Google+

oleh: ida rahayu Kek aiskrim simple

11-05-08_2242

alteration dari nigella express resepi tapi buat yang mudah


Created on : 02-06-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi ida rahayu




Bahan-bahan ( 1 biji )

  • 500ml ais krim vanila
  • 250gram biskut coklat (nak pakai biskut lain pun takpe)
  • 1/2 cawan almond (nak pakai kacang lain pun boleh)

Cara-cara

  1. Satukan biskut dan kacang dalam sekeping plastik pembungkus,ketuk - ketuk kacang dan biskut tersebut sehingga agak hancur.
  2. Putar ais krim sehingga kembang dan masukkan campuran biskut dan kacang tadi sedikit demi sedikit
  3. Tuangkan adunan tadi ke dalam sebuah loyang kek yang dilapikkan dengan food wrapper terlebih dahulu.
  4. Simpan pada bahagian sejuk beku sehingga 6 jam atau keesokkan harinya

Tag

kek








Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (15)

03-06-2008, sofinar komen :

tak ada bhn napa ye?


03-06-2008, sofinar komen :

dah hantar komen baru keluar


03-06-2008, nat_rashid komen :

I memang minat sgt kat nigella, buleh try wat kek ni.. simple je


03-06-2008, ida rahayu komen :

memang..boleh katakan sume resepi dia senang.. so sapa - sapa yang takde asa memasak yang kukuh,boleh belajar memasak dari rancangan dia ni


04-06-2008, MrsRizal komen :

ida.. masa nk putar ais krim tu, kne tunggu ais krim tu cair dl la kn..


04-06-2008, ida rahayu komen :

xperlu cair sgt.. kalau dapat masa tengah beku lagi bagus better beat guna cake mixer senang..


05-06-2008, dychinta komen :

nak tny....klu ais krim tue kt tukar coklat leh x....?


05-06-2008, ida rahayu komen :

boleh..apa jenis ais krim pun boleh.. ikut kesesuaian dan citarasa.biskut pun boleh tukar dengan sebarang perasa lain.janji ada krim biskut tu.


14-06-2008, KaSiH` komen :

kirenye ni sebeno nyer eskrem jugak lah kan?? aisehh.. seb bek x tertipus... kikiki...


17-08-2008, muhammad komen :

sedap ar ida ... but i try for second time baru jadi,...................


07-12-2009, nur ain komen :

tu jer ker bhn2 nyer


05-05-2011, ara idah komen :

nak try buat utk guru klas


02-09-2011, emiy82 komen :

harap2 jadi


18-02-2012, shidah86 komen :

yups...nk try buatlah..hihi


25-03-2012, dayahsharip komen :

sedapjek... nk try la...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu