Google+

oleh: ica Ice Blended Oreo

No picture

resepi dessert yg sgt simple sesuai utk peminat ice-blended (and Mcflurry oreo :)), idea dari former classmate. ni first time saya tulis resepi, sorry kalau kurang jelas cara2 tuh.


Created on : 29-11-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi ica




Bahan-bahan ( 1 ~ 2 hidangan )

  • kiub ais
  • oreo
  • susu pekat
  • Milo
  • air masak

Cara-cara

  1. Mula-mula letak kiub ais hingga penuhi 1/4 blender (dlm 2 cawan).. Kemudian tuangkan sedikit air. jgn terlalu byk, nanti jadi cair sangat ice-blended tu.
  2. Kemudian letak dlm 4 keping oreo yg sudah dipatah-patah jadi kepingan kecil ke dalam blender..boleh letak lebih kalau nak lebih rasa atau lebih manis.
  3. Tuang 2 sudu besar susu pekat dan 2 sudu besar Milo dlm blender...kemudian Blend lah sampai halus dan ais tak berketul. Tuang ke dalam gelas dan siap utk dihidang.

Tag

dessert









Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (9)

29-12-2007, sue_boot komen :

ni mana gambo nyer? Ada gambo best sikit...baru ada semangat nak wat...


05-11-2008, blendstuff komen :

oreo ade merlamine.... ----iceblended fan--- iceblendstuff@gmail.com


30-07-2010, hawari aris komen :

x de gmbr ler plak... ada gmbr br ngiur skit... :)


20-08-2010, norsurianordin komen :

Salam... Nk tnya pe ye mksud merlamine...? Merlamine or melamine...?


13-01-2011, asmiza komen :

hai saya akan cuba resepi yang anda beri. mesti bestkan .


08-08-2011, Asmain komen :

Yum yum huhu


13-10-2011, RINA7990 komen :

letak picture laa... =)


06-12-2011, fatin coklat komen :

nyumnyumnyum :)


16-02-2012, umangyen77 komen :

wah..rasa nya sedap..dah banyak kwn2 saya rasa mmg sedap..dapat jua saya hidang kan untuk pelangan saya nanti tq..kalau2 ada resepi lain share2 dengan saya email saya mishadania@gmail.com


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd