Your MyResipi.com has been updated. To get started with new version of MyResipi.com, Reset Your Account Password using Forget Password
If you face any problem, please contact us at support@myresipi.com
Ice Blended Oreo

Resepi Ice Blended Oreo

 Submitted By On 29 November, 2007
Category: 
Cuisine: 
Preparation time: 
Servings: 
0 Persons
Description

resepi dessert yg sgt simple sesuai utk peminat ice-blended (and Mcflurry oreo :)), idea dari former classmate. ni first time saya tulis resepi, sorry kalau kurang jelas cara2 tuh.

Ingredients
  • kiub ais
  • oreo
  • susu pekat
  • Milo
  • air masak
Instructions
  1. Mula-mula letak kiub ais hingga penuhi 1/4 blender (dlm 2 cawan).. Kemudian tuangkan sedikit air. jgn terlalu byk, nanti jadi cair sangat ice-blended tu.

  2. Kemudian letak dlm 4 keping oreo yg sudah dipatah-patah jadi kepingan kecil ke dalam blender..boleh letak lebih kalau nak lebih rasa atau lebih manis.

  3. Tuang 2 sudu besar susu pekat dan 2 sudu besar Milo dlm blender...kemudian Blend lah sampai halus dan ais tak berketul. Tuang ke dalam gelas dan siap utk dihidang.

Tags 
Who has tried this? See their cooking reportSee All
Related RecipesSee All
Recipes You May LikeSee All
Comments