Google+

oleh: nor_67 Biskut Coklat Chips

Choc_chip_cookies

biskut kegemaran anak2


Created on : 10-09-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi nor_67




Bahan-bahan ( bilangan bergantung pd saiz yg kita buat )

  • 180gm mentega/marjerin
  • 90gm gula castor
  • 100gm gula perang
  • 1 sudu teh esen vanila
  • 2 biji telur
  • 200gm tepung naik sendiri
  • 160gm tepung gandum
  • 1 sudu teh soda bicarbonate
  • 1/4 sudu teh garam
  • 100gm coklat chips
  • 120gm badam cincang ~ k.nor guna sunflower seeds

Cara-cara

  1. Ayak kedua2 tepung bersama soda bicarbonate dan garam. Sekiranya guna badam cincang,goreng tanpa minyak sekejap, tp jgn sampai hangus.
  2. Pukul mentega/marjerin dengan kedua2 gula hingga gebu/putih. Masukkan telur dan esen vanila dan pukul lagi hingga sebati.
  3. Masukkan bahan2 yg telah diayak td dan gaul hingga sebati. Masukkan pula coklat chips dan badam cincang dan gaul lagi hingga sebati.
  4. Choc_chip_cookie_1
    Sudukan ke atas loyang yg telah digris (untuk mendapatkan hasil yg lebih baik, alaskan loyang pembakar dgn baking paper). Jarakkan sedikit antara satu sama lain.
  5. Choc_chip_cookie_2
    Bakar dalam oven dgn kepanasan 180C hingga masak (brown) lebih kurang 20 minit (bergantung pd kepanasan oven masing2). Keluarkan dari oven dan biarkan seketika di atas loyang, pastu alihkan keatas rack (redai kuih) supaya lebih cepat sejuk. Bila dah sejuk baru masukkan kedalam bekas kedap udara.
  6. Terpulang pd masing2 jika nak letak badam cincang, sunflower seed atau kacang tanah yg telah dicincang (kena goreng tanpa minyak juga dulu ya) sebagai bahan tambahan.. tak nak letak pun tak per, cukup dgn coklat chips sahaja. Selamat mencuba ya...

Tag

cookies









Laporan Masakan Bergambar (21)

Img_4799
11-09-2008
cikgu! homework dh siap! nk adiah plak! ehehehe... bujang kecik dh abiskan setengah bekas la kak! nk kene wat lagik ker?? :D tQ kak!
Laporan oleh: hana6877

yg ni mmg anak murid kesayangan.. tahniah.. kan dah kata hadiahnya cookies tu sendiri hehehe.. buat lg jgn tak buat, raya lambat lg...

P1040292
13-09-2008
Projek dah nak berbuka semalam tp malas thp melampau tk hancurkan sgt bdm tu ekeke.. tak pe kan cikgu sbb kita bukan ank murid kesayangan cikgu.. :-(
Laporan oleh: Natto 1

alaaaa majuk la pulak...ika jd 1 of adik kesayangan, ok kan.. cun dah tu choc. chips ika... pandai ika...

Choc_chip
15-09-2008
k nor, assigment no 2 ni..sedappp..tq k nor.
Laporan oleh: bee_rbs

alhamdulillah... ni mesti main2 wat cookies dgn anak2, kan!

Chip
15-09-2008
Saya buat kecik2, dh la hubby kata biskut orang kedekut. Sedap, tapi anak saya dh habiskan setengah balang. Kompom tak sempat nk jadi biskut raya..apapun, thanks Nor...biskut yang sedap
Laporan oleh: Mummy7857

tak per mummy, wat kecik2 senang anak2 nak ngap, kan! thanks jugak utk mummy..

Choc
15-09-2008
bertambahlah koleksi resipi choc chips dlm buku msk akak...tq nor...lain resipi,lain adunan tapi kalau dh namenye choc chips tetap sedap..
Laporan oleh: kak fida

ur welcome.. cantik choc chips k.fida..

14-09-08_1248_1_choc_chip
16-09-2008
akak cayanggg... kita dh buat siap dpt compliment dr hb..kata mcm famos amos.. sedappp....cayangg akakkkk :P
Laporan oleh: masz_73

hehe mesti masz makin kembang nih.. hehe caaaayang masz jugak!! :D

Choc_chips
17-09-2008
cikgu!!!! mntk maaf sbb lmbt submit homework.pape pun biskut akak ni sedap.thanks ye kak....
Laporan oleh: Ayu61279

tak per, tak kena marah.. bahkan nak bg markah extra sbb ayu kasi make-up cookies tu.. :D

Choc_chip_cookies
17-09-2008
TQVM Kak Nor! Simple & sedap. Tapi tak cun macam yg Kak Nor buat...
Laporan oleh: intan2210

tak per tak cun, asal rasa sedap.. :D

Photo0368
20-02-2009
Sedap. Rangup. Tp yana x cmpur kacang. Bubuh ape yg ade kat umah je. Hubby blk keje makan panas2. Thanks!
Laporan oleh: lyana85

tak per tak letak kacang pun... sedap jugak kan..thanks kembali....

Dsc_2776
04-03-2009
dah banyak kali buat......selalu tak sempat snap gambar....abissss(wife bos hsbnd pun cakap sedap,dia makan masa hari raya puasa tahun lalu).thanks knor....
Laporan oleh: zaina

cantik dan nampak perfect! tahniah buat maria..nanti wat bisnes lak ya...

Dsc05830
05-03-2009
Norrrr .. sedappp n rangupp .. kalah famos amosss .. ;) , tima kasih ya ..
Laporan oleh: yatiezaini

ish.. tinggi melangit pujian tuh... sama2 kasih ya tie

Choc_chips_cookies
18-08-2009
Anak dara be3 tu makan x hingat donia! sedap beno katanya kak nor! tq kak nor!
Laporan oleh: as75

Nampak gaya kena buat lg utk raya tak lama lg kan As.. :)

Choc_chips
14-09-2009
mmg best k nor, G wat 3 stgh adunan tq
Laporan oleh: eugeniadarwis

amboi G, banyak tuh!! slmt hari raya G

Chip
03-09-2010
buat minggu lepas. mmang sedap. rasanya tak sempat raya nie.dah tinggal suku balang. mggu ni nak buat lagi....tq kak nor
Laporan oleh: cikliz

mekasih cikliz sudi try kukis ni .. mmg gitu la biasanya, kalau buat sket2 mula la tak sempat nak tunggu raya hehe..

Dsc00433_1_
20-01-2011
SALAM.Baru selesai cuba resepi ni.Inilah hasilnya.Boleh tahan....sedap dan rangup.Anak-anak pun suka.Cuma ada tambahan sedikit serbuk koko dan guna coklat cip marble.Terima kasih.
Laporan oleh: zatiahbahrun
P1090822
12-05-2011
terima kasih k.nor...mmg sedap
Laporan oleh: enas_eryna
185219_2200370844504_1104286515_2497547_1963763_n
08-08-2011
sangat2 sedap n enak rasenyer...siap buka business g tok raye..rezeki murah dbulan puase..thanks sgt2....kwn2 smua suke sgt...
Laporan oleh: norhafieza
Biskut_chip_coklat
19-08-2011
assalam kaknor, sedap sangat biskut ni.Rangup jer hasilnya.TQ atas rcp dan tips yg diberikan
Laporan oleh: Lina_pg
Cimg2021
22-10-2011
puas hati bila makan....keluar duit skit tapi dapat byk...dari keluar duit byk tapi dapat skit...terima kasih pada kak nor...
Laporan oleh: cikliz
Choc_chips_nor_67
16-05-2012
Salam Nor wat sempena hari guru malam tadi..tuk anak2 bagi kat cikgu..em sedap rangup sekali..menambah koleksi choc chip kite..Thanks kongsi resepi...Buat teman2 guru, bekas2 guru, dan semua guru yang mengajar anak2 saya..juga wat diri sendiri...selamat hari guru..
Laporan oleh: Resepi2011
Dsc03732
18-01-2013
salam nor..buat ni minggu lepas, baru timbul...kata org tu biar lmbt janji tayang hehe...ceedapp!! mekasih ya share :)
Laporan oleh: k.zila66

Komen (88)

10-09-2008, aa_iezah komen :

waa...nmpk sedapnyer knor..nk skit! nk kna wat ni raya ni..knor keluarkan bnyk skit koleksi biskut2 raya yer..nant tiap2 umh ada bskut yg sama ehehehe..


10-09-2008, eugeniadarwis komen :

nak komen sikit sbb nak tengok cara2nya :D


10-09-2008, eugeniadarwis komen :

eheheh....baru nampak...;) nak buat jugak!!!


10-09-2008, nor_67 komen :

iezah, tak leh laa bg banyak2 sgt.. kena kasi peluang member lain share resipi dia org gak.. baru meriah, kan!


10-09-2008, aa_iezah komen :

tul gak 2 knor..pakat2 share br meriah kan iezah pn ingt nk post gak koleksi bskut raya nant tungguuuu..


10-09-2008, nor_67 komen :

share jer, boleh yg lain2 pakat buat sama..


10-09-2008, nor_67 komen :

buat G, jgn tak buat, senang jer tu..main sudu jer tak yah terap2


10-09-2008, che'iza komen :

Sedapnyer Kak Nor.... tak dpt yg balang kuning... Yang balang jernih kat belakang tu pun okey....hihihihi....


10-09-2008, quinnie komen :

bagus la kak nor dah letak resepi..saya memang teringin nak buat biskut choclat chips ni sebab tak pernah buat...nanti saya hantar laporan ye....


11-09-2008, hana6877 komen :

bukak2 mata jerk nmpk biskut k.nor nih! kompom h/wrk bakal buat! :D


11-09-2008, fatinz komen :

biskut kegemaran 'adik2' knor gak..hehehe


11-09-2008, nor_67 komen :

qnie,ina.. cepat, berlumba sapa dulu hantar report .. hadiah dia? cookies tu laa jd hadiah hehe.. >> fatin, kalau mcm tu kena buat laa utk raya nanti ya... ajak anak dara 5 org tu buat sama2, pasti dia org seronok..


11-09-2008, nor_67 komen :

iza, kalau gitu k.nor hantar balang je dah laa kan :D


11-09-2008, myra_zeera komen :

k. nor...sy nk ty ckit...kalu da gn tepung naik sendiri, nape msh lg nk gn tepung gandum n soda bicarbonate...


11-09-2008, nor_67 komen :

myra_zeera, resipi asal menggunakan keseluruhan tepung naik sendiri, tp bila dibakar, cookies ni jd leper jer tak menarik. so k.nor ejjas dgn penggunaan tepung gandum biasa. soda bicarbonate tu membuatkan cookies ni berongga dibahagian dalamnya dan tidak terlalu padat.


11-09-2008, noraida komen :

knapa eh kalau buat kadang 2 chocolate chipnya lembut kat tengah2


11-09-2008, cekintan komen :

Nor sekali pandang yg mula2 tu nampak macam cekodok....sekali pandang yg kat bawah tu baru nampak biskut nya....bolih "ngences " tau kalau tengok lama2 bulan puasa ni.. he...he..


11-09-2008, nor_67 komen :

noraida, rasanya cookies tu tak betul2 masak lagi tu, tak pun masaknya tak serata.. kena perlahan kan sikit suhu dan panjangkan skit tempoh masa membakar.. kalau guna suhu yg tinggi, bahagian luar nampak dah garing, padahal kat dalamnya masih lembut lg.. >>cekintan ni k.intan ke? kalau ngences kena la cari dan pakai bib baby ya.. :D


12-09-2008, eumora3179 komen :

wah..kak ina cepat anto repot tu..arap le yg kita x secantik wajah..hehehe kalo x berganding sama,,,,kahkahkah...


12-09-2008, bee_rbs komen :

kak nor..kena la tambah list biskut raya nampaknye..tunggu anak dara balik boleh start project ni..tq kak nor..


12-09-2008, hana6877 komen :

alahai izan...hang tu jerk yg tkt bebeno ngan hasil tuh...k.nor! izan nih dh wat tp dia segan nk anto report katanyer! ppon kene mekasih kat k.nor tau! :)


12-09-2008, nor_67 komen :

eumora ni izan ya.. org yg sama ke dgn rosshi tu? laa dah buat, apa salahnya post kat bawah ina tu.. lg knor happy, sbb org duk jauh di japan sudi try resipi k.nor..


12-09-2008, nor_67 komen :

bee mmg seronok wat cookies ni dgn anak2..senang jer tu..main kaup dgn sudu jer.. anak2 lg suka dpt wat cookies utk raya..


13-09-2008, dania76 komen :

boleh buat biskut raya ni nk cuba la


13-09-2008, hana6877 komen :

kihkihkih....ika jeles..ika jeles! :P


13-09-2008, Natto 1 komen :

muaachhss!!! kita tahu mak sygkan kita ehehehe.. bila masa pulak kita jd adik ni??? :P


13-09-2008, nor_67 komen :

ish3.. poning den.. kejap mak, kejap akak.. ikut ler mana yg berkenan ika...asal jgn majuk lg dah..


15-09-2008, ninazsyafinaz komen :

Seronok beli brg buat kuih lupa gula perang..kalau tertinggal ingredient nih ..biskut masih boleh jadi tak?atau ganti dgn gula merah ker??aduhai...baru nak belajar buat biskut nih


15-09-2008, nor_67 komen :

ninazsyafinaz, gula perang mmg salah satu ingredient wajib dalam choc. chip cookies ni.. kalau tak letak, rasanya dia tak jd brown mana.. tu pendapat k.nor laa.. kalau letak gula merah, akan jd lebih gelap tuh..


17-09-2008, hzasabrina komen :

wahhhhhhh...da ramai rupa2nye wat biskut k.nor..x leh jd ni..mesti buat this weekand...heheheh...


17-09-2008, Ayu61279 komen :

buat haiza jgn tak buat.hehehehe...


17-09-2008, Ayu61279 komen :

yeyeyeyeyee....dpt extra mark lg.ika.....jgn jeles!!!! hehehehe.....


21-09-2008, misteri komen :

Cikgu, kite dr bahrain ni nak hwork jgk tp nak tanye dulu nak bakar ni kena guna api bwh/atas/tgh/kiri/kanan..hhee..hhee..Kite tak penah masak cookieslah cikgu. Mintak bg panduan skit.. Teringin nak wat utk ry ni. Kt sini tak jumpa kuih ry ready made lgsg..hhuu..hhuu..Mau tak mau kena wat jgk cookie ni sbb tgk senang jer.. - nina-


22-09-2008, zaina komen :

salam,kalau guna sunflower seed perlu bakar jg ke?


22-09-2008, nor_67 komen :

nina, ada ke oven yg ada api kiri dan kanan? hehe.. biasanya wat cookies ni guna api atas dan bawah laa.. kadang tu bergantung pd jenis2 oven gak.. cuba lah buat cookies ni, sbb mmg mudah jer nak buat tu..


22-09-2008, nor_67 komen :

zaina, kalau guna sunflower seed tak perlu bakar dulu, just mix dalam adunan..


25-09-2008, dz_99 komen :

kak nor mmg sedap biskut ni...ank2 suka tp masa 1st kita buat tbesarlah plak dah mcm chipsmore...almaklumlah baru blajar wat...tp okla...1st bake and 2nd bake jer yg mcm gitu


25-09-2008, nor_67 komen :

alhamdulillah.. seronokkan, bila kita buat, anak2 suka makan.. tak per laa.. belajar dari pengalaman..lain kali lebih cantik lg hasil tu.. insyaallah..


25-09-2008, nor_67 komen :

alhamdulillah.. seronokkan, bila kita buat, anak2 suka makan.. tak per laa.. belajar dari pengalaman..lain kali lebih cantik lg hasil tu.. insyaallah..


26-09-2008, dz_99 komen :

betul kak nor tp yg teruknya stiap kali sahur ank saya yg sulung nak mkn biskut nih lama2 tgl skit...nmpak gayanya tpaksala...buat lagi....rupa tak lawa tp rasanya sodap


26-09-2008, dz_99 komen :

almaklum org baru blajar wat biskut


26-09-2008, nor_67 komen :

tu tanda kena wat lagi la dz.. tak per masa ada banyak lagi, nak buat cookies ni pun mudah jer kan..


26-09-2008, quinnie komen :

.


10-10-2008, zaina komen :

salam knor,tq coz share resepi ni.sedap anak2 dan hsbnd suka sgt.sampaikan wife bos hsbnd pun suka ,siap tanya resepi dpt dari mana......nak kena buat lagi ni utk open house pula.


18-10-2008, orked0110 komen :

alahai ~ bru buat mlm td ! sedap sgt, tp lps ni msti kurangkan gula .. nk hantar laporan, x sempat .. dh mlm


18-10-2008, nor_67 komen :

tahniah orkid, tak per kalau tak suka manis, boleh kurangkan gula tu..tp cookies ni kalau tak ada rasa manis skit tu kurang sedap gak nanti..


25-02-2009, beehivenababy komen :

dah buat smalam..rupa cntik tp rasa die plik sikit.myb bcoz sy ltak choc chips putih..keciwa skit sbb dah brangan rase die mcm yg famos amos punye..huhu..tlg..


25-02-2009, nor_67 komen :

boleh tau camna rasa pelik tu.. ada kemungkinan tak terlebih letak soda bicarbonate.. sbb kalau terlebih rasa dia payau skit.. hehehe tak reti nak xplain rasa payau tu camna..


21-05-2009, bohemian komen :

sy dah buat biskutni. Sedihya sebab kureng berjaya.. Mcm garing sgt ada yg rasa pahitt.. Kak Nor kalau nak bakar biskut guna api atas & bawah ke? Sy ni baru2 belajar masak jd byk benda tak reti..Sy guna ketuhar elektrik jekk..


21-05-2009, nor_67 komen :

bohemian, mmg saya guna oven elektrik gak. dan ramai yg dah cuba buat cookies ni guna oven elektrik. oven ni walau sama brand, kadang2 peel tu lain2, apa lg kalau lain2 brand, kan.. tahap kepanasan satu2 oven tak sama. cam dlm satu2 resipi suruh guna 180C, k.nor tak leh guna suhu tu utk oven k.nor, kena guna 170C sbb oven k.nor kuat panas dia. kita kena banyak kali guna oven tu utk lebih mengenali oven kita tu.apa kata bohemian cuba kurangkan suhu menjadi 170C, guna la api atas bawah dulu. lepas 10 minit baru la tutup api atas dan teruskan membakar dgn api bawah sj sehingga biskut tu masak (lebih kurang 10 minit lg)


25-05-2009, bohemian komen :

Makacih k.nor atas info berguna tu.. Belum serasi lagi dgn oven tu.. Kena biasakan diri dulu le gamaknya, maka kena cuba lagi, nanti sy hantar repot.. bdw jasamu dikenang...


18-08-2009, rosaliza komen :

salam k.nor, nnt k.nor tlg edit pakai sktan cawan ya, tq


18-08-2009, nor_67 komen :

w'salam rosaliza, sila tengok kat link ni utk penukaran sukatan yg lebih tepat ya.. http://allrecipes.com/HowTo/Cup-to-Gram-Conversions/Detail.aspx K.Nor rasa ada baiknya rosaliza beli satu scale utk memudahkan nak buat resipi2 lain jugak. Kalau yg biasa2 tu tak sampai $20.00. K.Nor pakai yg biasa jer selama ni dah 20 tahun lebih, masih boleh digunakan lagi. Tak rugi membeli benda ni utk jangka masa panjang..


27-08-2009, sueozana komen :

Slmlkm Nor, nk tanya, kalo x de self raising flour tu, i nk kna pkai baking powder ke..? byak mana n nk kena tambah tpung gandum lagi ke? tkot x ikut sukatan kang x mnjadi plak. tlg la tunjuk ajar.. i baru nk mcuba ni, x pnah buat..haha.. 1st time log in sini.. tq.


27-08-2009, nor_67 komen :

salam sueozana, kalau tak ada SRF, guna aje tepung gandum. Jadi sukatan tepung gandum tu 360gm. Rasanya letak la baking powder dlm 1 sudu teh, kalau letak banyak2 sgt kan, nanti kembang melepek jer biskut tu nanti. Apa pun, K.Nor rasa baik buat 1/2 adunan jer dulu utk testing.


27-08-2009, sueozana komen :

Tq so mch k.nor, u'r vry helpful. Nk tnya sket.. since i dok lama tcari2, k.nor ada resipi kek lapis serawak tak..? , Kalo ada i nak sgt resipi tu, kalo bleh complete dg cara buat layer dia step by step... susah btol nk dpt, kat internet ni byknyer promote kdai n kursus2 die jerk.. kalo ada tlg ya... nk g bli kat kdai deeja moss pnyer la jauh kat kL, i d mlaka.. tq so mch.


28-08-2009, nor_67 komen :

sueozana, k.nor tak ada lak resipi kek lapis sarawak, cuba klik kat cari resipi dan taip kek lapis, insyaallah ada banyak resipi kek lapis kat situ. pastu ada dua link yg k.nor syorkan sueozana teroka. 1. http://rozzan.blogspot.com/search/label/KEK-KEK%20LAPIS ~ bro.rozzan ni mmg terrer buat kek lapis 2. http://sue-hasue.blogspot.com/search/label/Kek%20Lapis%20Sarawak ~ yg ni pulak blog hasue, dia org serawak dan rajin buat kek lapis. hopefully ni dpt membantu ya..


30-08-2009, sueozana komen :

0k..tqvm k.nor..ur info tepat n padat! idpt byk manfaat frm blog sue-hasue tt k/srwk etc. Btw, i dah try choc chips u.. mlm td atas pmntaan n ptolongan anak bujang i, akhirnya mnjadi jgak n merasalah kami 1 fmily keenakan resipi k.nor.. mmg sdap..! thnx again.


31-08-2009, nor_67 komen :

alhamdulillah sueozana.. slmt melapis kek ya.. utk k.nor tak ada ke sebiji hehe.. ooo dah buat dah ya biskut choc chip ni.. tahniah kerana menjadi hasilnya.. slmt buat lagi ya..


26-07-2010, shikinyusof komen :

Hi kak nor, Saya nak tanya, untuk bakar cookies ni, kak nor guna api atas or api bawah? sebab sebelum ni saya guna recipe lain and cookies turn out to be leper dan tak masak tengah dan ada yang keras mcm batu. sila bantu ye.


03-08-2010, nor_67 komen :

salam shikin, maaf ya lambat reply sbb myr tak leh nak access lately. sebenarnya depend atas oven. cam oven k.nor (zanussi yg sekali dgn dapur) panas dia menyeluruh, tak perlu buka api atas (api atas function dia grill) biskut ni akan masa serata. kalau oven biasa mungkin perlu buka api atas bawah. apa kata shikin cuba dulu bakar seloyang pastu tengok hasil dia camna. kena try & error ya.. all the best :)


03-08-2010, nor_67 komen :

opppss lupa nak beritau, kalau guna api atas bawah, cuba dgn rendahkan sket suhu supaya masak serata sampai kat dalam, kalau api kuat nanti yg luar jer masak/garing, yg kat dalam masih lembik


03-09-2010, cikliz komen :

biskut nie ada 3 saiz...tak tau bila dah masak dia akan jadi mengembang..jadi yg mula2 masak tu jadi kembang setaman..kali kedua masuk oven kecik kan skit..tapi masih nampak tak comel..kali ketiga masuk oven baru nampak comel..apa2 pun resepi ni senang danbiskutnya pun sedap...terima kasih kak nor...


04-09-2010, ummi_sabrina2009 komen :

kak nor...kalau guna sunflower seeds tu gena goreng tanpa minyak jugak tak?


05-09-2010, nor_67 komen :

cikliz >> aik camna boleh jd 3 saiz tu ya.. mekasih jugak buat cikliz sudi try kukis ni ya.. slmt hari raya


05-09-2010, nor_67 komen :

ummi sabrina >> kalau guna sunflower seed tak perlu goreng dulu, masukkan direct dlm adunan. nanti bila kita bakar biskut ni, sunflower seed tu akan masak gak.. insyaallah


17-03-2011, izzuan komen :

salam, sedap resipi akak. sy da cube, cume sy ubah part tepung tu... sy gune tepung naik sendiri semua. insyaAllah, kalau jadi sy nak jual sbg pendapatan sampingan semasa belajar ni... harap dpt kebenaran akak... tq kak...


25-03-2011, izzann komen :

Slm, tmpg tnya gula perang tu brown sugar ke?


11-05-2011, myg_77 komen :

kukis ni paling best sbb dia veri de crunchie... bes ...


18-05-2011, jeyaa komen :

kenape sy buat x lemak rasanye(mungkin saya x guna gula perang kot)...ape masalahnya boleh sape2 bantu....


08-07-2011, pu3 b-ha komen :

kak.. cam mane nak bg biskut ni sama saiz je? akk buat guna sudu kecik tu je ke?


21-07-2011, ellymeow komen :

Salam kak nor...nak tanye la....nape resepi nie akak x letak koko powder ye?


10-08-2011, mamanazran komen :

akak,klu nak letak oat blh x?


11-08-2011, Snur komen :

Salam kak nor...sy nk cnfrm soda bicarbonate/baking powder?sy bc komen kt ats2,if guna 360gm tpung gndum kna ltk b.pwder..apa2 pun sy dh buat smlm,sy ltk soda bicarbonate,tp kukis jd melepek...:( tlglh sy krn 1st tme ni lajo2 wat bskut.kalu blh nk wat lg sbb sdp mmg sdp...TQ.


13-08-2011, ashraf28 komen :

kalau x pakai badam boleh x??


14-08-2011, suziesujan komen :

salam...kak nor, mlm ni sy first time nk wat biskut resepi akak ni.Hopefully rasa n rupa sama mcm akak buat.


14-08-2011, suziesujan komen :

hmmm....knp komen utk 2011 ni kak nor tak reply pn?


19-08-2011, aloha timah komen :

salam....akak suziesujan nak tny..dpt bapa balang skali buat ikut resepi diatas???


27-08-2011, nani84 komen :

alhamdulillah biskut saya menjadi tQ :)


28-08-2011, suziesujan komen :

sy punya 1st exprmt pun jd. TQ kak nor.tk sempt tggu raya pon.harini nk wat lgi sekali. aloha timh : sy wat ikut sukatan yg k.nor bg dlm 2 balang dlm 2oo keping lebih...


07-09-2011, hzasabrina komen :

aloha timah...sy buat dpt dlm 1 balang stgh...ni balang yg biase ttpnye kaler merah...lbh kurang 80++biji...muai jugak la...


07-09-2011, hzasabrina komen :

nk tmbh lg...sy buat 1 adunan tu sy tmbhkn 1 1/2 sb serbuk koko...kasi kaler hitam manis...blh ye kak nor...hehehehe...


22-10-2011, cikliz komen :

tahun 2010 buat pertama kali..tak berapa cun..besar kedabak...tahun 2011 hasil lebih memuaskan...best resepi ni...


30-10-2011, nizamustaffa komen :

Dah pernah buat ikut buku resipi tapi bila anak2 tanya, kenaapa x sama mcm dlm buku...frustnye....kali ni mesti cuba....tq kak..nanti bl dh jadi, sy share ....


27-11-2011, Resepi2011 komen :

Ini projek cuti sekolah..Nanti kite cuba resepi ni...Kalau dah siap boleh kite hanto laporan bergambo..


06-08-2012, lindino komen :

ERM NK TRY NI


11-08-2012, renesmee.kimnaafify komen :

kak nor. nak tanya ni. kalau letak nestum n choc rice boleh x?


22-01-2013, shidazaid komen :

saya pkai oven rerama yg warna itam tu.. harap2 menjadi la


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd