Google+

oleh: eton AYAM GORENG REMPAH

Et_023

guna rempah goreng je..........resepi buatan keluarga.....


Created on : 25-03-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi eton




Bahan-bahan ( ikut suka brape org nak mkn )

Cara-cara

  1. Panaskan minyak dalam kuali
  2. Ambil sedikit rempah dan gaulkan bersama ayam hingga sebati. Kalau nak sedap lagi leh perap lame skit.
  3. Goreng hingga ayam kekuning2an atau hingga masak...........
  4. Sedap dimakan bersama nasi putih panas2....SELAMAT MENCUBA

Tag

ayam

Laporan Masakan Bergambar (0)



Komen (11)

25-03-2008, eton komen :

memang sedap.........kalau nak tau cuba lah............


25-03-2008, eton komen :

tp rempah nie mak cik saya yg buat.........saya tak tau kat mane ada jual.......tp kpd sape2 yg nak.bleh order ngan saya..........gambo saya dah upload kat glosary........jenguk2 lah ye........


25-03-2008, eton komen :

selain wat goreng.......wat masak gulai atau sop pun leh gak...........dah tak yah letak garam sbb dlm rempah tu dah ada garam.........


25-03-2008, admin komen :

eton, please check your e-mail. Thanks


25-03-2008, Aziemas komen :

amboi Cik Eton..bisnes saje hehehe.nmpk mcm sedap ayam ni kalu xda rempah goreng tu x boleh buat ker???? kalu nk buat kena beli jugak ke rempah tu? bgtaulh resepi asal rempah goreng tu kn bagus kalu dpt share ramai2..amalan mulia lagi bpahala :)


26-03-2008, eton komen :

untuk pengetahuan semua.......saya sendiri puntak tau ape resepi/bhn asal utuk wat rempah nie.......sbb bukan saya yg buat........ape yg saya tau bhn2 nya same spt bhn2 utk goreng biasa cuma ada tambahan skit............itu pun bila saya bli dan baca bhn2 yg dtulis dlabel.........


26-03-2008, eton komen :

saya rasa semua kedai atau pasaraya ada jual rempah utk gorengan.......cuma bungkusan atau bhn2 je yg lain skit.........cuma yg saya pakai nie saya rasa tak de jual ditmpt2 biasa.......sbb stakat nie saya tak de jumpa lagi.........that mean pd sape2 yg nak saya bleh tlg bli kan........itu je.........


26-03-2008, Natto komen :

uiksss.......panas betul yerr komen kat sini... kita nyibuk jerrr.. :-P


26-03-2008, masseita komen :

biasanya kalo saya buat aym goeng berempah ni.saya guna rempah kari daging je.mesin bwg,cabai,halia, bwg putih, serai..perap la lama ckit.buh telur..goreng..lagi senang


26-03-2008, nor_67 komen :

sedap tu masseita.. makan panas2 pastu cicah air asam.. ermm...


08-06-2008, Indays komen :

nmpk sedap ayam goreng guna rempah goreng ni...mana nk beli ek...hihi..sini ada jual ke?


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd