Google+

oleh: lelayong Ikan Salmon Berempah

Ikan_salmon_berempah

Mudah dan sedap


Created on : 21-03-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi lelayong




Bahan-bahan ( 3 orang )

  • 3 keping ikan salmon
  • Bawang putih dan halia (ditumbuk@ blend)
  • Sedikit serbuk kunyit
  • Garam dan ajinomoto

Cara-cara

  1. Ikan salmon diperap dengan semua bahan diatas selama setengah jam
  2. Kemudian goreng sehingga masak
  3. p/s : selepas ikan siap digoreng, bahan perap boleh juga digoreng untuk ditabur atas ikan, sedappppp..

Tag

ikan








Laporan Masakan Bergambar (1)

Dsc04546
10-03-2011
mmg sedap . terangkat . Terima kasih empunya resepi .
Laporan oleh: finas74

Komen (6)

21-03-2008, yatiezaini komen :

waddduuuhhhh... sedap bangat ni..selalu nyer yg simple macam ni mesti sedap kan... yummy..yummy


21-03-2008, Batu Giling komen :

wahh.. nampak sedap tu.... tapi ikan salmon tu mahal sket la.... kalau guna ikan lain boelh tak?


24-03-2008, lelayong komen :

yatiezaini..bagi lela sedap gak, hehehehhe...perasan laks..lela perasan kat kedai mamak selalu goreng ikan cenggini, ala-ala ada seredak gitu, nak pedas just tambah serbuk lada baba's..lela tak letak coz nak bg anak makan, karang pedas laks..


24-03-2008, lelayong komen :

Batu giling, boleh tukar ikan lain, tak semestinya ikan salmon, ikan tenggiri pun sedap tau, cubalah..


14-08-2009, roy komen :

kenapa ikan salmon di goreng sehingga matang? kenapa tak pakai olive oil dan oregano sebagai bahan pengganti garam dan ajinomoto? itukan bahan organic...back to nature.


02-06-2011, yantiesharul komen :

nmpk sedappp je... mst mau cuba...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu