Google+

oleh: ziehelmy Nasi Goreng Black Pepper

Imported_photos_00024

Tgk kat program kat TV.....ubah2 sikit


Created on : 24-04-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi ziehelmy




Bahan-bahan ( untuk 2 org makan )

  • 3 cawan Nasi Putih
  • Bebola ikan
  • Sayur campur
  • 1 biji telur
  • 2 sudu besar kicap
  • Garam secukup rasa
  • 3 sudu besar serbuk lada hitam
  • Bawang putih ditumbuk lumat
  • 2 sudu besar minyak
  • Bawang goreng, Daun bawang dan daun sup utk hiasan

Cara-cara

  1. Panaskan minyak. Masukkan bawang putih. Goreng sampai naik bau.
  2. Masukkan sayur campur dan bebola ikan. Biarkan sayur dan bebola ikan masak sedikit.
  3. Masukkan nasi. Gaul rata.
  4. Pukul telur bersama kicap, lada hitam dan garam. Masukkan telur ke dalam nasi . Kacau rata. Biarkan nasi dan telur masak bersama
  5. Hiaskan dgn bawang goreng, daun sup dan daun bawang serta cili merah dan hijau.
  6. Sedap dimakan dgn grilled fish beserta tartar sauce.

Tag

nasi

Laporan Masakan Bergambar (4)

Nasiblackpapper
25-04-2008
dah siappp.. dan dah abihhhh..
Laporan oleh: yani
Nasi_goreng_lada_hitam
02-05-2008
menu utk lunch hari pekerja, tp kita tak cuti pun.. apa2 pun memang best rasa nasi goreng ni, thanks zie..
Laporan oleh: nor_67

yum yum yum....sedapnya...ada ayam goreng lagi....

Nasi_lada_hitam
06-05-2008
Tak cukup pedas pd saya so masa mkn saya ggit cili padi.... berasap telinga... tapi nasi ni memang bestlah...
Laporan oleh: che'iza

wah iza...terernya u mkn pedas....mmg sedap kan kalau pedas2....

Photo-nasi
11-07-2008
anak2 suka sbb tk pedas...tmbh plak ngan salmon steak ngan sos putih....mmm yummy! 10Q!
Laporan oleh: hana6877

betul hana.... i pun selalu gak mkn dgn fish & white sauce tu.....sedap.....alhamdulillah semua suka ye.....



Komen (4)

25-04-2008, su7 komen :

cam sedap,simple plak 2..nnt nk try la klo de mse


17-09-2008, anamuslimah komen :

kicap tu kicap manis ke kicap masin ye?


19-06-2009, nisa87 komen :

sangat menarik... nak try lah...


01-02-2011, ezyfamex komen :

tolong saya....tu kicap manis ke kicap masin....?????


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd