Google+

oleh: Biduri Baked salmon

Salmon

ikan salmon bakar


Created on : 03-05-2006

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Biduri




Bahan-bahan ( 2 orang )

  • 2 keping ikan salmon
  • 2 sudu besar breadcrumbs
  • 1 sudu kecil serbuk paprika
  • 1 sudu kecil dry parsley
  • 1 sudu besar mentega-cairkan
  • garam secukupnya
  • lemon

Cara-cara

  1. letakkan sedikit garam pada ikan salmon. Kalau ikan yang dah masin tak payah letak
  2. masukkan serbuk paprika dan daun parsley ke dalam mentega yg telah cair
  3. sapukan mentega tadi pada ikan
  4. cover dengan breadcrumbs
  5. Bakar dalam oven pada 200c sehingga masak
  6. Hiaslah dengan lemon

Tag

ikan

Laporan Masakan Bergambar (1)

Img_0470
11-12-2006
ada idea..mkn dgn mayonis..tq biduri...(^_^)b
Laporan oleh: nure

welcome nure..



Komen (14)

03-05-2006, NAJIHA komen :

MASAKAN WESTERN TAK BANYAK SANGAT....


05-05-2006, Admin komen :

sorry.. website ni baru lagi. Belum ramai lagi yang menyumbangkan resepi. Kalau sdr Najiha ada resepi western bolehlah letak kat sini..


25-06-2006, syafiq fim komen :

selain resepi ni... ada x resepi lain


09-07-2006, rosgee komen :

ada resepi lamb chop with mushroom sos tak? Kalo ade, sile lah kongsi2.. :)


21-03-2008, nimie komen :

hi . .i nak try masak tp breadcrumbs tu apa ek? and nak beli kat maneh? dry parsey itu pun i tak tau apa boleh nak sape2 yg sudi tlg i ajar i or teraNGKAN KLU ADA YG SUDI. terima kasih byklah klu sudi membantu i ni.


24-04-2008, yusvirgo komen :

serbuk paprika tue senang didapati ka? yus tak pernah lihat ar plak.. tq


24-04-2008, yusvirgo komen :

serbuk paprika tue senang didapati ka? yus tak pernah lihat ar plak.. tq


24-04-2008, yusvirgo komen :

serbuk paprika tue senang didapati ka? yus tak pernah lihat ar plak.. tq


24-04-2008, hazila komen :

Yus, rasanya kat kedai bakery ada jual. Kat Shah Alam ada di Bagus dan Bake with Yen.


05-06-2008, neveremailme komen :

breadcrumbs dan dry parsley boleh beli kat supermarket. Breadcrumbs tu serbuk roti...


13-12-2008, key_run komen :

1st time nengok web ni... belum cuba... Insyaalah hujung minggu nanti saya cuba 1 risepi. Nampak macam best jeee... Saya akan cuba semua jenis risepi ikan kukus. Sesape yg ada tlg yek!


23-03-2009, nurul81 komen :

to baiduri, ada beza tak breadcrumbs dgn yis


12-12-2009, nadiaejat komen :

bake with yen kat shah alam tu kat mane? breadcrumbs tu mcm serbuk roti.. yis tu utk wat roti.. dry parsley tu daun parsley yang dikeringkan.. dry parsley tu herbs omputeh.. paprika n parsley tu boleh cari kat tesco kot.. dalam botol.. brand mccormick's rasenye.. boleh jumpe mcm2..oregano,spices utk wat steak etc...


25-12-2010, matju komen :

Paprika tu mcm cili yg kering di kisar...


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd