Google+

oleh: aprilries Murtabak Maggi April

02

Simple Resepi! Come lets try


Created on : 18-08-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi aprilries




Bahan-bahan ( lbh kurg 6 keping )

  • 2 maggi kari ( dicelur dan ditapis)
  • 4 biji telur
  • Bawang besar dipotong dadu
  • Bawang Putih dipotong dadu
  • Cili Merah dan cili padi ( jika suka)
  • Daun sup
  • Sedikit garam dan perasa
  • 2 peket perisa kari
  • lgi sedap tmbh ayam didadu kecil..xpon daging cincang..ikut selera masing2 n kreativiti....i just share the basic ..tq

Cara-cara

  1. Campur kesemua bahan td didalam mangkuk. Pastikan telur dipukul mangkuk lain dan baru dimasukkan ke dlm bhn.. Boleh tambah ape2 bahan lain jika suka
  2. Panskan kuali dgn api sederhana dan masukkan sedikit minyak
  3. Masukkan bhn td ikut saiz ape yg kita suka..mcm goreng telur jerk.. Selamat Mencuba!!

Tag

telur









Laporan Masakan Bergambar (5)

Image900
10-09-2008
altenatif berbuka, tmbh udang & carot nk abiskan stok, sedap bleh tahan rasanya. tQ
Laporan oleh: aa_iezah

nmpk meriah..hehe..mesti sedap ni ade udang lagi..tq for try

Anat0my018
28-01-2009
dah try tengah hari tadik. sedap! tp tak reti nak hias..hehe
Laporan oleh: raudhah

ok la ni..not bad ape..style masing2 kan? janji rase die tu..tq 4 try

Image003
11-03-2009
sedap..ni kali ke 3 i buat.tapi i otter sket..mege sbungkus, telur 2 biji..tapi tetap sdp..TQ..
Laporan oleh: rina_79

mane2 resepi po kite kene pandai tmbh dn otter ikut selera..baru la kene ngan tekak kan? yg penting basic je..tq

Img_2874_-_copy
29-04-2009
hehe 1st time buat hangit sket, ank nangis...buat plg simple,letak mixed veges je.best,tq april...dh lame cr resepi ni hehe...
Laporan oleh: thumbelina

heeh first time mcm2 leh jd..anywat thanks 4 try..ok ape present..

Img_0476a
17-08-2011
bila x tau nak masak apa, maggi jd penyelamat!
Laporan oleh: Kak Rosenah

Komen (9)

27-09-2008, fadhilah komen :

sy selalu gak buat murtabak ni, saya tambah bahan lain, tambah daging sedap... mcm beli kat pasar ramdhan.


05-11-2008, Wesllyn komen :

akhirnya tahu juga saya mcm mna nak bwt murtabak meggi neh.. dh lama saya try bwt sndiri tdk mngikut cara2 nya..hancur ada lah


11-03-2009, rina_79 komen :

1st time saya cuba buat tadi..terus jadi..sedap plak tu..suami mla2 kenyang tak nak makan tapi bila dh makan terus dia nak abiskan semua. senang resepi ni. sedap plak tu.. tq so much..esok kene buat lagie


20-03-2009, putribie28 komen :

1st time cube... tebal lah pulak... tapi rasa tetap ok... ada yg kata... nak yang rangup baru sedap... pas tu try wat nipis...tapi sy wat simple je.. 2 biji telur and sebungkus maggie...tu kalau nak cepat pagi2.. tapi sedap jgk lah... wat sarapan.... wt ever.. mertabak maggie ni memang sedap...


10-02-2010, shanim2010 komen :

klu nak lebih sedap, masukkan daging cincang, tumis terlebih dahulu..then leh la masukkan ke dalam bahan2 yang lain...cube la..


24-02-2011, akus komen :

Seng je buatnye..10 min dh siap..ni namanya makanan org bujang..


21-09-2011, gourges komen :

dlu sebelum kawen ske buat...memang sedap,klau cicah gan sos...


29-10-2011, norzayat komen :

murtabak maggi>>>aaarr...sgh membuko slera....


16-12-2011, airelairah komen :

wah bru jmpe cre nk wat..hehe..tq


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd