Google+

oleh: abggumuk Biskut Milo Cholate Chip

Biskut

hasilnya pasti boleh dijual dan mak mertua akan sayang..


Created on : 21-06-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi abggumuk




Bahan-bahan ( 2 Balang Besar )

  • 2 Biji Telor
  • 250g Butter (nak jimat separuh butter separuh marjerin)
  • air sejuk 1 sudu
  • gulu 2 cawan (aising pun boleh gula kisar lagi jimat)
  • kacang bender
  • milo 3 sudu
  • choplat chip 5 sudu (sesuka hati..)
  • vanila choclate
  • secubit kecik garam
  • Klik untuk isi bahan di sini
  • Klik untuk isi bahan di sini

Cara-cara

  1. masukkan telor dan butter sekali pukul sahaja dengan senduk.. sambil menonton TV
  2. masukkan gula dan pukul sampai lenguh ala ala putih sikit dan kembang
  3. masukkan vanila dan garam sikit
  4. masukkan chip tadi supaya rasa chi lah biskut..
  5. masukkan juga milo dan kacang dan gaul.. masuk sedikit air sejuk supaya dia keras dan rangup sedikit..
  6. bulatkan kecil kecil dan tekan dengan garfu..
  7. pastu sedap bile dimasak dengan microwave dan hasilnya pasti boleh dijual dan mak mertua akan sayang..








Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (16)

22-06-2008, suka_masak komen :

ya ampuunn...apa yg sudah terjadi ni...?


22-06-2008, k.cik komen :

abggumuk mesti excited bangat nak share respi ia :D ikut step yg ada le dik...


22-06-2008, Jue Hussin komen :

abggumuk... apa sudah jadi? Rasa cam fenin lalat nak baca. Kenapa tak klik satu2 column masa nak isi bahan2 & cara2 tuh? Tak pe la, 1st time kan? U still bleh edit.


22-06-2008, nor_67 komen :

abggumuk tu baru first time kongsi resipi, biasalah tu k.cik & jue...pelan2 abggumuk, edit balik, lama2 pandai la, insyaallah..


22-06-2008, syafiah komen :

cik abang...bile bakar berape suhu die? berape lame bakarnye?x pakai oven ke?


22-06-2008, rosshi komen :

takoot nk try resepi nih..nnti jadi 'akakgumok' lak nnti..hehe x nk jdi gumok...tapi nak gak try wahwahwah.....


23-06-2008, maryam81 komen :

Allah.. mak... bagaimana nak baca ni...


23-06-2008, wawa@w60 komen :

gamdum takyah letak ke???


23-06-2008, wawa@w60 komen :

gandum laa..


06-08-2009, Rishika komen :

Hi, nak klik kat mana? tak de link kat sana. guna kacang apa? tak perlu masuk tepungkeh????????????


07-09-2009, adhara komen :

abg gumuk nih... wat pening je... bagi r resepi yg btol... nanti kalo ad try resepi ni, takut meletup lak oven ad...


09-09-2009, sashaeija komen :

eeee... ape da punyer resepi... tpung x msuk mcmane nk wat... memain la abg gumuk ni... heheheh ke jgn2 da terlebih mkn biskut ni sampai terlupa nk letak tepung.... wakakakaka...


11-09-2009, Abd69 komen :

Tak berani nak try, kelam kabut sikit resepinya, harap abggumuk perbetulkan balik, pelan-pelan tak pa.....


29-09-2009, eliadina komen :

aduyai..camne nak wat...resepi kelam kabut r..x paham r...huhuhu


18-05-2011, zuera79 komen :

kacang bender 2 apa???


11-07-2011, Qualy Gena komen :

x der tepung ker kak....biar btl kcg bender 2 kcg blender kot...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu