Google+

oleh: qyrene Coconut shake

No picture

resepi air ni diperolehi ketika belajar di itm jengka dulu..


Created on : 21-06-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi qyrene




Bahan-bahan ( seorang )

  • 1 gelas air kelapa muda
  • 3 sudu isi kelapa muda
  • 1 scoop ais krim
  • sedikit air batu

Cara-cara

  1. masukkan air kelapa, isi kelapa, aiskrim dan air batu kedalam pengisar. kisar hingga hancur. tuang kedalam gelas. Jika suka boleh letakkan aiskrim di atasnya

Tag

minuman








Laporan Masakan Bergambar (1)

Imag0035
30-06-2009
salam, bestnya selalu time blk kg je dpt minum air ni, sekarang dh tau bt sendiri, saya tambah susu pekat best lemak berkrim. tq f.
Laporan oleh: rosaliza

Komen (10)

23-06-2008, zzzazaza komen :

first time minum masa balik kg kt kelantan.. sedaaapppp...kt shah alam ni takde jual la


24-06-2008, kathy_cyclops komen :

sedap..1st time mnum mase ikut hubby nak knal2 ngan family dia kat t'ganu..sdap sgt..kat jb xder..so skang ni lps kwin klau lek t'ganu masti nak cari air ni...klau x..rase xlengkap lek kg tnpa mnum air ni..he3..klau beli 2 smpai 2cwn sorg..hu3


25-07-2008, lobakz komen :

Kalau masukkan susu cair pun bertambah sedap.. cam dijual kat kpg my husband, Kelantan. Biasanya mereka guna aiskrim perisa vanila.


06-12-2008, maksu om komen :

maksu prnah mnum masa mnetap kat tmerloh memang sdap,1 Rm1.50(hujung 90an ). kat chglun x dak. kekadang klu crita kat kwan2 pun depa x dpt gmbran mcm mana. Sini slalu mnum klpa muda tp x nah wat shake2 plak, tgok la sikit ari lg nak buat nyiur shake ni n jamu kwan2.Satu je mslah maksu, klu beli aiskrim..ank2 wat kndri sat je abis.


10-08-2010, 260685 komen :

sedap btol coconut shake ni.. kat JB ade jual d pasar malam larkin.. klu penjual dia cuti.. so i pn kene cuti nak minum minuman ni....terpaksalah tunggu penjual dia meniaga balik. now dah tau buat ape lagi minum bercawan2 lah... tq to gyrene kirim resepi ni....


19-08-2010, ajaricher komen :

peh..coconut shake ni my favourite dr kecik lg...kalo balik trg mesti cari punye..tp tak susah nak cari kalo kat trg..berlambak org jual kat pasa mlm..mane2 tempat kt pasa mlm Trg..mesti jumpe coconut shake..kdg2 sampai tak tau nk pilih..ramai sgt org jual..rm1 je..huhu..kat kl ade yg jual..tp rasenye tak original..biase lah tekak dh biase minum dr kecik..huhu..


19-08-2010, ajaricher komen :

peh..coconut shake ni my favourite dr kecik lg...kalo balik trg mesti cari punye..tp tak susah nak cari kalo kat trg..berlambak org jual kat pasa mlm..mane2 tempat kt pasa mlm Trg..mesti jumpe coconut shake..kdg2 sampai tak tau nk pilih..ramai sgt org jual..rm1 je..huhu..kat kl ade yg jual..tp rasenye tak original..biase lah tekak dh biase minum dr kecik..huhu..


12-04-2011, kaktus80_gee komen :

memang sdp..1st time mnum beli di pasar malam mahsuri bayan baru hjg thn 90an..skrg xtau ler ade ke xde lg..tp mmg sdp...nanti nak cuba buat sendiri la...tq to gyrene coz share resepi ni.


17-08-2011, bella_lavigne89 komen :

memang sedap,saya meniaga coconut shakes alhamdulillah dpt sambutan hangat,saya meniaga sekitar ampang dan kuala lumpur


16-12-2011, juragan tarzan komen :

sya pon nk coba meniaga coconut shake di melaka


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu