Google+

oleh: Nziela Biskut Cerelac

Dsc01024

Biskut peberet!


Created on : 12-10-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi Nziela




Bahan-bahan ( - )

  • 1 cawan Ghee (minyak sapi)
  • 1/2 cawan Gula icing
  • Tepung Pau Secukupnya
  • Nestle nestum rice perasa susu (nestum baby)

Cara-cara

  1. Pukul ghee dan guna icing sehingga kembang
  2. Masukkan tepung pau dan gaul sebati sehingga menjadi adunan lembut dan boleh dibentuk
  3. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit
  4. Bila dah siap masak, golekkan biskut dan tabur dengan nestum rice








Laporan Masakan Bergambar (6)

Dsc01026
12-10-2007

Laporan oleh: Nziela
Cerelex
20-01-2009
1st time buat biskut nie. Selalunya order dari org je sbb takde resipi. Nestum beras baby yg buat kan biskut nie lagi ummhh.
Laporan oleh: brendac
Cerelex2
20-01-2009
Saya buat 2x resipi. Dptlah 3 container. Happy sgt dpt resipi nie. Thanks.
Laporan oleh: brendac
Cerelex
18-09-2009
sedap bangett!! lemak2 rapuh gitu. ihiks! tq
Laporan oleh: 14sept
08-10-09_1513
08-10-2009
ni kite punye biskut. wat bentuk bulat. tq for nice recipe. kwn2 yg lain cuba la. sedap tau
Laporan oleh: sherryna
226307_3379702183736_1517302366_n
15-08-2012
Tadaaaa...siap my biskut cerelac...nyam2 sodappp...kengkawn try lah buat janji sodapp....Thanx tuan punya resipi sbb kongsi resipi yg best ni....Like
Laporan oleh: nicky azrinah

Komen (14)

24-10-2007, saidatul komen :

klu saya guna tpg gandum bleh ker? terjejas x rasanyer?


25-10-2007, Nziela komen :

rasa mungkin x terjejas tp kerapuhan kut terjejas skit... sbb tepung pau ni lembut


11-07-2008, fazura komen :

npa skit bahan2 ni hari 2 da kwn bg resepi tapi da hiling skg tengah cri resipila cz suka sgt ngan biskut ni


27-08-2008, iza_D komen :

tepung pau tu apa nama kat bungkusnya?


09-09-2008, FarYzza komen :

satu adunan ni boleh dapat berapa biji ek?


03-01-2009, Nziela komen :

iza_D : apa apa jenama pon bole. FarYzza : x pastu brapa banyak. lebih kurang 50 biji bergantung pada saiz biskut.


20-01-2009, brendac komen :

Saya dah buat biskut nie. Sedap... nanti i upload gambar. Suka sangat biskut nie. Sedap rasa guna tepung pau buat biskut.


19-08-2009, sabrina-74 komen :

kenapa tak tulis sukatan tepung dan nestum?


23-08-2009, oupusku komen :

ok kalau mcm ni i nak cuba jugak la..nanti i akan update the outcome..


08-09-2009, aa_iezah komen :

gebunya nmpk..mesti sedap lom penah mkn lg leh cuba gak nnt..


08-09-2009, rosnaliza komen :

nziela,bila dh siap bakar trus golekkn dlm nestum je?sori tnya,kot2 nestum 2 cmpur gula icing ckit.dh besar cmni xpenah mkn nestum da..he2 nk try,klu dh bt nnt kte gtau k.mklum la bdk br blajar..:-(


01-10-2009, ienasarie komen :

saya dah buat raya puasa baru2 ni...mmg sedap...


12-03-2011, u29 komen :

mana lg sedap ek kalu nak buat biskut?guna butter@mentega?


01-10-2012, siti milik aris komen :

wahh..menarik sungguh dan siti mmg penggemar biskut2 yg ada minyak sapi ni..harus dicuba utk hari raya haji nnt..


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu