Google+

oleh: mama_myvi Bubur Sihat 2

Pb191428

koleksi makanan bayi saya... 6 bulan ke atas


Created on : 19-11-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi mama_myvi




Bahan-bahan ( 1 orang )

  • 1 cawan nasi
  • 1 ekor ikan rebus goreng (ambil isi)
  • 1 cawan sayur bening
  • *sayur bening (Masakkan semua bahan dibawah sehingga air mendidih)
  • 1 biji bawang merah & 1 biji bawang putih (di mayang)
  • 3 pokok baby kailan; 2 cm lobak merah; & 2 cm celery
  • 1/2 sdt garam & 1/2 sdt gula
  • 3 cawan air

Cara-cara

  1. Masukkan nasi, isi ikan, dan sayur bening ke dalam pengisar. Kisarkan mengikut citarasa masing2.
  2. Sedia untuk disuapkan kepada bayi.









Laporan Masakan Bergambar (0)


Komen (8)

20-11-2007, ilovefood komen :

mknan baby lebih elok tk letak garam or gula


21-11-2007, sexy diva komen :

bawang merah dan putih direbus dan dikisar?? hmph....


22-11-2007, jannatulfirdaus komen :

tq mama myvi boleh la i buat utk baby i yg baru jer masuk 6 bln...1st child...tak byk lg resepi yg di kumpul utk dia...:) tq vry much 4 da recipe.


26-11-2007, naufalcute komen :

saya nak sangat makanan bayi saya yang berumur 11 bulan dulu dia kuat makan sekaranng dah kurang camna ya


01-12-2008, MamaTuah komen :

I think resepi yg mama myvi punya ni cam sesuai for my bb yg br msk 6 bln tu.. thanks ya


01-12-2008, yunik komen :

mamamyvi, bubur nasi ni boleh disimpan dm peti sejuk tak? pastu panaskan balik bila nk makan. boleh ker?


15-01-2009, SAYA SUKA MASAK komen :

biase baby tk habis mkn,simpan dalam peti,panas blk bila nk mkn..bagus ke untuk baby? klau tk membazirla...blh tak mama bagi resepi kanak2 umur 1 thn ke atas.. time kacih


19-02-2011, saliIF komen :

boleh ke masak bubur utk bb 6bulan ke atas letak garam n gula??setahu saya kita xboleh kenalkan bayi dengan mencampurkan perasa tambahan..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu




Part of Dua Marhalah Sdn Bhd