Google+

oleh: AlongRoz Kek Coklat Moist Kukus

99

Dari buku koleksi oleh Cik Zubaidah. Along kasi resipi ni 5 bintang sbb tekstur dan rasa yg paling best.


Created on : 26-08-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi AlongRoz




Bahan-bahan ( 8-9 inchi bulat )

  • 100g Serbuk Koko*
  • 250g Gula Kastor
  • 1 tin Susu Isian Cair*
  • 200g Minyak Masak Sayuran*
  • 250g Susu Pekat*
  • 4 biji Telur - pukul sehingga berbuih
  • 150g Tepung Gandum
  • 1 st Bic Soda
  • 1st Baking Powder

Cara-cara

  1. Campurkan kesemua bhn bertanda* dan masak dgn api perlahan sehingga licin. Tak payah sampai menggelegak.
  2. Satukan dgn telur yg di pukul tadi dgn mixer. Gaulkan bhn2 kering & campurkan sedikit2 sehingga sebati.
  3. Masukkan ke dlm tin yg di lapik & minyakkan. Kukus selama 1 jam dgn api sederhana. Pastikan air telah menggelegak sebelum di kukus.
  4. Sejukkan dahulu sebelum di hiaskan dgn icing.
  5. Untuk ganache atas kek lihat resipi dari hana6877: resipi no. 4580
  6. Untuk buttercream kat tepi, pukul 125g Butter, 125g majerin & 80g Gula ising. Bila dh sebati campur 100g coklat yg telah di cairkan.
  7. 99
    Ini rupa isi kat dalam. Warna nya coklat gelap tapi ni guna flash nampak terang sikit warna nya.

Tag

kek coklat








Laporan Masakan Bergambar (34)

Kek_coklat_
26-08-2008
Saja wat untuk minum petang, hias ngan kelapa parut kering jer..letak lilin sbb nk bagi si kecik ni excited lagi nk makan. Thanks, memang sedap tahap 5 bintang :-)
Laporan oleh: Mummy7857

Wah, hebat betul Mummy ni... baru thari td letak resipi, tut2 dh keluar lapuran....takde icing pun takpa sbb kek ni dh sedap dah...

Moist_chocolate_cake
29-08-2008
saja buat kek ni smlm,pastu kebetulan ada lak org dtg sebelah mlm,elok kek tu pun dah sejuk tu yg tak sempat nk touch up :) tp takyah touch up pun dah sedapppp ;)
Laporan oleh: tulip77

Wow, nampak kow le coklat kat dlm tu...

Kek_coklat
04-09-2008
test..wat tuk besday amin..tp kan lupe letak gula kekekeke.patut ar tawar tp sbb kt ganache kita boh susu pekat so seimbang ler rasanyer tak ler tawar sgt..ok jer TQ along :)
Laporan oleh: Aziemas

Hpy Bday kat amin! Lupa sbb pose le tu...hehe

Kekbesdayadik
20-09-2008
wat tuk besday anakanda danial yg ke 3thn! mekacih yer along! mmg moist glerr kek nih! ehehehe...
Laporan oleh: hana6877

Cun nya deco....

Kek_4
23-10-2008
try buat semalam..memang cantik kek nyer..moist sangat tapi malang nyer saya terlupa letak gula la...rasa pahit aje laa..next time makesure x lupa lgi..
Laporan oleh: eumora3179

Rupa dh cun, so lain kali chek betoi2 resipi ya. TQ mencuba.

231220082305
25-12-2008
Letak dlm peti ais...lg la bertambah sedap.tq
Laporan oleh: ibu_an

tq share. Next time leh cuba buh dlm peti ais jugak.

Kek_kukus
30-12-2008
best la moist sgt.... tp kek ni mcm berminyak sket. next time buat kene kurangkan minyak sket. tp family kat kg ckp mmg best. sekejap jer 2 biji kek da abis.....mabeles...
Laporan oleh: dapurnanie

Sepatut nya tak berminyak, kena hati2 sukat bahan dgn alat yg betul.

Choc_moist_cake
09-03-2009
mmg lembut dan moist. Kebetulan lepas siap kek ni ada tetamu dtg..jamu kek along ni. Semua puji sedap...siap mintak resepi lagi! Tq share resepi best ni. Pasni pasti buat lagi..
Laporan oleh: kakyush

Sama2. Pas ni kl buat lagi, hanto ke miri lak k...hehe

Kek_coklat_moist
07-04-2009
bt half portion n tambah almond crumb kat topping.. sedap kek ni.. nyum nyum :)
Laporan oleh: vjeanne

nyum2...ada almond lak lg sodap....

Kek_coklat_moist
09-04-2009
tadaaa :).. bt utk besday kwn.. my 1st try guna icing..
Laporan oleh: vjeanne

Cun nya icing wl pun 1st time....

Dsc00932
01-09-2009
Salam Alongroz, buat hari Sabtu lepas atas permintaan adik ke5, bawa balik Melaka. Yang merasmikan dulu adalah anak-2 sedara. SEDAP kata depa. TQ.
Laporan oleh: Sharm1969
Dsc01072
21-09-2009
Salam Aidilfitri buat Alongroz, buat lagi atas permintaan seorang kawan untuk makan bersama keluarga di hari raya, baru nak belajar menghias kek. Tq...SEDAP katanya.
Laporan oleh: Sharm1969
Pc260034
26-12-2009
Tankiu sodap! ni gambor sebelum songlap.. my hubby & daughter like it!
Laporan oleh: cikgurasidah
Pc260044
26-12-2009
ni lak gambar part dlm pulak....sedapppp
Laporan oleh: cikgurasidah
26122009060
27-12-2009
Kek ni sedap sangat,tak payah pakai serbuk koko banyak tapi rasa coklatnya cukup.Puas hati sangat,satu family suka..
Laporan oleh: amiez150
009
17-07-2010
yummy...sdap betul.....t/kasih atas resepi yg sungguh2 sedap...
Laporan oleh: norre
07092010249
08-09-2010
Sory la along. Merdehaka kejap. Topping dah bertukar jadi strawberry. Si hero kiter yg nak... Tapi mmg senang resepi ni. tq. lebiu..
Laporan oleh: elin8888
A
04-04-2011
along...seeddaappppp sgt!~ walaupun menggunakan kaedah bakar, kek ni still moist, kaya raya milionnair ngan rasa coklatnya, fuuhh.. makan sambil kejam² mate gitu..jijiji..tq along n chef zubaidah also.. :)
Laporan oleh: nOOrsha
Dsc09100
07-04-2011
kek coklat yang sangat sedappp, mas bako jer.../tetap lembut dan lembab jerk kek coklat ni.....
Laporan oleh: mass80
1
13-04-2011
Mmg lelap mata mkn kek nih. Topping ngan coklat ganache. Mabeles hubby kata...
Laporan oleh: dapurnanie
1
13-04-2011
along,tima kasih resepi ni yer.yaAllah sedapp gila!! mmg sedap ni kek paling sedap aku penah buat.kahkahkah:P
Laporan oleh: Syerah Omar
Myiphone_092
17-05-2011
t.kasih share resipi.memang best.mudah,cepat dan sedap.betul2 moist..buat unt bday ank.
Laporan oleh: hus8008
P1020256
08-10-2011
Ya Allah... mmg sedap n moist kek ni... dulu selalu beli kat pasar mlm, setakat ni xde yg setanding ngan kek pasar mlm tu... sampai rasa nak jd dealer je jual kek tu... skrg dah tau camne nak buat... anak pun dah request buat kan tuk jamuan kelas akhir tahun nanti... hehe tq along...
Laporan oleh: suzzlyn
111120111829
14-11-2011
Seperti yg dijanjikan... ready for the end year party...
Laporan oleh: suzzlyn
Dsc01940
21-11-2011
1st time buat kek.. resepi ni mmg best.kek lembut dan gebu.tq alongraz sb syer resepi ni..
Laporan oleh: my1981
Pa200406
21-11-2011
memang sedap........
Laporan oleh: cheq da
2011-11-23_19
16-01-2012
moist habis kek ni!!
Laporan oleh: Miss_ShaSha
2011-11-23_21
16-01-2012
yg ni dah diratakan ngn buttercream :) hehek
Laporan oleh: Miss_ShaSha
2011-11-23_23
16-01-2012
huhu. yg ni dah tepek ngn fondant... thanks ye kak.. for sharing this recipe... bestt
Laporan oleh: Miss_ShaSha
532921_10150683888877211_531467210_9058836_1859681900_n
02-04-2012
memang sgt best...kawan siap order untuk bufday anak dia n majlis kat sekolah.. seronok sgt!! terima kasih...
Laporan oleh: umiesaa
20121019_174744__1024x772_
22-01-2013
terima kasih alongroz...sedap sangat kek coklat ni
Laporan oleh: Lina_pg
Dsc04899
29-05-2013
assalam along, cedap kek ni...mekasih ya share.. :)
Laporan oleh: k.zila66
2013-09-26_kek_choc_moist_kukus___alongroz_myr_-_resize
26-09-2013
Tekak teringin nak makan kek coklat bila nampak kek coklat kat SR.. jadi, saya pilih resipi yang senang dan disukai ramai di sini.. aduhai, nikmatnya makan kek bersama ganache resipi Hana yang Along promo tu.. terima kasih Along & Hana!
Laporan oleh: LynnSham
Img_8105
01-10-2013
Jazakallah! terima kasih sgt AlongRoz dan Chef Zubaidah. sbb resipi ni, sy berjaya buat kek birthday untuk anak sy. happy sgt. ni gmbr kek yg dipotong yg disalut dgn frosting white chocolate.
Laporan oleh: black1205e

Komen (79)

26-08-2008, yumna komen :

along.. susu cair tu saiz yg standard ke? kalau bakar agaknya jadik moist tak? rumah yumna kat tasmania takde pengukus la.. oven ade la owner sediakan..


26-08-2008, yumna komen :

nak tanya lagi.. betul ke tpg gandum tu masak sekali?


26-08-2008, AlongRoz komen :

yumna, 1. susu cair tu tulis kat tin 400g net, along tak sukat pun. 2. Tak berani le nk rekemen bakar sbb along tak cuba bakar pun. Kalau takde pungukus, kukus atas wok pun boleh.... 3. Sori le, tpg bubuh kendian - dh betulkan. Td kelam-kabut lunch break. TQ for asking.


26-08-2008, nor_67 komen :

yumna, cuba wat cara water bath..


26-08-2008, yumna komen :

oh yaa.. itu mungkin jawapannya.. thanx kak nor..


26-08-2008, tulip77 komen :

along..resepi nih kita nk try nnt :) dah try akan ku tepek report di sni yer..tungguuuuuuuuuuuuuu :)


26-08-2008, AlongRoz komen :

nor_67, TQ nor sbb share idea. yumna klu cuba feedback kat sini buat panduan kekawan lain k.


26-08-2008, AlongRoz komen :

tulip77, cepat le buat. along td kelam-kabut pergi pantry kat office nk check tin susu cair nak jwb soalan tulip tu (sbb kat rumah dh habis stok). Takut angin M melanda lak...hehehe


26-08-2008, kak fida komen :

Along, care2 1 tk payah sejukkan dulu ke? Terus masukkan ke dlm telur...?


27-08-2008, misteri komen :

AlongRoz, tanye skit psl buttercream tu. Apa beza butter dan majerin. Maaflah yer sy ni br je nak bljr2 masak kek..Pastu ada resepi lain tak selain buttercream utk buat cream atas kek (utk hiasan) ? Bantu sy..sy ni tgh kemaruk nak bljr buat kek. Resepi ni pun nnt nak gak try buat...Tk.


27-08-2008, pawanami komen :

best nyer kek ni....


28-08-2008, kakooi komen :

butter ngan marjerin punye tekstur n rasa lain. biasa kalo wat kek pakai merjerin, kek akan jadi agak kering berbanding kalo pakai marjerin. kalo wat kek pakai butter mmg lagi sedap la...e.g farmcow, buttercup..paling sedap buat kek pakai golden churn(tapi mmg mahal)..ganti buttercream tu leh pakai freshcream, ade jual kat kedai..


28-08-2008, kakooi komen :

butter ngan marjerin punye tekstur n rasa lain. biasa kalo wat kek pakai merjerin, kek akan jadi agak kering berbanding kalo pakai marjerin. kalo wat kek pakai butter mmg lagi sedap la...e.g farmcow, buttercup..paling sedap buat kek pakai golden churn(tapi mmg mahal)..ganti buttercream tu leh pakai freshcream, ade jual kat kedai..


29-08-2008, tulip77 komen :

along...kita br jek buat kek ni smlm... mmg betul2 moist... ni atuk nenek takda gigi pun leh makan...hehehe & kek nih just nice tak manis sgt tu yg bestttt ;)


29-08-2008, mama_iman komen :

Nampak pun dah terliur, I ni penggemar kek coklat moist. sebelum cuba tu nak tanye sikit.. bleh terangkan teknik kukusan yang betul x? nak buat mcm mana supaya air wap tudung periuk x jatuh kena kek ek..maklumlah baru nak cuba buat sendiri..sebelum ni beli je..


29-08-2008, nosha komen :

saya dah buat. memang sedap. anak-anak, hb n member-member seme kata sedapppp.


04-09-2008, AlongRoz komen :

kak fida, ceklet tu xpayah masak sampai menggelegak, so tak lah panas sgt bila campur dgn telur.


04-09-2008, AlongRoz komen :

misteri, majerin & butter tak sama dr segi rasa & tekstur. Butter lebih berperisa & lembut pd suhu bilik. Klu pakai majerin wat topping mmg boleh tapi rasa dia taksama.


04-09-2008, AlongRoz komen :

kakooi, maceh tolong jawab, along tak nampak tadi so along jwbkan lagi. Anyway jwpn kita sama.


04-09-2008, AlongRoz komen :

mama_iman, tin kek tu tutup dgn aluminium foil dgn kemas, insyaallah tak masuk air. Tapi along guna Osino steamer so tak susah nak balut2 sebab dia ada lubang air kat tepi tin & bentuk tudung yg tak menitis tapi harga nya mahal tul.


04-09-2008, AlongRoz komen :

nosha, anto le gambo, leh le kita org usha2 kek nosha tu....


04-09-2008, leen1402 komen :

along telur yg dipukul tu ada kuning nya sekalikan...lepas tue terus je masuk dlm bancuhan yg panas tadi tuekan...bolehke


22-10-2008, sua_sue komen :

pg ni da cuba..tp blom dpt tgk lg hasilnya..tgh panazzz....nanti la ek..siap org post komen...:)


22-10-2008, sua_sue komen :

emmmmmm...mmg sodap..gebu..x bantat..pendek kata sedang elok la...x dan nak make up da kene sebat ngan anak wat bfast..siap suh tapau wat g tadika....kene wat lg ni...pas tu wat laporan masakan...nampak gaye kene wat tgh malam...baru la siap makeup seme...:)


23-10-2008, eumora3179 komen :

terlupa nak ucap terime kasih kat tuan nyer resepi....hehehhe...sbb xcited sangt nk upload gambo gitu le...heheh..apa pun trime kasih yer along share resepi nie..emm skang baru saya tahu mcmana jiran saya wat kek yg sama mcm ni..saya pnah rasa...mntak resepi ngan dia payoh betoi nk kasi..huhu x apa lah.....skang pecah rahsia dh dgn ada nye resepi along niz...hehehhehe...TQ


23-10-2008, sua_sue komen :

arini wat lg...tp merekah..dan terlebih naik...pd pendapat sy..adunan yg dimasak pada mula seharusnya dsejukkan dahulu untuk mengelakkannya dr merekah..coz yg first time buat tuh cam tu la sy buat..mmg cantik gle...:D


03-11-2008, AlongRoz komen :

leen1402, sori lambat jwb. Telur tu kuning+putih. Koko masakan tu tak pyh masak sampai menggelegak, so tak panas ler bila + telur.


03-11-2008, AlongRoz komen :

sua_sue, eumora3179, tkasih sudi mencuba. Along gembira sbb anda berdua dh berjaya...


11-11-2008, kamsiah123 komen :

kalau minyak masak sayuran tu tukar majerin atau minyak masak biasa boleh tak


23-11-2008, pea komen :

tq so much along cz dah bg pea untung berganda dgn resipi ni.. sampai ke arini pea dah buat kek ni hampir 30 biji. wat untuk kenduri kawen sepupu last week je 10 biji. dis week pun nk kna wat lg 10 biji untuk sepupu yg lg sorang. pea guna koko yg timbang jer. bile dah campur adunan 1, pea blend sme koko tu so dat ia x bergentel bile dipanaskan. n lg, pea guna minyak masak biasa jer. berbaloi gak resipi ni. thanx again along..


23-11-2008, pea komen :

ooops! lupa nak tambah, pukul telur dgn gula smpai kembang lg molek kek nyer.. SELAMAT MENCUBA...


30-11-2008, AlongRoz komen :

kamsiah123, minyak masak kan minyak sawit jd minyak sayuran jugak lah tu. Kalau nak tukar dgn majerin pun boleh tp cairkan dulu, tp mungkin textur & rasa tak sama.


30-11-2008, AlongRoz komen :

pea, alhamdulillah. Along tumpang gembira bila dengar member berjaya & dapat hasil. Kek ni tak besar modal tentu lebih untung.


05-12-2008, Dinasofea komen :

memang sedap giler kek nie.puas hati betul dapat cuba.mula2 ingat mcm tak jadi sebab adunan tu nampak cair jer.tawakal jer kukus.menjadi sunggug la Alongroz.lembut dan gebu.memang 5 bintang kek nie.saya cairkan butter anchor.harum semerbak rumah.


05-12-2008, Dinasofea komen :

anak saya siap promote ngan babysitter kata kek nie sedap.Alhamdulillah...tq Alongroz..jasa anda dikenang.saya memang dah lama carik resepi mcm nie.smlm sempat lagi deco cake nie.tapi tak tau nak load gambar lagi..tq tq tq..


25-12-2008, azidah1@yahoo.com komen :

Ini kak Zubaidah dan rasa seronok sebab kek ini adalah kek yang pertama yang membawa kejayaan kepada akak sehingga menjadi Chef sekarang. Kalau dulu setiap hari dok membuat kek ini untuk tempahan dan kek ini boleh di kukus didalm bekas Tuperware taufufa yang size 1500 size 6 inci dapat 3 biji...satu adunan dan sejuk boleh tuang chocolate topping dan tabur colorise dan boleh terus dijual...Sayang semua.....


02-01-2009, zulija komen :

Kak zubaidah , betul ke kek ni boleh dikukus dlm bekas tuperware taufufa. x cair ke bekas tu. Klau betul la ni dah kira bagus ni sb sy pun buat jual juga.


10-01-2009, AlongRoz komen :

Dinasofea, tq cuba & sonok dengar bila bebudak cakap sedap kan.


10-01-2009, AlongRoz komen :

kak Zubaidah, alhamdulillah & along pun tumpang gembira sbb kek ni sudah membawa kejayaan bisnes kpd beberapa org dah. Semoga rezeki anda bertambah & along pun mendapat keberkatan.


28-01-2009, sya.anna komen :

hai along, nak tanya sikit, kalau tak letak minyak jagung ok tak kek tu.. tq....


28-01-2009, sya.anna komen :

kalau ganti dengan butter bleh tak? brapa pula sukatan utk butter? nak buat nie.. tapi tak suka guna minyak.. :)


11-04-2009, marryanne komen :

Dah cuba,memang menjadi dan sedap terima kasih kepada tuan punya resepi.


17-08-2009, aloo001 komen :

saya dh cuba resepi nie mmg puas hati...saya dah bawak kat opis bg member2 rasa...sampai diorang tak percaya saya buat...maklum ler saya lelaki......apa2 pn terima kasih sesangat...


20-08-2009, syuhada92 komen :

along,, nk tnyr nie.. Klu susu isian cair 2.., csus cair biasa kn,, maaf la.. Sya bdk bru bljr.. huhuhu,, blh x,, susu cair 2, digantikn.. dgn susu coklat dutch lady, blh x? Klu minyak sayuran 2, Blh xdigantikan dgn buttercup.. Sbb, sya dh beli 5 , yg kecik pnyr.. harap dpt xplain kn.


21-08-2009, syuhada92 komen :

lupa plak,, nk tnyr... 1 st 2, ape?


28-09-2009, elle93@hotmail.com komen :

thanks for the recipe.. this is the best chocolate cake and very easy to do. It turn out perfect and cook. Tq,Tq,Tq....i am sooo happy..no more artificial flavour and colour for chocolate cake ^^


03-11-2009, mekuziyan komen :

Saya nk cuba resepi ne, tp just nk tanya gula tu bila nk dimasukkan or pukul dgn telur smpai kembang...


04-04-2010, sayangdirimu komen :

kek nih sedap sgt2....dlm bnyk2 kek cekelat akak wt...kek nih yg paling2 kena ngn tekak akak...bnyk kali da wt...suka sgt2...tima ksih la tuan empunyer resepi...mmg akak x layan da kek cekelat mana2...yg nih je la yg akak akan wt selalu...hehee...tq2222


17-07-2010, norre komen :

file:///C:/Users/user/Desktop/009.JPG Buat untuk b'day anak.....sedap sangat... rasanya kaya ngan coklat sangat2....thanks for sharing the recepi.


19-07-2010, razama komen :

terimakasih empunya resepi.banyak komen yang merangsang saya untuk mencubanya juga.


08-09-2010, shahrun147 komen :

sangat2 marvelous... bawak g opis bg kawan2 rasa sorang sikit. sumer mintak respi. blik keja petang karang nk wat lagi dgn en hubby untuk bwk blik ke kg..meriah raya tahun ni dgn kek coklat... tq vm to along yg sudi kongsi resepi kek ni...


26-09-2010, mimieda komen :

mmg sedapppp..makasih le along..semuga pjg umur murah rezeki..aminn


29-09-2010, tcrsal komen :

salam... dah cuba dua-dua style kukus dan bakar... dua 2 sedap. terima kasih byk bg resepi ni. betul2 moist...


29-09-2010, mimieda komen :

salam tcrsal..sy nk cuba jg la bakar..brape suhu n minit awk guna..nk cuba la..masih moist mcm kukus ke..


05-11-2010, farah84 komen :

salam. saya baru nak belajar cara wat kek ni.. untuk topping tu camne nak buat ye?? ape bahan2 nye? tq


05-11-2010, farah84 komen :

salam. saya baru nak belajar cara wat kek ni.. untuk topping tu camne nak buat ye?? ape bahan2 nye? tq


13-12-2010, ct_isyah komen :

salam. terima kasih along utk resepi nie. saya dah buat dan kek nie sedap. cara penyediaan pun senang. selalu kek coklat saya bantat tp alhamdulillah yg nie menjadi..trima kasih 1x lagi.


17-03-2011, sweety78 komen :

salam. saya dah try wat resepi kek ni tp di bahagian tengah kek tu cam mendap cket tp rasanya mang sedap. nk tanya.. adunannya mang cair ke?


18-03-2011, a&a8586 komen :

nak tnye c0klat kt atas kek 2 mmg cair lepas msak kek atau kne spu ngn lebihan c0klat?


04-04-2011, areyou2009 komen :

as-salam.. cam menarik je kek ni.. boleh tak sape2 bg resepi ni dalam sukatan cawan.. tq so much


04-04-2011, irma75 komen :

as salam gula kastor tu blh gantikan dgn gula pasir biasa x....dan mntk tlg jg pd sesiapa yg blh convert sukatan grm kpd cawan x...sbb sy x der penimbang...tks..


07-04-2011, suzzlyn komen :

salam... same problem ngan irma75... please2... !!


07-04-2011, lyna_74 komen :

sorry.. x pandai pakai sukatan gm, bleh x bg sukatan pakai cawan ker aper? Thanx..


07-04-2011, ainieiya komen :

salam..saya budak baru blajar...bleh x bg sukatan dalam cawan..terima kasih ye...;)


07-04-2011, nuni komen :

sy tolong setakat termampu la ye.selalunya sukatan yg mcm ni, sy pon pakai cawan aje. 100g serbuk koko = hampir 1 cawan. 250g gula kastor = 1 cawan penuh. 150g tepung = 1 1/2 cawan 250g susu pekat & 200g minyak sayur tu dh x reti dh.kalo dlm bentuk ml tu lebih kurang 1 cawan = 250ml air


23-05-2011, meo komen :

saya nk tanye 1 st bic powder 2 mksudnya 1 sukat bic pwder.. i sukat 2 same ngn 1 sudu kecil k besar???


30-06-2011, sufina79 komen :

sedap ...wallah....


18-07-2011, atiey11 komen :

kalu jual berapa RM sebiji ni? tolong2.saya buat kek ni siap ada org nak tempah.


17-08-2011, edazie komen :

Sekilo rm23.00.. Kalau buat 4kilo kali je hehe


17-08-2011, edazie komen :

Sekilo rm23.00.. Kalau buat 4kilo kali je hehe


20-08-2011, liza88 komen :

salam AlongRoz....saya baru saja register dlm myr ni....saya dh tengok resipi AlongRoz ni nmpk mcm moist sgt choc kek tu. Possible tak kalau saya nk minta AlongRoz beri resipi ni dlm sukatan cawan? sbb saya tak ada penimbang untuk sukat dlm gram. Harap AlongRoz dpt membantu, sbb saya sgt2 berminat utk cuba buat kek ini. Sekian, wslm...


07-09-2011, miratiqa komen :

macammana nak buat toppingnye???


20-09-2011, suzzlyn komen :

sesape leh tolong x?? sukatan tuk minyak n susu pekat tu dlm cawan brp byk??? tolon2


29-09-2011, skreen komen :

thanks for sharing the recipe...mmg mabelesss...rugi x cuba! byk2 resepi yg ni paling senang & best! :-)...


02-04-2012, umiesaa komen :

mmg best resipi ni..dah dua kali buat n hubby n kawan2 suka..siap tempah untuk majlis kat sekolah..alhamdulillah..thanks along =))


02-04-2012, shishu komen :

sgttt222 bestttt resepi ni biiznillah... sgt moist.... & xperlu topping pun actually.... rasanya just nice... sy guna brown sugar... resepi yg akan diulang tayang lg InsyaAllah... tq alongroz~


26-02-2013, shidazaid komen :

along, shida mintak amik resepi... harap2 menjadi.. halal kan ye.. nampak sedap...


26-02-2013, shidazaid komen :

250g susu bersamaan dgn berapa ml atau cawan?


07-06-2013, Snur komen :

Salam AlongRoz,Alhamdulillah..slesai sudh mmbaking kek ini..mcm x prcaya krn teksturnya begitu lmbut...skali.sy gna cklat van houten so tkt trlalu glp &pahit,sy krgkn suktn jd 50gm je..TQ yer sher rsipinya..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu