Google+

oleh: walina biskut arab

No picture

home made biskut


Created on : 07-10-2007

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Hubungi walina




Bahan-bahan ( 100 biji )

  • minyak sapi 500 g
  • tepung gandum 1 kg
  • gula halus 200 g
  • sedikit ceri untuk hiasan
  • papercup

Cara-cara

  1. Ramas minyak sapi bersama tepung gandum sehingga menjadi doh.
  2. Uli doh bulat- bulat dan goyangkan dalam bekas gula halus.
  3. Kemudian ambil doh tersebut dan masukkan dalam papercup dan hias dengan ceri diatasnya.
  4. Akhir sekali bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit.

Tag

biskut

Laporan Masakan Bergambar (2)

Dscn1615
01-10-2009
juadah di hari raya.. saya tambahkan susu tepung.. bagi rasa susu skit
Laporan oleh: tfsalihah
Img_1067
03-08-2011
dah try buat pagi tadi.., tapi knape bila bakar dia jadi merekah yer...
Laporan oleh: Zai95


Komen (15)

07-09-2009, nurulakmal komen :

ni resepi betul bg biskut arab,,,sy selalu buat guna resepi ni, mmg cair dimulut...


07-09-2009, rosnaliza komen :

nurulakmal,kuih ni xbkar ke?


07-09-2009, inda77 komen :

hai rosnaliza,dlm cara2 ke 4 kn dh disebut...bakar selama 20 minit... :)


07-09-2009, rosnaliza komen :

sori....kui3 xcited sgt nk bt,bkn pe skrg kn musim promote kuih raya kt tv..slalu tgk resepi ni..tq ek.


15-09-2009, aidaliza komen :

dh try memang best! Thank you walina!


09-06-2011, illa hasan komen :

mesti try..klu sdp, leh buat bisness... tq walina...


19-07-2011, norchahaya nag komen :

Saya gembira dpt join my resepi....pasti cuba...klu ok...blh buat bisness...makan2 pn sedap...


03-08-2011, nor3246 komen :

nak ty walina gula tu masuk bila ye,masa ramas minyak dengan tepung atau di tabur selepas biskut dah masak


04-08-2011, Nora_nisah komen :

Biskut ni boleh wat warna warni kan? coz, saya penah wat 3 colour..merah, hijau n original colour doh...tq, 4 ur resipi..dah lama xbuat biskut ni..ingat this year nak try buat lik..:-)


04-08-2011, limau oren komen :

biskut nie mmg sedap, popular dimana-mana, nk buat malas tahu ngap je, hilang ditangan cair dimulut, sedap


12-08-2011, geneegen komen :

minyak sapi, brand ape yg bagus utk resipi ni


13-08-2011, mieqa_chubby komen :

gulanya xcair ker bila di bakar?api ovennya bawah atau dua2?


16-08-2011, aida along sd komen :

eda br nk try...harap mjd...


18-08-2011, Hyza Hairiza komen :

sy pernah nmpk dlm tv program dlm resepi ni dia tmbah susu. nak bubuh bayak mana ya? Klu guna tepung red rose utk buat resepi ni boleh ke?


09-09-2011, sapura che ibrahim komen :

terima kasih... hubby puji sedap....


Untuk komen, perlu login terlebih dahulu





Part of Dua Marhalah Sdn Bhd