Google+

oleh: tuntung15 Pita Kebab

P2250060

Resepi sendiri. Mudah dan ringkas. Biasanye buat untuk breakfast.


Created on : 25-02-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi tuntung15




Bahan-bahan ( 6 biji kebab )

  • 3 keping roti pita (kali ni, kak ogy guna roti pita berbijan)
  • 10 keping nugget ayam
  • 1 biji tomato
  • 1 biji timun
  • 4 sudu besar mayonaise
  • 5 sudu besar sos cili
  • sedikit lada sulah (jika suka)

Cara-cara

  1. Goreng nugget kemudian potong dadu.
  2. Tomato di potong dadu.
  3. Timun dihiris mancis.
  4. Campurkan semua bahan yang telah dipotong kedalam mangkuk besar. Campurkan mayonaise, sos cili dan sedikit lada sulah. Gaul sebati.
  5. Roti pita dipotong dua. Panaskan selama 2 minit dalam microwave. Kemudian bolahlah isikan bahan yang telah siap diadun kedalam roti pita.









Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (7)

26-02-2008, schwenke komen :

hmm mlm2 masuk myr nih tergugat diet...waaa sedap nmpk pita kak ogy nih..kene sabar dulu sbb ade mayonaise tuh..kalu tak mmg diet terbabas trus...


26-02-2008, fatinz komen :

kak ogy sayang........nugget tu goreng dulu ke?


27-02-2008, tuntung15 komen :

ye dik fatinz, nuget tu kene goreng dulu. Kat cara-cara tu akak dah tulis. Ni mesti dik fatinz sayang ter over looked. hehehe. cubelah senang je resipi nih.


27-02-2008, tuntung15 komen :

Amy, tu la pasal kak ogy ade masalah reduce weight sbb main belasah je makan. Pita kebab nih kalo x de mayonaise x kick lee.....


11-01-2009, izlinur komen :

mudah-mudahan dalam zaman ekonomi meleset ni, baik buat sendiri jerlah kalau dah ada resepi dan pandai tu..boleh gak jimatkan belanja , sekarang ni harga barang makanana pun aduhhh mahal nyer...anyway thanks kak Ogy..semoga murah rezeki & panjang umur K.Ogy..amin !


03-09-2009, zy-d komen :

kak ogy sye nie bru mnjual kebab..cme skrang nk cri resepi2 bruspaye nmpak len dri yg len..kat psaran semua nye sme.bley x sye cbe rsepi kak ogy..


17-04-2011, Cheq Tom komen :

tq 4 the easy resepi..byk dpt roti pita ni msa beli mix kebab kt restoran Arab SABA hr tu..lauk mkn abis tp ry ada byk lg balance, xtau nk watpe..nugget ayam pun ada tu so esok bley buat makan bfast dgn anak..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd