Google+

oleh: che'iza Penang Char Kuey Teow

Char-kuey2

Ni resepi paste tuk buat Char Keuy Teow.......


Created on : 05-06-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi che'iza




Bahan-bahan ( 2 org )

  • * UTK PASTE *
  • 200 gm udang
  • 250ml air
  • 4 ulas bawang putih di ketuk
  • 6 sb sos tiram
  • 3 sk kicap pekat
  • 3 sb kicap manis
  • 1 sk petis
  • 2 sb pati ikan bilis / pati udang
  • 2 sk garam (kalau sos tiram masin kurangkan 1sk)
  • 1 sk gula
  • * UTK MEE *
  • 300 gm kuey teow
  • 1 sb cili boh
  • kerang
  • sedikit kucai & taugeh
  • 2 biji telur

Cara-cara

  1. UTK PASTE- Rebus udang dgn air. Bila udang hampir masak, angkat udang dan ditoskan airnya. Air rebusan jgn buang....
  2. Campurkan semua bahan utk paste dgn air rebusan udang tadi, reneh hingga menjadi paste yg agak pekat. Matikan api biarkan paste sejuk dan bolehlah simpan dlm fridge.
  3. UTK MEE- Tumis lada boh hingga garing. Masukkan dlm 4sb paste td. Masukkan udang yg telah direbus td n kerang. Biasanya penang char kuey teow agak berkuah so letak sikit air dlm 1/2 cwn.
  4. Air didih masukkan kuey teow, kucai, taugeh n kacau rata. Pecahkan telur, kacau dan bolehlah diangkat. Proses memasak kuey teow ni dlm 3-4 min sj, pastikan api kuat semasa memasak.
  5. **Paste ni selalu depa guna tuk meniaga so udang yg direbus mmg depa pakai. Tapi utk kegunaan sendiri kalau tak nak rebus ngan udang pun boleh tp petis kena tambah lg, jd 1sb. Paste ni juga sepatutnya sudah cukup masin dan manisnya so tak perlu letak lg garam n gula masa masak buat kuey teow tp kalau rasa cam tawar leh adjust eh......

Tag

mee

Laporan Masakan Bergambar (28)

Penang_ckt
12-06-2008
ni dia penang CKT versi org ganu.. sedap ler iza.. amacam outlook pass tak?
Laporan oleh: nor_67

haii... kak Nor ni cam ni punya cun lebih dari pass ni tau...........

Ckt2
13-06-2008
maisya letak air sikit jer so tak berkuah..sedap, tq 4 the recipe
Laporan oleh: maisya

Ur welcome maisya.....Tak pelah maisya ada kuah ngan takde sama jer............ Ikut suka eh...............

Ctk3
21-06-2008
Versi org johor kekekeke..nk buat kuah tp jd tak bkuah..kering lak kuah dia..tp jd basah ok ler..tuuuu sedapppp lg2 pakai home made kue teaw..nikmat heheheh..TQ
Laporan oleh: Aziemas

Tgk pun dah best ni azie...... lagi best bila pakai kuey teow sendiri..... Hantor sikit kat den kuey teow homemade tu..........

Char_kuey_teow
27-06-2008
Sedap la Che Iza.
Laporan oleh: hazila

Lepas ni boleh wat selalu.... he..he...

Char_kuey_teow
17-08-2008
huahuhahua... xpyh p penang lg nk mkn CKT.. thnz 4 d recipe.. lama dah duk crk.. bru la ni dpt.. nyum2!
Laporan oleh: misz_su

Ur welcome misz su...... Senang jer kan....

Dsc_0298
31-08-2008
terima kasih che iza. bagi resepi ni. ni la gambar yang cuba tengahari tadi
Laporan oleh: zaina

Same2 Zaina.....Rupa dah cun dah tu zaina.... Cam PCKT yg kat penang nyer.....

Chakteu
07-09-2008
best le kuey tiow ni..buat tuk berbuka hari ni..tapi saya buat kuey tiow + mee sebab nak habiskan stok kat rumah ni..hehehhe...bila makan tu rasa lembut je kuey tiow kat dalam mulut...tak leh nak terang cam ne...berbeza la dengan stail goreng mamak...memang ada beza bila taruk petis n air udang tu..thanks yer iza...
Laporan oleh: quinnie

unik ni quinnie.... campur ngan mee kan... kena try ni.....

Img_6672
06-10-2008
izaaa....nih dia CKT ku!! huhuuuu... sonot la dpt mkn CKT nih! sedappp wooo! pueh ati sbb KT wat sendri! tp sory yerk CKT yg nih tk cukup aksesori! hehehe..ppon TQVMuchhhh!
Laporan oleh: hana6877

Akhirnyer dapat gak mek jepong ni wat CKT... ehehehe...

Kuey_teow
18-11-2008
sedapppppp...x nyesal cuba tau...cuma saya skip udang...
Laporan oleh: hunny

Adeiiiii hunny.... Mengancamnyer CKTmu penuh ngan kerang.... Bak sepinggan....

Char_kuey_teow__2_
18-12-2008
Salam Iza..Menu b'fast hari ni..Sedap sgt!..1st time letak petis tu.. memula bekuah..dah meresap dah! he..he.. buat dgn resipi KT homemade Umi_e.. best!!
Laporan oleh: as75

Amboi..... bekpes makan CKT eh...

Picture_031g
08-03-2009
wat kering sbb x brape suka kuah2...tq..
Laporan oleh: junjs11
Dscn1257
09-07-2009
sedap... tak de kerang, so saya guna udang shj.. dan kuah melimpah coz hubby suke...
Laporan oleh: tfsalihah
Ckt2
09-07-2009
Memang sedap sangat... lebih sedap dari yg kat kedai, thanks for great recipe. Best!
Laporan oleh: syahnina
15072009073
15-07-2009
Mula2 wat mcm tak baper kit.So kali ke2 wat elin doublekan bahan utk 300gm keow teow - 3 sb cili kisar & 8 sudu paste.Barulah ngam.Cek ni org penang no.. kui kui wat utk beskfest pagi ni.Hasben sempat makan b4 g kejer.Thanks dear..Lebiu...
Laporan oleh: elin8888
Kuew_tiew
21-01-2010
Salam buat lagi dan lagi dan lagi dan lagi...Tapi yang keberapa puluh kali ni terasa pula nak antor riport lagiii...Akak, thankssssss sekali lagi tuk resipi yang best ni....
Laporan oleh: Nenie
P1011845
18-02-2010
thanks che iza for the idea...smalam try..walla...mmg sedap..hr ni masuk gmbr dlm fesbuk ramai plak yg trliur n mintak resepi..cuma sy x letak kerang..raya cina ni brng kat pasar byk yg xde...tp camnepun mmg sedap..leh buat lagi...
Laporan oleh: chepora
Kuey_teow
03-03-2010
masakan tanpa petis, kerang, & tumbuk ikan bilis ganti kiub. terima kasih, sedap, terubat rindu kuey teow pasar mlm taman melati :D next time nak letak kuah banyak skit.
Laporan oleh: nehran
Dsc01514a
05-08-2010
mmg sedap...terima kasih tuan resipi...
Laporan oleh: syafinas_saib
Dsc02355
25-12-2010
This is mine...memang sedap...terangkat... daun kucai, taugeh, kicap pekat n kerang x letak..tp rasa still ok..cuba la...
Laporan oleh: shawana_shah
Img_3039
05-01-2011
muahhh!!!lazat sangat2...thanks for the recipe....
Laporan oleh: awin afrina
Dsc00020
04-04-2011
puashati dpt buat sendiri PCKT ..tks che'iza .. ;) sedapppp mmg sedapppp ..
Laporan oleh: yatiezaini
09042011660
09-04-2011
alhamdulillah,suami n anak pon suke...tq for d recipe..kena ada jeruk cili baru kaw!
Laporan oleh: mamayaya
Dsc05563
12-08-2011
alhmdlh, sedap..jd rezeki berbuka td...tima kasih che 'iza... sedap kalah beli kat kedai...minta izin C&P yer...
Laporan oleh: zaizakaria
04092011736
07-09-2011
memang best ...saya selalu buat menggunakan resepi ini..tq...
Laporan oleh: amyazhar
Dsc09619
13-04-2012
terima kasih iza,terkering cikitt..namun tetap sedap!
Laporan oleh: k.zila66
2012-05-17_20
17-05-2012
sedapla auntie. Mia buat utk bestfriend Mia Azri Haziq masa birthday dye arini.
Laporan oleh: Mia Mazrina
2012-05-17_20
17-05-2012
sedapla auntie. Mia buat utk bestfriend Mia Azri Haziq masa birthday dye arini.
Laporan oleh: Mia Mazrina
Dsc01370
27-10-2013
sedap makan panas panas..
Laporan oleh: 123456


Komen (85)

05-06-2008, hana6877 komen :

waahhh...tuh diaa...che'iza mengganaz lg... senyap jek td g dapur rupanya..hi..hi...kite tk leh nk lwn la...coz u mmg reti msk...he...he.......sodap jo nampak...mana la den nk cari kuey teow tuh che'iza.....tuko mee lain leh tk??


05-06-2008, che'iza komen :

Tak delah pandai, Ni jerlah yg den tau yg tak tahu lg byk..... Tak pernah pilak try guna mee lain. Tp pernah guna paste ni utk goreng mee tp keringlah takde kuah...


05-06-2008, che'iza komen :

Oh ya... lupa pernah gak buat mee hailam guna paste ni tp letak air byk sikitlah, tambah lada sulah n halia... Yg lain mcm nak buat mee lah......


05-06-2008, yatiezaini komen :

CKT satu ... emmm nyaman nyer canner nak khuruih ni ..mkanan yg sedap2 jer kuar ... tulun..tulun


05-06-2008, yatiezaini komen :

hana U kat japan yer .. kat sini ada resepi tuk wat kuey teow .. rasanya dari u_mie ... mmg x rugikn dok sini ... macam macammm adaa


05-06-2008, yatiezaini komen :

iza ... CKT kering / basah ... sll mkn yg kering .. bestnya CKT kat Up Town D'sara... pggn Claytan lagi ker .. cantik oooo ... terguda ... tp dah trbiasa ngan milamin .. ringan .. hihi


05-06-2008, hana6877 komen :

dh tgk dh mee teow kak umi...mslhnya tepung beras plak takde kat sini...aduhh... telan air liuq jek laa...tulun..tulun...nk blk mesia...waaaa......


05-06-2008, hana6877 komen :

che'iza....bg ym kat den...


05-06-2008, che'iza komen :

Yatie ikut suka nak wat yg basah ker kering.. kalau kering tak yah buh air n kurangkan sikit paste tu.... Haah claytan... Hanya tuk ibu bapa sahaj... anak2 melanin sudahlah hi..hi....


05-06-2008, che'iza komen :

Hana tak pa nanti suruh azie supply dia tokey tepung... He..he..he.... Ni alamat che_iza@yahoo.com.my. Tak sempat nak emaillah hana coz bukak email td, tak kuar2. La ni guna broadband sbb strymex tak leh guna moden kena sambar petir..... kwang...kwang.... nak berporem pun tak leh sbb line mcm ciput cedut.


05-06-2008, hana6877 komen :

k.yatie,den tergoda ngan cili ijau merah tuh... he..he...ok tQ che'iza..nnti kita sembang2 er..la ni tk dapek nk ngadap komptr coz my son nih duk bebel mama kacau dia punya line...hehe.....


05-06-2008, roslana_06 komen :

kalau tak msk petis bolehkan che'iza...


06-06-2008, che'iza komen :

Boleh kak ina, tp rasa dia lain siktlah tp still sedap, Kena up kan volume pati ikan bilis tu tambah 1sb lg jd 3sb eh.....


06-06-2008, sofinar komen :

sodapnyeee...... nak buat la, tapi tak leh hanto laporan la


07-06-2008, nor_67 komen :

CKT satu!! cepat skit ya.. lapar nih...


18-06-2008, fisha komen :

paste?


27-06-2008, asmazul komen :

Dah buat char Kuey Teaw, tapi guna paste segera. Nanti boleh cuba lak buat paste sendiri.


14-07-2008, azex komen :

salam perkenalan,,,,, che iza ... saya nk tanya blh tak bagi saya resepi mee udang yang paling sedap


14-07-2008, azex komen :

saya ,, belum cuba lagi resepi ,,, mesti sedap punya kan


14-07-2008, che'iza komen :

Salam perkenalan azex.....Rasanya kat sini ada.. Nanti saya cek kalau tak sama ngan resepi yg ada kat sini saya post key azex... Tp tak taulah sedap ker tak?


23-07-2008, greenieycactus komen :

petis tu ape?sum1 helppp????


23-07-2008, nor_67 komen :

greenieycactus, petis tu nama lain dia otak udang, yg biasa org letak dalam laksa penang


31-08-2008, zaina komen :

hari ni dah cuba resepi ni sedap,hsbnd suruh buat lg dia kata mcm Char Kuey Teow penang yg asli.tapi yg tak bestnya kat sini tiada kerang.agak2 klau msukkan siput tiram sedap tak? tq for your recipe.


31-08-2008, zaina komen :

sorry che iza,sya org baru kat sini bleh bgtau mcm mana cara utk upload gmbar utk laporan masakan?atau sesiapa yg sudi mbantu....


31-08-2008, hana6877 komen :

hai zaina...meh kita tolong...klik tulis laporan kat sebelah gamba PCKT che'iza tuh.. then ikut arahan situ..bleh la masukkan gamba n tulis komen zaina..arap dpt membantu... slamat bpuasa! :)


31-08-2008, zaina komen :

hana6877 tq


31-08-2008, nananis komen :

kalau tkde petis tak apa ker?


31-08-2008, che'iza komen :

Thanks eh kak Inaku.... tolong jawabkan tuk zaina...... Thanks Zaina coz mencuba resepi..... Lepas ni boleh wat selalu eh Zaina....... n sbb dah terror hantar laporan masakan..... boleh try mcm2 lg resepi yg best kat myr ni.....


31-08-2008, che'iza komen :

takpe nananis.... leh sub dgn pati ikan bilis.... tp rasa dia lain sikit... but still sedap... insyaallah.....


04-09-2008, quinnie komen :

hari tu beli kuey teow..tapi tak sempat nak bukak pc nak ambik resepi ni..nasib ada balance lagi..boleh cuba..tunggu aaa..laporan dr saya...hehehhehe


20-09-2008, iswara komen :

hai che'iza. terima kasih untuk resipi char kuay teow. memang sedap. sebelum ni saya cuba buat juga tapi taklah sesedap bila guna resipi u. anak-anak saya makan sampai licin. cuma kuahnya dah serap sebab saya buat awal sikit untuk berbuka puasa.


06-10-2008, quinnie komen :

iza...hari tu saya try buat resepi ni guna mee pulak..best jugak..lain rasa mee goreng tu..sebab taruk petis..lagi satu saya kalau masak mee/ kuetiau suka letak sos ikan...best leeerrrr..


10-10-2008, stylo_cyber@yahoo.com komen :

syaliza.... leh tolong ajar wat kicap char kuey tiow... kalau tak boleh takpe la....


18-11-2008, che'iza komen :

Hai iswara.... thanks sbb sudi cuba resepi ni.... Biasalah kuah serap sbb masak awal kan.... Nak sedap kena masak, angkat n ngap terus... ehehheheh... Buat eksperimen eh quinnie....


18-11-2008, che'iza komen :

stylo_cyber.... sape eh syaliza? Ermmm saya ker?


25-11-2008, jeezy komen :

Ermmmmm... Best! Best!


01-12-2008, lilacfla komen :

petis tu apa ek? maafla saya budak baru belajaq...


01-12-2008, lilacfla komen :

owh bru nampak jawapan kat atas tu, lol petis tu otak udang rpenya..


12-12-2008, nurul0311 komen :

salam che'iza..sy ni bdk br so nk tnya skit petis tu apa ya..


12-12-2008, nurul0311 komen :

ops sori br nmpk (^_^)


19-12-2008, kemma81 komen :

aii terliurnyee tgk char kuey teow...dh lama xmkn...biasa mkn bla g penang rmh kakak..skrg nk buat, g kdai dh 3hari bturut2 kue teow asyik abis je...rmai org nk try CKT che iza kot...smpai abis stok... hari ni nk g cri lg... alahaiii...


21-12-2008, kemma81 komen :

yeyeyeyey... Alhmdulillah..dh buat dh CKT che'iza..best sgt99x!! xsangka dh pndai buat CKT penang yg rasanye mmg same mcm mkn kt penang! skrg xyah g mkn kt sana dh! lg sodap! Hubby pn ckp rasa dia same mcm kt penang tau...smpai xsmpat nk ambik gmbr..hepi sgt2..TQ99x che'iza..btul2 ho liao! heheh...


21-12-2008, as75 komen :

amboi hepinya kemma81..memang sedapkan?? as pun dah cuba mmng sedap..tq buat che'iza yg sudi share resipi yg sedap!


28-02-2009, scopio84 komen :

petis tuu ape yek..


27-05-2009, hailmir komen :

6 sb sos tiram 3 sk kicap pekat 3 sb kicap manis 1 sk petis maaf ye,sy x faham yg sb & sk la.. mungkin sk tu sudu kecil,tp sb pula apa? kompius.....


10-06-2009, achikcomel komen :

salam, tlg jwb bleh che' iza..hailmir, sk tu sudu kecik, sb plak sudu besar..btul kan che'iza..


11-06-2009, goodgal_2912 komen :

biasanya kalo peniaga pakai kue tiau halus kan. tau x mane nak cr kuetiau halus tu?


15-06-2009, rizalia komen :

Jarang2 jumpa Kueh tiaw halus ni.. Tapi balik keje ni nak try skodeng kat2 umah ade jual ke x... Also nak beli Taugeh kering. Enak sekali dimakan


09-07-2009, elin8888 komen :

wah best ni.Elin org penang tapi dok Johor.CTK yang glamour kat penang CKT sani(Sungai 2 & Bayan Baru).Bleh lepas gian wat sendiri pas ni.Sat nak kena p beli udang sat.Baru tadi habis no...Coming soon my laporan yer cikgu..


10-07-2009, elin8888 komen :

petis tu yang otak udang ke yang makan dgn laksa penang tu atau sambal rojak yang makan dgn buah tu? wuwu org johor panggil petis yang makan dgn buah tu.Tolong.. dah tak sabar nak wat ni...


14-07-2009, che'iza komen :

Hehe terbalik lak kita elin... saya org johor yg duk kat utara... betullah tu....petis yg otak udang tu.. yg warna gelap... pekat, likat tu.... Selamat mencuba.... Best tu pi sungai dua, pi pekena mee udang...


11-01-2010, putri ann komen :

sy nk cubalah resepi ni..dah lm cari.. tp susah ckit nk dptkan kuey tiaw kecik ni..biasa yg beso je nampak..


17-01-2010, menantu mama komen :

mmg sedap la che'iza...dah byk kali buat...jiran2 pun asyik ty resepi...my hubby lagi la...hujung minggu je srh i bt char kuey teow penang niee...kiranye iron chef la i nie..


16-02-2010, darling.. komen :

saya ni org bru tlg beri tunjuk ajar ye......


18-02-2010, chepora komen :

smalam try buat..cuma xde kerang je dlm resepi tu...mmg sedap thanks for the idea....


21-02-2010, aszuzira komen :

petis tu ape??


25-02-2010, intankusepi komen :

salam semua.. dah try buat untuk keluarga kat umah emak... ramai memuji.. suami kata sedap, abah pun kata sedap.. siap suruh simpan resepi lagi.. huhu..kembang la gak..hehe.. suruh buat lagi tapi TERmalas.. hehehe.. cuti ni nak wat la... teringat2 kesedapannya... fuiyoh.. kata anak2 saudara.... thank for resepi yang sedap....... yum...yummm


25-02-2010, intankusepi komen :

aszuzira.. petis tu juga dikenalisebagai otak udang.. warna agak hitam kecoklatan... selalunya orang utara makan ngan laksa.. kalau gi kedai runcit ada, pasaraya pun ada... ni je yang dapat saya bantu... tq


09-04-2010, sueleeds komen :

tenkiu resepi utk resepi nie..disebabkan malaih nk buat paste saya follow step nombor 5 tue..i.e tambah lagi 1sudu kecil petis..memang sedapp..5 min dah siap CKT..tenkiuu..dh lama cari resepi. mmg lain rasanya bila guna petis. selalu buat juga KT goreng..tapi bila guna petis mmg terasa kick abis. senang jer rupanyerrr..yummy in my tummy.


16-04-2010, nicky_mycat komen :

memang sedap.x sangka dpt makan mcm beli kat kedai.ramai memuji, xde sorang pun x puji bila buat resepi ikut gaya nih dan kini menjadi makanan favourite.tapi i x buat paste kemudian simpan.i goreng garlic pastu letak suma seasoning dia ikut cukup2 masin, letak pravvn and kerang, terus letak kuey teovv, telur akhir sekali tauge dan kuchai....fulamak terangkat.thanx krn share resepi nih.


16-04-2010, nicky_mycat komen :

mmg sedap.x sangka dapat makan mcm beli kat kedai punya.tp i x buat paste then simpan.i goreng harlic, pastu letak air dan seasoning.ikut cukup masin pastu kerang, udang, kuey teovv dan telur.akhir baru tauge dan kuchai.cayalah,...mmg terangkat.thanx bebanyak krn share resepi ni.semua org memuji bila i buat gaya nih,...thanx a lot


27-01-2011, haerin komen :

dh lama cari resepi ni...akhirnyer ketemu jua...tq...saya nak try masak la....tp hubby x suka sangat....erm...cabaran buatku untuk buat dia suka sgt2...wish me luck!


12-02-2011, kalthum hood komen :

dh cuba anak saudara yg masak tu tanya dia resepi ni .....mesti cuba


24-02-2011, ml robiha aziz komen :

sya cuba buat resepi iza...memang sedap..tapikan rase dia sama kalau kita campur perencah nasi goreng udang seri aji ngan perencah bihun goreng seri aji...x sama rase dia bila kita mkn kat gerai chau kue tiaw kuah d penang..huhuhu rindunye nak mkn..nanti blik kg nak bedal habis2... blik time raya banyak lak gerai tutup..


08-04-2011, nuarpidah komen :

kicap pekat tu kicap manis ker? brand apa ek kicap pekat tu?


09-04-2011, mamayaya komen :

nuarpidah,kicap pekat lain ngn kicap manis..kicap manis refer tu kicap biasa(yang manis)..kicap pekat tu kicap yg sangat pekat,pahit skit..saya beli cap Jalen je..


26-04-2011, Cik Baini komen :

asalam..sorry ye, org br ni...nk tny, sudu besar tu sudu yg kte wt makan tu kn?


16-06-2011, che'iza komen :

betullah tu cik baini


24-06-2011, essaouirra komen :

sedap resipi ni. Tq ye. Kat tmpt sy tgl nie ssh nak cr CKT. Kalo ade pun, CKT (ketiow goreng + telur dadar),mujur ade resipi nie.


08-08-2011, apa ajelah komen :

assalammualaikum che'iza,saya nak tanya petis tu ape?maaf la saya tak tau,tanya isteri pun dia tak tau.tq..


08-08-2011, apa ajelah komen :

sorry che'iza,dah dpt jawapan petis tu ape kat komen di atas. tq


17-08-2011, faizaryna komen :

nak tanya 1 sb tu apa? 1 sk tu apa? sukatan cam ner tu


18-08-2011, sue8383 komen :

Nak tnye ckitlah..udang yg nak direbus tuk wat paste tue nak kene rebus ngan kepala udang tue skali k atau kepala udang tue dibuang?tq:)


08-09-2011, assyura komen :

saya dah buat puasa lepas. memang sedap. anak2 makan berulang2. terima kasih che'iza di atas resepi best ni


05-10-2011, alhaq_79 komen :

saya punya resepi lain sikit...memang asal penang punya...puas saya utk dpt rahsia resepi ni...memang susah nk dpt...kna puas bodek bar dpt


05-10-2011, juefizrie komen :

Nak tanye .. masak char kuay teow nie x de pakai kacang ke ? sbb bila beli kat kedai cam ade rasa kacang jek ...pls comment


09-10-2011, ahwee123 komen :

saya baru nak cuba..kalau jadi nanti sya pos gambar dan komen.....hhehe


22-11-2011, sue_ina komen :

pati ikan bilis tu. boleh guna serbuk pati ikan bilis @ budu?


06-12-2011, fazilafaizal komen :

petis tu ganti dgn rojak mak bee agak2 jd x..


17-04-2012, dhasyu komen :

salam.. kak iza, nak tanye petis tu ape ek?


12-09-2012, edaayob komen :

kak iza klu xletak petis blh x? nk gnti dgn ape ek?? sbb umoh sy mmg xmkn petis tu


13-09-2012, sapianbasri komen :

Semalam dah cuba resipi ni..walaupun tanpa kerang, kucai n taugeh sbb rushing n excited sgt nak buat sendiri, rasanya ttp terangkat! Trima kasih utk resipi. Mcm mana nak upload gambar?


13-09-2012, sapianbasri komen :

Semalam dah cuba resipi ni..walaupun tanpa kerang, kucai n taugeh sbb rushing n excited sgt nak buat sendiri, rasanya ttp terangkat! Trima kasih utk resipi. Mcm mana nak upload gambar?


20-09-2012, wanmaziah komen :

sy dah buat guna resepi ni tadi...memang sedap walaupun tanpa kerang & pati ikan bilis...terima kasih che'iza utk resepi ni...nanti nk buat lg.....


05-04-2013, Nur Alwanis komen :

sy dah try wat..thank sbb mmg sdap ..hehee ..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd