Google+

oleh: daunpandan Puding coklat mudah

Puding_coklat1

Utk penggemar coklat yg busy memanjang.


Created on : 16-02-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi daunpandan




Bahan-bahan ( 3-4 orang )

  • 10 gram serbuk agar-agar
  • 300 ml air
  • 120 gm gula
  • 1 sudu makan koko
  • 1 botol susu coklat ( 900 ml )

Cara-cara

  1. Masak air , serbuk agar - agar dan gula hingga larut . Kalau tak suka manis boleh kurangkan gula .
  2. Masukkan koko dan kacau rata .
  3. Alihkan periuk dari api . Tuang susu coklat sambil dikacau sebati .
  4. Tapiskan puding ke dalam acuan dan sejukkan.Sedia untuk dinikmati .

Tag

dessert

Laporan Masakan Bergambar (1)

20120630_135842
31-01-2013
Ada jamuan di ofis. Buat dua lapis. Sedap dan lemak.
Laporan oleh: maladong


Komen (15)

18-02-2008, sofinar komen :

senang ni bila2 boleh cuba buat


20-02-2008, sfaizah7 komen :

mmm... sedapnya.. nyum.. nyum.. tq


20-02-2008, mamafia komen :

boleh guna serbuk coklat tak insteadt of serbuk koko


20-02-2008, daunpandan komen :

Boleh aje , letak milo pun o.k . Kalau nak lebih rasa coklatnya ,letaklah lebih skit ...2 sudu ke ..slmt mencuba !


20-02-2008, ana2 komen :

berkilat je puding nya


08-05-2008, eyla5152 komen :

ni leh wat hantaran tak ni? cair tak agak -agak?


30-05-2008, babylynnasss komen :

sedap nyer....baby nak try buat la..... cantik sangat2...


17-06-2008, NANIRA komen :

KALAU DICAMPUR DENGAN BUAH BUAHAN YANG DI POTONG HALUS BOLEH TAK?MESTI SEDAP KAN.


13-03-2009, katun komen :

nak try la mlm ni. nmpak senang ja...........


16-04-2009, NURAINA komen :

salam.....hai daunpandan...mmg sedap u punya puding cklt..sekali cuba nk wat lg...ank2 pling suka..thank bebanyk


20-04-2009, azlyanie_kiddynana komen :

gula tu kalo pakai senduk cmne kiraan? i xde timbang ler...


11-01-2011, hanamanja komen :

sedappppp


13-01-2011, daya edan komen :

ish !!! sedaappp nye...


28-03-2011, sitinorehan komen :

sedapnyer....aku dahlah hantu koko + coklat...nak try buat gak...nyam3..


28-03-2011, karambit komen :

hantu,,,,esok berapa pulak no ekor....???


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd