silap tulis sikit tadi.. boleh ganti tulang ayam dengan stok ayam.


11-12-2007, azamas komen :

satu lagi bende lupa daah... halia.. ish3..


20-02-2008, shima_2210 komen :

kuah ni shima selalu buat tp shima tambah hiosin sos skali. sedap... cubalah


13-03-2008, ya'ish komen :

blhla nak try.favourite yong tau fu.klau sedap n m'jadi x yah la beli,buat s'dr


02-07-2008, oniey_6281 komen :

pernah meniaga yong tau fu . Saya punya style pulak ada tambah sos tiram , sos tomato & sos cili


17-07-2008, kami komen :

hai minami133............utk maklumat anda,sebrg mskkn yg megandungi bhn perisa seperti ajinamoto,ia akan membuatkn mknan itu lbh sedap.so,x slh rasanya,if i ckp yg u punya mskkn ni sedap kerna bhn perisanya,bkn kerna keasliannya.lgkn ajinamoto blh meyebabkn keguguran rambut.selamat mencuba....................


24-08-2008, angahku komen :

hai minami133...angah punye favorite yong tau fu tu....lama dah tak makan...slalu kalau beli die orang bg kuah hitam n merah..ni kuah hitam aje....mane kuah merah nye...atau u dah campurkan skali ke?..insyaAllah angah nak buat nanti...kalau azamas nak bg resepi leh gak..hehe tq


24-08-2008, yumna komen :

yumna nak komen sikit pendpt kami.. memang ajinomoto menyedapkan. tp kalau u perasan dalam makanan atau yg dibotolkan kebanyakan dah dibubuh msg tuh.. nak2 buat kuah yong tau fu nih.. tak guna msg pun dah sedap kalau kita pandai suaikan rasa dengan campuran pelbagai sos.. kalau bubuh of course la.. pasal keguguran rambut sbb msg memang ada betulnya tp jgn la sampai cakap sos yong tau fu di atas tak asli kesedapannya :)


31-08-2008, minami133 komen :

mmg betui pon kate2 korang tuh.. dalam resepi mmg ditulis, pepandai korang lah nak gune or tak nak guna. i msk tak gune ajinomoto pon, rase still ok... utk org yg tak confident msk, bole lah gune cik aji tuh dulu.. sendiri masak, mmg takut nak gune cik aji kan, walhal yg jual kat kedai tu byk masakan gune cik aji.dah byk derang masukkan... patut kite rase lebih takut beli or mkn kat luar tuh...


07-11-2008, Cek ct komen :

saya sokong kata2 yumna tu..sepatutnyer kami tak boleh lah kondem msk kan minami133..tak patut ckp yong tau fu tak asli keasliannya. Masakan ni terpulang pada kepakaran masing2..rasa2 tak mau letak MSG x pyh letak ganti ngan apa2yg dirasa sesuai dgn selera memasing..Bile berckp biar beralas...


07-11-2008, enas_eryna komen :

mmg betul kata kata yumma n cek ct tu...ikut citarasa memasing ler kan...saya di besorkan dgn menggunakan ajinomoto..hehehehe...goreng telo dadar pun saya boh aji..


07-11-2008, Aziemas komen :

ajinomoto tu kn pilihan..sapa nk letak..letak ler tak mo tak per..sbb saya buat tak guna aji pon..sedap gak...kalahkan yg jual kt pasar malam lagik..yg penting sedap @ tak..masak kena ikhlas..resepi kan sbg panduan sahaja..yg buat tgn kita kan..so pndai2 ler adjust..jgn ler bg komen suka ati jer..try dulu..btw resepi ni mmg dh jd pebret kita SEDAP tauuuuuuuuu


07-11-2008, hana6877 komen :

ya ya yaa.....memang sedap! sokong azie! :D kita pon tk gune aji tp still SODAPP tauuuuuu!


07-11-2008, enas_eryna komen :

yeh..yeh..mmg sodap tau...esok nak buat lagi....mmg best giler...tak yah beli dah pas nih...thanks bebanyak kat minami133 sbb share resepi nih...apapun letak aji or tidak mmg sedap tul takkkk....thanks10....


19-11-2008, wenwen komen :

selalunya org makan dengan ape ekk sos ni?buat mcm senang jerr..sama ngan kuah rojak ker?


21-11-2008, joazhari komen :

Ok, saya nak bagi sedikit maklumat tambahan. Nie kuah Yong tau foo org melayu. kalau org cina punya lain sedikit.


27-11-2008, enas_eryna komen :

wenwen meh saya tolong jawab...sos nih kalau buat steambot pun boleh guna sos nih...takpun makan dengan kangkung celur campur sotong korita tu...fish ball..crab stick dan pelbagai bebola ler....jgn bola api udah...heheheh


31-12-2008, are_dah komen :

ni mcm sos yong taufu jerk... ade tak resepi nak wat kuah dia yang mcm sup tu...


09-07-2009, zuezainudin komen :

Minami, teringin nak try resipi u ni tapi nak tau sukatan betul2. Tak berani nak campak2. Hehehe


15-10-2009, nat_rashid komen :

ish,..besh nyer. bahan2 bli doh tadi. esok try wat. kalu rajin sok antor report


19-11-2009, Miss Sakura komen :

Morning Minami..smlm kat opis curik time jp cr resepi kt tenet...dpt resepi minami...blk keje g psr raya cr bhn n mlm terus buat...sempena besday mak...huhu...my mom terharu coz i dh leh wat makanan kegemaran die....tqvm =)


01-12-2009, minami133 komen :

miss sakura... yeker.. tumpang terharu jugak.. mesti die cakap, oh, anakku lg terror masak dr aku rupa nyer... hehehe..


01-12-2009, minami133 komen :

nat_rasyid... dah buat ker belom.. jgn buat pekasam dlm peti ais udah ler...


01-12-2009, minami133 komen :

zuezainuddin... nih problem saye nie, kalo masak suke main campak2 pastu bile nak tulis resepi, risau gak kalo org buat tak menjd... oh, mintak ampun byk2...


08-12-2009, inaria-487@yahoo.com.my komen :

Ina dah cuba semalam, memang sedap sungguh sama macam di kedai. Husband dan anak-anak suka sangat... Tak rugi mencuba. Tq minami. Nak masuk gambar dlm ni tak tau la pulak.


29-12-2009, minami133 komen :

inaria->>> kene belajar tuh camne nak masuk gambar.. leh tgk hasil + kreativiti menghias .. hihihi


12-01-2010, acw2683 komen :

thnks kerna post da recepi


06-02-2010, ezralovescook komen :

wah3x...dh rmai yg cube..xleh ktinggalan nih..


20-02-2010, nur ain komen :

tq..sbb share resepi, dh lama cari,, kt sini xde org jual, so kenalah buat sendiri, tp manis sket, cmane ek, nk buat kuah tu hitam sket, ni cm merah2 jer, boleh tmbah sos tiram ker< or kicap ker?


06-03-2010, jamil_yahaya komen :

sya dah lama cari resepi ni...baru jumpa..nak cuba lah..pasti terangkat..lepas ni x yah makan kt luar lagi...hehehe thanks minami...


25-03-2010, uje komen :

tq byk2 minami.. sy kat jepun memg mengidam makan mende nih...dgn chikuwa r,kani r dll.. takyah letak gula melaka pun ok..tambah gula je la kan... n kena cukup tepung jagung baru pekat.. sedap2...


12-10-2010, anarafal komen :

memang sedap!!!hingga menjilat jari


16-10-2010, damaireza komen :

alhamdulilah..baru cuba sebentar tadi..mmg sedap ibu dan suami suka sesangat..inilah hasil masakan sy yg pertama..terima kasih minami kerana sudi kongsi..mudah disediakan dan sedap dimakan...


30-10-2010, lanao komen :

kuah sedap.


02-12-2010, cikmar komen :

sy pun mcm oniey...tambah sos tiram,sos cili...saje nk bg lebih sedap...agaknyela..hee


03-12-2010, rose ieka komen :

kte wat gak..tp rse pahit cket... mayb api kuat sgt tyme goreng cili... heee


06-01-2011, Angahmoon komen :

Terima kasih...sangat sedap saya dah cuba..


21-01-2011, milyarina komen :

dh try gak....1st mkn tu mcm ade kurang something...kurang gula rsnyer.. pastu modified blk,tmbh gula byk ckit..dh sedappppppppppp...leh jual kt psr mlm la psni.hahah


02-02-2011, myda komen :

ooo senang je nk buat kuah ni...ingatkan susah sgt....kalau mcm nie nk trylah...


05-03-2011, perh sodap komen :

nnti nk try wat slslu makan kt kdai je


20-03-2011, HANAPIAH komen :

tq minami...1st time buat tersalah beli cili kering super hot... hehehe... tp best mmg best...


02-04-2011, jane adaya komen :

kat sabah susah nak cari ytf...ada pn chinese yg jual...lps ni blh la buat sendiri tq minami


20-04-2011, DatinVanilla~ komen :

sedappnye tgk sume lprn ni. mmg kna cube ni, msti bes. nk tye skit, gula melaka byk mane/ seketul ke sekerat ke...


28-04-2011, Tasni komen :

memang sedap dan menjimatkan...almaklumlah semua anak2 suka..thanks.


28-04-2011, kakbesah komen :

o.. sekarang baru akk tau... mekaseh minami!


25-05-2011, itabob komen :

a a la minami.. baru sy tau senang je buat kuah ytf ni rupanya... ingatkan mcm mana.. maceh, arigato ghozaimas ya minami...


19-07-2011, humaizah komen :

suke sesgt ytf....nak try...nak try...nak try...tq


22-09-2011, ManjaSYG komen :

nk cuba buat ckup bln ni....


26-10-2011, muslimahakram komen :

thanks sbb sedap sgt!=) tp sy amend sket sy letak sos tiram and petis udang..=) dpt jugk mkn yong tau fu kat miri ni...huhuhu..kat miri xde jual la...=(


22-11-2011, Angahmoon komen :

Angah dah buat kali yang ke 5 resepi ni..menakjubkan ! best ...anak2 angah cukup gemarkan rase kuah ni..thanks minami..


05-12-2011, pu3lyana79 komen :

tq berkongsi resepi nih..dah lama cari..akhirnya jumpa...x sabar nak buat...teruja dgn komen kwn2 yg lain..nampak menarik..tahniah pd yg dah cuba..tq minami


09-12-2011, mamaemier komen :

dh cuba mmg best siap wat utk knduri kesyukuran lg smua ckp sedap puji resepi ni...thanksss kepada tuan punya resepi...


23-12-2011, maiputrajaya komen :

waduh!!! sedapnya... saya yg tak pandai masak, perasan macam chef pulak apabila dapat menghasilkan sos yong tau fu yang sangat sedap menggunakan resipi ni. TQ kpd empunya resipi.


15-02-2012, KING APAM komen :

Best giler,kaceh minami yer...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu