Google+

oleh: abbyrosley Sardin masak kicap

Sardinmasakkicap

cuba la sardin nie..sedap tau n senang jer nk masak


Created on : 08-12-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi abbyrosley




Bahan-bahan ( ikut saiz tin )

  • 1 tin Sardin Besar-brand Terpulang
  • 2 ulas bawang kecik-di cincang
  • 2 ulas bawang putih-dicincang
  • 1cm halia-dicincang
  • cili padi-(lagi byk lagi ummp)-hiris halus
  • 1 labu bawang besar-potong bulat
  • 5 sudu besar kicap biasa
  • garam,gula,perasa
  • air asam jawa
  • sedikit air

Cara-cara

  1. tumis bahan yg telah dicincang hingga naik bau
  2. masuk kan cili padi.tumis lagi.masukan air asam jawa
  3. masukan sardin.lepas kacau kejap,masukkan kicap,kalu nak kuah masuk kan air dan tambah perasa.akhir sekali masukan bawang besar.

Tag

sardin ikan









Laporan Masakan Bergambar (3)

26012007
30-01-2007
hihi
Laporan oleh: Miss_Fieqa88
Image003
13-07-2009
lauk di kala mengejar waktu, mudah dan cpt...yg penting cedappp...tq share resepi ni
Laporan oleh: ati_hayat
Image0508
12-04-2011
Sedap gak sekali2 makan sardin kicap
Laporan oleh: surinah

Komen (18)

08-12-2006, joe komen :

baru nak try,campuran kicap dan garam ,tlebih masin tak,anyway thanks,nak cuba


29-12-2006, abbyrosley komen :

JOe... kalu rasa kicap da masin,x payah la tambah garam...


30-01-2007, abbyrosley komen :

MIss Fiega da cuba.... yg lelain x nak cuba ker?sedap tau sadin nie


31-01-2007, admin komen :

abbyrosley .. u boleh tukar gambar ni bila2 masa.. buat sementara i letak dulu gambar dr laporan masakan utk resipi ni.. reply komen utk laporan masakan boleh ditulis di bawah laporan masakan itu.. login -> My Resipi -> nama resipi


12-02-2008, almaemil komen :

my favourite tu ikan sardin....dah lame tak masak kicap,ni yg terliur ni


24-05-2008, annna komen :

lauk kesukaan saya ni ,dah ada ikan pun tetap masak sardin ni.... nyam nyam nyam sedap bangat ni


13-09-2008, sufi suryana komen :

nampak sedaplah pulak...nak cubalah..


17-10-2008, ayumas2002 komen :

xprnh dgr sardin msk kicap.. nnti nak cuba juga lah :)


02-05-2010, syafieq komen :

nk buat ke nk beli


08-12-2010, wany_nuar komen :

nampak sedap...:)


10-01-2011, Hannah batrisyia komen :

Urmmm sedapnyer...jap lg.cuba la...tq


10-01-2011, kak_niza komen :

erm memang senang,nk cuba lah


05-04-2011, aspex_gurls komen :

sos sardin tu nk masukkn skali x?


13-04-2011, maisara84 komen :

de gak cr lain utk masak sardin ni...xguna kicap tp gntikan ngn 2 sudu serbuk kari...cr masak sama...tp tetap lazat..!!


20-05-2011, pppilham komen :

steaDy rrr...


23-05-2011, zie6280 komen :

wah...dah try resepi ni...nyam...nyam...bleh tahan sedapnyer...cube la...


14-08-2011, munirahmia komen :

saya baru nk cube untuk berbuka petg ni...hehehe...harap2 jadilah ek...nampak mcm sedap dan meyakinkan perut..huhuhu...


21-09-2011, gourges komen :

sy de buat gak,tapi campur gan kentang potong panjang yang digoreng terlebih dahulu..dap..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd