Google+

oleh: aisya Milk Shake

Milkshake

Milk Shake untuk pelbagai perasa. - Chocolate / Starwberri / Vanilla.


Created on : 07-10-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi aisya




Bahan-bahan ( 4 org )

  • 500 g Aiskrim (ikut citarasa) - Choc/Vnila/Strawberri
  • 1 1/2 Gelas Susu (mengikut perisa Aiskrim) - cth: Milo/Susu Coklat untuk Aiskrim Chocolate.
  • 1/2 gelas Air Sprite

Cara-cara

  1. Campurkan kesemua bahan-bahan di atas, blend kan. Tambah sedikit susu atau aiskrim jika milk shake anda pekat atau cair.
  2. Apabila bahan-bahan sudah di blend dengan rata, ianya boleh dihidangkan.

Tag

minuman









Laporan Masakan Bergambar (2)

Milkshake
11-10-2006
sprite lemon + fresh milk + lemon icecream
Laporan oleh: yani
Dsc00256
08-08-2008
yg nih perisa stoberi..
Laporan oleh: ieyra

Komen (14)

11-10-2006, admin komen :

Aisya, i letak gambar dr laporan masakan untuk resepi u ni.. nanti bila u dan masak tu, bolehlah delete gambar ni dan letak gambar sendiri. k ;)


11-10-2006, aisya komen :

hehe.. ok thank u! ;-)


23-02-2007, vic_ky_lee_1993_01_01 komen :

Saya dah try. Ini many sedap lah,


23-12-2007, redbirdfe komen :

kalau gune 100 PLUS,leh x?


01-01-2009, arera komen :

sy dah wat byk kali..sbb hubby n i suka sgt air ni..i blend ngan fresh strawberry n fresh milk campur sprite..x letk aiskrim..pastu simpan dlm botol bebyk kat fridge..sedap sgt..x sampai 1 ari dah licin..kami bedalll..nanti klu wat lg.nk upload gmbr botol n air sbg bukti..hehe..tima kassihhhh


17-01-2009, sofea komen :

kalau guna sarsi bolah x


17-05-2009, nanysweet komen :

nak try buat la... kalau beli secawan rm 3.00... klu cmpur jeli rm3.50... mahal tul... bkan sush pun nk buat...


03-11-2009, nur_cool marina komen :

nanti aq buat la


06-12-2009, applelady93 komen :

nmpk cam best ja...nak try la!


18-12-2009, nieda jujue komen :

cam best jek...nak try ar...ari tue penah rasa yg kelapa shake...kali ni nak buat sendiri lak...berpandukan resipi nie... kat luar mahallll...sikit jek lak tuh...tak puas minum....ngeeee


11-01-2011, azie_aafiraq@yahoo.com komen :

nmpk mcm best je air 2...insya allah sy akn try buat kt umah...lau kt kdai,harga dye,RM1.50 atau RM2.50 cm2 ah..nk lbh jimat,baik kite buat sndiri lg murah,sedap dan cepat...betul x....


24-02-2011, em_zana komen :

bunyi mcm sedap jer.. tp sesuai ker utk diet? klu pakai susu rendah lemak key tak? apa2 pun, i'll try nanti. Thank you bebeh.. :)


13-10-2011, vivagold komen :

nampak best jer tu ingat nk try buat la hari ni..


19-12-2011, loving eatt komen :

saye belum buat lagi.tapi tengahari karang baru buat.tak saba nak buat milk shake....


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd