Google+

oleh: nor_67 Biskut Bunga Cina

Biskut_bunga_cina

kuih org lama


Created on : 08-09-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi nor_67




Bahan-bahan ( dalam 80 biji (bergantung pd cara tekan) )

  • 100gm mentega/marjerin
  • 90gm gula caster/halus
  • 1 biji telur (A)
  • 2 cawan tepung jagung
  • 1 cawan tepung ubi/kanji
  • ceri merah utk hiasan (potong kecil2)

Cara-cara

  1. Pukul mentega/marjerin dgn gula hingga putih(gebu). Masukkan telur dan pukul lg hingga kembang.
  2. Masukkan kedua2 tepung sikit demi sedikit hingga habis dan gaul sebati.
  3. Ambil acuan bunga dahlia dan masukkan adunan kedalamnya dan picit direct atas loyang yg dah digriskan (lebih elok jika lapikkan loyang dgn baking paper)
  4. Biasanya utk satu acuan tu boleh dpt 2 kuntum bunga cina. Sekiranya rasa susah nak kluar mungkin adunan terkeras sedikit, so amik sesudu kecil mentega/marjerin dan gaul pada adunan td hingga sebati
  5. Picit adunan keatas loyang dan buat lah hingga habis. Letakkan ceri yg dah dipotong di atas bunga cina td
  6. Bakar dalam oven (kepanasan 175C) sehingga masak (lebih kurang 15 minit bergantung pd saiz bunga tadi)
  7. Bila dah masak, kluar kan loyang dari oven dan jgn terus usik (sbb masa tu biskut ni agak berderai). Biarkan seketika dan alihkan ke redai supaya ia cepat sejuk. Hati2 masa mengalihkannya. Simpan dalam bekas kedap udara bila biskut dah sejuk.
  8. ** kalau lepas kita bakar biskut ni dan kelopak bunga tu collapse/penyek tandanya doh dah terlembik, so tambahkan sikit tepung ya..

Tag

cookies









Laporan Masakan Bergambar (26)

Okdahlia2
09-09-2008
yea yeaa...kuih raya! ehehehe.... jenuh la k.nor memicit bende alah nozel tuh! maklum ler xde acu sebeno! tp mmg besttt!! puas ati juga hasilnyer! mekacih yer k.nor! :D
Laporan oleh: hana6877

pantas sungguh anak murid yg sorang ni wat homework ya.. ok la tu ina, cun gak.. bunga cina version japan...

Biskut
12-09-2008
Ni kes jeles tgk si Hana dh buat kuih raya. So mummy pun buat ler..thanks Nor, selama ni buat samperit ni guna tepung gandum. Resepi nor ni lain plak, guna tepung jagung dan ubi jer. Rasanya gebu dan sedap.
Laporan oleh: Mummy7857

cantik gak nampak kelopak bunga tu..thanks mummy sbb sudi try resipi ni..

Bunga_cina
13-09-2008
Baru abis membakar. Tapi tak cantik cam K.Nor punye bunga. Apapun mmg sedap :-)
Laporan oleh: umifeeza

tak per laa tak cantik umifeeza, asal rasa dia sedap, kan!.. bila dah acap kali buat pasti lebih cantik kelopak bunga tu..

Dsc01945
13-09-2008
ini ler rupa nyer biskut saya yg guna nozzle...betul kata hana tu cukup punye seksa nak memicit nyer..tapi berbaloi walaupun seksa..sodapp
Laporan oleh: cute10

eh.. cantik dah tu walaupun guna nozzle.. alhamdulillah walau duk jauh diperantauan dpt gak makan biskut ni kan.. thanks cute10

Bunga_cina
15-09-2008
k nor, nak hantar assignment gak ni..camne, ok x bunga cina tu..? test power dulu, pas ni nak buat lg utk raya...tq k nor moga murah rezeki..
Laporan oleh: bee_rbs

amiinn..ok laa tu B, cun dah tu.. tahniah.. lepas ni berseri laa raya tahun ni dgn bunga2 cina kan!!

Dsc02804
17-09-2008
Nor... dah buat... sedap...sakit gak tapak tangan...adunan dah lembut sebenarnya...thumb saya yang tak tak kuat, jadi tekan pakai palm..tu yg sakit...Memang gebus je biskut ni... kena buat lagi ni untuk raya, yg dah buat tu untuk testing, makan sekarang je...
Laporan oleh: Kak Ton

alhamdulillah dah menjadi ya, tak fobia dah lah kan.. tak per, lain kali buat suruh iqbal yg tekan hehe

Bunga_cina_1
18-09-2008
dah try semalam..rasa dia ok sedap. ringan sungguh biskut ni bila dh masak..trima kasih kak nor coz share resepi..
Laporan oleh: eumora3179

tu dia izan dah wat homework.. cantik bunga cina izan tu..

Biskut_bunga_cina
20-09-2008
ampun la k.nor,acuan nyer takda last2 kita terap jek kuih nih ;) & ceri merah pun takda!!! ssh tul la nk wat kuih raya kat sni....sib baik menjadi :)
Laporan oleh: tulip77

comeii nya bunga cina versi pakistan!! tak per laa tulip, asal dpt rasa dh lah kan.. kalau tak meleleh bb dalam perut tu.. :D

Dahlia
26-09-2008
cikgu! laporan kedua menyusul nih! ehehehe tk tau la lulus ke tidak kali nih! tp yg nih kompom btol bunga cina bukan bunga jepon lagik! ehehehe mekacih yer cikgu! :)
Laporan oleh: hana6877

cantik la tu ina.. dah lulus dgn cemerlang tuh.. pandai anak murid yg sorang nih.. tak sia2 bg acu tu kan...

Bunga_cina
22-10-2008
lmbt anto report...tp mjadi kesukaan hb..siap kena wat 3 adunan masa raya kt kg hr tu....TQ ya kak Nor..mmg btl2 cair d mulut hehehehe
Laporan oleh: Aziemas

mesti cik abg makin sayang... :D

Biskut_bunga_cina
07-09-2009
salam k.nor, amacam cikgu bleh lulus x?mklum la amatur yg buat, hasil x secntik pro cam k.nor pnya. sedap?ho..ho..blom rs lg..tp bau time dok bako dh m'gambarkan kesedapan bskt ni.TQ k.nor
Laporan oleh: Lina_pg

w'salam lina, dah lulus sangat la tu.. camna bila dah makan, sedap tak?

Bunga_cina__2_
18-09-2009
bunga cina yang berubah wajah. kikikiki! sori yerk kak nor, jiya tadak acuan nak wat bunga tu. jd main terap jek. hihi... tenkiu
Laporan oleh: 14sept

wahhh kalerpul la kukis jiya ni.. cun!

Bunga_cina3
26-08-2010
Haa kak..ni anta sebalang utk akak ni..tp x penuh ler sbb laris jer.hehe..alhamdulillah x susah nak picit pun..kejap jer dah siap.tima kasih kat akak share resepi n pembuat acuan biskut tu..hehee..sedap,cair dmulut!
Laporan oleh: HaSue

alhamdulillah.. ada gak rezeki kukis raya utk akak ya sue.. pandai la tu sbb tak susah nak picit .. cantik tu sue.. mekasih ya sudi buat gak resipi yg diperam lama ni, sib baik tk jd pekasam :)

Biskut_bunga_cina
31-08-2010
omg... nor.... mmg susah nak terap bunga nye... aduyaiii.... naik krem jari dibuat nye
Laporan oleh: yasminhumaira

mungkin terkeras kut doh tu, kena tambah sket butter supaya lembut balik. camna sedap tak? tk per.. no pain no gain kan.. :)

B
31-08-2010
tapi tak mo kalah.... buat sampai 2 adunan tu.... dapat lah 2 balang kecik.. hehe
Laporan oleh: yasminhumaira

hehehe.. patut krem jari, 2 adunan! hehe mekasih sudi try resipi ni ya.. :)

Biskut_bunga_cina
01-09-2010
awal2 doh mmng mudh dipicit,rilek jer,tapi dh ujung2 kena terap jugak..heee..biskut yg garing,ringan dn cair di mulut..mekaseh nor dh share rcp nih... :)
Laporan oleh: kak fida

banyak ke buat kuih raya k.fida.. tq ya try resipi kuih ni.. :)

Biskutbungacina
01-09-2010
haa..ni lh rupa yg diterap,ala2 kuih bangkit gituu,cun jugak..cewahh..mekaseh skali lagi nor dn slmt menyambut Aidilfitri..silah silap kata hrp ma'af zahir batin... :)
Laporan oleh: kak fida

comel la pulak bila terap2 gitu.. slmt hari raya gak ya k.fida.. maaf kiranya ada tersilap kata

P1020479
19-09-2010
x leh jdi ni.rmai member dah wat..tp guna cetak je.sbb ank2 yg terap.dia ckp x reti nak bentuk cm tuan punya rspi.
Laporan oleh: Mariani(KT)

salam mariani, mekasih sudi try resipi kukis ni ya.. slmt hari raya ..

Biskut_bunga_cina_26-12-10
27-12-2010
Ni lah hasilnya..saja2 buat utk makan. Tapi sbb masak satu loyang habis..masak satu loyang habis..akhirnya canai dan tekap je ikut suka hati. Yang jd bunga cina separuh je dr adunan..dan siap bakar semua..tu je yang tinggal. Sempat jugalah posing..TQ bg resepi ni..
Laporan oleh: yanidungun
Img_1805a
01-06-2011
cantik n sedap... buat lagi dan lagi dan lagi....
Laporan oleh: Kak Rosenah
Imag0184
21-08-2011
da try semperitkan hehe,kelopak bunga layu,last2 terapkan je bentuk butterfly hehe...still sedap,tq =)
Laporan oleh: humaizah
2012-08-09_18
09-08-2012
assalamualaikum k.nor. sblm tu nk minta maaf hujung rambut sampai hjg kaki. dh menderhaka ni. sbb x pandai nk picit jd bunga guna dia punya acuan, last2nyer jadi lah mcm ni. rupa mmg 100% lain la, tapi rasanya mmg sodap sgt. tq yer knor, utk resepi ni.
Laporan oleh: meklina
20120814_195609
14-08-2012
Terima kasih kak nor sebab berkongsi resepi.rasa nya seperti kuih bakar. zaman dulu2. anak2 kata sedap.
Laporan oleh: mbak_oya
20120817_013853
17-08-2012
salam..ni la biskut sy..hehe..saye try pakai 2 acuan yang berbeza..nway sedap sgt..rangup..thnx 4 de resepi kak..:-)
Laporan oleh: ziera_eddy
Dsc_0118
05-03-2013
sikit punya susah nk menekan,akhirnye sy terap je...sy rasa mcm biskut bangkit...hihi
Laporan oleh: wanmaziah
20130626_222621
27-06-2013
bisku love senget, advaced biskut raya, rang6p, sedap, garing..adunan kita susqh yendak guna acuan dahliw, kita terap je .
Laporan oleh: atiqah1512

Komen (58)

08-09-2008, Kak Ton komen :

sedapnya nampak nor... terliur la...


09-09-2008, Ringo komen :

KNor, nak tanya. tepung jagung tu cornstarch ker corn flour? lagi satu, tepung ubi tu ubi kayu(tapioca flour) kan? excited nak buat sbb nampak senang ;) TQ in advance


09-09-2008, as75 komen :

salam nor_67, nampak mudah. Insyaallah as nak cuba utk koleksi kuih raya tahun ni. Emmm...maklumlah, beraya diperantauan tahun ni. Tq nor.


09-09-2008, cute10 komen :

Salam K.Nor,nak tanya klu kita tak de acuan bunga dahlia,kita guna nozzle yg berbunga leh tak(pipping bag) thanks. minat nak buat coz bhn nyer mudah & senang nak dpt kat cni..


09-09-2008, nor_67 komen :

ton, kalau terliur kena buat la tu.. >> hani, tepung jagung tu cornflour, kalau tak silap cornstarch tu tepung kanji.. ni knor check dalam kamus.. tp bila bukak wikipedia, katanya cornstarch dan cornflour tu sama jer (http://en.wikipedia.org/wiki/Corn_starch).. yep, tepung ubi tu tepung ubi kayu, kalau nak guna potato starch pun boleh.. sbb kebetulan cari kat kedai tak jumpa tepung ubi kayu ni, yg ada cuma potato starch, so knor guna jer.. alhamdulillah menjadi, tu laa hasil dia spt dalam gambar.. ikut resipi asal guna tepung kanji


09-09-2008, nor_67 komen :

salam as & cute10..slmt mencuba ya.. mudah2an menjadi.. cute10, rasanya boleh aje guna pipping bag, lagi senang boleh isi banyak2 sekali gus. cubalah dulu pastu kasi feedback balik ya, boleh jd rujukan buat org lain yg nak cuba.. thanks


09-09-2008, ajib712 komen :

Salam kak nor.baru nak cuba2 buat kuih raya sendiri tahun ni.nak tanya kalau pukul mentega dgn gula sampai gebu tu sampai mcm ne ye consistency dia?or berapa lama?saya suka pakai ballon whisk je x suke pakai hand mixer.failed sikitla bab2 ni.penah buat biskut dulu tapi last2 jadi muffin keras..kehkeh..


09-09-2008, umifeeza komen :

K.Nor, nak minta tips lah...slalu saya buat biskut guna acuan camni,nape bntuk dia tak mau stay?Lpas bakar musti kelopak dia leper....frust giler. Tgk K.Nor punye bunge ni ayu sesangat.


09-09-2008, nor_67 komen :

salam ajib, pukul mentega dgn gula tu kejap jer, sampai adunan tu bertukar jd putih.. kalau pukul terlalu lama(jd overbeat), adunan/cookies kita jd lembik.. pastu hasil tu lepek or penyet jer..


09-09-2008, nor_67 komen :

umifeeza, biasanya doh tu lembik yg menyebabkan kelopak dia leper. cuba bakar dulu dua tiga biji cookies, kalau dia leper, tambah skit gandum. Jgn sampai banyak sgt, nanti terkeras, pastu sakit jari/tangan nak picit..


09-09-2008, umifeeza komen :

Sorri K.Nor....tak baca smpai abis....dah ada tips kat ujung tuu. Nnt nak cuba buat lg....kalu jadi boleh tepek kat sini laporannya.TQ


09-09-2008, nora ahmad komen :

hai! nor I luv to see ur biscuit mengancam cantiknya, ni biskut favourite I tpi apa bezanya dgn res. yg sedia ada ada dlm forum under cookies itu "BISKUT DAHLIA" saya da cuba res. tu mmg sedap dan cantik tpi sbb res. ini guna tpg yg bbezakan tu la na tau ada kah hasilnya sama nti? dri segi rasanya. tq


09-09-2008, hana6877 komen :

dam dam dum bunyi mercun! hihihi... terasa cam dh nk raya plak ina nih kan kak! lelagi tgk akak nyer dahlia tuh! cunnnyerrrr! wat tuk org jauh yerk! :-) nak ckitttt bleh tak? :D


09-09-2008, ajib712 komen :

oh..timakaseh kak nor..saya musti cuba! :-)


09-09-2008, nor_67 komen :

nora, thanks.. dari segi perbezaan dgn biskut dahlia rasanya penggunaan tepung kastard. yg bunga cina tak guna tpg kastard, so warna dia tak la kuning.. mungkin rasa dia ada skit berbeza.. saya pun tak reti gak nak explain, so apa kata nora try dulu resipi ni ya..


09-09-2008, nor_67 komen :

ina, mercun2 tak leh main ya...silap2 masuk lokap, tak pasal2 raya dalam lokap.. hehe


09-09-2008, hana6877 komen :

eh lupe plak erk kat mesia main munga api/mercun leh masuk lokap! ehehe...kat sini siap ada pesta lagik! so tkkan masuk lokap! ngeh ngeh ngeh....


09-09-2008, Lina_80 komen :

Hai, Kak Nor ! thanks for resepi.saya baru jer b'henti keje minggu lepas. rasanya nak buat bisnes kuih raya la bulan pose ni. nampak macam senang jer nak buat...apa2 pun lina akan try dulu.


09-09-2008, quinnie komen :

kak nor..biskut ni rasa macam biskut samperit ke?


09-09-2008, aa_iezah komen :

memang kuih org lama ni, mak iezah selalu wat kuih ni bila raya, acuan bentuk bunga 2 kalu x pndai tekan memang x jd kekadang 2 smpai nk fedup tp bunga knor cantik kembang mekar gitu :-)


09-09-2008, nor_67 komen :

tak tau nak cakap camna Qnie, sbb knor jarang makan samperit ni, sbb kurang suka.. so tak berani nak compare.. cuma dari segi rupa tu seakan bunga dahlia sbb menggunakan acu yg sama dan cara hias yg sama (setahu knor biskut bunga dahlia menggunakan adunan yg sama dgn samperit kan..) agaknya sepupu sepapat dahlia dgn bunga cina ni kut.. hehe


09-09-2008, nor_67 komen :

iezah, ni sebenarnya resipi arwah mak knor


09-09-2008, aa_iezah komen :

ye ke knor, iezah dh kta hanya org2 lama pandai wat kuih mcm ni contoh mcm mak2 kite kan..atleast resp mcm ni tetap maintain smpai bila2..ee rasa mcm nk raya dh plk!..


11-09-2008, fatinz komen :

knor....huhuhu....sedap nye kue niiii, bz niii x ley wat...(kukuh x alasan ni) knor wat lebih yeee....hehehe


12-09-2008, sofinar komen :

cantiknya knor..... bunganya tak jath pun nak try la raya ni...........................


14-09-2008, akakpokpek komen :

nak cubaaaa...


19-09-2008, noraida komen :

salam kak nor aida da cuba buat biskut ni naik lekok jari nak abiskan 6 adunan.tapi jadinya cantik dan menawan.knapa kalau pakai piping bag susah nak picit?walau bagaimana pun tq banyak2.da dapat 4 botol


20-09-2008, nor_67 komen :

aida, banyak nya sampai 6 adunan.. mmg jenuhlaa ibu jari nak memicit tu.. kalau buat banyak2 gini baik wat kluar skit2 dulu doh tu, yg lain letak dalam bekas bertutup supaya tak cepat mengering. sbb doh cookies yg main tekan2 ni cepat mengering (terdedah pd udara dan haba jari2 kita masa duk main sumbat doh dalam acuan tu) . bila dah jd gitu mmg sakit laa ibu jari nak menekan.tp boleh jer tambah skit2 butter dan uli lagi biar lembut semula


20-09-2008, nor_67 komen :

knor pun tak tau kenapa susah nak picit kalau guna piping bag, sbb tak pernah guna cara tu pun.. mungkin tak sesuai, atau mungkin doh tu perlu ditambah butter skit lagi supaya lebih lembut dan mudah dipicit


20-09-2008, hana6877 komen :

haah k.nor...mmg susah gler nk memicitnyer...ina mmg tmbh butter lagik sbb nk bg kuar...ehehehehe...


22-09-2008, zila66 komen :

salam buat Nor...sy dah wat dah...best sgt2...kejap dh abis..ne tengah wat lg..tq Nor..


28-09-2008, tun komen :

Hai.kak nor! napak best lah.hehe nak cuba lah. tapi sebenarnya tun dah ambik resipi ni dngan hana.tak buat2 lagi. hari ni baru nak buat.hehehe..


29-09-2008, nor_67 komen :

>>salam zila.. dah buat ya, alhamdulillah.. seronok rasa bila org suka dgn cookies ni.. >>tun, tak kisahlah amik kat mana pun, sbb hana amik kat sini gak kan..cubalah buat, insyaallah sedap..


12-06-2009, maheran komen :

bary je try tapi tak letak pix sebab macam kembang semacam je. terlebih gula lah pulak. so manis ckit. lps ni bole try lagi sebab sodap........


02-09-2009, k.zila66 komen :

salam nor, masuk list nk buat utk raya ni...hehee..tengah tercari2 biskut raya...tq..


05-09-2009, mamafiz komen :

ada lagi tak resepi biskut lama-lama, boleh buat collection...tq 4 resepi ni dah lama cari.


05-09-2009, nor_67 komen :

mamafiz.. cuba cari kat seach, taip jer biskut nanti keluar la macam2 jenis biskut.. slmt mencuba ya


05-09-2009, k.zila66 komen :

salam, nor kali ni wat x jadilh!!..sedih sakit tangan huhuhu....mengembang dh tu maniss sgt2...mungkin penimbang silap....apa2pon tetap zila cuba lagi...tq...


06-09-2009, nor_67 komen :

w'salam zila.. apa kes lak tu? kan dah pernah buat dulu biskut ni kan.. kalau terlalu mengembang tu mungkin doh overbeat kut.. cuba lagi ya..


07-09-2009, inaku komen :

k.nor, biskut bunga cina ni biskut raya wajib mak saya tiap2 thn. klu xde biskut ni rasa cam x raya jerk...hehe...nmpak mcm mudah tp nk memicit bg dpt kelopak yg cantik tu boleh tahan jgk la, hehe.. dulu slalu peratikn mak saya buat...klu dpt kelopak x cantik, rombak balik. mak saya slalu tutup adunan tu takut masuk angin...ni mmg kuih org lama, mak saya smpai skrg masih simpan acuan bunga cina yg besi yg dulu2 punya, skrg kt kedai jual buat dr plastik... ingat nk cuba la resipi k.nor ni, maklum la duduk di rantauan x dpt la merasa kuih bunga cina mak....huhuhu...


08-09-2009, nor_67 komen :

inaku, kenapa tak mintak resipi dr mak boleh la buat walau duk kat mana sekali pun.


08-09-2009, Lina_pg komen :

sedap k.nor..anak2 dh mkn stgh balang,nmpk gaya kna wat lagi la..


09-09-2009, k.zila66 komen :

salam nor,hahaha..projek kali kedua...buat betul2 jadii..kite wat 3 adunan..tq3...muahaha...


09-09-2009, mama kastam tioman komen :

amboii zila..penoh meja nampaknya kuih raya tahun ni...


11-09-2009, k.zila66 komen :

salam mama,nk tahu penuh ke x!!..mehlh datang umah..kihkih..selamat ari raya maaf zahir batinbuat mama dan kawan2...


12-09-2009, mama kastam tioman komen :

wa'alaikummussallam..selamat beraya juga buat zila dan semua..nanti mama nak suh papa pasangkan GPS kat basikal mama, nak gi cari umah zila...ahak..ahak..


13-09-2009, nor_67 komen :

zila .. dah menjadi ek.. tahniah..


24-09-2009, manisq komen :

Salam k.nor..tepung jagung gune yg cap kupu2 ke..ape name erk..sbb manis dh cbe tepung jgung bese, tp mcm lembik biskut 2...


28-09-2009, nor_67 komen :

salam manisq, k.nor tak hadkan penggunaan tepung jagung utk buat biskut ni, tp kalau ikutkan tepung jagung cap kupu2 mmg elok/terbaik.. kalau lembik2 tu, tambah sket2 tepung, tp jgn uli terlalu lama, lagi lama uli lagi lembik kang, sbb haba dr tangan kita tu panas gak kan..uli sampai nampak sebati jer. maaf ya, lambat reply..


05-09-2010, kak fida komen :

tk ler bnyk nor.. tapi boleh lh tahan,agk2 nk pitm, barenggg..dh ilang pitm sambunggg balek...ekheheee...slmt hari raya nor... :)


07-05-2011, qkc9898@yahoo.com komen :

salam....baru buat kejap td...mula2 hasilnya x menjd...lembik...lps tu letak tepung jagung sikit...baru menjd tp nape ya...setelah dipicit kuar dr acuan, adunan tu susah nak putus...keras sgt ke????


14-08-2011, rahimah shafiee komen :

tq kak yg wat resepi ni..mmg da me cari..


17-08-2011, peminat komen :

askm nor lama ta komen ni .rasa2 tahun ni nak buat biskut ni simple,murah dan senang rasa pun hmm... sedap klu buat satu adunan rasa mcm tak buat sikit sangat tpi... klu banyak jenuh nak tekan kluar dri noozle tu uhhh...jari2 ku sakit semuanya.nor selamat hari raya maaf zahir dan batin ya ...thks 4 ur rec.


23-08-2011, deja81 komen :

nor, semalam sya dh cuba resepi ni tp tk sempat nk upload gambar. yg sya buat ada rupa n rasa nya sedap cuma keras nk tekan sbb guna noozle. lgpun sya cuma letak kuning telur jer. nak tanya, sebenarnya resepi tu letak sebiji telur sekali dgn putihnyer skali ker? biasanya biskut kan hanya guna kuning telur. betulkn sya klu sya silap. sya nk try lg malam ni.


24-08-2011, deja81 komen :

mlm td sya buat lg, kali ni sya bubuh telur putih n kuning nya skali, tp lain lak texture nya dgn yg smlm. knape ye?


28-08-2011, humaizah komen :

salam...da wat tp x sempat tuk rya pon...cadangnya nak wat ag...kali ni nak buat acuan biskut ni mintak2 jadi,kalau x jd gak,mmg kena berguru f2f ni...heeee


07-09-2011, deludoh komen :

buat nor 67 ....sy suka sgat dpt buat biskut b/cina ni..menjadi..t/kasih


03-11-2011, AMir MUs komen :

guna kuning telur saje or guna putih telur sekali?? sape yg dah cuba bleh tolong jawab..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd