Google+

oleh: syidamustafa Kek Coklat Kukus Senang & Sedap

Dsc00233

resepi ni member yang ajar dan nak ajar u all yang nak try


Created on : 02-12-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi syidamustafa




Bahan-bahan ( 10 orang )

  • Bahan A
  • 2 Biji telur (kalau kecil 3 biji)
  • 1 Cawan minyak masak
  • Sedikit Esen vanilla / coklat
  • 1 cawan gula
  • Bahan B
  • 2 Cawan tepung gandum
  • 1 Cawan serbuk koko
  • 1 Sudu kecil soda bikarbonat
  • Bahan C
  • 1 Cawan susu pekat manis
  • 1 Cawan air masak

Cara-cara

  1. Blend bahan A
  2. Ayak bahan B
  3. Campur sebati bahan C
  4. Bahan A dicampur ke bahan B
  5. Bahan A+B tadi dicampur ke bahan C,kacau sebati
  6. Kukus selama 1 @ 2 jam

Tag

kek









Laporan Masakan Bergambar (8)

100320091164-001
10-03-2009
salam syida...sedappp... terima kasih atas resepinya.
Laporan oleh: baya74
Imag0021
22-04-2009
bt sbtu lepas anak bawa bekal pg hari sukan. best n gebu
Laporan oleh: rosaliza
Imag0078
19-05-2009
buat lagi untuk besday anak pd 13.05.09 ari tu
Laporan oleh: rosaliza
Coklat
21-05-2009
resepi kek ni memang simple...tapi sedap n moist....saya dulu selalu kukus..ingat tak bleh bakar...tapi bila bakar dia lagi sedap...ni buat dalam cup...
Laporan oleh: quinnie
Imag0015
16-11-2009
salam syida akak selalu guna resepi ni utk buat kek coklat, mmg senang sangat nk buat, kos pun jimat rasa pun sedap tq ya
Laporan oleh: rosaliza
16022010002
02-03-2010
salam syida...buat lg...kali ni bakar plk...x kurang sedapnya....thanks
Laporan oleh: baya74
Img00473-20120127-1625
28-01-2012
Alhmdulillah kek menjadi...Mudah & yg penting sedap ! my hubby suke.. bebudak pown suke makan.. TQ for the recipes :)
Laporan oleh: Dapur Mama_Zareef
310720121483
24-08-2012
Jadi gak la kek coklat ni...sedap dan gebu!!mabeles..!tp, x letak toping pon...mkn cam tu jek..
Laporan oleh: Mysa Arifin

Komen (14)

04-12-2008, sitinor komen :

Hai norsyida, saye le org yang bagi resepi kat awak tu,,, bagus (3x)... pada sesape yang dah cube resipi ni, pasti tak nyesalkan?


22-12-2008, padi komen :

yelah,memang ok kek nih !


11-01-2009, ummi_sabrina2009 komen :

Ni kek pertama saya dan saya sangat berpuas hati sebab menjadi dan sedap! Terima kasih dgn aturan resipi yg membuatkan senang untk membuat kek ni! Marvellous!!!


26-01-2009, auni amni komen :

mmg sedap. x rugi mcuba blh buat bisnes


25-05-2009, MamaAina komen :

1st time buat kek coklat kukus. Memang sedap!! Betul kata Auni...tak rugi mencuba resipi ni. Walaupun cara dia macam pelik sikit sbb campur adunan tepung to susu+air. Tapi hasil dia MARVELLOUS!! yum! yum!


25-05-2009, MamaAina komen :

5 bintang!! Senang dan sedap :)


16-02-2010, linzainuddin komen :

Salam Syida.. Mekasih bagi resepi.. yang kelakarnya.. tanpa loyang pun kek menjadi! Pakai periuk stainless steel.. kah3x...Anak2 tak sabar nak mkn.. tapi tak reti nak upload gambar.. Mintak halalkan resepi tu ye...Terima kasih daun keladi.....


29-12-2010, AZIANFAIZAL_89 komen :

law gnti tepung kek utk tepung gandum 2 blh x???????


30-12-2010, aeny komen :

salam syida...terima kasih ats resepi.. memang sng n sedap!!


09-04-2011, rieyna84 komen :

nak try malam ni ler


23-05-2011, leenazul komen :

tak sabar nak try mulanye....tp bila dah buat cik abang kat rumah siap bawa pi ofis...bangga isteri pandai buat kek katanya coz kawan2 memuji dan memuja...thanks for this moment....


08-07-2011, yuslic komen :

Saya selalu buat kek ni.Saya guna tepung superfine dan minyak jagung.Rasanya lagi sedap.


04-02-2012, quintana komen :

Alhamdulillah sedap..cuma rasa soda kuat sbb esen vanilla tinggal sikit kot..overall mmg senang n sedap...nanti up gambar lak...


04-02-2012, quintana komen :

Alhamdulillah sedap..cuma rasa soda kuat sbb esen vanilla tinggal sikit kot..overall mmg senang n sedap...nanti up gambar lak...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd