Google+

oleh: kamal77 udang mentega

Imgp0275

mudah,cepat,ringkas


Created on : 14-11-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi kamal77




Bahan-bahan ( 3-4 orang makan )

  • 15 ekor udang sederhana besar
  • 50gm mentega
  • 1 biji telur dipukul
  • 4sudu susu cair
  • daun kari
  • 1 biji bawang besar dan 2 ulas bwg putih dan cili padi.semuanya dicincang
  • garam dan gula

Cara-cara

  1. goreng udang sehingga separuh masak.ketepikan
  2. cairkan mentega dan tumis bawang,cili yg dicingcang tadi dan daun kari
  3. bila bawang dah layu,masukkan telur,dan cepat2 kacau.lepas tu masukkan susu cair,secubit garam,gula.siap!

Tag

udang









Laporan Masakan Bergambar (4)

Udang
01-09-2009
nyum nyum ratah jer ni..TQ !!
Laporan oleh: eenat

ratah sedap ni..panas2..

Dsc00650_1
08-03-2011
DAH SIAP! menu dinner mlm tadi..hehe! balik keje terus masuk dapur. tq tuan punyer resepi!
Laporan oleh: dekdah85

me kacih kerana mencuba..

02062011893
19-07-2011
Saya tambah daun pandan dan parutan keju cheddar atasnya. Terima kasih, suami suka. Mudah dan sedap!
Laporan oleh: ixa ixora

nanti nk try letak daun pandan jgk la

Dsc05935
29-03-2012
memang mudah dn ringkas..begitu juga ringkas abisss...ratah cmtu jer..tak sempat mkn dgn nasi..tima kasih ya kongsi resepi..
Laporan oleh: k.zila66

sama-sama.trma kasih jgk kerana sudi mencuba


Komen (8)

14-11-2008, akma_4th komen :

wah, senangnya kamal... boleh buat nih


15-11-2008, kamal77 komen :

mmg senang dan sedap.cuba la,nanti jangan lupa,post la kat sini..:)


24-12-2008, hamil61 komen :

dulu masak style kampong, masa duduk bujang masak main terjun, dan jadi polis ikut bos makan kat tempat high class jumpa resepi ni, pernah masak sendiri buat main agak-agak, tp dia jadi mcm bubur.. tq la dpt resepi & cara buat.. la tak payah mkn kat hotel.. masak sndiri lg murah .. tq sekali lagi bos......


30-10-2010, zarra_yarries@yahoo.com komen :

mmg best... tp nk wat camne bagi mentega tu jd panjang2 (cam jerami )


30-10-2010, zarra_yarries@yahoo.com komen :

mmg best... tp nk wat camne bagi mentega tu jd panjang2 (cam jerami )


30-10-2010, zarra_yarries@yahoo.com komen :

mmg best... tp nk wat camne bagi mentega tu jd panjang2 (cam jerami )


01-01-2011, Indreyla komen :

senang je nak msk resepi ne!!!thanks...


25-04-2011, mamakyra komen :

dah wat beberapa kali tapi mentega tu tak pjg2 gak walaupun cepat kacau telur


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd