Google+

oleh: azimas Aiskrim strawberi / coklat

No picture

baru dapat daripada kawan.....tapi belum try lagi. Kalau dah ade yang try tu tolong bagitau ape rasanya


Created on : 16-11-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi azimas




Bahan-bahan ( 2 orang )

  • ½ kotak tepung coffemate
  • 1 botol susu strawberi / coklat
  • 1 cwn tpg aiskrim / nesco

Cara-cara

  1. Gaul dlm bekas dgn menggunakan senduk & biarkan sejuk dlm peti beku
  2. Bila separuh beku kisar dgn mixer
  3. Masuk dlm peti smula & bila dah sparuh keras mixer lagi
  4. Masuk dlm peti hingga jadi aiskrim
  5. Sedia untuk dimakan









Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (28)

09-09-2007, hana98 komen :

mesti sedap kan azimas ...thankz


11-09-2007, chachamaira komen :

tepung coffeemate tu... coffeemate yg kita taruk dalam nescafe tu ke?


09-01-2008, surie komen :

ha..dah try..mmg rasa macam aiskrim beli.better la buat sendiri sbbnye dari susu kotak tu hasilnya dapat 2x ganda.lagipun dijamin bersih!! >>chachamaira,coffemate yang taruh dalam nescafe tu la.


03-03-2008, tiptOp2U komen :

coffemate 2 blh tkr ngan susu biasa.


22-04-2008, joy komen :

tengok resepi mcm sedap nanti cuba


05-09-2008, LAYAL komen :

tpg aiskrim tue nak dapat darimana ek surie


19-09-2008, kak zai komen :

mmg sedap...akak penah wat perasa coffee...tak yah pakai tepung aiskrim pon takpa...cuma coffeemate ngan susu kotak yg besaq tu (dutch lady dll)


03-08-2009, myrawanpa komen :

uiksss...nak tryla cmni...susu fresh milk ngn coffee mate erk???


04-01-2010, CHEF RAM komen :

azimas.. puas cari tepung aiskrimni.. tp tak jumpa.. mana nk cari ea?


20-04-2010, hasma_as komen :

heheh nak try lah mesti si suami suka..heheh coz dia suka mkn aiskrim....ha mana nak cari tepung aiskrim tuh....


16-10-2010, miss sab kembar komen :

alaa.... x de gambar.kalo de gmbr lagi bagus


13-11-2010, soulinsaey komen :

dah try..tp saey gne air milo kotak + serbuk koko vanhauten+coklat cadbury bile dh siap..sdp sngat..untuk hasil yg lebh menarik..lepas sejukkan..dan beku..keluarkan semula aiskrim td dan blander aiskrim td..kemudian sejukkan semula.. p/s: process blander..boley dibuat beberapa kali untuk dapatkan hasil icecream yg mcm mcd!!saey dh try..best sngat+sedp!!


25-11-2010, alice tina komen :

wah,baguslah itu!


21-12-2010, cke-aiskrim komen :

salam sumer....syer minat sesangat lae aiskrim nie...tapi kat maner nk dapatkan tepung aiskrin tu yeR?ade sesaper yng tahu x??....


24-12-2010, syuwaibahmusa komen :

nti nk try gak ler...


06-02-2011, mellisa komen :

soulinsaey, siyes ly lau blender jadi cam aiskim mcd..wa nak buat laa...hee best2~


08-02-2011, telan komen :

mcm sedap je..nk try bt ni..harap2 menjadi....


10-02-2011, zuliha komen :

tepung aiskrim tu boleh beli kat BAGUS Baking


08-03-2011, nurulain1985 komen :

tepung aiskrim tu nk bli dmane yerr? kt kedai brg bakery ad x?


25-03-2011, resepi mama ummhhh komen :

emm mesti cube nih....


04-05-2011, chipzil81 komen :

coffeemate tue size mn ek?????


22-05-2011, asrimadalila komen :

Kena buat dulu,baru tauu..


17-09-2011, znha komen :

tolong bantu saya!!!saya ingin mendapatkan resepi coklat yang berbagai bentuk.....sebab tahun ini saya akan berpisah ngan kawan2 and ckg...saya nak kasi dia org coklat berbagai bentuk...tapi x tau nak buat mcm ne?<zulaika,pelajar drjh enam Sekolah kebangsaan Ayer Hitam>


16-10-2011, rosaslinda komen :

saya da lame cari cara2 wt icecream... nti saye nk cube... harap2 mnjadi...


24-10-2011, Mairasa komen :

berkongsi resepi, kalau tak mahu ais krim dimixer banyak kali, gantikan separuh daripada susu dengan fresh cream ( dikembangkan terlebih dahulu seperti buat hiasan di atas kek )serta untuk lebih jimat gantikan tepung aiskrim dengan tepung ais blended


17-11-2011, adibah khalifah komen :

takboleh guna benda lain selain coffemate.sebab boikot.....


03-01-2012, tika gimbus komen :

Tepung aiskrim tu nak beli kat mane? tak pernah jumpe pun..apa jenama yang ada?


17-04-2012, punitha nehru komen :

mudahnya


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu